Nieuwsoverzicht

Wed, 24-August-2016 10:35 |

AV & Entertainment verzorgt de Verhuursoftware Demodag

Op dinsdag 22 november verzorgt AV & Entertainment de Verhuursoftware Demodag. Op deze gezellige dag krijgen AV verhuurbedrijven de unieke kans om in slechts één dag kennis te maken met 4 verschillende softwarepakketten. In kleine groepen (voor de optimale aandacht en gericht op uw persoonlijke situatie) probeert en vergelijkt u de pakketten van Rentman, OakSoft, inspHire en AGP en komt u erachter wat zij ook voor uw organisatie kunnen betekenen. De gezamenlijke lunch wordt aangeboden door Rent Around.

De Verhuursoftware Demodag wordt gehouden bij Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.

Deelname aan dit event is kosteloos.  
Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.av-entertainment.nl/demodag
  Lees verder

Fri, 30-September-2016 08:24 |

Robe's Halo maakt een geheel nieuwe en zeer enerverende LED pixel effect voor podium- en setverlichting mogelijk.

De Halo is een add-on, een cirkel van heldere micro-pixel RGB LED’s op een frame in het formaat van PAR 64 lampen. De Halo geeft een complee tnieuwe dimensie aan de klassieke PAR64, het geeft de PAR armaturen weer een nieuw leven. Een bestaande lichtset zal hiermee een totaal nieuwe look krijgen!
 
Talrijke effecten en looks kunnen worden opgeroepen op de DMX aanstuurbare Halo. De snelheid, kleuren fade-times kunnen gelijktijdig óf apart ingesteld worden, zodat het geheel er zeer dynamisch uitziet. Het programmeren werkt simpel en eenvoudig maar kan talrijke opvallende en subtiele effecten bewerkstelligen.
 
Het Halo systeem kan ook op losse lampen worden toegepast. Het systeem bestaat uit zes frames met LEDs en een 6-way data controller / driver met de vertrouwde scroller PSU afmeting.
 
Halo's kunnen ook stand-alone  worden gebruikt op losse armaturen, het apparaat is licht en flexibel genoeg om te worden gemonteerd in verschillende opstellingen. De standaard 4-pin XLR scroller connector kabels zijn bij vele verhuurbedrijven nog steeds onderdeel van de standaarduitrusting.
 
De Robe Halo onderstreept hiermee de intentie om op maat gemaakte en innovatieve niche producten in het assortiment te voeren naast de meer  bekende paradepaardjes
 
Controllux is in de Benelux exclusief importeur van ROBE producten.
Voor bestellingen of informatie kunt u contact opnemen met de Robe Specialisten bij Controllux.  Voor Nederland: 088 444 6 444 en voor België 013 480 600. Lees verder

Thu, 29-September-2016 15:46 |

Grootste Interactive Experience Center van Europa is geopend

Vanaf 15 september is het PresTop Interactive Experience Center in Son en Breugel geopend, dat echt alle interactieve producten en oplossingen onder één dak en ook in de grote tuin laat zien. In de nieuwe showroom staan naast de standaard grootformaat touchscreens ook interactieve videowalls, buitenzuilen, giant tablets en andere toepassingen aan. Met dit Interactive Experience Center laat PresTop zien dat ze dé gespecialiseerde partner zijn voor het realiseren van interactieve beleving, het genereren van traffic en verhogen van omzet.

De producten zijn overal inzetbaar, zo maakt eigenaar en directeur Alexander Aelberts duidelijk. "We leveren schermen voor winkels, musea, ontvangsthallen, recepties, vergaderruimten en buiten. Ook verhuren we ze voor conferenties, beurzen en andere evenementen. Mede dankzij de smartphone en tablet zijn mensen gewend dat er iets gebeurt als je een scherm aanraakt. Het is aan ons om ze zo te maken dat mensen ze ook zo gaan gebruiken.”

Het bedrijf verhuisde naar Son om zijn presentatie te verbeteren, zegt Aelberts. "In Best waren we krap behuisd met te weinig uitstraling. Dat maakte het moeilijk om klanten uit de omgeving te trekken. Onze omzet halen we nu voor 70 procent uit het buitenland. We hopen met onze nieuwe presentatie vooral in de thuismarkt extra te groeien. We kunnen klanten met trots hier uitnodigen.” Aelberts legt uit dat deze producten worden gemaakt door PresTop, een van zijn drie bedrijven. „We kopen de LCD-schermen in. Daar zetten we een glasplaat voor die we voorzien van elektronische touchfolie. Ons softwarebedrijf Omnivision levert eventueel de interactieve software.”

Het bedrijf groeide flink, maar het ging wel met horten en stoten. Aelberts en zijn team van 26 mensen willen vanuit Son de groei doorzetten. "Verder zien we dat onze producten steeds beter aanslaan. We zijn met zijn allen heel blij met ons nieuwe gebouw. Buiten hebben we een basketbalveld, waar we collegabedrijven uitnodigen om te komen spelen. We hopen hier flink aanloop te krijgen van bedrijven van dichtbij en van ver. Onze producten en onze creativiteit doen de rest. Ik zie ons de komende jaren hier op Ekkersrijt dan ook flink groeien.”

Even wat feitjes:
- 450 m2 interactieve beleving
- Volledig aanstuurbaar met een smartphone
- Meer dan 60 interactieve oplossingen
- Vier interactieve vidiwalls
- Tuin met interactieve buitenoplossingen
- Innovatie lab met alle touch technieken

Aanmelden voor een inspirerend bezoek kan door te bellen naar 0499-367600 of stuur een e-mail naar info@prestop.nl. Of kijk op www.prestop.nlLees verder

Thu, 29-September-2016 09:09 |

High end audio studio's bij United Postproduction

United streeft ernaar om voor elke klant en elke situatie de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. In de zoektocht naar een nieuwe mixer voor de drie Pyramix audio-postproductiesets, viel de keuze derhalve op een high-end ‘hybride’ product van topmerk AMS Neve: de Neve Genesys Black. Deze audiomixer en controller ineen vindt zijn oorsprong in de muziekwereld en brengt de mogelijkheid weer terug naar de studio om ook analoog geluid te kunnen bewerken.
 
Een stap terug in de tijd? Niet volgens de specialisten van United, die zoveel passie voor hun vak hebben, dat ze digitaal alleen niet goed genoeg vinden. Gaat het om beeld, dan verloopt inmiddels alles voor televisie digitaal. "Maar voor het bewerken van audio is analoog nog steeds een van de opties en wij denken daarin een verschil te horen met digitale audio', zo zeggen zij. "Door analoge signalen op kwalitatief hoogwaardig niveau te bewerken, voegen we een extra dimensie toe waarmee het geluid naar onze mening net even wat smeuïger en warmer klinkt. We kozen dan ook voor deze audio-mixer om iedereen die daarin geïnteresseerd is, de mogelijkheid te bieden ermee te werken."
 
En verder: "De ‘hybride’ mixer Neve Genesys Black verandert dan ook niets voor mensen die op hun huidige niveau willen produceren, maar biedt een extra stap voor wie heel serieus met geluid bezig is. De analoge optie is dus puur naar wens van onze klanten en technici te gebruiken. Uiteraard hebben we voor de conversie van digitale audio naar analoog en weer terug, de beste apparatuur in huis zodat er niets aan kwaliteit wordt ingeboet." Lees verder

Wed, 28-September-2016 14:23 |

Vogel's ontwikkelt unieke videoconference-luidsprekers

Vogel’s Professional introduceert een geheel nieuwe serie videoconference-luidsprekers, welke door het team van geluidsspecialisten van Vogel’s zelf is ontwikkeld. De stereo speakers voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Stemgeluid wordt heel natuurlijk en duidelijk weergegeven in tegenstelling tot traditionele soundbars, die meer op muziek zijn gericht. Dankzij de ingebouwde Digital Sound Processor reiken de heldere klanken van de Vogel’s luidspreker verder de ruimte in, waardoor deelnemers aan de videoconferentie alles goed kunnen verstaan. Ook multimedia-presentaties komen veel krachtiger over.
  
De videoconference-luidsprekers zijn in drie lengtematen verkrijgbaar:
- PVA 4307: lengte 70 cm
PVA 4310: lengte 102 cm
- PVA 4316: lengte 160 cm (verwacht eind Q4 2016) 

De luidsprekers kunnen met een speciale luidsprekerhouder worden bevestigd op een videoconference-meubel, verrijdbare trolley, vloerstandaard ofaan een wandoplossing van Vogel’s.

Kenmerken Vogel’s videoconference-luidsprekers:
 • Puur Nederlands, ontworpen en geproduceerd in Nederland
 • Digital Sound Processorvoor natuurlijke spraak reproductie
 • RS232/485 communication remote control
 • Hoogwaardige geanodiseerde aluminium behuizing 

Technische specificaties:
 • Class D power amplifier
 • Output: max. 95 dB(A) max SPL
 • Input: RCA/Cinch stereo
 • 4 full-range drivers: 2 ¾", aluminum cone
 • Auto power ON (signal on inputs >3 sec)
 • Auto power OFF (no signal on inputs > 15 min)
 • Volume memory functie, ook na uitschakeling
 • Automatische input level limiter
 • 110-240V, 50-60Hz external power supply

  Voor meer informatie: www.vogels.com/professional 
Lees verder

Tue, 27-September-2016 15:35 |

VoiceCowboys lanceert eerste webshop voor stemacteurs

VoiceCowboys lanceert de eerste webshop voor stemacteurs die het castingwerk volledig automatiseert. De Amsterdamse startup zegt hierdoor niet alleen veel sneller en voordeliger te kunnen opereren, maar ook kwalitatiever. Door in enkele seconden te onderzoeken waarvoor een stemacteur wordt gezocht, kan de webshop direct de beste match presenteren. De tijdrovende castinglijst met tientallen stemmen is daarmee verleden tijd. VoiceCowboys denkt de ideale uitkomst te zijn voor iedereen die stemacteurs op oproepbasis laat inspreken en sneller wil schakelen. 

Nooit meer wachten 
Vaak wordt de definitieve voice-over van een film of video geschreven tijdens de eindmontage. Het beeld is dan klaar, maar er moet een werkdag worden gewacht op de stem. Zeker bij Facebook en Instagram kan een dag later plaatsen van content soms mosterd na de maaltijd zijn. Door real-time de beschikbaarheid van een stemacteur te monitoren is VoiceCowboys in staat om een stemacteur binnen 3 uur te leveren. Zo kan dezelfde dag nog een video worden afgemaakt en geplaatst. 

Nieuw talent herkennen
De stemmenmarkt wordt gedomineerd door een beperkt aantal stemacteurs die samen alle opdrachten inspreken. Oprichter Dave Leusink: “Voor jonge stemmen is het uitzonderlijk moeilijk om door te breken. Dit komt door de traditionele manier van werken. VoiceCowboys geeft deze talenten wel een kans. Door naast klanttevredenheid ook constant indicatoren als klik- en luistergedrag te meten, zal ons platform veel sneller nieuw talent herkennen dan een castingdirector die in z’n eentje het internet moet afstruinen.”

Europese uitrol
De initiatiefnemers van VoiceCowboys hebben de ambitie om het platform snel Europees uit te gaan rollen. De omvang van de wereldwijde stemmenmarkt is - mede door de opkomst van online video en luisterboeken - groeiende en bedraagt naar schatting zo’n 12 miljard euro.

Meer informatie via: www.voicecowboys.nl Lees verder

Thu, 22-September-2016 10:48 |

Marc van der Wel weg bij Ampco Flashlight en XLNT CyberMotion

Marc van der Wel, Director of Business Development van de Ampco Flashlight Group en Director of Sales & Marketing voor XLNT CyberMotion heeft aangekondigd de beide bedrijven per 1 oktober te gaan verlaten om in dienst te treden bij NEP The Netherlands als Director of Sales."We zijn bedroefd door Marc's vertrek, maar wensen hem het allerbeste met deze nieuwe stap in zijn carrière" , aldus Dick van Berkum, CEO van de Ampco Flashlight Group. "Marc heeft met veel energie meegewerkt aan de ontwikkeling van onze bedrijven in rental, sales en technology tot belangrijke leveranciers aan touring-, theater-, omroep- en eventproducties. Het is een eer met een dergelijke pionier van onze industrie te hebben gewerkt. Ik wens hem het allerbeste en kijk uit naar een mooie samenwerking in de toekomst".

Sinds zijn aantreden bij Ampco in 1990 en Flashlight in 1999 heeft van der Wel een belangrijke rol gespeeld bij de opbouw van de  Ampco Flashlight Group tot de belangrijke speler die het nu is.

"Ik verlaat de Ampco – Flashlight familie met gemengde gevoelens" aldus van der Wel. "Toch is dit het moment voor een nieuw hoofdstuk in mijn professionele carrière. Ik ben enorm trots op de prestaties van Ampco Flashlight en XLNT CyberMotion in de voorbije jaren en heb veel vertrouwen in het team, zodat de service op hoog niveau blijft en de ontwikkeling van prachtige nieuwe producten doorgaat".
Lees verder

Tue, 20-September-2016 14:12 |

Robe Robin Spiider: nieuwe generatie LED WashBeam

De nieuwe Robe Spiider is voorzien van 19 LED multichips. De middelste 60W RGBW LED multichip wordt omgeven door 18x 30W RGBW LED multichips. Het nieuwe optische systeem van de Robe Spiider heeft een verhouding van 1:12 en heeft daarmee een zoom bereik van 4° tot 48°. Hiermee is de Robe Spiider het meest krachtige LED armatuur op de markt dat zowel als  beam als wash armatuur toegepast kan worden.  


Opvallend zijn de zeer mooie overgangen van beam en wash standen met in-air effecten naar strakke beams en zuivere homogene wash effecten, alleen mogelijk met de unieke Robe Spiider! Verder is de Robe Spiider ook nog voorzien van het exclusieve Flower Effect, welke in de middelste 60W RGBW LED multichip zit. Hiermee kunnen mooie accenten toegevoegd worden aan de wash en beam standen. Dit effect kan ook los gebruikt worden, zonder de andere LED’s te gebruiken. De innovatieve scherpe veelkleurige lichtbundels kunnen met een variabele snelheid roteren in beide richtingen. Dit geeft uw show nog meer visuele mogelijkheden!

Het grote kleurbereik van de 19 krachtige RGBW LED's kunnen mooie wash en beam effecten maken met vloeiende overgangen dankzij het interne 18bit LED dimsysteem. Dynamische video-effecten zijn gemakkelijk te integreren in de show d.m.v. pixel mapping en het interne Kling-Net protocol maakt dit nog makkelijker dan het al is. Verder luistert deze spot naar alle gangbare protocollen zoals DMX-512, sACN, Art-Net, MA Net2, etc.
 
Controllux is in de Benelux exclusief importeur van ROBE producten. Bekijk ook deze video over de Robe Robin Spiider; https://youtu.be/bMniqrbzAko 
 
  Lees verder

Tue, 20-September-2016 09:12 |

Rotolight Anova Pro twee keer in de prijzen

Redelijk onverwacht viel Rotolight tijdens IBC in de prijzen, zo meldt Bbp Light Amsterdam. De jury reikte voor de Rotolight Anova Pro (uitermate geschikt voor film, fotografie, tv en video) namelijk de prijs uit voor meest innovatieve lichtarmatuur. Ook tijdens de Cinec 2016 in Munchen viel de jury voor de prestaties van de Anova Pro. Derhalve mocht Rotolight daar een cinecAward in ontvangst nemen. In de video die via onderstaande link te bekijken is, zie je een virtuele tour door de Celebro Media Studios in Londen, die voor het belichten volledig zijn uitgerust met Rotolight Anova Pro armaturen. 

Video: www.youtube.com/watch?v=rsmc519Y45w
 
Onderstaande video biedt een virtuele tour door de Celebro Media Studios in Londen, die voor het belichten volledig zijn uitgerust met Rotolight Anova Pro armaturen. Lees verder

Mon, 12-September-2016 16:11 |

United implementeert remote regie RTL Late Night

RTL en TV-producent Blue Circle (onderdeel van FremantleMedia Netherlands) hebben United gekozen als facilitair partner om de technische ondersteuning te verzorgen voor het nieuwe RTL Boulevard. Door samen met de opdrachtgevers op zoek te gaan naar een efficiënte workflow is United gekomen tot de remote regie oplossing. Dit houdt in dat er sinds 29 augustus vanuit de nieuwe studio op het Leidseplein een integratie heeft plaatsgevonden in de productie van RTL Late Night bij de regie van RTL Boulevard.
 
Hiervoor zet United nieuw materiaal in, zoals de kwalitatief hoogwaardige Sony HDC-2500 camera’s. Daarnaast is er een nieuwe regie gerealiseerd naast de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein in Amsterdam. Dezelfde regie wordt middels een glasvezelverbinding gebruikt voor de productie van RTL Late Night op het Rembrandtplein. Dit past geheel in de remote broadcast strategie van United, waarin met nieuwe technieken meerdere uitzendingen mogelijk worden gemaakt vanuit ‘slechts’ één regie.  Lees verder

Mon, 05-September-2016 09:20 |

Broadcast Partners introduceert SmartRadio

Op de IBC2016, die van 9 tot en met 13 september in de RAI wordt gehouden, lanceert Broadcast Partners in samenwerking met All4Media een compleet nieuw en revolutionair concept: SmartRadio. SmartRadio is het antwoord op veranderend luistergedrag en mediaconsumptie en creëert daarnaast een keur aan nieuwe mogelijkheden. Broadcast- en nieuwe digitale producten versterken elkaar en leiden door innovatieve data-gedreven technieken tot meer relevantie. Dit geeft de luisteraar een volwaardige totaalbeleving wat bepalend is voor het succes van ieder radiomerk in de toekomst!
 
Op de IBC2016 is ook Prepr te bewonderen. Prepr stelt radiomakers in staat om alle inkomende content van het radioproces geautomatiseerd te verwerken, op één scherm weer te geven èn op alle on- en offline platforms te plaatsen. Daarnaast is de nieuwste versie van AerOn Studio® te zien, uitgebreid met de AerOn Visual® module (powered by 1080Dots). SmartRadio is een nieuw bedrijf. Broadcast Partners is hiervoor een samenwerking aangegaan met Alexander Josiassen van All4Media. De ontwikkeling van SmartRadio wordt uitgevoerd door de afdeling Research en Development van Broadcast Partners waarvoor per 1 september jl. René van de Kolk als Manager R&D is gestart.
 
Robert-jan van der Hoeven, Broadcast Partners: "Ik geloof in de innovatieve kracht van SmartRadio en ben ervan overtuigd hiermee radio van de toekomst als dienst te kunnen leveren. In de samenwerking tussen All4Media en Broadcast Partners meen ik met Alexander Josiassen en René van de Kolk veel kennis en ervaring te kunnen aanbieden. Broadcast Partners brengt naast visie en producten ook uitgebreide expertise bij de noodzakelijke transitieprocessen van SmartRadio in.”
 
Alexander Josiassen, All4Media: “We laten radiostations de mogelijkheden zien hoe ze met onze visie, strategie en producten naar de toekomst kunnen kijken, zich herpositioneren en wij begeleiden ze daar in.”
 
Voor meer info: bezoek Broadcast Partners op IBC2016: hal 8 stand 8.C81. Voor gratis toegang gebruik de Broadcast Partners customer code 9460.

Lees verder

Mon, 05-September-2016 08:53 |

Nieuwe producten bij Canon

Canon heeft de volgende nieuwe producten gepresenteerd: twee topmodellen in 4K Cinema EOS System (de EOS C700 (EF/PL) en de EOS C700 GS PL), een professionele, compacte 4K-camcorder met high-end audiointerface (de XC15) en twee professionele 4K beeldschermen (de DP-V2420 en de DP-V1710). EOS C700 (EF/PL) en EOS C700 GS PL
Canon introduceerde o.a. twee nieuwe topmodellen in het gerenommeerde Cinema EOS System – de EOS C700 (EF/PL) en EOS C700 GS PL. Beide modellen hebben alles aan boord voor de 4K-generatie en stellen high-end productiehuizen en omroepen op eenvoudige en intuïtieve wijze in staat om beelden met een superieure kwaliteit en een groot dynamisch bereik vast te leggen. De veelzijdige EOS C700-camera’s slaan slow motion 4K-videobeelden intern op met hoge frame rates tot 59,94P/50P en 2K-beelden met snelheden tot 200p/240p (Sensor crop-modus). 4K RAW-beelden zijn met 100P/120P vast te leggen op de optionele, dockable CODEX* RAW-recorder. Met hun modulaire ontwerp passen deze krachtige videocamera’s volledig in het Cinema EOS System: beide modellen zijn snel aan te passen, leveren altijd het gewenste resultaat en bieden – voor het eerst – ook ondersteuning van het Apple ProRes-format. De EOS C700 GS PL is ontworpen voor snel bewegende onderwerpen en actiescènes en is ook de eerste Cinema EOS-camera met een global shutter. 


De XC15
Canon kondigde ook de introductie aan van de XC15 – een compacte 4K (UHD) en Full HD video camcorder met fotofunctionaliteit en ontworpen voor content creators zoals verslaggevers en onafhankelijke documentaire- of filmmakers. De XC15 is de opvolger van de populaire XC10 en combineert de beste aspecten van de voorganger met nieuwe functies en mogelijkheden, waaronder een microfoonadapter met twee XLR-ingangen voor professionele audioregistratie, snelle autofocus en een 24p frame rate optie voor filmmakers.

4K-beeldschermen 
Ook toonde Canon twee professionele beeldschermen die zijn ontworpen om aan te sluiten bij de eisen van 4K-workflows in de film- en productiewereld. De DP-V2420 is een 24-inch referentiebeeldscherm met hoge luminantie, ideaal voor de creatie van High Dynamic Range (HDR) content, terwijl de DP-V1710 het eerste professionele 17-inch beeldscherm in de sector is dat werd ontworpen voor gebruik buiten omroepwagens en studio’s. De modellen combineren de Canon-engine voor beeldverwerking met een exclusief backlight-systeem en een IPS lcd-paneel om zo contrastrijke, hoge resolutie beelden en een indrukwekkende kleurreproductie te garanderen.

Lees verder