Nieuwsoverzicht

Tue, 28-October-2014 03:19 | Broadcast & Audio Techniek

Evergreen top 1000 live vanuit studio 2

NPO Radio 5 Nostalgia pakte vrijdag 17 oktober uit in de studio's van dB mediagroep voor de Evergreen top 1000 stemfinale. In studio 2 werd een elf uur durende marathon-uitzending gemaakt, met vijf verschillende presentatie-duo’s en diverse artiesten. Luisteraars konden tot vlak voor het einde van de uitzending stemmen op hun favoriete Evergreen. Daarvoor was een belkamer ingericht. De redactie had zijn eigen werkplekken en studio 12 diende als TV regie-ruimte voor de webcast. Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) verzorgde de catering. Onder toeziend oog van veel luisteraars-publiek, maakte het zangduo Jan Keizer en Annie Schilder aan het einde van de uitzending de top 5 van de Evergreen top 1000 bekend; 'Het dorp' van Wim Sonneveld was de grote winnaar.
 
Goede uitzending
NPO Radio 5 Nostalgia is zeer tevreden over de samenwerking. “Technisch was alles prima voor elkaar, en op persoonlijk vlak was het ook een fijne productie. Niets dan lof!” Aldus Sicco Klein, productieleider bij NPO Radio 5 Nostalgia. Ook dB mediagroep kijkt met plezier terug op de dag. “Het was een lange zit, maar alles verliep uitstekend. We vonden het een goede uitzending,” aldus Thijs Peters, technisch directeur van dB mediagroep. De Evergreen top 1000 wordt van 3 tot en met 7 november uitgezonden op NPO Radio 5 Nostalgia.   Lees verder

Thu, 23-October-2014 09:29 | Show & Events

Pronorm huisleverancier Festival of Lights in Berlijn

Van 10 t/m 19 oktober j.l. beleefde het Festival of Lights in Berlijn haar tiende editie. Voor Pronorm was dit het vijfde achtereenvolgende jaar dat zij als hoofdleverancier van alle grote installaties op het gebied van grootbeeldprojectie is verbonden aan dit lichtfestival. Dit jaar werden 28 x 70.000 Lumen projectoren gebruikt voor zeven projecten o.a. op de Potsdamer Platz, Berliner Dom, Hotel de Rome, Humboldt Universität en de American Embassy Berlin. Pronorm werkte bij dit festival samen met een vast netwerk aan kunstenaars o.a. Sigrid Sandmann, Theresa Mar, en Tim Schmeltzer die ideeën en ontwerpen aandragen van waaruit de content door derden wordt gemaakt. Pronorm verzorgde vervolgens de gehele grootbeeldprojectie met (Pani) projectoren op locatie.
 
Mansveld Groep B.V.
Pronorm B.V. maakt deel uit van Mansveld Expotech Groep die op haar beurt weer deel uitmaakt van de Mansveld Groep B.V., een toonaangevend bedrijf in tijdelijke en permanente projecten op het vakgebied van elektrotechniek, licht, beeld en geluid, rigging, safety & security, communicatietechniek, systeemintegratie en duurzaamheid. Vanuit Amsterdam, Breda, Eindhoven, Helmond en Maastricht wordt er gewerkt aan innovatieve oplossingen voor nationale en internationale klanten.
 
Voor meer informatie over Pronorm:
www.pronorm.org Lees verder

Wed, 22-October-2014 04:14 |

Samenwerking Mobile Viewpoint en Ericsson

Mobile Viewpoint, Neerlands trots op het gebied van zogenaamde ‘WMT-zenders’ (oftewel de ‘rugzakken’ waarin door middel van 3G/4G techniek live videoverbindingen kunnen worden gemaakt) kondigde op de IBC een samenwerking aan met Ericsson Broadcast & Media Services: W-Link. Mobile Viewpoint ’s IP en ‘Cloud based MCR’ stelt broadcasters in staat om via dit webbased platform eenvoudig toegang te krijgen tot live nieuwsbeelden, maar ook standup posities te boeken waar en wanneer dan ook. 

Hiermee kunnen de gebruikers van Mobile Viewpoint hun beelden via de Master Control Room van Ericsson (nog immer hét knooppunt van verbindingen in Hilversum) niet alleen eenvoudig in een uitzending krijgen, maar ook wereldwijd aanbieden en  distribueren. De Master Control Room van Ericsson routeert en managet alle door WMT encoders gegenereerde live signalen van de  W-Link gebruikers op basis van een 24/7 dienstverlening. Mobile Viewpoint is uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van IP contributie oplossingen voor live video. De nieuwste technieken stellen de gebruikers van Mobile Viewpoint nu ook in staat om met de H.265 VP-9 codec HD video over IP verbindingen te versturen. Het bedrijf uit Alkmaar werkt inmiddels voor grote broadcasters als BBC, Al-Arabiya, Sky Sports News , NBC Sports en ruim 120 ander nationale en internationale klanten.
  Lees verder

Wed, 22-October-2014 08:29 | Show & Events

Stagefreaks adviseert voor Volvo Ocean Race

Bijzondere projecten vragen om bijzondere materialen. Toen AVR Bazelmans een opdracht kreeg voor de prestigieuze Volvo Ocean Race, kwam de firma dan ook naar Stagefreaks. Voor duidelijk advies op het gebied van veiligheidsnormen welke over meerdere wereldelen van toepassing zijn. 

De Volvo Ocean Race, een van de zwaarste zeilwedstrijden, start op 4 oktober vanuit Alicante in Spanje. De race doet in de negen maanden daarna nog tien havens aan. In elk van deze havens verrijst een Volvo Ocean Race-dorp.AVR Bazelmans verzorgt de techniek in dit promodorp. De technici vliegen steeds vooruit om de stands te bouwen, en blijven na het vertrek van de schepen om alle apparatuur weer te demonteren. Vervolgens vliegen ze naar de volgende haven om weer op te bouwen.

Advies
Om zeker te zijn van de beste en meest geschikte materialen, heeft de AVR Bazelmans, Stagefreaks om advies gevraagd bij de keuze voor klimuitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen en hijsmaterialen. De materialen moeten wereldwijd aan de veiligheidseisen en CE-keurmerken voldoen. Petzl is daarom het aangewezen merk.


Petzl
Stagefreaks leverde Petzl Professional materialen, waaronder de betrouwbare Avao full body harnas, om veilig te werken op hoogte, Petzl leeflijnen met MGO steigerhaken en val absorber L57 en Petzl helmen Vertex Best. De geleverde Petzl pulleys worden gebruikt voor het hijsen van plasmaschermen. Stagefreaks heeft geadviseerd om als hijstouw te kiezen voor een dikkere variant (14 mm hijstouw) die pluizig en stoffig is. Deze eigenschappen geven extra grip tijdens het hijsen van zware lasten.

Lees verder

Tue, 21-October-2014 10:46 |

Zzp’ers en opdrachtgevers opgelet: VAR wordt BGL

Voor zzp’ers en hun opdrachtgevers gaat er veel veranderen in 2015. De wijze waarop de arbeidsrelatie tussen een zzp’er en een opdrachtgever wordt gekwalificeerd gaat op de schop. De VAR (verklaring arbeidsrelatie) wordt vervangen door de BGL (Beschikking geen loonheffing). In de audiovisuele en entertainmentbranche zijn veel zzp’ers actief. Deze zzp’ers konden voorheen een VAR aanvragen bij de Belastingdienst. Deze VAR maakt duidelijk of een opdrachtgever loonheffingen en sociale premies moet afdragen bij het inhuren van de zzp’er. 

In 2015 wordt de VAR vervangen door de BGL. Voortaan zijn de opdrachtgever en de zzp'er samen verantwoordelijk voor het kwalificeren van de arbeidsrelatie. Bij het aangaan van een opdracht, beantwoordt de zzp’er vragen uit een webmodule. De antwoorden worden gecontroleerd door de opdrachtgever. De combinatie van antwoorden bepaalt of er wel een BGL wordt toegekend of niet.
Als de BGL wordt toegekend, dan is er niets aan de hand. De zzp’er kan als ondernemer worden ingehuurd, zonder dat de opdrachtgever loonheffingen moet afdragen. Als de BGL niet wordt toegekend, dan moet de zzp’er volgens de Belastingdienst in dienst worden genomen.

De Belastingdienst kan achteraf de feitelijke arbeidsomstandigheden controleren. Vastgesteld kan worden of de opgegeven feiten en omstandigheden overeenstemmen met de werkelijkheid, en of de BGL terecht is afgegeven.
De BGL heeft voor zowel zzp’ers als opdrachtgevers ingrijpende gevolgen. Payrollbedrijf Tentoo heeft een volledig overzicht over de BGL die de gevolgen duidelijk in kaart brengt. Kijk hiervoor op: www.tentoo.nl/BGLLees verder

Mon, 20-October-2014 01:48 | Film & TV

Omroep Zeeland zet AXON's master control SynMC in

AXON Digital Design heeft haar eerste master control systeem in Nederland geleverd aan Omroep Zeeland. De omroep is al jaren een van de best bekeken en beluisterde regionale omroepen van Nederland. Omroep Zeeland laat de vele gezichten zien van Zeeland op internet, televisie en radio. Zeeuws en betrokken, zendt Omroep Zeeland 24/7 audio en video uit en streeft naar constante uitzendingen van hoge kwaliteit. Doordat Omroep Zeeland altijd zonder eindregie werkte was een deel van de productieomgeving bezet. Om efficiënter te kunnen werken was een eindregie van cruciaal belang. AXON’s master control (SynMC) speelt hierin een belangrijke rol. De uiteindelijke situatie heeft geleid tot een kostenbesparing en verbetering van kwaliteit en continuïteit.  
 
Omroep Zeeland richtte zich tot AXON voor haar master control wensen vanwege de betrouwbaarheid en stabiliteit van de AXON producten. Via een van AXON's partners, D&MS, heeft AXON de Synapse-gebaseerde SynMC master control module geleverd samen met AXON's monitoring en controlesoftware Cerebrum. De  combinatie van SynMC en Cerebrum stelt Omroep Zeeland in staat de master control wensen in te vullen tegen lagere kosten en met een groter gebruiksgemak dan voorheen, terwijl dezelfde hoge kwaliteit en stabiliteit gegarandeerd blijft.  Het geïnstalleerde systeem heeft ook een hoge mate van redundantie en is uitgerust met manuele override.
 
"Toen we een master control systeem wilde installeren hebben we ons gericht tot AXON vanwege de bewezen stabiliteit en betrouwbaarheid van haar producten", zegt Alex Bogaert Projectmanager Mediatechniek en ICT bij Omroep Zeeland. "Onze systeem integrator D&MS heeft AXON's producten geïntegreerd met onze reeds bestaande producten om onze Master Control wensen mogelijk te maken." Lees verder

Fri, 17-October-2014 03:37 | Theater & Podia

Nieuwe tool Full AVL Distribution

Vanaf heden biedt Full AVL Distribution haar klanten een nieuwe tool die het werken met producten uit het portfolio nog sneller en  toegankelijker maakt. Het Full AVL Dealer portal  biedt een digitale catalogus van alle licht, geluid en overige producten die Full AVL distribueert, compleet met handleidingen, afbeeldingen, brochures en multimedia. Alle informatie samen gebundeld binnen één website. Uiteraard kunnen dealers ook inloggen en daarmee nog meer informatie tot zich krijgen. Denk hierbij aan netto dealerprijzen, voorraad en afgeschermde documenten.

Patrick Leijten, manager van Full AVL Distribution; “Het is belangrijk dat klanten snel en makkelijk toegang kunnen krijgen tot de informatie die ze zoeken. Door op een heldere wijze alles binnen één portal bij elkaar te brengen is lang zoeken niet meer nodig. Voor de techneuten die op locatie op zoek zijn naar informatie zoals bijvoorbeeld een aansluitschema of DMX chart, is er zelfs een snelle mobiele uitvoering van het portal.  Deze laat alle overbodige informatie achterwege en daarmee surf je snel met een smartphone of tablet naar de gewenste informatie."

Uiteraard kan er naast het vinden van informatie ook worden besteld via het portal. Dat is anno 2014 niet meer weg te denken in de consumentenwereld, ook de zakelijke markt is klaar voor online winkelen. Full AVL onderstreept dit en biedt deze service dan ook graag aan naast alle andere manieren van bestellen en communiceren die natuurlijk ook gewoon mogelijk blijven.  
www.fullavl.nl Lees verder

Fri, 17-October-2014 03:30 | Broadcast & Audio Techniek

Yamaha introduceert Madi-Dante converter RMIO64-d

Dante wordt wel gezien als de nieuwe standaard voor digitale audio verbindingen. Vele verhuurbedrijven en locaties hebben inmiddels geinvesteerd in Dante-producten, maar de meeste broadcasters werken nog met Madi. Hiervoor introduceert Yamaha de Madi-Dante converter RMIO64-d (leverbaar vanaf januari 2015).
De kenmerken op een rijtje:
* Dante <> Madi converter, 64 kanalen, redundant MADI en Dante verbindingen
* Optische en Coax Madi aansluitingen, Madi split en sample rate converter op de Madi in- en uitgangen.
* Volledig compatibel met Nuage en CL/QL mixers. Lees verder

Fri, 17-October-2014 03:25 | Film & TV

Samenwerking Frontier en Iemke Roos

Frontier BV gaat de samenwerking aan met Iemke Roos t.b.v. de verkoop en advisering van Audio-technica studiomicrofoons en Genelec Studio monitoren. Dit hebben beide partijen recent bekend gemaakt. Het initiatief kwam van Frontier BV omdat de leverancier van broadcast en IT storage steeds vaker in filmstudio`s een ondergewaardeerde audio positie tegenkwam. Filmstudio`s investeren vaak een kapitaal aan camera`s en projectoren, maar vaak blijft de geluidskwaliteit achter. Door een proef op de som met diverse Audio-Technica microfoons bleek dat de geluidskwaliteit enorm kon verbeteren.

AT is al decennia een toonaangevende speler binnen het microfoon- en hoofdtelefoonvlak. Uiteraard kennen we Audio-Technica ook als de leverancier van naalden voor draaitafels. Met Genelec maakt Frontier de audiopropositie een stuk completer.
Het bedrijf hoopt hiermee de broadcast- en entertainmentclientèle een aanvullende dienst te bewijzen.
  Lees verder

Mon, 13-October-2014 09:59 | Film & TV

Werkgevers kiezen steeds vaker voor flexwerkers

Het aantal bedrijven en organisaties dat flexwerkers en freelancers inhuurt, neemt flink toe. Payrollbedrijf Tentoo constateert in het derde kwartaal van 2014 een stijging van het aantal opdrachtgevers van ruim 11% procent, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Verder kiezen meer werkenden  voor een bestaan als freelancer of flexwerker. In het derde kwartaal steeg hun aantal met bijna 11,5%. Dat meldt Tentoo in de nieuwe kwartaalmonitor.

Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: “Het risico om werknemers in dienst te nemen, vinden bedrijven nog te groot. De economie trekt weliswaar aan, maar de vrees blijft bestaan dat er opnieuw een dip volgt. In dat geval willen bedrijven niet vastzitten aan personeel. Andersom kunnen ondernemingen met flexwerkers de bedrijfsomvang gemakkelijk en zonder veel risico naar boven bijstellen. Dat maakt het laagdrempeliger om een vacature uit te schrijven.”

Omzetstijging
Gemiddeld gingen freelancers en flexwerkers er in het derde kwartaal op vooruit. Vooral de groep 55-64 jaar zag de omzet aanzienlijk stijgen (met bijna 13%) in vergelijking met het derde kwartaal van 2013. Ook flexwerkers in de leeftijdscategorie 15-24 jaar kenden gemiddeld gezien een toename (ruim 11%) van hun inkomen. 

Rotterdam en Hilversum grootste stijgers
Freelancers en flexwerkers in Rotterdam en Hilversum hebben een goed derde kwartaal achter de rug. In de havenstad nam de gemiddelde omzet toe met bijna 20%. Hilversumse freelancers kenden een omzetstijging van 12%. De flexibele arbeidskrachten in deze stad – veelal werkzaam in de audiovisuele beroepen – hadden ten opzichte van freelancers in andere regio’s al een gemiddeld hoger inkomen. 


  Lees verder