Nieuwsoverzicht

Thu, 26-February-2015 11:43 | Broadcast & Audio Techniek

Massive koptelefoon op vele fronten verbeterd

De eerste koptelefoon van audiospecialist en fabrikant Teufel uit Berlijn werd in 2009 op de markt gebracht. Teufel had daarmee vanaf toen een nieuw productsegment. De ontwikkeling van de opvolger, de Teufel Massive, is grotendeels geïnspireerd door feedback van vele Teufel fans. Geroemde eigenschappen van de voorganger zoals de sterke basperformance en het klapmechanisme werden behouden, terwijl voorstellen tot verbeteringen zijn opgepakt en zorgvuldig zijn verwerkt.

De vernieuwde en verbeterde versie van de populaire over-ear koptelefoon van Teufel, de Teufel Massive, beschikt over een nog krachtigere geluidsweergave en is voorzien van nog stevigere hardware, inclusief een aluminium hoofdband en roestvrijstalen scharnieren voor een nog langere levensduur dan de voorganger Aureol Massive.

De Teufel Massive produceert een vol en rijk geluid met een krachtige, maar levendige bas. De twee drivers produceren een hoog volume, zonder vervorming tot 120 dB - perfect voor het luisteren naar muziek in een luide omgeving of tijdens een DJ-gig. Dankzij het gesloten ontwerp wordt het geluid geïsoleerd weergegeven. Tegelijkertijd worden storende omgevingsgeluiden dankzij de ooromvattende en ultradikke oorkussens gefilterd.

De Massive wordt inclusief mini-jack-naar-jack-adapter geleverd, zodat de Massive direct kan worden verbonden met een stereoversterker of AV-receiver. De Teufel Massive is per direct verkrijgbaar in de webshop van Teufel Audio voor € 99,99.
Lees verder

Wed, 25-February-2015 17:00 | Show & Events

Faber AV faciliteert WK Ski in VS

Faber Audiovisuals heeft het FIS Alpine World  Ski Championship 2015 in Vail - Beaver Creek (USA) gefaciliteerd. Van 2 t/m 15 februari heeft Faber Audiovisuals alle LED screen- en audiofaciliteiten mogen verzorgen tijdens het WC Alpine ski in Vail - Beaver Creek. Hiervoor werden, op verschillende locaties, 500m2 highres, highend LED screens geleverd, inclusief aansturing. Voor de audiofaciliteiten werden meer dan 150 speakers ingezet van L’acoustics, inclusief digitale mixers en complete infrastructuur.
 
Met optredens van o.a. KC and the Sunshine band, Ceelo Green en vele andere bekende artiesten, tienduizenden bezoekers en een heel tevreden organisatie werd het een fantastisch sportevent, waar Faber Audiovisuals met een meer dan goed gevoel op terugkijkt.  Lees verder

Mon, 23-February-2015 15:22 | Film & TV

Nieuw videoconference meubel van Vogel's

Vogel’s Professional, specialist in professionele bevestigingsoplossingen voor displays, projectoren en tablets heeft tijdens ISE 2015 een geheel nieuw videoconference-meubel geïntroduceerd. Videoconference-meubel PVF 4112 is geschikt voor een enkel display van 55 tot 70 inch of twee displays tot 65 inch. Het meubel is modern vormgegeven en gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast heeft het een compact ontwerp waardoor het meubel geschikt is voor zowel grote als kleinere ruimtes.

De afsluitbare opbergruimte in het meubel is praktisch ingedeeld. Dankzij de ingebouwde 19 inch racks kunnen twee bijgeleverde plankjes op elke hoogte worden vastgezet. Alle benodigde AV-apparatuur kan eenvoudig worden opgeborgen en ook voor een stekkerdoos is een compartiment gemaakt. Vogel’s heeft tevens bijpassende camera/luidsprekerhouders en speciale videoconference-luidsprekers in verschillende lengtematen in haar assortiment.
 
De videoconference-kast (PVW 4012) is tevens los verkrijgbaar. Deze is voorzien van stelpootjes en kan als vrijstaand meubel geplaatst worden, bijvoorbeeld onder een display welke aan de wand is bevestigd. Zowel het videoconference-meubel en als de kast zijn leverbaar in de kleuren wit en zilvergrijs.  Lees verder

Wed, 18-February-2015 15:57 | Film & TV

Nieuwe satellietwagen voor Videolink

Videolink BV heeft een nieuwe SNG in gebruik genomen. Net als zijn voorgangers is ook deze satellietwagen volledig in eigen huis gebouwd. De wagen heeft de naam “Multimedia SNG” meegekregen omdat er behalve een conventionele Ku-Band satelliet verbinding ook een High Speed internet verbinding via de wagen gerealiseerd kan worden. De gebruiker kan live op internet streamen zonder afhankelijk te zijn van lokale infrastructuur. Dus live op YouTube vanaf bijvoorbeeld een afgelegen weiland is geen probleem meer met deze wagen.

“We moeten inspelen op de vraag vanuit de markt, en dat betekent meer veelzijdigheid, letterlijk onder één dak”, aldus Peter Dokman, directeur van Videolink BV. “We zijn erin geslaagd om de wagen tot het dak vol te stoppen met de nieuwste IP technieken. Onder andere een Ka-band internet verbinding, maar ook een professioneel HighSpeed 4G modem is aan boord om razendsnel internet aan de klant te kunnen bieden.”
Met deze wagen heeft Videolink een brug geslagen tussen de conventionele satelliet systemen en IP techniek. De wagen heeft daarom ook 2 schotel antennes op het dak staan. Mocht bij een groot publieksevenement het lokale 3G/4G netwerk overbelast zijn, zorgt de Ka-Band satellietschotel voor een gegarandeerde betrouwbare internet verbinding. “Omdat we veel voor nieuwsprogramma’s werken hebben we ook nog een volledige Avid editset in de wagen gebouwd om terplaatse montages te kunnen maken en live stand-up faciliteiten te kunnen bieden. Dat kan dan via satelliet of IP.”

De wagen is verder nog voorzien van een generator met UPS, een stevige videomatrix en biedt een ruime werkplek voor een verslaggever, technicus en producer. Deze wagen dient tevens als ‘demo wagen’ voor de C-Com Ka-band satellietschotel. Het Canadese merk C-Com is wereldwijd een van de grootste leveranciers van Ka-Band systemen. Videolink BV is importeur van dit merk en kan deze antenne leveren en installeren. Meer informatie vindt u op de site www.videolink.nl
 
Lees verder

Wed, 18-February-2015 15:53 | Film & TV

Vogel's introduceert: Pro-AV Mount Advisor

Vogel’s Professional biedt vele bevestigingsmogelijkheden voor displays, projectoren en tablets voor montage aan de wand, plafond of op de vloer. Zelfs zóveel oplossingen dat het niet altijd even makkelijk is om de ideale oplossing te vinden. Om die reden heeft Vogel’s Professional een speciale tool ontwikkeld: Pro-AV Mount Advisor. Met deze tool bepaal je in slechts enkele stappen wat jouw ideale bevestigingsoplossing is. Handig en snel! Bekijk de introductiefilm: http://youtu.be/HuBUjtjuBPM of ga naar www.pro-avmountadvisor.com en probeer de nieuwe tool! Lees verder

Wed, 18-February-2015 14:47 | Show & Events

Dagcursus Werken op Hoogte

Veilig werken op hoogte is van groot belang. Stagefreaks biedt daarom nu ook dagcursussen Werken op Hoogte aan. Voor het geven van deze cursussen werkt Stagefreaks samen met Van Loon Rigging, specialist in klimmen en hijsen. Freek Noordenbos, eigenaar van Stagefreaks zegt: “We zijn blij dat we de veiligheid en werkbaarheid in de evenementenbranche met de opening van dit Stagefreaks opleidingscentrum naar een hoger niveau kunnen tillen."
 
Linq Event Group is werkzaam in de evenementenbranche, daarom koos Paul van Rengs (directeur Linq Event Group) ervoor om haar personeel vakkundig op te laten leiden door Stagefreaks. Paul van Rengs zegt over de gevolgde cursus onder andere: "Veilig werken met gereedschappen op hoogte is goed voor ons personeel. Hier zijn wij en mijn opdrachtgevers bij gebaat. Er wordt aandacht besteed aan hijsen en plaatsen/riggen van materiaal, takels etc; Bij vertrek krijgt men naslagwerk met belangrijke aandachtspunten en de nodigeinformatie mee.
 
De evenementen staan onder grote financiële (tijds)druk en moeten snel en veilig opgebouwd worden. Stagefreaks biedt daarom drie verschillende dagcursussen Werken op Hoogte aan: basis, gevorderden en redding. In deze cursussen leer je alles over materiaal, methodes, wetgeving, krachten en knopen. De dag bestaat uit een ochtend theorie en een middag praktijkopdrachten. Per cursusdag zijn er maximaal zes deelnemers. Hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Deze persoonlijke aanpak zorgt er voor dat de cursist de juiste vaardigheden kan ontwikkelen.
 
Wat de cursist leert tijdens de cursussen is direct toepasbaar in de praktijk. De cursus voor gevorderden is iets uitgebreider en zorgt er tegelijkertijd voor dat er geheel nieuwe technieken kunnen worden toegepast. De reddings-cursus is zeer geschikt voor professionals die werken op hoogte en hun kennis naar een hoger niveau willen tillen. In het speciaal opgestelde opleidingscentrum (industrieterrein Ekkersrijt Son en Breugel) kunnen verschillende (bedrijf)situaties worden opgesteld, zodat er genoeg mogelijkheden zijn om de theorie meteen tot uitvoering te brengen. Door middel van deze manier van werken krijgt de klant ook meteen de kans om net zolang te oefenen tot dat men zich veilig voelt bij de werkzaamheden.
 
Voor deze cursussen werkt Stagefreaks samen met Van Loon Rigging. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het veilig hangen van licht, geluid, video en andere objecten voor uiteenlopende evenementen. Met hun jarenlange kennis en ervaring zijn zij de juiste partner voor Stagefreaks om deze cursussen samen aan te bieden.

 

Lees verder

Tue, 17-February-2015 12:01 | Film & TV

Omroepen in problemen door Wet Werk en Zekerheid

De Wet Werk en Zekerheid die vanaf dit jaar gefaseerd wordt ingevoerd, zorgt voor problemen in de AV- en mediabranche. Dat komt mede door de nieuwe ketenregeling en de transitievergoeding. Beide maatregelen gaan in per 1 juli 2015. Televisie en radio zijn, net als de horeca en landbouw, ingesteld op seizoenswerk. Omroepen werken volop met flexkrachten die elk jaar maximaal negen maanden in dienst worden genomen. Tijdens de zomerstop zitten ze drie maanden thuis. Dankzij deze pauze kunnen omroepen en medewerkers jarenlang samenwerken op basis van tijdelijk contracten.

De nieuwe ketenregeling brengt hier verandering in. Voortaan moet de pauze tussen twee tijdelijke dienstverbanden zes maanden duren. Voor omroepen is dit problematisch. Want ze moeten óf vaste contracten aanbieden, óf elk jaar op zoek gaan naar nieuwe medewerkers. Vaste contracten zijn vanwege de bezuinigingen bij omroepen een utopie. Bovendien gaat staatssecretaris Dekker de Mediawet aanpassen, waardoor omroepen de garantie op de helft van hun budget kwijtraken. Hoe dan ook: de nieuwe ketenregeling brengt werkgevers in de mediabranche in een lastig parket.

Dan is er nog de transitievergoeding. Werknemers die twee jaar of langer voor een werkgever hebben gewerkt krijgen een vergoeding van hun werkgever bij ontslag. Dit geldt ook voor werknemers met een tijdelijk contract dat niet verlengd wordt. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de periode dat de medewerker heeft gewerkt. Zoals gezegd werken veel medewerkers jarenlang voor omroepen via tijdelijke contracten. Deze werkgevers zijn zeer hoge transitievergoedingen verschuldigd zodra de tijdelijke contracten niet worden verlengd in de zomerstop.

Omroepen staan dankzij de Wet Werk en Zekerheid voor een grote uitdaging. Al zijn ze het wel gewend dat Den Haag het hen moeilijk maakt... Werknemers inzetten via payrolling van Tentoo is voor veel omroepen een oplossing voor werkgeversproblemen. Niet voor niets maken zo goed als alle landelijke en regionale omroepen gebruik van de payrolldiensten van Tentoo. Bekijk de voordelen van payrolling op www.tentoo.nl/payroll
Lees verder

Mon, 16-February-2015 10:44 | Show & Events

Shows DJ Hardwell voorzien van led-verlichting InventDesign

‘Ik ga op reis en neem mee... twee enorme led-installaties van InventDesign.’ Dat bedacht DJ Hardwell tijdens de voorbereidingen van zijn nieuwe wereldtournee. Het kick-off-weekend vond eind januari plaats in de Ziggo Dome Amsterdam. Samen met MotionFX, 250K en The Art of Light heeft InventDesign een installatie uitgewerkt. Het systeem is zo ontwikkeld dat het in een recordtijd op -en af te bouwen is. Alle onderdelen zijn plug-and-play en met Neutrik-connectoren koppelbaar.

InventDesign bouwde een systeem gebaseerd op haar recentelijk opnieuw uitgebrachte digitale LED Strip. De LED Strip kenmerkt zich door de individuele aanstuurbare segmenten. Voor de tour is ruim een halve kilometer led gebruikt. Iedere 8,5 centimeter is afzonderlijk aanstuurbaar. Elk segment bevat 6 high brightness RGB SMD led's. Om de circa drieduizend pixels aan te sturen heeft InventDesign haar volledig in eigen huis ontwikkelde C-4 controller ingezet. Deze Art-Net controller is extreem krachtig en kan in de meest uitgebreide variant twaalf DMX-universes aansturen.  Lees verder

Mon, 16-February-2015 10:34 | Broadcast & Audio Techniek

CNN Affiliate N1 kiest Mobile Viewpoint

Mobile Viewpoint, Europese marktleider op het gebied van draadloze 3G/4G oplossingen, heeft 12 WMT rugzak sets geleverd aan N1 TV ten behoeve van hun studio’s in Servië, Kroatië en Bosnië Herzegovina. N1 TV gebruikt de WMT’s voor 24/7 live nieuws verslaggeving vanuit de gehele Balkan en heeft uitbreidingsplannen op korte termijn naar Macedonië, Montenegro en Slovenië en andere landen in de regio. Na een intensieve testperiode is Mobile Viewpoint geselecteerd om een langdurige samenwerking aan te gaan voor het leveren van diverse IP contributie oplossingen.

Met de Mobile Viewpoint IP MCR, het Videomanager platform, worden de N1 TV live feeds geschakeld en gerouteerd worden naar de N1 studio’s en andere externe, internationale bestemmingen. “In het huidige media klimaat moet nieuws snel, flexibel en in hoge kwaliteit aangeboden kunnen worden. Gebruikmakende van de WMT en Mobile Viewpoint’s technologie zijn we in staat snel live te gaan vanuit praktisch de hele wereld”, zegt Zoran Stevanović, Directeur Nieuws van N1 TV.

Michel Bais, Managing Director van Mobile Viewpoint: “De keuze voor onze WMT apparatuur door N1 TV geeft aan dat wij oplossingen kunnen bieden voor kosteneffectieve, flexibele, internationale nieuwsverslaggeving. In combinatie met onze IP MCR kunnen live feeds en faciliteiten vanuit bijvoorbeeld Brussel en andere hoofdsteden eenvoudig uitgewisseld worden."
Lees verder

Wed, 11-February-2015 10:01 | Broadcast & Audio Techniek

Remko Blankestein nieuwe CFO 538Groep

Remko Blankestein (1972) is met ingang van 1 maart benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van de 538Groep, waaronder de radiozenders Radio 538 en SLAM!FM vallen. Hij volgt daarmee Remko van de Vlag op die na 17 jaar het bedrijf verlaat voor een carrière als interim finance professional. Remko Blankestein was hiervoor werkzaam als International Controller bij Talpa, Global Music & Talent Agency, de muziekdivisie van Talpa.

Daarvoor was hij onder meer Hoofd Finance & Control bij NOC*NSF, Finance Manager bij Heineken Music Hall en business analyst bij EMI Music Netherlands. 
Jacqueline Smit, CEO 538Groep: ‘Een van de uitdagingen in het radiolandschap is de transitie naar nieuwe verdienmodellen. Daarom zijn wij verheugd met de komst van een CFO die vanuit deze ervaring mee kan bouwen aan de nieuwe richting van de 538Groep.’

Lees verder