Nieuwsoverzicht

Mon, 22-May-2017 12:16 |

Inventdesign leverde LED voor show Armin van Buuren

Op 12 en 13 mei draaide DJ Armin van Buuren de sterren van de hemel, tijdens zijn show ‘The Best of Armin Only’ in de Johan Cruijff Arena. Voor de tweede keer in een half jaar tijd was InventDesign de verkozen partij voor het leveren van LEDs voor een wederom spectaculaire lichtshow. In oktober jl. leverde het bedrijf nog een complete verlichtingsinstallatie tijdens het Amsterdam Music Festival, dat eveneens in de Amsterdam Arena plaatsvond.

Het bijzondere verlichtingsontwerp, dat door 250K werd gemaakt voor deze show, hield niet op bij een imponerend het podium. InventDesign voorzag namelijk de volledige lengte en breedte van de Amsterdam Arena van verticaal en horizontaal hangende LED strips, waarbij de kortste verticale varianten maar liefst 8 meter lang waren. InventDesign is binnen Europa één van de weinigen met zo’n grote capaciteit aan pixel gestuurde LED lijnen. De uitdaging zat echter voornamelijk in het in korte tijd maken én testen van de complete verlichtingsinstallatie. Dit betekende niet alleen het voorbereiden van de M-series pixelstrips en het op maat maken van de controlboxen, maar ook het bedenken van een veilige, constructieve oplossing voor het verticaal en boven het publiek ophangen van de LED strips.

Omdat de Arena zo groot is en de LED verlichting vrijwel de gehele oppervlakte van de Arena bedekte hebben we gekozen voor decentrale stuurkasten. InventDesign assembleerde om die reden 129 kleinere controlboxen -ieder voorzien van een 500W/24V voeding en DiGidot C4 Show controller-, waarmee de 808 M-serie pixelstrips en 318 meter RGB LED strip gemakkelijk konden worden aangestuurd. Door de goede samenwerking tijdens het Amsterdam Music Festival, legde Alda Events ook dit project weer vol vertrouwen in handen van de Amsterdamse creatieve LED verlichter. InventDesign maakte haar belofte waar en zette in korte tijd een creatieve, slim geconstrueerde en betrouwbare installatie neer, met een gigantische lichtopbrengst als resultaat.

Stefan Verhoef, algemeen directeur van InventDesign, geeft aan: “Dit fantastische project hadden we nooit kunnen realiseren zonder lichtontwerpers André Beekmans en Marc Heinz, en onze technische partner 4Light. Ik wil hen en natuurlijk onze opdrachtgever Alda Events daarom bedanken voor wederom een mooie samenwerking!”. Lees verder

Mon, 22-May-2017 11:30 |

Mansveld Expotech en Pronorm gaan zelfstandig verder

Na een samenwerking van bijna vier jaar, hebben Mansveld Expotech (MX) en Pronorm besloten ieder zelfstandig verder te gaan. MX geeft aan zich volledig te gaan focussen op de kernactiviteiten, namelijk: het leveren van infrastructurele werkzaamheden, verlichting en AV voor beurs- & evenementenlocaties en het verzorgen van elektrische hoofdaansluitingen en rigging werkzaamheden. Mede hierdoor is de keuze gemaakt om de activiteiten van Pronorm, het faciliteren van lichtfestivals, zelfstandig te laten voortzetten.

Richard Kluijtmans, directeur Mansveld Expotech licht het besluit toe: “Met de verlengde samenwerking van de RAI en de huisinstallateurschappen van Breepark in Breda en MECC Maastricht, gaan we een drukke periode tegemoet. We hebben de beslissing gemaakt om ons volledig te richten op het creëren van een waardevolle relatie met onze klanten. De waarde die wij aan hen leveren gaat boven alles. Daarom is besloten dat wij met MX de focus leggen op verlichting, AV, infrastructurele werkzaamheden, het verzorgen van elektrische hoofdaansluitingen en rigging werkzaamheden.”

AVeurope
“De recente krachtenbundeling met AVeurope maakt dat we nog meer klantwaarde kunnen realiseren met onze afdeling beurzen & evenementen”, gaat Richard Kluijtmans verder. “Met AVEurope hebben we een AV-specialist in huis. De kennis, ervaring én het uitgebreidere verhuurassortiment betekent dat wij onze klanten een nog completer en specialistisch audiovisueel totaalpakket onder één verantwoordelijkheid kunnen aanbieden. Naast ons aanbod in (LED)licht, hebben we dus ook onze audio- en visuele faciliteiten versterkt. Daarbij komt ook nog eens het feit dat AVeurope in Goor ligt. Dit geeft ons fysiek gezien een grotere, snellere en makkelijkere bereikbaarheid voor onze klanten die in het oosten en noorden van Nederland gevestigd zijn.”

Pronorm
De werkzaamheden van Pronorm worden per direct overgedragen aan Bart van Bokhoven. Bart is een bekend persoon binnen MX en de organisatie heeft er daarom ook alle vertrouwen in dat de kwaliteit van Pronorm behouden blijft.

Lees verder

Fri, 19-May-2017 15:46 |

Phabrix benoemt NETchange tot distributeur

Phabrix is bekend als een toonaangevende fabrikant van video test- en meetapparatuur. De makkelijk te gebruiken Sx hand-held units zijn door hun functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid zeer populair en bij velen in gebruik. Per april 2017 is NETchange benoemd als officiële distributeur voor de Nederlandse markt."Met deze uitbreiding van ons aanbod zijn we erg blij", zo meldt Wim van Dijk van NETchange. "Er verandert zo veel in de manier waarop video signalen worden doorgegeven, dat de behoefte aan duidelijke meet- en testoplossingen explosief groeit. 3G, 6G, 12G-SDI en steeds meer IP transport en dan ook nog de ontwikkeling naar UHD en HDR; als engineer wil je toch zeker zijn dat je het goed doet. Phabrix speelt daar goed op in en levert uitstekende kwaliteit en support." NETchange levert al encoders, decoders, transcoders, video capture oplossingen en head-ends. Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:56 |

Lezing 'De Wilde Stad' op AV Festival

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van, de vaak door de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis.


De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. De Wilde Stad is een film van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). EMS FILMS werkt, weer onder regie van Mark Verkerk, aan het derde deel in de trilogie over de Nederlandse natuur.

Na een klassieke vier seizoenen cycle of life film De Nieuwe Wildernis en een episch verhaal over dynamische natuur in ons land, Holland natuur in de Delta is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen waar nu eens niet de mens centraal staat. In de lezing de eerste beelden van de film die op 13 november in de bioscoop in premiere gaat. Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:31 |

50 procent korting op toegang AV Festival voor onze relaties!


Wie op 23 en/of 24 mei het AV Festival in de Kromhouthal in Amsterdam wil bezoeken, kan dat als relatie van AV & Entertainment Magazine met 50% korting doen! Voor die korting hoef je alleen de couponcode bovenaan de bestelpagina in te vullen.

Couponcode: av17av&e


  Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:27 |

TSE Imaging op AV Festival - stand B06

TSE Imaging is een gerenommeerde Europese importeur met een lange staat van dienst in de fotografische markt. TSE heeft sterke merken in het assortiment en een aantal daarvan voert producten voor de audiovisuele markt. Objectieffabrikant Tokina levert uitmuntende Primes en (super)wide zoomlenzen voor de meest gangbare vattingen. In de fotografiemarkt is Tokina een zeer gerenommeerde speler, in de cine-markt een nieuwe toetreder.

Tokina’s objectieven zijn bekend om hun goede mechanische constructie en vaak ongeëvenaarde optische prestaties. Voor broadcast en cinema betekent dit: parfocale objectieven met hoge gelijkblijvende lichtsterkte en geen breathing en image shift.
Met haar kennis van optiek, lichtbreking en coatings ontwikkelde Tokina een extreem neutraal werkende reeks grijsfilter IR ND van 0.3 tot 3.0. Dankzij de coatings ontstaat in de schaduwpartijen geen infrarood-vervuiling en is veel minder kleurcorrectie in de postproductie nodig.

Hoya is het zustermerk van Tokina, maar dan wel de grote zus. Het is ’s werelds grootste fabrikant van optische producten met een grote divisie voor oogoptiek en instrumenten voor medische toepassing. De fotografische divisie profiteert van de Research & Development kracht van het concern. Een van de opbrengsten daarvan is de Nano-filterreeks, waar dankzij de bijzonder coatingtechniek nauwelijks vuil of vet aan blijft zitten, maar die door hun hardheid ook probleemloos in barre omstandigheden gebruikt kunnen worden.

Op het AVFestival kunt u tevens uw eigen filters op de Hoya Optical Testing Facility laten doormeten op transmissie en kleur.
Ledgo is een sterk opkomend merk met een 100% eigen ontwikkeling en productie van geavanceerde ledlampen. Op de stand kunt u het assortiment led-spotlights beproeven, het merendeel waarvan passief gekoeld is, terwijl ze toch hanteerbaar blijven. Fraaie en zeer duurzame COB-led-armaturen, voorzien van alle wenselijk elektronica, zoals een op de smartphone te gebruiken remote control.
Tevens toont Ledgo een waterdicht en flexibel (oprolbaar zelfs) ledpaneel, traploos regelbaar in helderheid en kleur van 3200 tot 5600K.

Sirui is een jong statievenmerk dat in Europa inmiddels alle gevestigde merken achter zich aan het laten is. Dankzij goed luisteren naar de gebruikers en snelle, maar compromisloze productontwikkeling, komt Sirui met zeer goed afgewerkte producten, die volledig aan het gebruiksdoel van de professional beantwoorden. Zoals de op de AV-markt afgestemde BCT statieven en BCH instelbare videokoppen. Bijzonder vermeldenswaardig is de VSK (Video Survival Kit), een modulair unit in één draagtas, met slimme componenten die gecombineerd kunnen worden tot een dolly of cage.

FXLion is een accufabrikant die naast een reeks gunstig geprijsde V-lock accu’s, ook excelleert met een ecosysteem van kabels en adapters. De accu’s zijn uitgerust met D-tap en penconnectoren. Ze kunnen daarom naar keuze worden opgeladen met een snoerlader of een laadstation. En dankzij de USB connector kan een FXLion accu ook alles voeden wat op USB aangesloten kan worden.

Bijzonder vermeldenswaardig is het nieuwe model BPM98, een van de lichtste en meest compacte V-lock accu’s ooit. Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:24 |

AED Studios op AV Festival

Op het AV Festival zullen ook vertegenwoordigers van de AED Group (en meer specifiek: AED Studios) aanwezig zijn. AED Studios is het grootste mediacenter in de Benelux en biedt alle faciliteiten voor de opnames van tv- en filmproducties, (touring) rehearsals en corporate events. In de zestien professionele studio’s kunnen de meest ambitieuze audiovisuele entertainmentprojecten worden gerealiseerd.


Voor internationale tv-series en film biedt België interessante tax incentives. AED Studios is rustig en centraal gelegen tussen Antwerpen en Brussel en vlot bereikbaar per auto of met de trein (op anderhalf uur van Amsterdam). Naast de studiofaciliteiten biedt AED Studios ook on-site accommodatie en backstage areas voor casts en crew, post-productie services, warehouse space en kantoorruimte.

Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:20 |

Output en Panasonic op AV Festival - stand B20/19

Output & Panasonic werken al jaren intensief samen en slaan ook tijdens het AV Festival de handen ineen. Samen informeren zij de bezoekers over de laatste producten en innovaties van Panasonic, zoals de AW-HR140. Deze FHD outdoor remote camera is o.a. zeer geschikt voor live outdoor events en sportstadions en biedt 1/2.86-type full HD 3MOS sensoren en een gemotoriseerde 20x zoom lens.


PZT camera’s worden steeds populairder dankzij de uitmuntende kwaliteit, zij doen inmiddels niet meer onder voor een reguliere camera. Panasonic is al jaren vooruitstrevend op het gebied van Broadcast en met de PTZ camera’s van Panasonic is men in staat met minder middelen het beste resultaat te behalen.

Primeur: op de stand kun je ook kennismaken met het nieuwe Shure Axient Digital systeem.
Je vindt Output & Panasonic op stand B20/19.

Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:17 |

1080dots BV op AV Festival - stand A20

1080dots is gespecialiseerd in audiovisuele oplossingen ten behoeve van broadcast playout, graphics overlay, visual radio en digital signage toepassingen. Tijdens het AV Festival zal er o.a. gelegenheid zijn om kennis te maken met 1080dots Airflowtm, een nieuwe dienst van 1080dots.
Airflow biedt omroepen een efficiënt video playout- en managementplatform, dat is voorzien van de krachtige 1080dots video engine. Hiermee programmeer je moeiteloos 24/7 video, tekst-tv/kabelkrant en non-stop videoclip uitzendingen samen met uitgebreide graphics mogelijkheden. Airflowtm biedt televisie automatisering out-of-the-box. Schakelen van video of het automatisch instromen van informatie uit derde systemen behoren tot de mogelijkheden. Een lokale playout server voor je organisatie, bediend via een eenvoudige en overzichtelijke web interface. Airflow is ideaal, maar niet uitsluitend, voor kleinere en middelgrote omroepen. Ook voor digital signage oplossingen, scorebord, visual radio en interactieve graphics overlay toepassingen kun je bij 1080dots terecht. Je bent van harte welkom

Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:16 |

BBP Light op AV Festival - stand D16

Eén van de aanwezige bedrijven tijdens het AV Festival is BBP Light (stand D16), sinds 1992 totaalleverancier voor film, fotografie, musea, studio’s, televisie, video en alle andere toepassingen van professioneel continulicht en alle bijkomende toebehoren. Op beide festivaldagen is Jonathan Harrison (D.O.P.) aanwezig.Hij zal de masterclass ‘Painting with clean light’ verzorgen, die wordt gesponsord door BBP Light en haar merken Dedolight en Kino Fl. Harrison is een ervaren rot in het vak en de verwachting is dan ook dat de mensen in de rij zullen staan voor zijn ‘eyeopening’ masterclass.   Ook op de stand van BBP Light zelf zijn interessante dingen te zien. Nieuwe producten bijvoorbeeld, zoals de Kino Flo Select LED’s met twee white chips waardoor deze range Perfekt Skintones laat zien, de Zylight / Chimera ‘Active Diffusion’ en meer. Lees verder

Thu, 18-May-2017 13:09 |

Het is bijna zover - AV Festival 2017

Volgende week dinsdag en woensdag is het eindelijk zover: het AV Festival 2017! Een nieuw event voor film-, tv- en new media makers die werkzaam zijn in Nederland en België. Een event voor en door professionals. Het AV Festival vindt op 23 en 24 mei plaats in de Kromhouthal in Amsterdam.Op het AV Festival zijn de belangrijkste spelers uit de AV industrie aanwezig. Meer dan zeventig exposanten laten de nieuwste producten & software zien en ervaren. Daarnaast zijn er tientallen workshops en lezingen door sprekers vanuit de hele wereld. De Academy of Motion Pictures and Sciences, bekend van de Oscars wordt op het AV festival vertegenwoordigd door Hollywood cameraman Theo van de Sande. Alister Chapman verzorgt een lezing over hoe je met de nieuwste camera’s het Noorderlicht natuurgetrouw kunt vastleggen. Ralph van Vegten van NEP Hilversum geeft een presentatie over augmented reality in broadcast. Ignas van Schaick verzorgt een lezing over De Wilde Stad, een film van de makers van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland-Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). Kijk voor een compleet overzicht op: lezingen.

Mobile Journalism
Mobile Journalism is een hot item en neemt een belangrijke plaats in op het AV Festival. In dit kader wordt de 48 minutes contest georganiseerd. In teams van drie personen krijgen deelnemers de opdracht om binnen 48 minuten een nieuwsitem te maken. Voorafgaand krijgen de deelnemers een professionele MoJo training. Aan het eind worden alle items afgespeeld in het AV Festival journaal. Een deskundige jury kiest het winnende team. Aanmelden kan via: 48 minutes contest.

Bezoek een echte filmset: OPEN SET
Tijdens het AV Festival vindt OPEN SET plaats. Drie Nederlandse topregisseurs gaan met hetzelfde decor en script aan de slag. Hieruit ontstaan drie verschillende films. Tijdens de opnames en het post productieproces vertelt een moderator wat er allemaal gebeurt.

VR area
In de VR area kunnen bezoekers met de nieuwste en meest geavanceerde 360 VR camera’s en brillen experimenteren.

Locatie IJ-oever
De Kromhouthal is twee dagen de thuisbasis van het AV Festival. Een creatieve en sprankelende plek in Amsterdam Noord. Speciaal voor het evenement vaart de AV Festival pont tussen het Centraal Station en de Kromhouthal. Ook is er gratis parkeergelegenheid.

  Lees verder

Fri, 12-May-2017 11:27 | Show & Events

Ampco Flashlight Rental zoekt ACCOUNTMANAGER (fulltime)

Ampco Flashlight Rental verhuurt licht-, audio-, rigging- en videoinstallaties. Dat doet het met een gedreven team van meer dan 150 collega’s op de gebieden account, productie, planning en logistiek, waarbij alle medewerkers een gezamenlijke passie en drive hebben: bijdragen aan een optimaal resultaat voor klant en publiek voor broadcast, theater, live en corporate events. In het informele en zeer professionele team is per direct plek voor een Accountmanager (fulltime), zo bericht Ampco Flashlight: 

Je combineert commercieel gevoel met materiaalkennis, bent een contactpersoon voor onze huidige klanten en bouwt daarnaast je eigen netwerk van nieuwe klanten op. Je functioneert optimaal in onze professionele en tegelijk informele omgeving.

Wat doe je?
• (Telefonische) acquisitie naar nieuwe en het onderhouden van bestaande klantrelaties
• Bewaking van de klantendatabase
• Het adviseren van opdrachtgevers m.b.t. ons dienstenpakket
• Het opstellen van offertes en contracten en het calculeren van begrotingen
• Zorgdragen voor bewaking en nakoming van in offertes en contracten gemaakte afspraken en overdracht naar het uitvoerende team
• Ondersteuning van buitendienst medewerkers

Wat vragen wij?
• Afgeronde MBO opleiding en/of HBO werk- en denkniveau
• Affiniteit met licht- en geluidsbranche en/of entertainmentindustrie
• Kennis van Microsoft Office, Kennis van Navision is een pre
• Een flexibele en professionele persoonlijkheid met drive en ambitie

Arbeidsvoorwaarden
Ampco Flashlight Rental biedt een aantrekkelijke functie met marktconforme beloning.

Reageren
Herken jij jezelf in de bovenstaande vacature en wil je reageren? Stuur dan voor 10 juni 2017 je CV en persoonlijke motivatie per e-mail naar: Bettina Poons-Kumlehn (personeelszaken@ampco-flashlight.com)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Lees verder