Nieuwsoverzicht

Thu, 23-March-2017 10:00 |

Panasonic en Novaline laten Hazes schitteren in hologram

Tijdens de vier concerten van ‘Holland zingt Hazes’ in het Ziggo Dome ter ere van André Hazes, hebben Panasonic Visual Systems en Novaline voor het eerst een nieuwe technologie laten zien, die het mogelijk maakt levensechte hologrammen te presenteren. Het hologram werd ‘geprojecteerd’ op een nieuw onzichtbaar scherm van Novaline, waarin gebruikgemaakt wordt van nanotechnologie. De beelden werden geprojecteerd met een PT-RZ31KEJ laserprojector van Panasonic, een van de meest geavanceerde 30K laserprojectoren in de markt. Na het eerste concert op vrijdag 17 maart waren de reacties van de fans op het verschijnen van André Hazes op het podium enorm enthousiast en zelfs ontroerd.

Het scherm waarop het hologram van André Hazes tijdens ‘Holland zingt Hazes’ geprojecteerd wordt, is een vinding van het jonge bedrijf Novaline. Het doek van 15 meter breed en 3 meter hoog is onzichtbaar voor het publiek en is voorzien van een speciale nanocoating, die in combinatie met het laserlicht voor een helder en levensecht beeld zorgt. De toeschouwers werden tijdens het eerste concert volledig verrast door het hologram. Zij zagen het scherm niet, maar evenmin de Panasonic-laserprojector, die onzichtbaar voor het oog van het publiek vlak voor het scherm in het podium ingebouwd was. Het scherm is gebogen zodat de bezoekers het beeld van alle kanten kunnen zien en er ook goede foto’s van kunnen maken.

De beelden van André Hazes, die tijdens zijn ‘optreden’ een van zijn bekendste nummers ‘Zij gelooft in mij’ zingt, zijn geproduceerd door Novaline, dat innovatieve visuele oplossingen voor evenementen, entertainment en digital signage ontwikkelt. Aan de beelden is meer dan een jaar gewerkt in nauwe samenwerking met de familie van André Hazes. Als model voor de digitale beelden van André fungeerde acteur Martijn Fischer, die ook de hoofdrollen van André Hazes in de musical ‘Hij Gelooft in Mij’ en de film ‘Bloed, zweet & tranen’ speelde. Daarnaast zijn oude foto’s en video-opnames van André gebruikt om elk trekje van zijn gezicht perfect te kopiëren. De producers hebben bewust gekozen voor een klassieke projectie van André. Hoewel zwart in projecties vaak problematisch is, was het dankzij de hoge beeld- en kleurkwaliteit toch mogelijk om André in zijn kenmerkende zwarte pak en hoed te laten zien.

Voor Novaline is ‘Holland zingt Hazes’ het eerste evenement, waar het jonge bedrijf zijn nieuwe scherm laat zien. “We hebben bijna 2,5 jaar aan het materiaal van het doek gewerkt. De producers van het evenement en de familie Hazes vonden het hologram een mooi onderdeel van de vijfde editie van het concert”, zegt Liam Mahon, market developer bij Novaline. “Het scherm biedt een compleet nieuwe oplossing voor holografische presentaties. Het doek meet 15 bij 3 meter, weegt nog geen twee kilo, is onzichtbaar voor het menselijk oog maar is toch supersterk. We gebruiken in het scherm nieuwe nanomaterialen met fantastische eigenschappen. Het materiaal neemt alleen het licht van de laserprojectie op en absorbeert al het andere licht. Je ziet dus niet alleen een scherp hologram, maar je kunt er ook doorheen kijken. Andere materialen voorkomen, dat het beeld vervormt en er geen ongewenste lichteffecten ontstaan. Een ander nieuw antistatisch materiaal voorkomt dat er stof op het scherm komt, zodat het ook echt onzichtbaar blijft. We verwachten veel van het nieuwe scherm; niet alleen voor evenementen en entertainment maar bijvoorbeeld ook in musea en etalages.”

Ook voor Panasonic Visual Systems is ‘Holland zingt Hazes’ een mooie showcase. “We zijn door de organisator van de concertreeks benaderd, om een laserprojector voor de projectie van het hologram te leveren”, licht Ben Moors, Project Sales Manager Benelux bij Panasonic toe. “We hebben een PT-RZ31KEJ laserprojector beschikbaar gesteld. Met een lichtopbrengst van 31.000 lumen is dat ons topmodel. Vanwege de beeldkwaliteit is het een populaire projector voor rental- en mappingprojecten. De projector wordt wereldwijd ingezet voor spraakmakende projecten. Voor de projectie is daarnaast een 3-chip Ultra Short Throw lens gebruikt, waarmee het beeld van zeer dichtbij geprojecteerd kan worden. Door onze apparatuur tijdens ‘Holland zingt Hazes’ in te zetten, willen we Nederlandse AV-bedrijven laten zien welke mogelijkheden dergelijke zware en geavanceerde laserprojectoren voor evenementen bieden.”

Foto: Bart Heemskerk

Lees verder

Thu, 23-March-2017 08:37 |

Vakprijs Nederlandse animatie voor George & Paul

"Analoge animatie met een onbezorgde en plezierige uitstraling. Vakmanschap van Nederlandse bodem dat ongetwijfeld een wereldwijd publiek zal aanspreken", schrijft de vakjury van het Holland Animation Film Festival over de kinderserie George & Paul. De animatieserie van de makers Joost van den Bosch, Erik Verkerk, Pedri Animation BV, Beast Animation, NTR en VRT is gisteravond tijdens de openingsavond van het animatiefestival uitgeroepen tot de winnaar van de Vakprijs Nederlandse animatie.
 

De festivalorganisatie maakte tijdens de opening tevens de genomineerden voor de Grand Prix Nederlandse animatie bekend.

Hieronder de drie nominaties voor de Grand Prix Nederlandse animatie:

1. ADCN: Talent Leader
Een spectaculaire paar seconden. Prachtige metamorfoses op een daverende audiotrack. Zo rijk dat je nooit uitgekeken raakt. Een trailer zoals elk festival zich zou wensen.


2. Extrapolate
Animatie pur sang. Een indrukwekkende, ruimtelijke ervaring ontspruit uit één enkele lijn.

3. Polska Warrior
Een verhaal vol eerlijke karakters en dialogen. Het neemt je mee naar een hartverwarmend einde.

De winnaar van de Grand Prix Nederlandse animatie wordt zondagmiddag 26 maart bekend gemaakt.

  Lees verder

Tue, 21-March-2017 13:11 |

TV Oranje integreert social media in uitzendingen

Muziekzender TV Oranje toont voortaan recente Instagram-posts van artiesten in beeld bij uitzending van hun clips. Een soortgelijke koppeling met Facebook is een half jaar geleden al door de zender geïntroduceerd. Met de integratie van social media wil TV Oranje nog meer een schakel vormen tussen de Nederlandse artiesten en hun fans. Sinds oktober vorig jaar worden bij TV Oranje social media-uitingen van artiesten automatisch getoond in de uitzendingen.

Bij clips is de profielfoto van de artiest te zien, gevolgd door de meest recente post op Facebook of Instagram (niet ouder dan drie dagen). Met name voor opkomende artiesten en jong talent biedt de koppeling met social media nieuwe mogelijkheden, maar ook gevestigde namen kunnen communiceren met hun fans.
Lees verder

Mon, 20-March-2017 15:09 |

Xone:DB4 is de mixer voor Armin van Buren

Armin van Buren, heeft het topmodel van de Allen & Heath DJ-lijn, de Xone:DB4, geselecteerd als zijn mixer voor de wereldtournee 'Armin Only Embrace'. De tour is inmiddels negen maanden onderweg met shows in Nederland, Spanje, Bulgarije, China, Turkije, Mexico, Taiwan, Brazillie, Australia en de Verenigde Staten.”De geluidskwaliteit van de DB4 is indrukwekkend en ook de effectprocessoren per kanaal klinken geweldig. De mixer is echt flexibel als het gaat om het routen van inputs, filters, EQ's en effecten; dat geeft mij extra creatieve mogelijkheden. De D/A-conversie is subliem en voegt aanmerkelijk meer diepte en dynamiek toe aan mijn set. Ik heb de DB4 kunnen uitproberen in verschillende venues met grote geluidssystemen en het verschil met andere mixers is enorm”, aldus Van Buren.

De Xone: DB4 staat al jarenlang aan de top en is nog steeds niet overtroffen op gebied van klank, headroom en innovatie en is de keus voor de kritische DJ die zijn vak en zijn sound serieus neemt. De Xone: DB4 is een vierkanaals DJ mixer. De krachtige quad core DSP effecten engine voorziet alle vier de kanalen van digitale effecten. Ieder effect wordt automatisch gesynchroniseerd met het tempo. Er zijn vijf verschillende FX types, maar ook de Xone Dual Filters ontbreken niet.

Elk kanaal heeft zijn eigen drie bands equalizer en kan geconfigureerd worden als een asymmetrische EQ (+6/-25dB), een Isolator (+6dB/OFF met een 24dB/octave slope), of als een high-pass/low-pass filter waarvan de resonantie ook in te stellen is. De EQ knoppen veranderen van kleur als er een andere type EQ gekozen wordt. Ieder kanaal beschikt over een loopfunctie, waarmee loops in een lengte van 1/16 beat tot en met 4 maten gemaakt kunnen worden. De loops worden ook gesynchroniseerd met het tempo van uw mix. De Xone: DB4 zal altijd één volledige maat opnemen, en loops zijn zonder haperingen in real-time in te korten.

Alle vier de kanalen zijn schakelbaar tussen verschillende bronnen: analoog line-in 1 tot 4, digitaal 1 tot 4 of USB 1 tot 4. Er is een microfoon/line-ingang met een tweebands equalizer, gain, cue en volume regeling. De Xone: DB4 heeft een 24-bit, 96kHz USB audio interface. Met deze audio interface kunnen tot vier stereo kanalen opgenomen worden in iedere DAW. Daarnaast zijn er vier stereo virtuele effect returns.
Lees verder

Mon, 20-March-2017 15:08 |

Teufel Mute BT: kwaliteit voor een schappelijke prijs

Op de redactie van AV & Entertainment Magazine hadden we het plezier om de Teufel Mute BT te mogen testen, in ons geval in een Mac-omgeving. Het is de opvolger van de Teufel Mute, waarbij de letters BT staan voor bluetooth (4.0), één van de extra opties op deze meer geavanceerde variant. Samen met de vriendelijke prijs (€ 199,99) en de actieve ruisonderdrukking zorgde het voor reden genoeg om blij te worden van deze hoofdtelefoon.

Eigenlijk begint dat blij worden al bij het openmaken van de doos. De Mute BT wordt namelijk geleverd met een even degelijke als fraaie opbergcase, die qua vormgeving aansluit op het strakke uiterlijk van de hoofdtelefoon zelf. Het matzwarte materiaal waarvoor gekozen is, geeft de Mute BT een stijlvolle uitstraling die ook nog eens luxe aandoet.

De bediening van de hoofdtelefoon gebeurt middels knoppen op de linkeroorschelp. Daar kun je alles mee wat je wilt, maar zeker in het begin is het even zoeken om handigheid te krijgen in het bedienen. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om te voelen aan welke knoppen je nu precies zit. Met een schakelaar switch je tussen de verschillende opties: bluetooth, bedraad luisteren en ANC; de Active Noise Cancelling waarmee de hoofdtelefoon is uitgerust. En dat is vrij bijzonder voor een variant in deze prijscategorie. De ruisonderdrukking (met behulp van actieve microfoons aan de buitenkant van de oorschelpen) doet zijn werk bovendien ook nog eens bewonderenswaardig goed. Door de extra microfoon in de linker oorschelp kun je de Mute BT ook gebruiken voor Ok Google en Siri. Met de bluetoothverbinding zijn we ronduit gelukkig. Die is stabiel, zonder haperingen en heeft een flink bereik.

Dan waar het écht om draait bij de keuze voor een hoofdtelefoon: het geluid. Zoals we van Teufel gewend zijn (op de redactie zijn we bijvoorbeeld ook fan van de Teufel Massive) is er wat dat betreft geen reden tot klagen. Sterker nog: het geluid is kraakhelder en indrukwekkend te noemen. De 40mm HD-driver en neodymium magneten zorgen bovendien voor de Duitse fabrikant zorgen voor een gedetailleerd geluid met een nauwkeurige basweergave.

De Teufel Mute maakte nog gebruik van een AAA-batterij. Bij de Mute BT is die (gelukkig) vervangen door een accu. Eenvoudig op te laden via micro-USB en met een héél lange accuduur. Bij bedraad luisteren en zonder ANC haal je de vijftig uur en bij bluetooth én ANC belooft Teufel nog altijd een uur of 28. Het moet gezegd: dat aantal uren haal je ook écht! Enig nadeel volgens ons: op de hoofdtelefoon is niet te zien hoe vol de accu nog is en dus weet je niet hoe lang ‘ie nog meegaat tijdens een luistersessie. Volledig opladen duurt vervolgens krap twee uur, dus ook wat dat betreft geen enkele reden tot klagen. Mocht je accu op den duur zijn langste tijd gehad hebben, dan is ‘ie ook nog eens vervangbaar.

Al met al genoeg redenen om héél blij te worden van de Mute BT. Kwalitatief gezien al, maar in combinatie met de zeer schappelijke prijs wordt dat gevoel alleen nog maar sterker.

Meer informatie en specificaties op www.teufelaudio.nl

  Lees verder

Mon, 13-March-2017 10:28 |

Livetime Productions verlengt samenwerking met Golazo Sports Nederland

Golazo Sports Nederland en Livetime Productions hebben het partnership tussen beide organisaties wederom met een jaar verlengd. Dit is het tiende jaar waarop Mario Kadiks, CEO Golazo Sports Nederland en commercieel directeur Olivier Monod de Froideville elkaar de hand schudden en samen opnieuw vooruitkijken naar een jaar vol mooie sportevenementen. 
 
In opdracht van en in samenwerking met Golazo Sports Nederland heeft Livetime Productions als technisch producent een groot aantal toonaangevende sportevenementen mogen uitvoeren, zoals onder andere de City-Pier-City (die zondag 12 maart plaatsvindt op het Malieveld Den Haag) en de Vredesloop in Den Haag, de NN Marathon Rotterdam, de DSW Bruggenloop en Lady's Run in Rotterdam en de Singelloop in Utrecht. 
 
Bovenstaande sportevenementen, allen onderdeel van de Like2runmerkfilosofie trekken jaarlijks in totaal zo'n 100.000 deelnemers, vele honderdduizenden toeschouwers en miljoenen tv-kijkers. Golazo Sports Nederland is in 2014 gevormd uit een samenwerking tussen Like2run, de Stichting Marathon Eindhoven, Utrechtrent, Topsport Noord Nederland en Golazo Sports met kantoren in Rotterdam, Eindhoven en Groningen.  Lees verder

Mon, 13-March-2017 10:16 |

De Oosterpoort kiest voor Clay Paky moving lights

Na een uitgebreide marktverkenning heeft Muziekcentrum De Oosterpoort voor de vervanging van het bewegend licht, als gevolg van een zorgvuldige Europese aanbesteding, gekozen voor de Italiaanse kwaliteits-armaturen van Clay Paky, geleverd door Lichtpunt Theatertechniek.De levering omvatte: 
26 stuks  Clay Paky Scenius Spot  
26 stuks  Clay Paky A.Leda B-eye K10
16 stuks  Clay Paky A.Leda B-eye K10CC 
 
Daarnaast werd door de technische dienst van Lichtpunt Theatertechniek alle armaturen voorzien van een Powercon True 1 aansluiting. Voor het interne transport binnen De Oosterpoort van de B-eye’s zijn door Lichtpunt klantspecifieke flightcases geleverd met een gravure van De Oosterpoort. 
  Lees verder

Mon, 27-February-2017 16:21 |

Vacature: NicLen zoekt accountmanager buitendienst

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde doelstellingen voor de verhuur van ons complete assortiment van producten en diensten. Op een gedreven, enthousiaste en effectieve wijze initieer je nieuwe prospects, voer je aquisitie en bouw je aan klantrelaties. Je verwerft opdrachten door met jouw sterke kennis van onze producten de klant van advies op maat te voorzien. Je weet daarbij feilloos in te spelen op specifieke klantwensen en bent in staat out-of-the-box te denken.

Taken:
- Telefonisch actief acuireren van nieuwe klanten
- Het onderhouden van contacten met klanten en prospects op pro actieve wijze
- Signaleren van marktontwikkelingen en het leveren van een bijdrage aan de verkoopstrategie en het verkoopbeleid
- Het opmaken van offertes alsmede de opvolging ervan
- Correcte vastlegging van orderinformatie

Jouw profiel:
- Jij bent een echte commerciële vakman
- Actuele materiaalkennis van professioneel licht en riggingproducten
- Je hebt een klantgerichte focus, bent ondernemend en resultaat gedreven
- Zelfstandigheid, proactief handelen en vooral het denken in oplossingen zit in je systeem!
- Je beschikt over zeer goede communicatieve eigenschappen en beheersing
van de Nederlanse taal, Engelse en Duits is een pré
- In bezit van een geldig rijbewijs B

Dit bieden wij jou:
- Een afwisselende uitdagende baan
- Een informele organisatie met no-nonsense omgangsvormen
- Ruimte voor eigen initiatief, zelfstandigheid en persoonlijke
ontwikkeling

Standplaats:
Nederland en België

Is dit de vacature die bij je past?
Stuur je CV naar B.Vossen@niclen.nl

www.niclen.nl
info@niclen.nl
+31(0)88-78 22 888
  Lees verder

Mon, 27-February-2017 14:31 |

Online veiling van podiumverlichting, DJ apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling met prof. podiumverlichting, DJ-apparatuur en design LED verlichting. Mooie items in deze veiling zijn een modulaire LED video wall DMT, LED light bars en complete DJ sets van Pioneer. Ook wordt er een complete speaker-amp set aangeboden van Master Audio en andere full range speakers DAPaudio. Voor ieder wat wils!
Over de veiling

De online veiling sluit op woensdag 8 maart vanaf 19.00 uur
De bezichtiging van het veilingitems is op dinsdag 7 maart van 09:00 – 12:00 uur
Locatie: Lijndenweg 6A in Velsen-Noord

Klik hier voor meer informatie over de veiling!

Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen is een begrip op het gebied van industriële internationale veilingen. Het bedrijf heeft meer dan tachtig  jaar ervaring en een uitgebreid Europees netwerk van eigen kantoren en klantenbestand. Mede daardoor weten zij als geen ander de juiste kopers te vinden. Troostwijk Veilingen organiseert meer dan 1000  online veilingen per jaar in Europa. Voor meer informatie: www.troostwijkauctions.com Lees verder

Thu, 23-February-2017 10:42 |

Partnerschap Integra MS&S en Spectra Logic

Integra MS&S en Spectra Logic gaan een partnerschap aan voor nieuwe en efficiënte storage samenwerking. Spectra Logic is met verve de meest aanwezige tape storage vendor. Met name binnen de Broadcast, Media & Entertainment, digital archivering, gezondheidszorg en CCTV/Surveillance industrieën herkend als kwalitatieve storage leverancier, en S3 moeiteloos combinerende met Flash, Object en tape storage.
 

Integra MM&S is de zusterorganisatie van Integra Multi vendor services BV en houdt zich voornamelijk bezig met de advisering rondom opslag en beheersing van Big data omgevingen. Daarbij wordt gebruikgemaaktvan een vendor-onafhankelijk platform. Integra is waarschijnlijk de meest ervaren tape storage specialist in de Benelux en recentelijk Spectra Logic VAR en distributeur.
  Lees verder

Wed, 22-February-2017 09:40 |

Festival Kick-Off in showroom Stagefreaks - 18 maart

Nu de start van het festival seizoen weer steeds dichterbij komt, wil Stagefreaks graag het volgende onder de aandacht brengen. Het bedrijf heeft onder 500 ZZP’ers in de evenementenbouw een onderzoek gedaan betreffende de veiligheid op de werkvloer met het werken op hoogte als specifiek onderwerp.Omdat werken op grote hoogtes in deze branche veelvoorkomend is en veel gevaren met zich mee brengt die vooral dienen voor de eigen veiligheid, is het van cruciaal belang dat de voorschriften nageleefd worden. Daarnaast is het gebruik van het juiste equipment zeer belangrijk. Het onderzoek heeft aangetoond dat ruim 25% van de ondervraagden niet altijd de veiligheidsvoorschriften naleeft. Daarnaast blijkt dat ruim 34% zijn equipment niet regelmatig laat keuren. “We signaleren dat het geen kwestie van onwil is, maar door drukte en andere focus wordt dit vergeten”, aldus Freek Noordenbos, directeur van Stagefreaks.  “Dat 70% van de ZZP’ers cursussen heeft gevolgd om de eigen veiligheid te vergroten geeft aan dat deze groep wel bereid is om hieraan te werken.”

“Kennelijk gaat er wat fout op de werkvloer, het veiligheidsbesef is er wel maar in de praktijk werkt het anders”, vervolgt Freek Noordenbos. “Bij Stagefreaks maken we naar aanleiding van de bovengenoemde conclusies graag gebruik om iedereen uit te nodigen op de eerste editie van de Festival Kick-Off in onze showroom, op 18 maart.”

Workshops veilig werken op hoogte
Hier zijn diverse deskundigen aanwezig om je de kneepjes van het VWOH-Evenementen bij te brengen. Je kunt meteen je nieuwe equipment uitproberen en leert handige tips van de Stagefreaks specialisten. Boek meteen een volledige cursus zodat je altijd veilig en zorgvuldig te werk gaat.
Keuring klimset
Omdat je klimset het belangrijkste equipment is voor jouw veiligheid kun je deze tijdens de Kick-Off afgeven om te laten keuren.
10% korting op het gehele assortiment*
De gehele dag ontvang je bij Stagefreaks 10% korting op het gehele assortiment.
In onze showroom in Eindhoven wordt de korting automatisch verrekend, online kun je op zaterdag 18 maart gebruik maken van actiecode “Kickoff2017” in je winkelmandje.

*De actie is niet geldig op producten op maat gemaakt en op de Stagefreaks cadeaubonnen.
Kijk voor meer informatie op www.stagefreaks.nl
 
  Lees verder

Mon, 20-February-2017 14:11 |

Vogel's 6000-serie: supersterke muurbeugels

Vogel’s Professional heeft met de introductie van de 6000-serie muurbeugels tijdens ISE 2017 een nieuwe norm gezet. Professionele displays tot 120 inch en maximaal 165 kg zwaar worden door middel van deze oerdegelijke beugels stevig aan de muur bevestigd.
De muurbeugels zijn in het Vogel’s lab uitgebreid getest op kwaliteit en installatiegemak. De beugels zijn TüV-5 gecertificeerd voor maximale veiligheid, wat betekent dat ze getest zijn tot 5x het gespecificeerde gewicht.

Ze beschikken over zelf-centrerende schroeven en een handige servicepositie, waarbij het display veilig aan de wand blijft hangen tijdens installatie en onderhoud. De post-installation levelling functie maakt het mogelijk om het display na installatie perfect uit te lijnen. Ook zijn alle wandsteunen uit de 6000-serie voorzien van een uniek geïntegreerd slot, waardoor diefstal vertraagd wordt.
 
De serie omvat zowel vlakke als kantelbare muurbeugels. De supersterke beugels zijn gemaakt van robuuste materialen en toch elegant. Vogel’s biedt op de complete 6000-serie 5 jaar kwaliteitsgarantie.
 
Productfilm: https://youtu.be/IKhlZ3IOOhM
Installatiefilm: https://youtu.be/vaBF6Z89D-o
 
Voor meer productinformatie: www.vogels.com/lab Lees verder