Nieuwsoverzicht

Wed, 23-May-2018 13:51 |

Meerderheidsbelang Vogel's in SmartMetals Mounting Solutions

Vogel’s, marktleider op het gebied van tv bevestigingssystemen, kondigt voor de derde keer in één jaar tijd een flinke uitbreiding van de Vogel’s groep aan. In het jaar van haar 45-jarig bestaan neemt het moederbedrijf van het Eindhovens familiebedrijf een meerderheidsbelang in SmartMetals Mounting Solutions. Zij zijn met name actief in de B2B markt en bieden een compleet assortiment vloer-, wand- en plafondmontage oplossingen voor projectoren, flatscreens en whiteboards. Vogel’s wil zich met dit meerderheidsbelang nog nadrukkelijker positioneren als specialist in AV productoplossingen. Ze kan hiermee haar positie in de professionele markt versterken en geeft hiermee invulling aan haar groeistrategie. 

Na de bekrachtiging van het meerderheidsbelang door Vogel’s blijft SmartMetals Mounting Solutions als zelfstandige entiteit bestaan. Beide bedrijven zullen elkaars krachten gaan benutten. Vogel’s Professional Solutions alsook SmartMetals zijn beiden werkzaam in hetzelfde werkveld, maar zowel de productpakketten als de diverse marktsegmenten zijn juist grotendeels complementair aan elkaar. Dit betekent een verbreding van ieders mogelijkheden en uitwisseling op gebied van inkoop, productie, marketing en sales naast natuurlijk kennis en capaciteit.  

Gerdi Vogels, Algemeen Directeur Vogel’s: “Ik ben zeer verheugd met deze uitbreiding voor de Vogel’s groep. Dit meerderheidsbelang in SmartMetals biedt een sterkere marktpositie in de groeiende Professionele markt. Door deze combinatie kunnen we met beide merken de marktpositie verbeteren en de distributie versterken. Door deze overname slaan we onze vleugels verder uit. Het gaat ons nieuwe kansen en mogelijkheden bieden in de B2B branche.”

Vincent Rekveldt, Algemeen Directeur en mede-eigenaar van SmartMetals Mounting Solutions: “Vanaf 2004 hebben we ons als merk ontwikkeld tot een specialist in o.a. maatwerkoplossingen voor professionele toepassingen. Ook op het gebied van liftsystemen zijn we toonaangevend. Deze deelname van Vogel’s past prima in de ontwikkelingsfase waarin SmartMetals zich bevindt. Wij kijken enorm uit naar de kansen die het biedt op een gezamenlijke bredere inzet van onze expertise en in distributie.” 

  Lees verder

Tue, 22-May-2018 16:00 |

HS-1300 mobiele videostudio met ingebouwde streamingencoder en recorder

Datavideo’s HS-1300 is een kosteneffectieve alles-in-een zeskanaals mobiele studio met ingebouwde streaming en recordingmogelijkheden. HS-1300 heeft dezelfde mogelijkheden als zijn voorganger HS-1200. Zeskanaals switcher (HD-SDI en HDMI gecombineerd), dubbele chromakeyers, 2x PiP/DSK met daarbij dus een ingebouwde H.264 encoder voor streaming. De workflow wordt op deze manier versimpeld omdat het niet langer nodig is een losse encoder mee te nemen in je productie. Verbind de HS-1300 simpelweg met je netwerk en stream naar je favoriete CDN of Datavideo’s eigen DVS-200 platform. Naast het streamen kan de HS-1300 het signaal ook opnemen op een SD kaart.

Door zijn lichtgewicht voorkomen is de HS-1300 perfect geschikt voor live evenementen van kleine tot middelgrote schaal zoals concerten, seminars en sportevenementen. Ook liveTV met een aantal camera’s is perfect te doen voor de compacte studio. Andere features omvatten zoal een 17,3” monitor met multiviewer en handige gebruikersprofielen. Waarom zou je nog meerdere apparaten met je mee slepen als je deze mobiele studio in je kofferbak kunt gooien?
  Lees verder

Tue, 22-May-2018 15:55 |

Datavideo Nighthawk - filmen in het donker

Videoproducenten kennen het allemaal wel: te weinig licht in je productie. In gecontroleerde omstandigheden vaak geen probleem, een extra lampje is zo gepakt. Maar in een productie op locatie, zoals een theater of concertpodium is het niet zo’n eenvoudige opgave. Datavideo heeft speciaal voor deze situaties een extra lichtgevoelige camera ontwikkeld, de NH-100 Nighthawk.


Datavideo’s NH-100 Nighthawk is een speciale camera. Deze systeemcamera gebruikt namelijk een 20 megapixel sensor om FullHD beeld te schieten. Door deze enorme resolutie kan er bijzonder effectief aan ruisonderdrukking worden gedaan. Hierdoor is zelfs in donkere omgevingen het beeld ruisvrij en bijzonder gedetailleerd. Dankzij een groot dynamisch bereik kan de Nighthawk ook goed omgaan met plotseling veranderende lichtomstandigheden.

De Nighthawk kan daardoor effectief gebruikt worden voor het opnemen van evenementen waarbij de producent geen invloed heeft op het gebruikte licht. Denk hierbij aan podiumevenementen zoals theater en optredens, maar ook shoots buiten zoals nieuwsreportages en documentaires. De Nighthawk gebruikt een processor die12 bit kleurgegevens verwerkt, waardoor alle benodigde informatie voor nabewerking beschikbaar is. 

Nighthawk gebruikt een MFT objectief (Micro 4/3). Hierdoor is deze camera geschikt voor een groot aantal lenzen van Panasonic, Leica, Sony en andere fabrikanten. Ook kan de Nighthawk overweg met lensconverters van bijvoorbeeld Aputure, om zo een Canon EF objectief te kunnen gebruiken. De camera is standaard uitgerust met één HDMI en twee 3G-SDI uitgangen. Hierdoor is de camera veelzijdig inzetbaar en kan de producent er ook voor kiezen om de Nighthawk in een rig te bouwen met verschillende monitoren, recorders en andere accessoires. Ook aan audio is gedacht met twee full size XLR ingangen. Door middel van schroefgaten rondom kan de gebruiker all out gaan met het ontwikkelen van zijn rig.
  Lees verder

Fri, 11-May-2018 11:36 |

Live Event DI-RECT: Rolling with the Punches

Amptec nodigt je graag uit om een middag mee te kijken bij David Hol en Ry van der Meer. Deze heren zijn bij DI-RECT verantwoordelijk voor de sound in de zaal en op het podium. Voor DI-RECT’s "Rolling With The Punches" Tour zijn David en Ry de uitdaging aangegaan om hun sound opnieuw te ontdekken én te vinden op AVID S6L mixers.

Tijdens deze middag delen David en Ry hun opgedane ervaringen. Als onderwerpen hebben we het natuurlijk over maken en bewaken van sound maar ook Workflows en Events bedenken en programmeren op de S6L komen aan bod.

Dit Live Event vindt plaats op donderdag 24 mei in het Paard van Troje te Den Haag.
Vanaf 12:30 ben je welkom voor een snel broodje en koffie; om 13:00 beginnen we met een korte introductie van de AVID S6L en uitleg van het systeem waarmee DI-RECT op tour is.

Product Specialist Sjoerd Terpstra zal de intro verzorgen en jullie daarna snel overgeven aan David en Ry om vervolgens samen met hun de diepte in te duiken van het mixen van DI-RECT.

Rond 16:00 sluiten we af en maken we plaats voor de soundcheck van DI-RECT en kunnen we beneden in de foyer een drankje doen.

Kosten
Gratis

Aantal deelnemers
Maximaal 40

Wanneer
Donderdag 24 mei 2018
Van 12.30 tot 16.30

Waar
Paard van Troje
Prinsengracht 12
2512 GA
Den Haag

Inschrijven
Stuur een mailtje naar education@amptec.be om je deelname te bevestigen.
  Lees verder

Wed, 09-May-2018 15:33 |

Sound and Light Import exclusief importeur Teqsas

Per 1 mei is Sound and Light Import exclusief importeur van alle Teqsas producten. Vooralsnog behelst dit de reeds bekende Lap-Teq inclinometers, de motorsturing en kabeltesters. Teqsas heeft recentelijk de nieuwe Lap-Teq inclinometer uitgebracht met een nieuw type display unit die te combineren is met de bekende Lap-Teq sensor. Ook zijn er voor deze display unit twee nieuwe producten uitgebracht: een luchtvochtigheid- en temperatuurmeter en nu ook een laser hoogtemeter die te monteren is aan fly-bars en truss constructies. Deze beide nieuwe producten zijn allen uit te lezen door deze display unit. De Lap-Teq sensor is ook vernieuwd en heeft nu een groene laser die een combinatie van een kruis en een punt projecteert.

Daarnaast levert Teqsas ook motorbesturingen waarbij de afstandsbesturing ook de mogelijkheid heeft om drie andere Lap-Teq producten uit te lezen, zoals de sensor en de hoogtemeter. Hierdoor is dit de ideale combinatie om bij het inhangen van een line array een enkele afstandsbediening te hebben die zowel de motoren kan bedienen als de hellingshoek, de hoogte en de temperatuur/ helingshoek uit te lezen. Voor meer informatie: Soundandlight.nl
  Lees verder

Wed, 09-May-2018 15:07 |

Nieuwe effecten bij Pro.FX

Pro.FX, het special effects bedrijf van Laurens de Bekker, heeft compleet in eigen beheer nieuwe producten van Europese topkwaliteit ontwikkeld en die op Prolight + Sound getoond. Het gaat om de Pro.FX Fire Shot (Gas), de Fire Shot (Iso-Fluid), de Fire Shot (Waver) en de vloeistof Iso-Fluid. De Pro.FX Fire Shot (Gas) is de meest compacte vlammenwerper op de markt, legt Laurens de Bekker uit: “Door de speciale nozzle krijg je hele gave vuurballen. Door middel van een snelkoppeling is het apparaat eenvoudig aan te sluiten op gasflessen of –cartridges. Het apparaat wordt getriggerd door een 230 Vac aansluiting.”

De Pro.FX Fire Shot (Iso-Fluid) is een vlammenwerper op vloeistof. Door de uitwisselbare nozzle kun je verschillende vuurhoogtes bereiken en met zijn compacte bouw is het apparaat gemakkelijk weg te werken op het podium. Ook kun je unieke creaties maken door meerdere units op een montagebeugel te bevestigen. De units worden door middel van een slang aangesloten op de Iso-Fluid pomp. De Pro.FX Fire Shot (Waver) is een 180 graden beweegbaar vlammensysteem. “Ook dit apparaat werkt op Iso-Fluid”, legt De Bekker uit. “Daardoor is het gemakkelijk te combineren met de standaard Fire Shot. Deze unit wordt aangesloten met een kabel op een 19 inch 4 kanaals DMX converter. Daardoor is dit systeem regenbestendig.” De Pro.FX Iso-Fluid waar hier over gesproken wordt is ook nieuw. De vloeistof op oliebasis is speciaal ontwikkeld voor de Fire Shots, is geurloos en niet licht ontvlambaar. Houd de Facebookpagina van Pro.FX in de gaten voor al het nieuws over dit merk: www.facebook.com/ProFXB.V/ 

  Lees verder

Tue, 01-May-2018 16:06 |

NAB: samenwerking Roland en JVC onderstreept

Roland Pro A/V heeft de show in Las Vegas aangegrepen om haar samenwerking met JVC Professional Video vorm te geven. Beide fabrikanten toonden op hun stand een tally-over LAN-integratie van de sinds kort leverbare Roland V-60HD HD Video Switcher met de JVC RM-LP100 Controller en KY-PZ100 PTZ IP-camera’s. “De nieuwe V-60HD is zeer compact maar zit boordevol features. Met zes inputs, is het een fantastische optie van Roland voor toepassing in onze entry-level studio-oplossing”, aldus Craig Yanagi, product marketing manager, JVC Professional Video. “Hij integreert naadloos met de eveneens nieuwe streaming PTZ camera’s en onze andere modellen, dus zelfs bij budgetproducties kan men hiermee toch een zeer professioneel resultaat neerzetten.”

Rob Read, Roland Pro A/V Business Development Manager voegt toe: “Beide teams van engineers hebben zeer hard gewerkt. Het is geweldig om de samenwerking tussen de JVC en Roland engineers te zien. Niet alleen met betrekking tot dit zeer efficiënte tally-systeem, maar ook inzake toekomstige functionaliteiten van onze switchers. We zijn dan ook zeer verheugd om deze oplossing dit jaar op NAB te kunnen tonen.”

De V-60HD die sinds januari verkrijgbaar is, biedt een uitgebreide feature set ten behoeve van live event productie, broadcast, recording en streaming. De V-60HD is uitgerust met SDI inputs voor camera’s, HDMI inputs voorzien van scalers voor data, computers, tablets en diverse andere connectoren voor een verscheidenheid aan videobronnen. Daarnaast biedt de switcher Program, Preview en een separate AUX-bus voor monitoring of multi-screen configuraties. Verder voorziet de V-60HD in een geavanceerde audiomixer inclusief multi-channel embedded audio, XLR/TRS en RCA inputs. Multi-channel embedded audio naar de twee SDI outputs en uitgebreide dynamics en auto-mixing functies maken het geheel af. Lees verder

Mon, 30-April-2018 10:09 |

Tamino Benelux tour met Soundcraft Vi1000

De Belgische revelatie Tamino tourt dit seizoen met een SOundcraft Vi1000. De op de CUE 2018 geintroduceerde compacte en complete mengtafel van Soundcraft is de ideale oplossing voor deze intieme tour langs bekende Belgische en Nederlandse podia. De eerste shows zijn reeds gepasseerd en Tamino betoverde het publiek zoals dat inmiddels een handelsmerk is geworden van de artiest die veelal wordt vergeleken met Jeff Buckley. Voor meer informatie over de Soundcraft Vi1000: www.soundcraft.com/en/products/vi1000  Lees verder

Wed, 25-April-2018 19:18 |

Broadcast- en AV-specialist DBSE integreert met DigiNet

Na enkele jaren van intensieve samenwerking hebben de broadcast en IP-specialisten DBSE en DigiNet besloten om beider activiteiten per 1 april 2018 te bundelen en gezamenlijk onder de naam DigiNet verder te gaan. Het Nederlandse DBSE werkt al sinds 2012 samen met het Belgische DigiNet en ook de Nederlandse vestiging van DigiNet werd jarenlang door Niels Mos gerund. Door beide bedrijven nu samen te voegen ontstaat een krachtige combinatie met ruim twintig van de beste specialisten op het vlak van broadcast-, media- en IP-productie en workflows. Eigenaar en oprichter Niels Mos van DBSE zal hierdoor toetreden als aandeelhouder en onderdeel uitmaken van het managementteam van DigiNet en verantwoordelijk blijven voor de Nederlandse activiteiten van het bedrijf.

“Na zes jaar intensief samen te hebben gewerkt is het nu tijd om te consolideren en volledig onder de naam DigiNet verder te groeien en zo onze klanten optimaal te bedienen”, aldus Mos. “We kunnen ons nu volledig focussen op de ingezette overgang naar video over IP. Software neemt de plaats in van hardware en we merken dat er bij onze klanten nog veel vragen zijn over deze ontwikkelingen. Wij helpen ze daar graag bij. Veel fabrikanten zijn klaar voor IP, maar onze klanten willen meer informatie. Wij geven ze een advies op maat en kunnen zorgen voor een vlekkeloze overgang.”

Michel Croonen, bestuurder en managing director van DigiNet: “Onze werkzaamheden groeiden steeds dichter naar elkaar toe en gingen elkaar overlappen. We werken al vele jaren samen en Niels en zijn team hebben dezelfde passie voor het vak en servicegerichtheid als wij in België hebben. Het is dan ook logisch om onze klanten te laten profiteren van de synergie die deze samensmelting oplevert. De samenvoeging maakt het bovendien mogelijk om onze groei-ambities te versnellen en effectiever te opereren in een industrie waar zowel fabrikanten als klanten steeds vaker consolideren en globaliseren.”

“DigiNet gaat zich meer richten op merken en de kennis over deze merken”, aldus Niels Mos. “Niet zo veel mogelijk merken om de etalage te vullen, maar een bewuste selectie van merken die we goed kennen en waarvan we weten dat ze ertoe doen. Met merken als Axon, Avid, BlackMagic Design, Dell EMC, Ross Video, Dell EMC, Screen Systems en Telestream willen we verder groeien, waardoor we al onze klanten oplossingen op maat kunnen blijven bieden.”

DigiNet zal zowel in België als in Nederland met eigen entiteiten blijven werken: DigiNet NV in België en DigiNet BV in Nederland. In zijn totaliteit werken er ruim 20 mensen vanuit de kantoren in Vilvoorde (B) en ’s-Graveland (NL). Het bedrijf is opgericht in 1996.

Op de foto vlnr.:  Michel Croonen, Niels Mos en Bart Delva

Fotografie: Bart Scheulderman Lees verder

Tue, 24-April-2018 11:25 |

Imagine People videopartner van Nuon Solar Team

Imagine People is met het Nuon Solar Team meegereisd naar Australië en Zuid-Afrika. Dit jaar slaan het Nuon Solar team en Imagine People opnieuw de handen ineen met een nieuw videopartnership. “Het Nuon Solar Team is enthousiast om Imagine People weer als videopartner te mogen benoemen. Ze gaan met ons mee naar Zuid-Afrika en helpen ons in 2018 met professionele videocontent. Naast storytelling zorgt Imagine People als videopartner ook voor advies en inspiratie zoals een vlogworkshop”, aldus Luka Jakšic van het Nuon Solar Team. 

In september zal Imagine People de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika vastleggen. In de Sasol Solar Challenge nemen twintig zonneauto’s het tegen elkaar op in een race die loopt van Pretoria naar de finish in Kaapstad. De uitdaging is om zoveel mogelijk kilometers te maken. De auto (Nuna) legt meer dan 4.500 kilometer af, helemaal op de kracht van de zon.

Imagine People gaat met een crew van drie man mee naar Zuid-Afrika om de Sasol Solar Challenge vast te leggen. Naast reguliere verslaglegging focust Imagine People zich dit jaar op social videocontent, vlogs, live streams en 360 graden video’s.
  Lees verder

Mon, 23-April-2018 13:28 |

Media Diamant voor colorist Xandra ter Horst

Colorist Xandra ter Horst krijgt op donderdag 17 mei een Media Diamant, een onderscheiding en erkenning voor medewerkers die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap achter de schermen van televisie, radio of internet. Voor de Media Diamant - die sinds 2015 bestaat en twee keer per jaar wordt uitgereikt– kunnen bedrijven, organisaties en individuen collegae nomineren. Xandra ter Horst, een van de beste vakmensen op het gebied van kleurcorrectie en grading, werd op vrijdag 20 april tijdens haar werk overvallen door de voorzitter van Stichting Media Diamant, Jos Budie. Met een brief van de burgemeester Broertjes van Hilversum op zak verraste hij haar met deze eervolle vakprijs.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, opnameleider Tommy Byrne en Steadicam specialist Job Scholtze. 

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel. In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum, de Mediastad van Nederland en een groep van donateurs. De stichting maakt tevens bekend dat Ilse Pollen, de winnares van de eerste Media Diamant, als penningmeester is toegetreden tot het bestuur van Stichting Media Diamant.
  Lees verder

Wed, 18-April-2018 14:46 |

Theateralliantie blijkt succes: vier nieuwe producties

De Theateralliantie vaart een nieuwe koers. Onder leiding van Edwin van Balken gaan theaters en producenten in nauwe samenwerking grootschalige kwaliteitsvoorstellingen presenteren aan het Nederlands publiek. Via deze innovatieve constructie zorgt de Theateralliantie in theaterseizoen 2018-2019 voor de twee musicals 'The Color Purple' en 'The Addams Family' (zie foto) en de twee toneelstukken 'We zijn hier voor Robbie' en 'Sophie'.
 
Co-creatie in theaterbranche
Door de hoge kosten die theatervoorstellingen met zich meebrengen en het bijbehorende hoge risico, ontstond in Nederland een tekort aan grootschalige en kwalitatief hoogstaande programmering. Zes maanden geleden gooide de Theateralliantie het roer om. Onder leiding van Edwin van Balken heeft de stichting als doel het aantal kwaliteitsproducties voor de grote(re) theaterzalen in Nederland te verhogen. Met onder andere acht jaar ervaring als directeur en producent bij het DeLaMar Theater kent Van Balken de mogelijkheden bij theaters én producenten.

De nieuwe koers van de Theateralliantie zorgt voor een verbinding tussen voorheen gescheiden opererende marktpartijen in de theaterbranche. De stichting koppelt theaters, producenten en makers om samen content te produceren. Deze vorm van co-creatie leidt tot een gedeeld financieel risico en geeft theaters inhoudelijke invloed, wat resulteert in een betere afstemming tussen aanbod en publiek. Door het bijeenbrengen van verschillende partijen wordt daarnaast innovatie gestimuleerd door vernieuwende combinaties met betrekking tot acteurs, regisseurs en creatieve ontwerpers. De Theateralliantie fungeert hierbij als aanjager van nieuwe artistieke ideeën, coproducent en coördinator van financiering en publiciteitscampagnes van theatervoorstellingen. 

Het nieuwe theateraanbod
Het nieuwe samenwerkingsinitiatief van de Theateralliantie zorgde in theaterseizoen 2017/2018 voor een eerste succes: Fiddler on the Roof met Thomas Acda. Op 6 mei 2018 zal ook de productie Selma Ann Louis in première gaan. Pieter Kramer regisseert hier een komische roadmovie-musical met het duo Plien & Bianca in de hoofdrol. Het aankomend theaterseizoen 2018/2019 worden middels het vernieuwende concept van samenwerking en risicospreiding vier nieuwe voorstellingen geproduceerd. In samenwerking met vier producenten en 21 theaters presenteert de Theateralliantie The Addams Family geproduceerd door TEC Entertainment met o.a. Pia Douwes, The Color Purple geproduceerd door OpusOne met o.a. Naomi van der Linden en Kenneth Herdigein, Sophie geproduceerd door de Theateralliantie met o.a. Tjitske Reidinga en Frederik Brom, en We zijn hier voor Robbie, geschreven door Maria Goos met de acteurs van Het Nationale Theater in de regie van Eric de Vroedt. Ook voor volgend jaar heeft de Theateralliantie ambitieuze plannen. Naast vier bestaande titels, presenteert de stichting in seizoen 2019/2020 ook een nieuwe Nederlandse musical.

    

  Lees verder