Nieuwsoverzicht

Fri, 27-November-2015 09:04 | Theater & Podia

Gratis proberen: vernieuwde gaffertape van Wiltec

Kwaliteit is de belangrijkste factor binnen de theater- en entertainmentbranche, ook op het gebied van gaffertape. Het gemakkelijk scheuren met de hand, niet nalaten van lijmresten én de prijs spelen daarbij een grote rol. Deltec Tape heeft deze eisen vertaald naar een vernieuwde gaffertape: Deltec Gaffertape Pro! Deltec Gaffertape Pro is vernieuwd en voldoet aan de allerhoogste eisen voor de branche. Bovendien is Deltec Gaffertape Pro door een groot aantal toonaangevende bedrijven als beste getest en wordt beschouwd als dé nieuwe referentie binnen theater en entertainment! 

De voordelen voor u op een rijtje:
  • Gemakkelijk met de hand te scheuren
  • Laat géén lijmresten achter
  • Uitstekend bestand tegen (zware) belasting
  • Zeer goede kleefkracht op diverse ondergronden zoals beton, hout, metaal, textiel en elektriciteitskabels
  • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren
  • Gegarandeerde besparing

    Mocht u meer informatie willen of de kwaliteit van Deltec Tape zelf ervaren middels een GRATIS testrol? Neem contact op via 0413 - 24 44 44 of mail naar info@deltectape.nl
     
Lees verder

Thu, 26-November-2015 16:42 | Show & Events

Easy at Work is nu EASY Eventcrew

De technische personeelsleverancier voor de evenementenindustrie bestaat dit jaar 12½ jaar en is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Dat was aanleiding voor een update van de naam en huisstijl. Het jubileum en de snelle ontwikkeling de afgelopen jaren was voor de personeelsleverancier van festivals, concerten en andere evenementen reden om eens goed in de spiegel te kijken. “Wij zien dan hoe onze branche verandert, waar wij nu staan en dat onze ambities onverminderd groot zijn”, zegt eigenaresse Liza Engelbertink.


“Daarbij hoort een aangescherpte naam en huisstijl, waarmee wij weer 12½ jaar vooruit kunnen in de evenementenbranche.”

De personeelsleverancier heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt: professioneel en qua omvang. Het aantal klanten en medewerkers is daarbij in vijf jaar verdubbeld. De medewerkers zijn actief als podiumbouwers, sitecrew of bijvoorbeeld technicus voor licht, geluid en video. “Onze omvang en naam zijn veranderd, maar verder blijven wij gewoon doen wat klanten en medewerkers de laatste jaren van ons gewend zijn. Heel vertrouwd”, zegt de oprichtster.

In de dienstverlening door heel Nederland staan kwaliteit, betrouwbaarheid én veilig werken al centraal sinds de oprichting in 2003. Engelbertink: “Wij zijn en blijven EASY voor organisatoren en leveranciers van events die kiezen voor onze gekwalificeerde crew. Die kernwaarden zijn voortaan ook terug te zien in onze huisstijl, bedrijfskleding en op onze vernieuwde website.”

EASY Eventcrew is actief door heel Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam en Kesteren.
Meer informatie via: www.easyeventcrew.nl

  Lees verder

Thu, 19-November-2015 16:24 | Show & Events

Pronorm technisch partner GLOW Eindhoven

Voor de tiende achtereenvolgende keer stond Eindhoven van 7 t/m 14 november 2015 weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Als technisch partner voor het gehele festival verzorgde Pronorm dit jubileumjaar wederom diverse grootbeeldprojecties inclusief licht en geluid. Vorig jaar was Pronorm bij ruim 17 projecten betrokken. Dit jaar waren dat er maar liefst 21 met onder andere een prachtige 3D projectie op de Catharinakerk, het interactieve geluid- en lichtkunstwerk WAVES onder de smalle haven, het project ‘Weeping Willows’ in samenwerking met lichtarchitect Har Hollands en bij GLOW Next diverse projecten in samenwerking met studenten van de TU/e.
 
Het thema 'Natuur en Architectuur’ dat de kunstenaars deze editie van GLOW uitdaagde, was er één met een diepere betekenis. Kunst is een nabootsing van de natuur. Natuurlijke lichtverschijnselen zijn inspiratiebronnen voor vele kunstenaars: het noorderlicht, de regenboog, een fonkelende sterrenhemel, de bliksem. De architectuur wordt ervaren door het voortdurende spel van licht en schaduw. ‘About Light’ was het thema van GLOW Next, waar experiment met name aan bod kwam in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zagen en van GLOW een podium kregen.

GLOW trok dit jaar 730.000 bezoekers. Wederom een record, want vorig jaar kwamen er 650.000 mensen af op het evenement.
Foto: Claus Langer Lees verder

Mon, 16-November-2015 16:21 | TV & Radio

Gemeenten en Lokale Omroepen ondertekenen actualisering Vernieuwingsconvenant

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG enerzijds en de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de OLON anderzijds, hebben de actualisering van het vernieuwingsconvenant gemeenten – lokale omroepen ondertekend. Voorzitter Danny Vermeulen ondertekende namens de OLON en directeur Bernard Kobes ondertekende namens de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Van VNG-zijde gebeurde dat door vice-voorzitter Hubert Bruls en penningmeester Ben Visser.
 
Het convenant is van belang om de samenwerking tussen de gemeenten en de lokale omroepen te bestendigen en verder uit te breiden. De partijen hebben geconstateerd dat lokale omroepen een zogenaamd Lokaal Toereikend Media-Aanbod moeten verzorgen en zijn van mening dat de streek als natuurlijke habitat van de burgers de beste basis is om hieraan te kunnen voldoen.

De lokale omroepen zitten momenteel midden in een transitietraject waarbij het de doelstelling is om de huidige 267 lokale omroepen te clusteren tot ca. 50 streekomroepen die als media-instelling kunnen voldoen aan de uitgangspunten voor dit Lokaal Toereikend Media-Aanbod. Naast de verplichting van de streekomroepen om hier aan te voldoen zijn gemeenten volgens de Mediawet verplicht om in de lokale omroepen te bekostigen.
 
De nieuwe media-instellingen zullen als streekomroepen nog steeds het (hyper)lokale nieuws (Informatie, Cultuur, Educatie) blijven verzorgen, maar wat betreft bedrijfsvoering en faciliteiten zal er verregaande samenwerking gaan plaatsvinden over de gemeentegrenzen heen.
 
Om dit proces in goede banen te leiden is maximale samenwerking tussen diverse gemeenten en lokale omroepen een vereiste. Dit convenant ondersteunt en bevordert deze samenwerking en zal bijdragen aan verdere professionalisering van de derde laag van de publieke omroepsector. De daarbij te gebruiken instrumenten zijn met name voorlichtingsbijeenkomsten, nieuwsbrieven, handreikingen, mediators/bestuurlijke ambassadeurs, technische faciliteiten en nader financieel onderzoek naar bedrijfsvoering en bekostiging. Het nieuwe convenant heeft een looptijd van 3 jaar en eindigt in 2018.
  Lees verder

Thu, 12-November-2015 11:20 | Film & TV

Nederlandse Digitale Media Innovators brengen innovaties naar VS

Op 10 november 2015 hebben de ‘Dutch Media Innovators’, een consortium van Nederlandse bedrijven uit de Digitale Media-industrie, Stichting iMMovator en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). Het tweejarig programma richt zich op het versterken en uitbreiden van activiteiten en kennis richting de Verenigde Staten, met als belangrijkste focusgebied de westkust van de VS.

De toegevoegde waarde op het gebied van digitalisering door Nederlandse bedrijven op de Amerikaanse markt is groot. Deze toegevoegde waarde heeft zich ontwikkeld door de innovatieve voorsprong van Nederland op digitaal gebied, doordat producten-en diensten en nieuwe business modellen als één van de eerste landen in de wereld getest worden. Hierdoor ontstaat een voorsprong die in combinatie met de actuele ontwikkelingen op digitaal vlak in de Verenigde Staten zorgt voor de juiste ingrediënten om met gebundelde krachten de Amerikaanse markt te betreden en een grotere marktpositie te verwerven.


Dutch Media Innovators in de Verenigde Staten
Vooraanstaande Nederlandse bedrijven uit de Nederlandse Media-industrie vormen het cluster van Dutch Media Innovators, dit zijn: Corrino, MediaMonks, 24i Media, Appromoters, Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en Kennisinstituut TNO. De bedrijven zullen samen met de overheid gaan samenwerken om Nederland als digitaal kennisland neer te zetten, hun business te promoten, kennis met Amerikaanse instellingen uit te wisselen en extra omzet uit de USA te genereren. Zo worden er onder andere handelsmissies, matchmaking activiteiten, kennisevenementen en gezamenlijke aanwezigheid op beurzen georganiseerd. Hierbij wordt aan Amerikaanse zijde samengewerkt met onder andere het Nederlands Consulaat in San Francisco en Dutch Sparks. 

Lees verder

Wed, 11-November-2015 08:13 | Show & Events

Faber faciliteert 'Symphonica' met 805m2 LED schermen

`Symphonica in Rosso` 2015 met Marco Borsato in de Ziggo Dome was een overweldigend succes. Niet voor niets was het evenement in recordtijd uitverkocht. De enorme videoschermen van Faber Audiovisuals vormden een belangrijk onderdeel van het indrukwekkende decor (Ahola Production Design). Content, livebeelden en lichteffecten (Light design Carlo Zaenen)  wisselden elkaar af en ondersteunden de nummers van Marco Borsato op een imponerende wijze (show director Marcel de Vré). 

Faber Audiovisuals leverde een LED banner (Glux10) met een totale lengte van 530m bij 1m hoogte en 220m2 beweegbare I-Mag/Backdrop schermen (ROE 7,5mm Black Face HB). De beelden op de portretformaat I-mag schermen werden aangestuurd vanuit een AW Ascender48.
 
Naast de beweegbare I-Mag/Backdrop schermen en de LED banners die rond de balkons van de zittribunes gemonteerd waren, werd er ook gebruik gemaakt van een 55m2 Kindwin 7,5mm LED vloer. Bijzonder element bij de vloer was dat deze door middel van een Blacktrax volgsysteem interactief was gemaakt. Op deze manier werd elke stap die door Marco Borsato gezet werd, gevolgd en interactief in scene gezet door een samenspel van de LED vloer en de Blacktrax camera´s.Dit alles werd aangestuurd door 4 x D3 systemen, voorzien van Demolition software (Content design Jo Pauly). Voor de realisatie van de haarscherpe live beelden op de schermen werd gebruik gemaakt van een Full HD camera package en 8 remote HD camera´s.
 
Een huzarenstukje voor het team van Faber Audiovisuals, vooral gezien de korte opbouwtijd en de tussentijdse aanpassingen in het decor voor “Let’s Dance” en “Disney in Concert".  Beide shows vonden plaats tussen de Symphonica concerten door in de Ziggo Dome. Onder leiding van projectmanagers Ben Augenbroe en Steven Embregts, realiseerde het operationele team van Faber hier een topprestatie waar met veel trots op wordt terug gekeken. De technische prodcutie was in handen van Piet Winten, MundoMatic.
  Lees verder

Wed, 04-November-2015 15:45 | Show & Events

Seminars en trainingen bij Ampco Flashlight

Op 7 en 8 december is het mogelijk om deel te nemen aan de inmiddels beroemde 'Ampco Flashlight Sales Seminars'  deel te nemen. Tijdens de seminars en trainingen worden deelnemende audio- en lichtprofessiobals bijgepraat over nieuwe merken en de laatste ontwikkelingen. Uiteraard zijn inspirerende sprekers aanwezig en worden de nieuwe producten en technieken getoond. Zo zijn er onder andere seminars over de producten van Allen & Heath, de Array Processing van d&b audiotechnik, de GiGiCo S21 en de nieuwe producten van ETC Color Control.

Het volledige programma vind je via onderstaande link. Inschrijven gaat snel en makkelijk middels het formulier op diezelfde pagina. Je kunt ook met meerdere mensen tegelijk inschrijven (deelnemers 2, 3 en 4), mits die hetzelfde schema volgen als deelnemer 1. Zoniet, dan dient een nieuw formulier ingevuld te worden.

http://ampco-flashlight-sales.nl/educatie 
  Lees verder

Wed, 04-November-2015 08:35 | Film & TV

Groene samenwerking RTV Oost en Pure Energie

RTV Oost, de regionale omroep voor Overijssel, draait binnenkort op zonne- en windenergie van Pure Energie. De stroom die nodig is om de radio- en tv uitzendingen uit te zenden komt namelijk geheel uit eigen zonnepanelen én de windmolens van Pure Energie. RTV Oost stapt over op écht groen. Immers, Pure Energie is als enige drie maal op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds.
 
Partnerschap
Marcel Oude Wesselink, algemeen directeur bij RTV Oost: "We tekenen vandaag het contract met onze energiepartner Pure Energie voor een solardak met 125 zonnepanelen op ons pand. Dit is de maximale benutting van wat mogelijk is op ons dak. We zoeken als regionale omroep altijd naar mogelijkheden om te doen wat we kunnen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben we op advies van Pure Energie vorig jaar een energiescan laten uitvoeren. Hieruit kwam het advies om onze verlichting te vervangen door ledverlichting en om zonnepanelen aan te schaffen, zodat we niet alleen besparen op energieverbruik, maar de energie die we nodig hebben zoveel mogelijk zelf opwekken. Het solardak is mede mogelijk gemaakt door subsidie duurzame energie (SDE)."
 
Heldergroen
Alfons Wispels, duurzaam ondernemer van Pure Energie: "RTV Oost bespaart met de overgang naar duurzame energie 395.000 kilo CO2. Dit is een erg mooi resultaat! Naast de energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is ook de overige stroom die nodig is om de omroep te laten draaien heldergroen. Vanaf 1 januari stappen ze namelijk over naar Pure Energie. Niet alleen bedrijven weten ons steeds beter te vinden, ook particulieren stappen massaal over naar het groenste energiebedrijf van Nederland. En we zitten net als RTV Oost gewoon in Oost Nederland!" Lees verder

Tue, 03-November-2015 16:50 | Show & Events

HOF audio verder onder naam RED audio!

HOF Audio gaat verder onder de naam RED audio, zo is bekend geworden op de Promotiedagen Noord-Nederland in de Martinihal in Groningen.Met 25 jaar ervaring biedt Red audio creativiteit en vakkennis en kan het bedrijf een ieder bijstaan bij alle mogelijke events. Ook morgen is RED audio trouwens nog te zien op stand 3035 tijdens de Promotiedagen. Lees verder

Fri, 30-October-2015 12:19 | TV & Radio

Animatiemakers verenigen zich in DAMD

De meeste moderne films zijn ondenkbaar zonder animatie of visual effects (VFX). De makers verenigen zich nu in DAMD – Dutch Animation & Motion Design. Vandaag treden ze voor het eerst naar buiten tijdens het animatiefilmfestival ‘KLIK!’ in Amsterdam. De animatoren lobbyen onder andere voor gelijke behandeling van bewegend beeld als het gaat om auteursrechten. Zo claimen ze een deel van de inkomsten van Thuiskopie. Ook ijveren ze voor gelijkstellen van de rechten van karakter animatoren met  die van acteurs. Ook willen ze de industrie in Nederland weer aantrekkelijk maken voor toptalent dat naar het buitenland vertrokken is.

In de sector werken zo’n 3- à 4.000 mensen - in animatie, VFX en de gamesindustrie samen. Verder werken ook veel Nederlandse talenten in de VS en elders in Europa aan internationale producties. Oprichter Dario van Vree (animator en tevens tevens oprichter van KLIK!) : "We willen iets doen aan te lange dagen die animatoren en VFX-professionals moeten maken tegen te lage honoraria. Een gezonde sector vraagt om gezonde professionals." Casper de Kiefte, bestuurder van FNV KIEM en van oorsprong animator en mede-initiatiefnemer. "Ook in Nederland zie je de toename van animatiefilms, games en van visual effects in gewone films. Er begint langzaam een echte industrie te ontstaan. Met DAMD willen wij de sector professionaliseren. Daarvoor is een betere onderhandelingspositie nodig voor zzp’ers."

DAMD is zowel beroepsvereniging als (informele) vakgroep van FNV KIEM. De club telt inmiddels 90 leden en belangstellenden en verwacht snel te groeien. Op vrijdag 30 november houdt DAMD van 16.00 tot 17.00 uur een borrel tijdens het Amsterdamse animatiefilmfestival KLIK!.

Lees verder