Nieuwsoverzicht

Fri, 24-June-2016 14:42 |

Nieuw op de Nederlandse markt: Bridge Series

Output Professional Audio, Video & Lighting is vanaf heden de exclusieve distributeur van de Bridge Series, ontwikkeld door Digital Forecast. Digital Forecast verovert de Audiovisuele- en Broadcast industrie met hun producten en oplossingen voor digitale HD video processing. ‘’In deze opzet is dit merk zeker geslaagd, gezien de hoogwaardige producten die zij nu op de markt brengen tegen zeer concurrerende prijzen’’ aldus Hans van den Bergh, directeur Output B.V.

Producten vanuit de Bridge productlijn, zoals de Premium, Micro en MINI type converters, maar ook de routing switchers vertonen een hoogwaardige kwaliteit en zijn na uitgebreide testen zeer betrouwbaar gebleken. Ook voor video over lange afstanden heeft Bridge een passende oplossing. Daarnaast biedt Bridge all-in one oplossingen zoals de Bridge X NEO. Dit product bestaat uit een draagbare monitor waarmee SDI (SD/HD/3G) en HDMI (SD/HD/Full HD) wordt ondersteund. De Bridge NEO is geschikt voor up-, down en cross converting en bevat daarnaast een in- en output kanaal voor zowel SDI als HDMI.

Distributeur Output B.V. is erg enthousiast over de productlijn van Bridge. Het team van Output staat klaar voor iedereen die graag meer zou willen weten over deze producten. Lees verder

Fri, 24-June-2016 09:10 |

Deltec Gaffer Tape Pro: opvallend onzichtbaar

De entertainmentbranche is de laatste decennia compleet veranderd. Behalve de meest gebruikte gaffer tape, deze is al 30 jaar hetzelfde! Raar? Dat vond Deltec Tape ook! Deltec Tape introduceert daardoor succesvol de Deltec Gaffer Tape Pro.

Bij de ontwikkeling van deze gaffer tape heeft Deltec Tape een uitgebreid testtraject opgezet bij een groot aantal bedrijven waaronder theaters, standbouwers, beurs- en congrescentra en productiebedrijven. Tijdens dit traject is gekeken naar de belangrijkste eigenschappen van een gaffer tape namelijk kleefkracht, lijmresten, scheurbaarheid en sterkte. Op basis van deze eigenschappen is de Deltec Gaffer Tape Pro doorontwikkeld met een vernieuwde natuurrubber lijmlaag.

De lijmlaag is de meest unieke eigenschap en zie je pas bij het verwijderen. Of beter gezegd, die zie je niet! Want de Deltec Gaffer Tape Pro laat géén lijmresten achter. Hierdoor is de Deltec Gaffer Tape Pro als beste getest ten opzichte van de huidige marktleider.
 
De voordelen op een rijtje:
  • Laat géén lijmresten achter
  • Gemakkelijk met de hand te scheuren
  • Uitstekend bestand tegen (zware) belasting
  • Zeer goede kleefkracht op diverse ondergronden zoals beton, hout, metaal, textiel en elektriciteitskabels
  • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afmetingen
www.deltectape.nl Lees verder

Fri, 24-June-2016 08:54 |

AXON helpt China bij HD- uitzending nationale Youth Games

Axon heeft een belangrijke rol gespeeld in het succesvol uitzenden van de eerste Chinese nationale Youth Games in full HD. De Games, gehouden in Haixia Olympic Sports Center in de Zuid-Chinese stad Fuzhou, trokken bijna 8000 atleten die streden in 305 evenementen in 26 sporten, inclusief vechtsporten. Het was het grootste multi-sport evenement ooit gehouden in Fuzhou en het is officieel geopend door de Chinese vicepremier Liu Yandong.

Fuzhou Radio & TV was verantwoordelijk voor de uitzendingen van de Games en in voorbereiding op het evenement heeft Fuzhou Radio & TV haar faciliteiten gerenoveerd met daarbij een upgrade naar HD. Op voorspraak van de lokale systeemintegrator Guangzhou Mindo Technology Co. LTD is een volledig pakket aan Axon Synapse HD producten geïnstalleerd waaronder signaalbewerking, multiviewers, Master Control en een router. De host broadcaster had ook Cerebrum gekozen, Axon’s monitoring- & controlesysteem, welke zorgt voor een compleet overzicht van de operationele workflow inclusief de apparatuur van derden. Via een gebruikersvriendelijke grafische interface kunnen de engineers makkelijke fouten lokaliseren en snel oplossen.

Head of Technology bij Fuzhou Radio & TV Qinhua Lin zegt: ”Als dé broadcaster in Fuzhou voelden wij de druk en de verantwoordelijkheid, die gepaard gaat met zo’n evenement, zeker gezien het feit dat we een nieuw broadcastsysteem gingen gebruiken. Echter heeft het succes van de uitzendingen de belangrijkheid aangetoond van het tijdig kiezen van de juiste apparatuur en systemen. Door nauw samen te werken met systeemintegratoren en fabrikanten, en door te zorgen voor goede communicatie en feedback met alle betrokken partijen, waren wij in staat een schijnbaar onmogelijk taak mogelijk te maken. Het succes van deze Games was zeer bevredigend en het gehele project heeft ervoor gezorgd dat het productteam waardevolle ervaring heeft opgedaan met het nieuwe broadcast-platform.”

Lui Weibao, CEO of Guangzhou Mindo Technology Co. LTD., voegt eraan toe: “Wij zijn blij dat we met Axon hebben samengewerkt en dat door de juiste apparatuur te kiezen voor dit evenement, wij onze klant een veilig, betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand systeem hebben kunnen leveren.”

Axon’s producten hebben een goede reputatie voor het verzorgen van kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare broadcastsystemen hetgeen essentieel is voor live-producties. De producten worden al met grote regelmaat gebruikt in China voor verschillende live evenementen zoals de opening van de Olympische Spelen in 2008 in Beijing (inclusief de tocht van de Olympische fakkel op de Mount Everest), de 2011 Shanghai World Expo en de 2012 Guangzhou Games.

Fuzhou Radio & TV gebruikt Axon’s apparatuur nu om hun HD-nieuwskanalen uit te zenden. De infrastructuur bevat ook een stand-by oplossing zodat het systeem blijft werken in een noodgeval. Een aantal van Fuzhou Radio & TVs reportagewagens is ook uitgerust met Axon apparatuur.
  Lees verder

Thu, 23-June-2016 16:07 |

Controllux Entertainment Dagen

Onder de noemer Controllux Entertainment Dagen opent dé toeleverancier van Theater, TV, Entertainment en Architectuur verlichting drie dagen lang haar deuren in de Showroom van Alphen aan den Rijn. Op deze dagen kijken we specifiek naar Entertainment oplossingen.
Wanneer krijgt u een kans?
Diverse merken zoals Robe, Zero88, ETC, High End Systems, City Theatrical, Swefog, Hungaroflash en ArKaos worden zij aan zij opgesteld. Wanneer en waar krijgt u anders de kans om deze merken gelijktijdig te testen op output, technische mogelijkheden en kwaliteit. En uiteraard de mogelijkheid om commerciële en technische vragen te stellen.
 
Controllux gespecialiseerd in lichttafels en sturing
Controllux heeft naast de diverse verlichtingsmerken ook specialistische kennis in huis van lichttafels. Drie topmerken - ETC, Zero88 en High End Systems - staan naast elkaar. Een mediaserver van ArKaos zal tijdens de Entertainmentdagen worden aangestuurd door de lichttafels. De software van Arkaos is compatibel met Mac en PC en is ontworpen om state of the art real time video mixing-technologie te combineren met intuitive interfaces voor toepassing in diverse situaties.
 
Als u zelf met de lichttafels aan de slag wilt dan krijgt u daar de mogelijkheid toe tijdens de trainingen die dit najaar per merk georganiseerd worden. De Zero 88 FLX trainingen voor beginners en voor gevorderden zijn vastgesteld op 18 en 19 oktober. De ETC EOS – Basic training op donderdag 27 oktober en de High End Systems Hog training – Basic op dinsdag 1 november. Via www.controllux.com/support/trainingen kunt u alvast voor één van de vier lichttafel trainingen een plek reserveren.
 
Elke dag een Apple iPad Air winnen?
Aan het einde van elke Controllux Entertainment Dag wordt om 20 uur een winnaar getrokken uit alle bezoekers. De trekking is te volgen via de livestream op de Facebook pagina van Controllux maar je kan natuurlijk ook de trekking live bijwonen in de Controllux Showroom. Drie dagen lang een trekking, grote kans dat u als winnaar uit de bus komt en met een iPad naar huis gaat!

Wanneer:
dinsdag 30 augustus 2016
woensdag 31 augustus 2016
donderdag 1 september 2016
 
Vrij toegankelijk van 10.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds.
 
Graag inschrijven via https://controllux.com/support/trainingen zodat wij met uw komst rekening kunnen houden en een hapje en drankje voor u klaar staan!
 
Waar:
Controllux Showroom, Tankval 5 Alphen aan den Rijn.
  Lees verder

Thu, 23-June-2016 14:35 |

Tungsten opent eigen studiocomplex bij Amsterdam

Sinds april van dit jaar heeft Tungsten, ontwerper en producent van audiovisuele content sinds 1991, een eigen filmstudio in landelijk Broek in Waterland, zes kilometer ten noorden van Amsterdam. Van de hectiek van de stad naar de rust van de polder: hooguit een kwartier met de bus, met de auto nog minder. En er is nog legio parkeerruimte ook.Een voormalige vleesopslag werd de afgelopen maanden getransformeerd tot een volledig geoutilleerde studio, bestaande uit drie ruimtes van ca. 200m2 elk, waarvan één uitgerust met een green screen. Vanaf de opening in april wisten diverse partijen al de weg te vinden naar Tungsten Studio, dat bovendien over kantoorruimte, kleedkamers en een douche beschikt.

Producent Talpa maakte opnamen voor het tv-programma Dance Dance Dance van RTL4. De Gerrit Rietveld Academie bracht er haar jaarlijkse filmworkshop onder. Het Fotomuseum Rotterdam hield er zijn presentatie voor het Parademuseum. De Broekse Kunstroute vond er onderdak en in het eerste weekend van juni worden er scenes opgenomen van speelfilm / thriller Out for Vengeance.
Tungsten Studio biedt een brede waaier van mogelijkheden onder één dak. Van opbouw tot repetities tot opnamen. Van kunst tot commercie (en alles daartussenin). Een plek waar makers én bedenkers, meesters én leerlingen, samen aan de slag kunnen.
Voor meer info en boekingen: www.tungstenstudio.nl / studio@tungsten.nl Lees verder

Tue, 21-June-2016 11:06 | TV & Radio

Stijging marktaandeel Radio Veronica in 20-49 jaar zet door

Het marktaandeel van Radio Veronica in de doelgroep 20-49 jaar is in de meetperiode apr-mei'16 fors gestegen ten opzichte van dezelfde meetperiode vorig jaar. Zo steeg het aandeel in de doelgroep 20-49 jaar met 33% van 5,2% naar 6,9%. Het marktaandeel in de doelgroep 20-34 jaar steeg met 35% van 4,3% naar 5,8% en in de doelgroep 35-49 jaar met 31% van 5,8% naar 7,6%. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers die het NLO/GfK dinsdag publiceerde.

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: ''Fantastisch om te zien dat het marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar blijft stijgen. De afgelopen periode maakte Jeroen van Inkel een week lang live radio vanuit de Nederlandse legerbasis in Mali, West-Afrika, en ook zonden we de populaire hitlijst 90's Top 500 uit. Onze luisteraars weten ons station steeds vaker te vinden en waarderen onze programmering, originele acties en initiatieven. Dit in combinatie met de op korte termijn betere ontvangst van Radio Veronica in sommige gebieden, verwachten we dat het marktaandeel blijft doorgroeien.''

Lees verder

Mon, 20-June-2016 10:20 |

MA dot2 user training bij Rolight

Rolight verzorgt op 5 juli een MA dot2 user training voor iedereen die aan de slag wil op de 'dot2', maar geen ervaring heeft met het programmeren op een MA regietafel. Het doel van de training is bekend worden met de basisfunctionaliteit van de 'dot2'. Het gebruik van de elementaire functies, de software en de gedachte achter de 'dot2' worden behandeld. Omdat dit een training voor beginners betreft, is er geen specifieke kennis nodig. Het bekijken van de tutorials op www.ma-dot2.com is een goede voorbereiding. Deze training duurt 1 dag van 10:00 tot 17:00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. De training wordt gegeven in de studio van Rolight in Enschede. Klik hier voor de adres en route gegevens. In de studio zijn 6 werkstations ingericht voor maximaal 12 cursisten. 

   Lees verder

Tue, 14-June-2016 16:04 |

Nieuw depot Bredenoord voor Noord-Nederland

Noodstroomleverancier Bredenoord opent een nieuwe locatie in Zuidbroek, vlak bij Groningen. Daarmee kunnen klanten in het noorden van Nederland nog sneller bediend worden. Ook is het mogelijk zelf materialen af te halen. De locatie is gevestigd bij partner Buitenkamp Pompen en opent officieel op 30 september aanstaande. Op de Eemsdelta Expo op 15 en 16 juni in Appingedam kunnen klanten alvast kennismaken met areamanager Ton Verbeek.

Bredenoord heeft een verhuurvloot van meer dan 2000 aggregaten van 15 kVA tot 2000 kVA, die voor allerlei markten ingezet worden. Daarbij ook specifiek voor marine en offshore-gebruik gecertificeerde aggregaten. Het Apeldoornse bedrijf loopt voorop met duurzame mobiele stroomoplossingen, zoals het hybride aggregaat ESaver en de Mobile Solar Plant, een slimme installatie op zonne-energie. Met deze oplossingen zijn grote besparingen in brandstof en CO2-uitstoot te behalen. In Zuidbroek komt een selectie van machines en toebehoren te staan. Jeroen Dekker, manager Rental Divisie : “Onze klanten in het noorden hebben behoefte aan een bekende en betrouwbare mobieleenergieleverancier die flexibel en snel kan inspringen op een vraag. Met deze nieuwe locatie kunnen we nog sneller reageren."

Samenwerking
Buitenkamp Bredenoord en Buitenkamp Pompverhuur werken al geruime tijd samen. Buitenkamp als specialist in pompen en Bredenoord in mobiele energievoorziening hebben dezelfde visie en werkwijze: 24/7 service, focus op betrouwbaarheid en snelle en flexibele levering. Door de samenwerking verbeteren beide bedrijven hun dienstverlening nog verder. De samenwerking wordt met een officiële opening op 30 september extra bekrachtigd. Lees verder

Tue, 14-June-2016 12:18 |

Eerste lokale omroepen van start op DAB+

Binnenkort zullen drie lokale omroepen in Noord- en Zuidoost Groningen gaan uitzenden op DAB+, zo meldt Radiodigi.nl. De omroepen Havenstad FM,RTV Logo en Radio Westerwolde zijn vorig jaar een samenwerkingsverband met de naam Groningen 1 aangegaan. Deze drie radiostations zijn de eerste lokale omroepen die uit gaan zenden via de digitale ether.


Het initiatief van de digitale uitzendingen via de ether komt van Jan van de Vries, technicus bij Radio Westerwolde, één van de drie deelnemende radiostations. De drie lokale omroepen zullen in de regio rond Vlagtwedde te ontvangen zijn via DAB+ kanaal 7B. In eerste instantie wordt er één DAB+-zender met 150 Watt ERP aangezet waarop het signaal van deze lokale omroepen te horen is. In een latere fase zullen er nog één of meerdere steunzenders bijkomen, waarbij het van belang is dat alle zenders synchroon lopen.

 
Binnen een multiplex is ruimte voor acht radiostations om met een goede geluidskwaliteit uit te kunnen zenden. Het is mogelijk om maximaal twaalf radiostations kwijt te kunnen binnen één multiplex, maar dan gaat de geluidskwaliteit wel achteruit.
 
De lokale omroepen zullen gebruik gaan maken van goedkope open-source software om op DAB+ te kunnen uitzenden. Hierdoor is geen dure hardware-infrastructuur nodig, waardoor het uitzenden via digitale etherradio ook betaalbaar is voor kleine radiostations. In het Verenigd Koninkrijk wordt al ruim een jaar getest met software-based DAB zenders.
 
De verwachting is dat de drie lokale radiostations in Groningen over ongeveer drie weken zullen starten op DAB+ Lees verder

Thu, 09-June-2016 14:14 |

Programma Mediapark Jaarcongres bekend

Op donderdag 23 juni staat het Media Park in het teken van het Mediapark Jaarcongres (MPJC). In studio 21 organiseren Beeld en Geluid, Media Academie en iMMovator voor de negende keer dit innovatieve evenement. Tijdens het MPJC2016 komt de Nederlandse media-industrie bij elkaar om zich te laten bijpraten rondom de belangrijke ontwikkelingen in het huidige videolandschap. Enkele sprekers uit het programma zijn: Pim Schmitz (Talpa), Jan de Jong (NOS) en Jildou van der Bijl (LINDA Magazine).

Het hedendaagse videotijdperk biedt legio aan mogelijkheden aan innovatieve en creatieve makers. Transmedia storytelling, nieuwe videoplatforms, dankzij big data steeds meer kennis over je publiek… Wat is er allemaal mogelijk en hoe scheid je in dit videotijdperk de trends van de hypes? Tijdens het plenaire programma vertellen (inter)nationale topsprekers uit de media-industrie op het podium van studio 21 hoe zij zich staande houden in ‘The Video Age’. Het programma van MPJC gaat in op video ontwikkelingen, nieuwe video makers, video formats en nieuwe business modellen.

In het eerste deel zal Maikel Verhaaren (GFK) ingaan op de facts en figures over de ‘Video Age’ waarbij hij nieuwe gegevens van GfK presenteert. Hoe, waar en wanneer kijken jongeren naar video en via welke devices? Betalen ze voor video content of kijken ze alleen gratis video en welke platformen zijn populair? Vervolgens spreekt internationale gast Matt Locke (Storythings) over de manier waarop aandacht wordt gevraagd en gegeven op digitale platforms. Hij heeft 10 jaar werkervaring bij Channel4 en the BBC, waar hij teams leidde die innovatieve cross-platform projecten ontwikkelden. Jan de Jong (NOS) gaat daarna in op grote televisie ontwikkelingen, de rol van de nieuwe platformen zoals Netflix en Facebook en de keuzes die omroepen nu moeten maken.
 
Rol van video voor nieuwe en bestaande spelers
 In de middag wordt er aandacht gegeven aan nieuwe videomakers. Zo licht Jildou van der Bijl van LINDA Magazine toe hoe LINDA TV in korte tijd een groot publiek creëerde. Wendy Bernfeld (Rights Stuff) laat zien hoe de markt voor online video snel verandert, en welke mogelijkheden dit biedt voor onafhankelijke makers.

Naast de nieuwe makers en platforms wordt er ook gekeken naar bestaande mediabedrijven. Hoe zien zij de toekomst van video en hun rol daarin? Aan de hand van enkele video fragmenten gaat Rens de Jong in gesprek met o.a. Jan Riemens (Zoomin TV), Bert Habets (RTL) en Henk Hagoort (NPO). Meer over het programma, de expertsessies en inschrijving is na te lezen op www.mediaparkjaarcongres.nl, of volg het congres via Facebook of Twitter. Het Mediapark Jaarcongres is een initiatief van iMMovator Cross Media Network, Media Academie en Beeld en Geluid.
Lees verder