Nieuwsoverzicht

Tue, 03-May-2016 15:45 | Film & TV

MEDIAPRO kiest Panasonic voor El Clasico in 4K

MEDIAPRO heeft de Panasonic AK-UC3000 camera’s gebruikt voor de eerste live uitzending in 4K van ‘El Clásico’, de voetbalwedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid. El Clásico is een van de best bekeken voetbalwedstrijden ter wereld en wordt uitgezonden in 170 landen, met naar schatting 600 miljoen kijkers. MEDIAPRO zette voor de live 4K-uitzending meer dan 300 professionele medewerkers in en zeven uitzendwagens, waarvan er een was uitgerust met acht Panasonic 4K-camera's.

MEDIAPRO beloofde aan LaLiga om deze spectaculaire wedstrijden uit te zenden met de hoogst mogelijke kwaliteit. In november 2015 probeerde het bedrijf daarom tien nieuwe AK-UC3000-studiocamera's uit bij de eerste El Clásico-wedstrijd van het seizoen in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid. Dat leverde uitstekende beelden op.

Voor de wedstrijd in Camp Nou werd weer gekozen voor de AK-UC3000; dit keer samen met een nieuw ROP-bedieningspaneel, dat ontwikkeld werd in samenwerking met MEDIAPRO. Het paneel bood niet alleen meer functionaliteit en flexibiliteit, maar maakte ook een hogere kwaliteit mogelijk. De Panasonic AK-UC3000 is een compacte studiocamera die compatibel is met B4-lenzen. De camera biedt een goede balans tussen de verschillende beeldkwaliteitsparameters: hoge gevoeligheid, signaal/ruisverhouding, hoge resolutie en een breed dynamisch bereik.

“4K is niet voor de toekomst. Het is er nu al. Voor bedrijven zoals dat van ons wordt 4K de norm", zegt Dani Lozano, de producent van ‘El Clásico’ bij MEDIAPRO. “Panasonic luisterde goed naar onze feedback en implementeerde functionaliteit die wij dagelijks bij onze producties nodig hebben en die we belangrijk vinden om de beelden op een efficiënte manier te produceren. Zo werd bijvoorbeeld een op sport gerichte gammacurve geïntroduceerd en kwam er een hardware upgrade met extra uitgangen die heel handig zijn voor installaties met mobiele units.

Toni Feliú, Senior Manager ProAV bij Panasonic Spanje: “De installatie zelf is kostenefficiënt, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te integreren met producten van derden, dus we hopen dat Barcelona-Real Madrid een goede aanjager zal blijken te zijn voor geavanceerde 4K-producties in Spanje.” Claudio Vázquez, technisch coördinator voor OB Vans bij MEDIAPRO: “We hebben samen met Panasonic een nieuw bedieningspaneel ontwikkeld, de ROP. Hierdoor wordt ons werk gemakkelijker en kunnen we veelzijdiger werken. Panasonic heeft ons tijdens de samenwerking fantastisch ondersteund en omdat het gaat om een gezamenlijk ontwerp zullen ze ons ook in de toekomst blijven ondersteunen.” Lees verder

Thu, 28-April-2016 12:06 |

Samenwerking Hulskamp en UbiCast

De wereld verandert en afstanden worden steeds kleiner. Daarmee stijgt de vraag naar streamingoplossingen binnen de corporate markt, gezondheidszorg, eventbranche en het onderwijs enorm. Of het nu gaat om e-learning, het trainen en informeren van medewerkers verspreid over de wereld; webcasting is een krachtig bewezen communicatiemiddel!

Om aan deze stijgende vraag te voldoen heeft Hulskamp in UbiCast de juiste partner gevonden. UbiCast biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen tegen een concurrerende prijs op gebied van recording, streaming en archivering. Met de UbiCast oplossingen kan iedere organisatie profiteren van de voordelen van (live) streaming verrijkt door de unieke HD RichMedia player. De mogelijkheden zijn schaalbaar en daardoor niet alleen geschikt voor universiteiten, ziekenhuizen of multinationals maar zeker ook voor kleinere bedrijven en kleinschaligere opleidingsinstituten.

De gebruiker creëert met UbiCast hoge kwaliteit video’s van o.a. presentaties, lectures, vergaderingen, colleges, etc., die in een handomdraai volledig branded kunnen worden verspreid naar ieder type device. Denk hierbij aan smartphones, tablets, laptops en pc’s. Daarnaast beschikt UbiCast over een Social Player die uitgebreide mogelijkheden heeft voor interactie met de kijker zoals bijvoorbeeld polls, persoonlijke feedback of aantekeningen bij de content én is het mogelijk om evaluatieformulieren of twitter feeds toe te voegen.

“In Ubicast hebben wij een goede strategische partner gevonden, waarmee wij voor onze opdrachtgevers echt toegevoegde waarde creëren op streaming niveau. Autocam mogelijkheden waarbij een camera de spreker live volgt, het automatisch genereren van dynamische content; unieke eigenschappen die deze streamingoplossing echt competitief maken. UbiCast draagt bij aan een interactieve beleving die de kijker helpt om de informatie beter in zichzelf op te nemen”, aldus Femke den Neijsel (commercieel manager). Lees verder

Mon, 25-April-2016 09:26 | Show & Events

Nieuwe website Faber AV

Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Faber Audiovisuals een nieuwe website gelanceerd. Er is gekozen voor een heldere interface zodat men vrijwel direct weet waar onderdelen te vinden zijn. 
 
"Op verzoek van onze relaties, hebben wij onze meest belangrijke producten online gezet. Men heeft daarbij direct de mogelijkheid om een spec sheet te downloaden. Een andere mooie feature is dat bij een product gerelateerde projecten worden getoond. Zo is in één oogopslag te zien welke mogelijkheden het product biedt", aldus marketeer Matthijs Boersma.
Ook zijn de nieuwste en beste cases weer te bewonderen op de nieuwe website. Zoals bij de producten de bijbehorende cases worden getoond, worden bij de cases de gebruikte producten weergegeven.
Lees verder

Tue, 19-April-2016 13:07 | Show & Events

Video: Laatste video Prolight + Sound

Onze laatste video vanaf Prolight + Sound. De ploeg van Camerateam.nlin gesprek met mensen van Rentman verhuursoftwareBarcoVariphone International en ROE Visual Co.,Ltd. Met een smakelijke afsluiter met de mannen van Highlite Group!
Lees verder

Tue, 19-April-2016 10:55 | Film & TV

United initieert grootschalige HDR test

Op initiatief van United verzamelden zich op 14 april veertig professionals uit de Nederlandse film en televisie wereld. Met als doel; een onafhankelijke test tussen high-end UHD (Ultra High Definition) camera’s uit de markt. In samenwerking met o.a. Camalot, Camera Rentals en de Nederlandse Film Academie zijn negen camera’s vergeleken. Een bijzonder detail; naast digitale camera’s was er ook een 35mm filmcamera aanwezig op de Amsterdamse set.
 
“UHD is meer dan alleen een hogere resolutie”, vertelt Thijs van de Kamp, workflow consultant bij United. “Om de consument een intensere beleving te geven zijn ook HFR (High Frame Rate), WCG (Wide Color Gamut) en HDR (High Dynamic Range) van groot belang. We hebben in onze testen gekeken naar al deze aspecten, met de nadruk op HDR.’
 
Wereldwijd zijn er nog maar weinig partijen die ervaring hebben in het maken van opnames in UHD en HDR. United heeft op dit vlak al wel de nodige expertise opgebouwd en staat inmiddels wereldwijd bekend als een voorloper. Eén van de recente voorbeelden is het technisch mogelijk maken van de UHD-registratie van het concert dat The Rolling Stones onlangs op Cuba gaf.
 
United is trots op haar pioniersstatus. Om voorop te lopen in de ontwikkelingen is research van groot belang. “We hebben vier testen opgezet. Iedere test had een specifiek doel” aldus Thijs van de Kamp. “HDR is simpel gezegd het opnemen van meer kleur en contrast in de camera. In postproductie wordt deze informatie op een hoogwaardige manier bewerkt en behouden. Zodanig dat het eindproduct bij de consument bijna gelijk is aan wat het menselijk oog kan waarnemen. Om te testen hoe de verschillende camera’s presteren is er een uitdagende test voor camera’s opgezet met hierin veel kleur en contrast.”
 
In de test zijn high-end camera’s gebruikt van verschillende fabrikanten. Zo waren er camera’s van Arri, Canon, Panasonic, Red en Sony aanwezig. “We hebben er voor gekozen om ook op 35mm film te draaien” vertelt van de Kamp. “Dit materiaal gaan we als referentie gebruiken omdat dit nog steeds als ultieme drager gezien wordt. De rest van de camera’s gaan we in de postproductie hiermee vergelijken.”
 
Bijzonder aan het project is de samenwerking tussen de verschillende partijen. Na de postproductiefase zullen alle deelnemers gezamenlijk de resultaten bekijken en bespreken. De komende zomer zal United de resultaten van alle filmpjes online zetten. Houd de United website in de gaten! Lees verder

Mon, 18-April-2016 15:05 | Show & Events

Video: Magic FX op Prolight + Sound

Op Prolight + Sound sprak de ploeg van Camerateam.nl met Jean-Pierre Noten van Magic FX . Dat bedrijf was met zeven nieuwe producten naar de beurs in Frankfurt gekomen. Drie daarvan - de Bubblbastard (zeepbellen gevuld met rook), de DMX gestuurde Stadium Blaster en de Psycojet) - worden in deze video uitgelicht.

Lees verder

Fri, 15-April-2016 13:39 | Show & Events

Video: SGM op Prolight + Sound

In deze tweede video vanaf Prolight + Sound stond Ronald van Hees van SGM voor de camera van Camerateam.nl . Hij vertelde onder andere over de waterdichte LED Moving Head, de G-Spot....die veel aandacht kreeg in Frankfurt!


Lees verder

Thu, 14-April-2016 16:42 | Film & TV

Wereldprimeur Broadcast Rental en Ben de Graaf

Broadcast Rental heeft tijdens de interland Nederland - Frankrijk op 25 maart jl. gezorgd voor een wereldprimeur.  Voor het eerst werd de in eigen huis ontwikkelde draadloze shading voor de Canon C300 camera toegepast in een MōVI Stabilizer langs het veld. Hierdoor is het mogelijk deze camera in te regiewagen te matchen met de overige camera’s in de registratie.
 

Cameraman Ben de Graaf, bekend van zijn beroemde ‘one take openingsshot’ bij de Klassieker Feyenoord-Ajax in het najaar 2014, werkte tijdens deze wedstrijd met zijn customized MōVI met daarin een Canon C300. Door van deze compacte camera gebruik te maken is De Graaf in staat om zich enorm snel te bewegen en soepel achter spelers aan te rennen. De shots zijn uniek en geven de kijker de beleving zich tussen de spelers en op het voetbalveld te begeven, de beelden worden vaak vergeleken met voetbal videogames.
 
Vanaf het eerste gebruik van deze configuratie was Broadcast Rental betrokken voor de draadloze verbinding naar de reportagewagen. Nu is het daarbij ook gelukt om de shading van de camera draadloos te realiseren. Voorheen viel de shading van deze camera noodzakelijkerwijs onder het takenpakket van de cameraman. Deze kan tijdens het draaien zijn focus echter beter richten op het maken van mooi beeldmateriaal. Met behulp van het draadloze shading systeem dat Broadcast Rental in eigen huis heeft ontwikkeld zijn de beeldtechnici in de reportagewagen in staat de shading van de camera te verzorgen en deze dus te matchen met de overige camera’s. Onder andere bij wisselende lichtomstandigheden biedt draadloze shading veel flexibiliteit voor zowel de regisseur als de cameraman.
 
Broadcast Rental is gespecialiseerd in draadloze cameratechniek en ontwikkelt in nauwe samenspraak met cameramensen en regisseurs nieuwe toepassingen voor camera’s om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van techniek en talenten. Eerder ontwikkelde Broadcast Rental draadloze toepassingen voor de veelgebruikte LDK en LDX camera’s van Grass Valley en voor de Sony PDW 700 ENG camera’s. Lees verder

Thu, 14-April-2016 16:39 | Film & TV

Nieuwe officemanager voor Broadcast Rental

Anneke Groeneweg is sinds maart de nieuwe officemanager van Broadcast Rental en het eerste aanspreekpunt voor zowel klanten als leveranciers. Anneke is bereikbaar op het vertrouwde nummer van Broadcast Rental op het Media Park: 035-888 6825 en via info@broadcastrental.com.
  Lees verder

Thu, 14-April-2016 16:38 |

Nieuwe account manager Facility House

Per 1 april heeft Facility House, het technisch facilitair bedrijf, Martijn Meijnders (29) benoemd als accountmanager. Meijnders werkte de afgelopen vier jaar in een zelfde functie bij DutchView (thans NEP) en zal bij Facility House het volledige productportfolio (ENG, POST en Multicam) onder zijn hoede nemen. Het aantrekken van een ervaren accountmanager past in de groeistrategie van Facility House dat in vijf jaar is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken facilitair bedrijf in de mediawereld.
 
info@facilityhouse.nl Lees verder