Nieuwsoverzicht

Fri, 02-December-2016 11:26 |

NOS Journaal en Nieuwsuur samen in een nieuw jasje

Het NOS Journaal, Nieuwsuur (NOS/NTR) en het NOS Jeugdjournaal komen vanaf vanavond samen uit één decor. De opvallendste verandering is dat het nieuwe decor volledig rond is, waardoor het gemakkelijker is om de verschillende programma’s vanuit één decor uit te zenden. Kenmerkend zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nóg beter te vertellen. Bovendien is het nieuwe decor efficiënter en tijdbesparend, omdat de studio niet meer tussen de uitzendingen door omgebouwd hoeft te worden en er – anders dan voorheen – gewerkt wordt met een uniforme software en aansturing van de schermen. Het nieuwe decor onderstreept de nauwe samenwerking tussen de NOS en NTR bij Nieuwsuur.

In het nieuwe (ronde) decor kunnen de uitzendingen 360˚ in beeld gebracht worden. Het weerscherm van het NOS Journaal wordt behoorlijk breder; de weerpresentator kan ‘langs’ het weer van de week lopen. Het nieuwe decor is ontworpen door FishEye Media Productions. 

Drie programma’s in dezelfde studio
“De huidige decorstukken van de programma’s én de techniek waren aan vervanging toe. Daarom is er gekozen voor een nieuw multifunctioneel decor, waarin de drie programma’s het decor delen”, aldus Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws. “In het nieuwe decor komen vorm en inhoud nog beter samen. Grotere schermen en de modernste techniek geven de redactie nog meer mogelijkheden het beeld te laten spreken en in te gaan op de betekenis van nieuwsfeiten.”
 
Nieuwsuur, het nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR, houdt haar eigen gezicht, maar binnen het programma is duidelijk de nauwe samenwerking te zien met NOS Nieuws en NOS Sport. Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur: “Het nieuwe decor brengt voor de kijker meer eenheid tussen de programma’s, met behoud van hun eigen karakter. Daarom hebben we het format eerder dit jaar al wat aangepast, waarbij zowel Nieuws als Sport hun eigen plek hebben binnen Nieuwsuur. Dat komt in dit nieuwe decor nog beter tot uiting.”

  Lees verder

Fri, 02-December-2016 09:17 |

Vacature bij Controllux: Commercieel Medewerker Binnendienst

Controllux zoekt een nieuwe collega die kennis van professionele theater-, studio- en entertainmentverlichting heeft!
 
- Commercieel Medewerker Binnendienst -
 Op de front office heeft Controllux plaats voor een nieuwe teamplayer. Iemand die kennis van de markt heeft, gedreven is en voor wie een baan als binnendienstmedewerker geen geheimen meer kent!
 
Interesse?
Neem eens een kijkje op de Controllux website, waar de vacature Commercieel Medewerker Binnendienst uitgebreid omschreven staat!
https://controllux.com/contact/vacatures#binnendienst
 
Over Controllux:
Controllux is een handelsfirma in professionele theater, studio en entertainment lichtapparatuur. Middels vestigingen in Nederland en België zijn wij actief in de gehele Benelux. Wij zijn exclusief importeur/dealer van o.a.  ETC, Robe, Robert Juliat, ARRI, Prolyte, High End Systems, Arkaos, Verlinde, Zero88 en Rosco. Controllux verkoopt, adviseert, ontwikkelt en installeert lichtregel installaties in onder andere theaters, studio's, culturele centra, poppodia, scholen en musea.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld Lees verder

Wed, 30-November-2016 08:57 | Theater & Podia

Gratis Roland Mixer Workshop - 14 December

BeamSystems heeft een mooie range Roland video mixers in haar assortiment. De mixers zijn vooral geschikt voor all-round toepassingen in bijvoorbeeld theater, poppodia en congressen. Naast de prettige prijs/kwaliteit verhouding zijn ze eenvoudig en intuitief te bedienen. Om het gebruik van Roland mixers te ervaren en tips & tricks op te doen, organiseert BeamSystems in samenwerking met Roland een gratis workshop.

Workshop Roland AV mixers
Woensdag 14 december van 10.00 – 14.00 uur
BeamSystems, Papaverweg 40A, 1032 KJ Amsterdam

Programma
- 10:00 – 10:15 Introductie
- 10:15 – 10:45 Overzicht van de Roland Mixers lijn
- 10:45 – 11:30 Hands-on kennismaking met de meest populaire mixers
- 11:30 – 12:20 Configuratie presentaties in theaters en congressen
- 12:20 – 13:00 Lunch
- 13:00 – 14:00 Configuratie tweaken : HDCP, EDID, Keyen, Logo’s, Resolutie, frame-rate, Q-Lab

Er is plaats voor 20 personen. Inclusief lunch. Aanmelden kan via dit Facebook event of door een RSVP te sturen naar communicatie@beamsystems.nl. Lees verder

Tue, 29-November-2016 08:59 |

Nieuw: ShowTex Online webshop

ShowTex heeft haar webshop ShowTex Online gelanceerd. Daar vind je nu ook een aantal van de topproducten van ShowTex terug. Je vindt er een steeds veranderende selectie stoffen en accessoires, die uit voorraad leverbaar zijn, tegen scherpe prijzen. In één simpele klik kom je bij de basisc voor theater en evenement, makkelijker kan niet. ShowTex Online biedt naast de basics zoals Juncko, TrusSleeve en WoolSerge, ook decoratieve koordgordijnen, AluShape, Molton doeken in standaardmaten, podiumaccessoires en zelfs EasyDrape en Kabuki ophangsystemen aan!  

Ook interessant is de Outlet Zone van de webshop. Zolang de voorraad strekt, vind je hier erg interessante koopjes en tijdelijke aanbiedingen. Snel zijn is dus de boodschap! Momenteel is de ShowTex PipeSnap hier beschikbaar in rood, blauw en groen, allemaal tegen voordeeltarieven! 

Je vindt de webshop hier: www.showtexonline.com

  Lees verder

Wed, 23-November-2016 17:22 |

Hulskamp Event Facilities, nieuw merk van AVEX

Hulskamp Event Facilities is de nieuwe merknaam van AVEX voor alle dienstverlening op het gebied van audiovisuele evenement faciliteiten. Met dit merk verstevigt het internationaal opererende AVEX zijn positie als aanbieder van audiovisuele oplossingen binnen de evenementenbranche, in het bijzonder in de Nederlandse markt.René Schaddelee, directeur van AVEX: “Hulskamp is al jaren een sterk merk voor project-verhuur binnen de evenementenbranche. Met name bekend om haar specialistische kennis voor alle tijdelijke oplossingen. Na de overname van de activiteiten van Hulskamp is de om-vang van ons team en de ‘verhuurvloot’ sterk toegenomen. Onze specialisten vertalen de visie en doelstelling van de opdrachtgever naar een realiseerbaar technisch concept. Een team van zeer deskundige mensen die de taal van de eventprofessional spreken. Zo helpen zij opdrachtgevers in veelal zeer verschillende branches bij hun uitdagingen op het gebied van Event Communication”.

Hulskamp Event Facilities is gespecialiseerd in het aanbieden van uiteenlopende evenement faciliteiten en aanverwante oplossingen. Bijvoorbeeld grootbeeldprojectie, geluidsverster-king en meercameraregistratie, webcasting, videocontent, etc. Maar ook detachering van audiovisuele technici bij corporate bedrijven en evenementlocaties behoort tot de dienstver-lening. “Met de keuze voor Hulskamp Event Facilities, zullen ook alle AVEX evenementen en ver-huur activiteiten onder deze ‘nieuwe’ merknaam worden ondergebracht. Door het samen-brengen van de activiteiten kunnen we een nog bredere service naar onze klanten aanbie-den. Onze relaties en opdrachtgevers hebben hier zeer positief op gereageerd”, aldus René Schaddelee. Lees verder

Mon, 21-November-2016 15:12 |

Sennheiser introduceert Digital 6000 Serie

Audiospecialist Sennheiser breidt zijn aanbod van professionele draadloze systemen uit met de Digital 6000 Serie. Deze nieuwe serie biedt uitstekende audiokwaliteit en stabiele draadloze RF-verbindingen voor veeleisende liveproducties. Net als de gerenommeerde Digital 9000 gebruikt de Digital 6000 Serie dezelfde Long Range (LR)-modus en Sennheiser’s eigen Digital Audio Codec. De serie bestaat uit een 2-kanaals ontvanger in twee verschillende uitvoeringen, een bodypack-zender, een handzender en een 19 inch rack laadstation. Dit nieuwe draadloze systeem is naar verwachting vanaf maart 2017 verkrijgbaar.
 
“Met de Digital 6000 Serie hebben we de belangrijkste voordelen van ons Digital 9000-systeem overgebracht naar een 2-kanaals ontvanger en bijhorende hand- en bodypack-zender. De nieuwe serie is ideaal voor touring- en verhuurbedrijven, theater- en musicalproducties, broadcasting en andere zakelijke klanten,” zegt Tom Vollmers, product manager bij Sennheiser. De digitale 2-kanaals ontvanger heeft een bandbreedte van 244 MHz (470 tot 714 MHz), dat wordt gedekt door drie zenderversies: 470 tot 558 MHz, 550 tot 638 MHz en 630 tot 718 MHz. Voor grotere systemen kunnen maximaal acht ontvangers worden doorgelinkt zonder de nood aan een extra antenne splitter. Het multi-kanaal-systeem werkt dan met één paar antennes. Het systeem heeft een latency van slechts 3 milliseconden.

Superieure ontvangst, betrouwbare audio
De draadloze systemen van Sennheiser staan bekend om hun betrouwbaarheid. De Digital 6000 voldoet aan deze verwachting dankzij true bit diversity, transmission error correction en additionele intelligent error concealment. True bit technologie verzekert een betere ontvangstkwaliteit dan andere technieken. Switching diversity en true diversity gebruiken het RF-signaal van één antenne of het audiosignaal van één ontvangstkanaal. Daarentegen maakt true bit diversity gebruik van beide ontvangstkanalen en combineert de informatie waardoor een optimaal signaal kan worden gecreëerd. De Digital 6000 ontvangers hebben een Link Quality Indicator (LQI) die ervoor zorgt dat problemen gezien worden voordat het signaal wegvalt. Wanneer een signaal zodanig beschadigd raakt dat de transmission error correction het niet meer kan corrigeren, schakelt het systeem automatisch de intelligent error concealment in. Met slimme algoritmes wordt het beschadigde signaal vervangen waardoor de Digital 6000 feilloos kan blijven zenden, in tegenstelling tot andere digitale systemen. De Digital 6000 gebruikt schakelbare AES 256 encryptie voor  data security; een functie dat met name belangrijk is voor conferenties en zakelijk gebruik. 

Gebruiksgemak voor geluidsingenieurs
De Digital 6000 heeft een bekende gebruikersinterface die gebaseerd is op die van de EM 3732 ontvanger. Dit zorgt voor een eenvoudige en betrouwbare werking voor de geluidsingenieur. Bovendien is er een functie om frequenties automatisch in te stellen. Daarnaast maakt de Wireless Systems Manager (WSM) software de bediening en monitoring een stuk makkelijker voor de monitor- of RF-technicus.
 
De Digital 6000 ontvanger heeft een wit OLED display die informatie weergeeft zoals het RF-signaal, de linkkwaliteit, het audiosignaal, de batterijduur, de frequentie en de encryptie. Via meerdere startschermen kan de gebruiker gemakkelijk extra informatie zien, zonder door verschillende menu’s te moeten navigeren. Kritieke  werkomstandigheden en foutmeldingen worden direct weergegeven op het display.

Klaar voor gebruik met bestaande infrastructuur en apparatuur
De Digital 6000 werkt met standaard actieve en passieve UHF antennes omdat de frequentie selectieve antennefilters zijn opgenomen in de EM 6000 ontvanger. Hierdoor kunnen de bestaande antenne-infrastructuren blijven gebruikt worden.
 
De Digital 6000 zenders gebruiken dezelfde hoog presterende accu’s als de Digital 9000 zenders. De SKM 6000 handzender is compatibel met alle microfoonkoppen van de Evolution Wireless- en 2000-serie en de speciale capsules van de 9000-serie.
 
De SK 6000 bodypack is een hoogwaardige oplossing voor draadloze instrumenten zoals een gitaar of bas. Het kan bovendien direct worden gebruikt met Sennheiser’s clip-on microfoons zoals de MKE 1 (omnidirectioneel) en de digitale versies van de MKE 2 (omni) en de MKE 40 (cardioid).
 
Slimme laadoplossing 
De L 6000 lader is een modulair 19 inch 1U systeem waar maximaal vier laadmodules aan gekoppeld kunnen worden. Elke module kan twee bodypack- of twee handzenderbatterijen opladen.
 
De laadstatus wordt op het voorpaneel aangeduid door driekleurige LED’s. Via Wireless Systems Manager is een overzicht beschikbaar van meer gedetailleerde informatie en additionele parameters zoals de batterijduur, de laadcycli en de resterende capaciteit.
 
Omdat de 6000 serie zenders compatibel zijn met de Digital 9000 zenders kan het L 6000 laadstation ook gebruikt worden voor de Digital 9000. 

Naadloze werkstromen
De Digital 6000 intrigeert naadloos in digitale en analoge systeeminfrastructuren. De EM 6000 ontvanger heeft een digitale AES-3 uitgang, hoge kwaliteit gebalanceerde analoge XLR-3 uitgangen en 6,3 mm jack uitgangen. De Dante versie van de ontvanger biedt een extra Amphenol RJ-45 connector voor de integratie in een Dante netwerk. De Digital 6000-serie is compatibel met Digital 9000 in de LR-modus. Bovendien kunnen de 6000-serie zenders worden gebruikt met de EK 6042 camera ontvanger.
  Lees verder

Mon, 21-November-2016 10:01 |

Verhuizing Heuvelman Sound & Vision B.V.

Als gevolg van de aanhoudende groei van de organisatie gaat AV-dienstverlener Heuvelman Sound & Vision B.V.  medio 2017 verhuizen naar IJsselstein. Na een uitgebreide marktoriëntatie heeft de organisatie haar oog laten vallen op een prachtige locatie aan de Archimedesstraat in de Utrechtse gemeente. De nieuwe huisvesting van Heuvelman is gelegen op een steenworp afstand van Utrecht en vlak bij de snelweg A2.
 

Nieuwe hoofdkantoor
Door de groei van Heuvelman op zowel verhuur evenals verkoop waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Het nieuwe pand beslaat meer dan 4.000 m². Daadwerkelijk uniek gaat de nieuwe experience room  van meer dan 450 m² worden waar we onze opdrachtgevers kunnen inspireren op het gebied van de nieuwe technieken en concepten op gebied van audio, video en licht. Vanaf mei 2017 zal het kantoor volledig naar onze wensen worden verbouwd en de daadwerkelijke verhuizing staat gepland voor medio augustus 2017. 
 
Over Heuvelman
Heuvelman Sound & Vision B.V. voorziet de business-to-business markt al bijna 50 jaar van professionele audiovisuele dienstverlening. Als leverancier van totaaloplossingen voert onze organisatie projecten uit voor het (internationale) bedrijfsleven, hotellerie, evenementenlocaties, overheid en onderwijs. Heuvelman is actief op alle trajecten van de AV-dienstverlening: verhuur, verkoop, lease, installatie en onderhoud, maar ook advisering en content creatie. Naast het hoofdkantoor heeft de organisatie vestigingen in Amsterdam, Zoeterwoude en Eindhoven van waaruit we projecten uitvoeren in heel Europa.
 
Collega’s gezocht
Vanwege onze uitbreiding zijn we voor diverse functies op zoek naar nieuwe medewerkers. Het betreft hier zowel functies voor op het hoofdkantoor, de nevenvestigingen en de buitendienst. In het bijzonder zoeken wij senior en detachering technici. Mocht je graag ons team komen versterken en een belangrijke bijdrage willen leveren aan de verdere groei van onze organisatie kijk dan op onze website voor de actuele vacatures waaronder diverse stageplaatsen.   Lees verder

Thu, 17-November-2016 14:25 |

Acoustics Essentials Seminar

Amptec verzorgt op vrijdag 2 december een akoestiek seminarie waarin de basisprincipes, richtlijnen en vele praktische info en voorbeelden worden gegeven om de akoestiek van een regieruimte, opnamestudio of luisterruimte te verbeteren. Bart Willems, CEO van Amptec en akoestiek-expert, geeft deze praktijkbenadering van akoestiek-toepassingen.

Inhoud van het seminarie :
- Basisprincipes van akoestiek en gedrag van geluid in kleine tot middelgrote ruimtes
- Het verschil tussen geluidsisolatie en akoestiek
- Hoe geluidsisolatie verbeteren - enkele praktische voorbeelden
- Hoe akoestiek behandelen - tips en vuistregels
- Alle andere aspecten waaraan gedacht moet worden bij de installatie van een ruimte zoals airconditioning, kabelverdeling, ramen, enz.


Vrijdag 2 december wordt dit seminar gegeven voor Nederlandstaligen.
Het seminarie begint om 10u00 en eindigt rond 16u00.
Locatie : Amptec demoroom

Deelname kost 185€ (incl. lunch)
Elke deelnemer ontvangt een voucher twv 100€ die men kan gebruiken voor toekomstige aankopen bij Amptec.

Contacteer leentje.loncke@amptec.be om uw deelname te bevestigen. Lees verder

Wed, 16-November-2016 16:45 |

Output zoekt commercieel talent

Bij Output B.V.. zijn ze op zoek naar commercieel talent. Wat specifieker is men op zoek naar een Account Manager Verlichting en een Account Manager Audio. Via deze link vind je alle informatie: http://outputnl.com/vacatures  Lees verder

Mon, 07-November-2016 12:10 |

United sluit contract met dB Mediagroep

In navolging op het sluiten van een maximaal tienjarige overeenkomst tussen het Hilversumse facilitaire bedrijf United en de NOS/NTR voor het leveren van facilitaire diensten voor radio en televisie, heeft United nu ook een overeenkomst gesloten met het Hilversumse dB mediagroep. dB mediagroep levert al vele jaren onder andere radiotechnici voor de NOS in Hilversum en Den Haag. 


Met het sluiten van de overeenkomst met United zal dB mediagroep haar dienstverlening voort kunnen zetten. Daarnaast biedt deze samenwerking mogelijkheden voor dB mediagroep om haar dienstverlening te kunnen verbreden. René Delwel van United: “Never change a winning team. dB Mediagroep scoort hoge tevredenheidscijfers bij de redacties. Voor ons was het vanzelfsprekend om deze dienstverlening te willen voortzetten. Een fijne overeenkomst; iedereen wint.” Lees verder

Fri, 04-November-2016 10:33 |

United faciliteert MTV European Music Awards 2016

Deze week is Rotterdam Ahoy het toneel voor de MTV European Music Awards (EMA), een van ’s werelds grootste muziekspektakels. United draagt daarbij de zorg voor de complete technische infrastructuur van deze prestigieuze show. Het is de vierde keer dat United de MTV EMA voorziet van alle denkbare technisch hoogstaande faciliteiten voor de registratie van de diverse onderdelen die tezamen leiden tot de live uitzending van zondag avond. Eerder deed het Hilversumse bedrijf dat al in Glasgow, Amsterdam en Milaan.

"Door middel van een grote hoeveelheid netwerkapparatuur wordt elk gemaakt stukje content beschikbaar voor iedereen”, zegt Burnaby Lautier Manager special projects. “Alle onderdelen staan via een fiber-netwerk met elkaar in contact, via speciale servers. Zo creëren we een compleet netwerk waar iedereen content vandaan kan plukken.” Of je nu de regie voor de uitzending in Amerika doet, of video’s voor social media nodig hebt, medewerkers kunnen constant bij alle bestanden. Welke edit of welke clip je ook nodig hebt. Zoek je even wat shots van sterren op de red carpet, dat kan bij ons eenvoudig.”

Om dat allemaal mogelijk te maken is United met ruim honderd medewerkers en een indrukwekkende hoeveelheid technische apparatuur neergestreken in Rotterdam. United levert onder meer 13 voertuigen waaronder 5 grote reportagewagens, een volledig digitale audiowagen, een DDP-truck, 14 mobiele editsets, 100 monitoren en schermen, 38 camera’s en kilometers aan kabel. Ook is er een compleet state of the art intercomsysteem opgezet, waarmee honderden mensen voortdurend met elkaar in contact kunnen staan. “Communicatie is bij zo’n proces cruciaal.”
  Lees verder

Tue, 01-November-2016 12:08 |

United gebruikt innovatieve mobiele 4K-set voor opnames The Grand Tour

Online streamingdienst Amazon Prime komt dit najaar met de nieuwe autoshow ‘The Grand Tour’. Als expert op het gebied van 4K is United gevraagd wereldwijd de technische realisatie voor de show te verzorgen. Daarmee heeft het programma gelijk een primeur te pakken, want voor deze opdracht heeft United een custom flypack gebouwd. Deze mobiele set bevat een speciaal ontwikkeld record rack om de hoeveelheid data real time te kunnen verwerken.

In ‘The Grand Tour’, een spin-off van het Britse succesprogramma ‘Top Gear’, komt presentatietrio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May weer samen. De nu al veelbesproken Amazon Prime-show wordt gedraaid in een studiotent die op verschillende exotische locaties ter wereld wordt neergezet. Dit vereist een reizende high-end oplossing die enerzijds light weight is, maar anderzijds aan de eisen van Amazon Prime voldoet. “De nieuwe set is tweeledig”, vertelt Bolke Burnaby Lautier, manager special projects bij United. “Hij bestaat uit een deel camera en recording, dat een 4K, wide color [2020] file inclusief proxy oplevert. Hierdoor kan er direct mee worden gemonteerd. Het andere deel is een uitgebreid audiopakket waarmee het programma wordt opgenomen, inclusief een volledige PA-set voor extra versterking.”

Het flypack, dat in drie maanden is gebouwd, moest aan strenge eisen voldoen. Burnaby Lautier: “Op de meeste locaties moet alle equipment worden ingevlogen, dus hebben we een lichte en compacte set nodig. Dat is gelukt. Nu reizen we met dertien pallets, die in totaal 4700 kilo wegen. Hierin zit alles wat we nodig hebben: camera’s, dolly’s, monitoren, audiomixers, zaalversterking, bekabeling, tafels en zelfs een set voor koffie en thee. En dat is héél belangrijk voor de Engelse klant, voor wie de tea break nog steeds heilig is.” Om tot een dergelijke flypack te komen, is expertise nodig. “Je moet exact weten wat je meeneemt. Het mag niet gebeuren dat je er op een berg in Zuid-Afrika achter komt dat je een kabeltje mist.”

De vuurdoop van de nieuw ontwikkelde ‘The Grand Tour’-set was in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Tot groot genoegen van Burnaby Lautier en zijn team. “De set is fantastisch om mee te werken. Het kost vier uur om hem op te zetten en twee uur om alles weer in te pakken. Alles wat daar tussen zit, loopt als een zonnetje.”

‘The Grand Tour’ is vanaf 18 november 2016 te zien via de betaalde streamingdienst van Amazon. Wekelijks staat er een nieuwe aflevering online. United is verantwoordelijk voor alle afleveringen van de nieuwe autoshow.
  Lees verder