Nieuwsoverzicht

Tue, 18-October-2016 15:15 |

TERN en United leggen de focus op Ultra HD HDR

INsight TV, de Ultra HD zender van TV Entertainment Reality Network (TERN) heeft High Dynamic Range (HDR) toegevoegd aan haar uitzendspecificaties. United, gevestigd op het Mediapark in Hilversum en strategisch partner van TERN heeft door de toevoeging van HDR aan het Postproductie proces de samenwerking tot een nieuw niveau gebracht. TERN heeft ertoe besloten het huidige contract met United te verlengen.

 
“De volgende fase in innovatieve technologie is aangebroken”, vertelt Rian Bester, CEO van TERN. Als toevoeging van onze hoge standaarden in Ultra HD en hoge frame rate zetten we nu de volgende logische stap: HDR. Deze nieuwe technologie geeft de mogelijkheid om in het complete productieproces meer contrast, dynamisch bereik en kleur op te kunnen nemen, bewerken en distribueren. Het eindproduct is vele malen realistischer voor het menselijk oog en heeft hierdoor een grote impact op de consument.
 
Bij het creëren van Ultra HD HDR zijn er wereldwijd verschillende standaarden. “TERN heeft gekozen voor Hybrid Log Gamma (HLG)”, aldus Thijs van de Kamp, workflow consultant bij United. “We hebben flink geïnvesteerd en een workflow ontwikkeld waarbij we in Postproductie de voordelen van HDR kunnen benutten. We kunnen een zeer hoge kwaliteit eindproduct afleveren met één master die geschikt is voor zowel televisies die uitgerust zijn met of zonder HDR. Het eindresultaat ziet er werkelijk fantastisch uit!”
 
TERN creëert op dit moment de eerste 40 uur aan Ultra HD HDR content voor INsight TV en geeft aan in de aankomende jaren, in samenwerking met United, honderden uren aan Ultra HD HDR content te gaan produceren. Voor meer informatie, kom langs bij de MIPCOM (stand R8 / C15 / Experience Le Grand Hotel) van 17 tot 19 oktober of per e-mail via thijs.vandekamp@united4all.nl Lees verder

Mon, 17-October-2016 16:19 |

AVEX neemt activiteiten Hulskamp AV over

Audiovisuele dienstverlener AVEX neemt de activiteiten van het Nederlandse bedrijf Hulskamp Audiovisueel over. Hiertoe is overeenstemming bereikt met de curator van Hulskamp Audiovisueel dat eind september failliet verklaard werd. Met deze overname verstevigt het internationaal opererende AVEX zijn positie in de zakelijke markt voor audiovisuele dienstverlening, in het bijzonder in de Nederlandse markt. AVEX heeft vestigingen in Breukelen, Brussel en Londen. Deze uitbreiding en verrijking van aanwezige kennis en kunde vanuit Hulskamp is een volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf en het marktbereik.

René Schaddelee, directeur van AVEX: “Hulskamp is voor ons jarenlang een voorbeeld geweest van een serieus en professioneel bedrijf en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het volwassen worden van de branche. Weliswaar was Hulskamp natuurlijk een concurrent, maar wij hebben het bedrijf vooral ook gezien als een gewaardeerd collega-bedrijf." Hulskamp opereerde in nagenoeg dezelfde marktsegmenten als AVEX. Het streven is de activiteiten van beide bedrijven volledig te integreren. De overname omvat alle activiteiten met betrekking tot de audiovisuele dienstverlening van Hulskamp, waaronder sales, rental en creative solutions. Daarbij beoogt AVEX de samenwerking met de relaties en opdrachtgevers van Hulskamp voort te zetten. AVEX ziet mogelijkheden om de werkgelegenheid van een substantieel aantal medewerkers veilig te stellen.

Jos Schaddelee, directeur van AVEX: “De komende tijd zal met veel zorg en aandacht voor opdrachtgevers én medewerkers gewerkt worden aan de integratie van beide organisaties."

Over AVEX
AVEX is een van oorsprong Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Breukelen. Het bedrijf is sinds 1988 actief in de zakelijke markt voor audiovisuele dienstverlening. In de afgelopen tien jaar zijn de activiteiten sterk uitgebreid met vestigingen in Brussel en Londen. AVEX helpt opdrachtgevers om effectiever te werken en te communiceren en levert oplossingen die bijdragen aan de kernprocessen van klanten. Daarbij ligt de focus op de expertisegebieden Real Time Communications, Corporate Communications en Building Management. AVEX heeft een toonaangevend positie in de Benelux. Als lid van de Global Presence Alliance heeft het bedrijf een sterke propositie om zijn opdrachtgevers wereldwijd te ondersteunen. Op nagenoeg elke buitenlandse locatie kan een betrouwbare GPA partner ingeschakeld worden.
Meer informatie over AVEX: www.avex.nl  Lees verder

Mon, 17-October-2016 14:26 |

Einde aan papieren festivalticket?

Als eerste ticketingbedrijf wereldwijd kondigt Your Ticket Provider tijdens Amsterdam Dance Event de lancering van NFC -ticketing aan. Deze nieuwe technologie is beschikbaar voor alle festival- en evenementbezoekers die via het ticketingplatform een kaartje aanschaffen. Het meest interessante aan deze functionaliteit is dat het printen van festivalkaartjes overbodig wordt en dat ticketkopers sneller het evenement kunnen betreden. Deze nieuwe manier van inchecken op een festival, zal officieel tijdens het Amsterdam Dance Event worden gelanceerd. 

Aanleiding voor de ontwikkeling van NFC-ticketing (Near Field Communication) is de hoeveelheid papieren tickets die de Utrechtse Scale-Up op ieder festival in de prullenbakken ziet verdwijnen. ‘’Toen we zagen hoeveel papier er werd weggegooid, hebben we gezocht naar een snellere en milieuvriendelijkere manier om bezoekers toegang te verschaffen tot een evenement", vertelt Bart Peute, CEO van Your Ticket Provider. Met NFC check-in wordt het ticket opgeslagen op de NFC chip van de telefoon van de ticketkoper. Zodra de bezoeker zijn smartphone bij de incheck-zuil van het festival houdt, wordt hij ingecheckt. Het scherm hoeft hiervoor niet te zijn ingeschakeld en de telefoon hoeft geen verbinding te hebben met internet. Het tegen de scanner houden is voldoende voor een validatie van het ticket. 

3120 bomen bespaard
Met de lancering van contactloze entree wordt het printen van tickets overbodig en hoeft een bezoeker met een mobiel ticket niet meer op zoek naar zijn ticket; een festival betreden binnen 1 seconde in plaats van de gemiddelde 14 seconden op de mobiele telefoon. Dat is gemak voor de bezoeker en winst voor een organisator omdat bezoekers minder lang in de rij staan en langer op het event aanwezig zullen zijn. Een NFC-ticket draagt ook bij aan een beter milieu. In Nederland kopen jaarlijks 26 miljoen festivalbezoekers een ticket. De helft van deze tickets wordt nog uitgeprint. Omgerekend zijn dat 3120 bomen die kunnen worden bespaard door NFC-ticketing. Lees verder

Wed, 12-October-2016 09:18 |

Aantal payrollende freelancers stijgt met 36 procent

Het afgelopen jaar steeg het aantal payrollende freelancers met zo’n 36 procent. Dat blijkt uit eigen onderzoek van HR-bureau Tentoo onder zo'n 10.000 freelancers en flexwerkers. De gevolgen van het afschaffen van de VAR en het invoeren van de wet DBA lijken daarmee nog steeds merkbaar. Het aantal freelancende jongeren stijgt met 46 procent; opvallend is de stijging van het aantal flexwerkers in de groep 45-plus met zo’n 11 procent.
 
“De stijging van het aantal payroll freelancers met 36 procent komt mede door de invoering van de Wet DBA,” stelt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. Deze wet brengt veel onzekerheid met zich mee, omdat het niet altijd duidelijk is wanneer er sprake is van schijnzelfstandigheid en wanneer niet. Voor bedrijven en zzp’ers die op de scheidslijn zitten van ‘net wel’ of ‘net geen’ dienstbetrekking blijkt freelance payrolling een oplossing, vertelt Den Ronden: “Ze kunnen op dezelfde flexibele manier samenwerken, namelijk in overeenkomst van opdracht. De freelancers werken dus niet via een uitzend- of arbeidscontract. En omdat er afdrachten worden gedaan van loonheffingen en sociale premies, lopen ze geen risico op naheffingen en boetes van de Belastingdienst.”
 
Meer 45-plussers beginnen als freelancer
Het afgelopen jaar steeg het aantal freelancende 45-plussers met meer dan tien procent. “Een flink aantal van de startende freelancers van 45 jaar of ouder heeft na lang in loondienst gewerkt het roer flink omgegooid”, stelt Den Ronden. “Er werd verwacht dat deze groep minder geneigd was om te freelancen, maar dit blijkt niet te kloppen. Daarnaast zien wij dat er veel 45-plussers zijn gestart vanuit de WW. Ze kunnen vaak nog losse klussen doen voor hun oud-werkgever of kennissen. Freelancen via payrolling is dan ideaal omdat ze het recht op WW niet verliezen en om af te tasten of het ondernemerschap echt iets voor hen is.”
 
Vrouwen lopen in op mannen; Gelderse jongeren zien omzet meeste stijgen
Over de hele linie kiezen bedrijven steeds meer voor flexibele arbeid:
-      Het gemiddeld aantal uren dat een bedrijf een freelancer of flexwerker via payrolling inzet, stijgt met zo’n vijftien procent.
-      Vrouwen lopen het gat in met mannen als het aankomt op flexibele arbeid: het aantal freelancende en flexwerkende vrouwen stijgt met 25 procent (het aantal freelancende mannen slechts 15 procent). Daarnaast daalt de gemiddelde omzet van de mannen met drie procent, terwijl de gemiddelde omzet van de vrouwen met drie procent stijgt.
-      In elke leeftijdsgroep zien we een stijging in het aantal freelancers en flexwerkers. Het totaal aantal freelancende en flexwerkende jongeren (jonger dan 24) stijgt met zo’n 45 procent.
-      De freelancende en flexwerkende jongeren (<25) in Gelderland zagen hun omzet gemiddeld het meest stijgen: daar gingen ze er het afgelopen jaar gemiddeld 43 procent in omzet op vooruit.
-      In Noord-Brabant gingen de freelancers en flexwerkers er qua omzet 17 procent op vooruit. Zij hebben flink meer uren kunnen maken dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Wat daaraan bijdraagt is dat het aantal jonge freelancers en flexwerkers nauwelijks is toegenomen Lees verder

Mon, 10-October-2016 13:49 |

Drukke tijden voor Livetime Productions

Livetime Productions heeft wel een hele bijzondere en drukke maand achter de rug. Het in Reeuwijk bedrijfgevestigde bedrijf bedient de branche zeer breed op het gebied van technische productie. Dit doen ze niet alleen in de markt van concerten en publieksevenementen, maar juist ook steeds meer in de markt van corporate events en sport. Deze diversiteit was afgelopen maand goed te merken. Er liepen in die periode wel heel veel producties en zo beleefde het bedrijf een van de drukste maanden ooit sinds de oprichting in 2005.

Een opsomming:
5 september, 50 jaar Jostiband in de Ziggo Dome, voor IDTV Live
8 september, Opening tentoonstelling T-rex in Naturalis, voor Xsaga
9,10 september, Evenement Witte de Withstraat, voor On the FLOOR Events
14 september, Postcode Lottery Green Challenge in de Westergasfabriek, voor de NPL
17 september, 400 jaar VOPAK personeelsfeest in Ahoy, voor Co Solo
24 september, Vredesloop Den Haag, voor Golazo Sports
24 september, MUST Kurhaus, voor MUST
30 september, Gala van de Nederlandse Film in het Beatrixtheater voor het NFF
1 t/m 5 oktober, Shell Generation Discover op het Malieveld Den Haag, voor BrandBase
2 oktober, De Singelloop Utrecht, voor Golazo Sports
4 oktober, Inspiration 360 in de Ziggo Dome, voor Just Media Group & Quality Bookings

Met grote trots kijkt het bedrijf met haar 12 medewerkers terug op deze periode waarin een wereld aan werk is verzet.
  Lees verder

Mon, 10-October-2016 08:21 |

NBC Congrescentrum in Nieuwegein eerste locatie met 4K projectie

Het NBC Congrescentrum kondigt weer iets groots aan. Na de succesvolle introductie van het 3D projectiedecor in 2015, heeft het familiebedrijf in Nieuwegein dit jaar een nieuw technologisch hoogstandje neergezet: 4K projectie met bijbehorend 4K decor in de Grand Hall van het NBC.


Met de aanwinst van de nieuwe projectiemogelijkheden is het NBC de eerste congres- en evenementenlocatie in Nederland met permanente 4K projectie. Het bijbehorende decor staat op vaste basis in de Grand Hall en heeft een totale oppervlakte van ruim 184 m². Het geprojecteerde beeld is zo’n 4 keer scherper dan HD en zorgt voor een unieke en haarscherpe beleving op uw event.

Beleving naar hoger niveau
“Na het succes van ons 3D decor in de Event Hall en de enthousiaste reacties hierop van onze opdrachtgevers, was het voor ons de uitdaging om ook in de Grand Hall iets spectaculairs te maken. Wij zijn gegaan voor het hoogst haalbare: 4K projectie op de maximale breedte en hoogte.” aldus Justin van Hooijdonk, directeur van het NBC Congrescentrum. “We merken dat onze opdrachtgevers behoefte hebben aan iets nieuws om zich te onderscheiden: nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan de ultieme event experience. De kracht van beeld en spectaculaire content spelen hier een leidende rol in. Zodra je de Grand Hall binnenloopt, word je omvergeblazen.”

Van 3D naar 4K
Bij het nieuwe 4K projectiedecor draait het niet zozeer om de diepte in de content zoals bij het 3D decor, maar om de haarscherpe weergave van uw content. Levensgroot en vooral enorm realistisch beeld van uw sprekers, presentaties en op maat gemaakte backgrounds. Op die manier is de beleving enorm. Ook voor uw gasten achterin de zaal.

Het NBC geeft aan dat het 4K projectiedecor toegankelijk is en blijft voor al haar opdrachtgevers. Net zoals bij het 3D decor zijn ook op het kersverse decor alle weergavemethoden mogelijk. Of het nu gaat om livestreaming, custom-made backgrounds, videomapping of een simpele 4:3 Powerpoint-presentatie: de mogelijkheden zijn eindeloos.
Lees verder

Tue, 04-October-2016 16:47 |

Vacature: Algam Benelux zoekt Account Manager, gespecialiseerd in AUDIO & BROADCAST


Met ons steeds groeiend merkenpakket van zo’n 58 merken, zijn we, samen met Algam (onze Franse logistieke partner) één van de grootste muziek- en pro audio distributeurs in Europa, op zoek naar een 
Account Manager, gespecialiseerd in AUDIO & BROADCAST voor de BENELUX.

AB is een jong en dynamisch bedrijf met een kantoor/showroom in het hartje van Antwerpen.

Wat verwachten wij?

Als accountmanager onderhoudt en ontwikkel je een zeer goed contact met ons bestaand selectief dealernetwerk in de Benelux.
Je gaat vooral proactief op zoek naar nieuwe dealers/nieuwe partners
Je informeert, motiveert en adviseert onze dealers om onze merken goed te presenteren en stimuleert daardoor de verkoop.
Je bent creatief in het meedenken op het vlak van marketing en promotionele activiteiten.
Je bent een team-player, je kan ook goed zelfstandig te werk gaan en je bent gefocust op je te behalen doelstellingen!

Wat zoeken wij?

Een gemotiveerde en commerciële man/vrouw die ervaring heeft in, en een passie heeft voor, de verkoop van Audioproducten en die doelgericht te werk gaat.
MBO/HBO denk- en werk niveau.
Een brede kennis van het productenpakket.
Goede communicatieve vaardigheden.
Je bent bekend met MS Office (pc en/of Apple)
Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van de Franse- en Duitse taal is een pre.

Wat bieden wij?

Een goed basissalaris met een zeer aantrekkelijk variabel deel.
Auto, telefoon en laptop van de zaak.
Opleidingsmogelijkheden binnen ons bedrijf.
Werken in een dynamisch internationaal team met een zeer aantrekkelijk merken pakket en geweldige toekomstmogelijkheden.

Waar en hoe solliciteren?

Via e-mail: gregory@algambenelux.be
Contact: Gregory Vanslype Lees verder

Tue, 04-October-2016 16:34 |

Robe introduceert de VIVA CMY spot

De Viva CMY bezit alle populaire eigenschappen van de elegante en lichte VIVA spot met inbegrip van de gebruiksvriendelijke effecten. Maar de VIVA CMY heeft daarnaast, zoals de naam al verraadt, een extra voordeel: De CMY colour mixing! Naast het CMY systeem is de Viva CMY ook nog eens voorzien van 6 veelgebruikte extra kleuren die niet te maken zijn met een CMY systeem.
 
De spot is uitgevoerd met een 270W witte LED bron (7500K) met een operationele levensduur van 20.000 uur. Vervanging van de lamp zal dus niet nodig zijn tijdens de levensduur van het armatuur! Krachtig, duurzaam en een zeer laag energieverbruik!
 
Met de drie CMY vlaggen kunnen stralende en levendige kleuren gemaakt worden. Draaiende en statische gobo’s kunnen aan de krachtige bundel toegevoegd worden voor scherpe en heldere projecties of funky mid-air effecten.
 
De soepele zoomfunctie loopt van 8 tot 40 graden en kan met variabele frost tot een wash-achtig effect worden verzacht of tot een dynamische achtergrond projectie.
 
De minimale 8° zoom levert een heldere bundel op welke verkleind kan worden met een ultra-snelle iris tot een zeer smalle en strakke bundel.

Viva CMY heeft een snelle, acurate en vloeiende pan / tilt beweging en het voordeel van Robe’sproprietary EMS™ (Electronic Motion Stabilizer) technologie voor “spot-on” projecties. Alle ingrediënten voor een eigentijdse, zeer veelzijdig en zeer betaalbare lichtbron.
 
Controllux is in de Benelux exclusief importeur van ROBE producten.
Voor bestellingen of informatie kunt u contact opnemen met de Robe Specialisten bij Controllux.  Voor Nederland: 088 444 6 444 en voor België 013 480 600. Lees verder

Tue, 04-October-2016 16:26 |

Broadcast Rental mikt op Europese markt voor draadloze broadcast toepassingen met overname van BP SatelliteSolutions.

Het gespecialiseerde verhuurbedrijf van professionele AV-apparatuur BroadcastRental B.V. heeft bekend gemaakt op 1 oktober jongstleden haar branchegenoot BP SatelliteSolutions B.V. te hebben overgenomen. BP SatelliteSolutions is net als Broadcast Rental actief in de high-end broadcastindustrie en gespecialiseerd in satelliet en AV-verbindingen. BP SatelliteSolutions is al ruim 12 jaar intensief betrokken bij de uitzendingen van de Formule 1 races over de gehele wereld. De twee bedrijven, die qua dienstverlening complementair aan elkaar zijn, blijven zelfstandig onder eigen merknaam opereren. Oprichter en voormalig eigenaar Patrick Hendriks van BP SatelliteSolutions blijft volledig betrokken bij de nieuwe marktcombinatie.
 
De overname van BP SatelliteSolutions past in de strategie van Broadcast Rental om door te groeien tot een wereldspeler in haar vakgebied. CEO Geert Paul Slee van Broadcast Rental: “De dienstverlening van BP SatelliteSolutions sluit naadloos aan op die van Broadcast Rental. Met de knowhow, apparatuur en het netwerk van BP SatelliteSolutions verbreden we ons fundament en zullen wij onze groei-ambitie in Europa en daarbuiten versneld kunnen realiseren. Ik ken Patrick Hendriks en zijn bedrijf al vele jaren en we zagen beiden dat het bundelen van krachten veel synergie zou opleveren voor zowel onszelf als voor onze klanten.”
 
Oprichter van BP SatelliteSolutions Patrick Hendriks: ”Ik heb het volste vertrouwen dat mijn bedrijf bij Broadcast Rental in de juiste handen is om de nodige groei te realiseren die nodig is in deze globaliserende wereld. Ik ben blij dat ik na jaren van managen me weer volledig kan richten op technologische oplossingen voor klanten. BP SatelliteSolutionsen Broadcast Rental zijn complementair en versterken elkaar. Zo heeft BP SatelliteSolutions bijvoorbeeld de beschikking over een eigen verbindingscentrum voor de monitoring en distributie van broadcast signalen. Deze ‘Master Control Room’ is een toegevoegde waarde voor de klanten van Broadcast Rental. De draadloze camerasystemen van Broadcast Rental zijn op haar beurt weer zeer interessant voor de klanten van BP SatelliteSolutions.”
 
De apparatuur en kennis van Broadcast Rental is de afgelopen jaren ingezet bij vele aansprekende internationale producties, van de Olympische Spelen tot het WK en EK voetbal en van popconcerten van U2 in Parijs tot The Rolling Stones in Cuba.
Geert Paul Slee: ”We zijn er bijzonder trots op dat we nu samen met Patrickook bij de Formule 1 races onze kwaliteiten kunnen laten zien als leverancier van draadloze cameratechnieken. Deze kunnen we dan via ons eigen glasvezelnetwerk en MCR waar ook ter wereld inclusief commentaarpositie afleveren. “
 
Over Broadcast Rental
Broadcast Rental B.V. is in 2009 opgericht door Geert Paul Slee en is een full service verhuurbedrijf van professionele AV-apparatuur en turn-key oplossingen voor live broadcast producties. In korte tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor zowel facilitaire bedrijven als televisieproducenten en omroepen in binnen- en buitenland.
 
Een zeer breed en actueel assortiment van broadcast apparatuur gecombineerd met excellente service is de corebusiness van Broadcast Rental. De apparatuur en kennis van Broadcast Rental is de afgelopen jaren ingezet bij vele aansprekende internationale producties. Maar ook lokale, regionale en landelijke omroepen maken gebruik van de apparatuur en expertise. Broadcast Rental wordt onder meer geroemd vanwege haar kennis op het gebied van draadloos werken: draadloze camera’s in alle soorten en maten.
 
Anno 2016 heeft Broadcast Rental zeven vaste medewerkers in dienst en beschikt het bedrijf over een ruim, centraal op het Media Park in Hilversum gelegen bedrijfspand waarin zowel de backoffice, opslag als de R&D en technische afdeling is gehuisvest.
 
In 2013 is Martijn Swart als partner toegetreden tot Broadcast Rental en vormt hij samen met Geert Paul Slee de directie.
 
 
Over BP SatelliteSolutions
 BP SatelliteSolutionsB.V., opgericht in 2004 door Patrick Hendriks en gevestigd te Wijchen, is gespecialiseerd in de verhuur, installatie en de-installatie van satelliet-, zend- en ontvangstsystemen. Daarnaast beschikt BP SatelliteSolutions over een eigen technische dienst en levert men SNG diensten, ‘point-to-point verbindingen’ en lokale DVB-T video distributie ten behoeve van de televisie-uitzendingen van vele (internationale) evenementen en sportwedstrijden. Het bedrijf is tevens zeer actief betrokken bij de televisie-uitzendingen van de Formule 1 autoraces, daar waar draadloze toepassingen zeer belangrijk zijn en bovendien een wereldwijde markt met vele broadcasters samenbrengt.  Lees verder

Fri, 30-September-2016 08:24 |

Robe's Halo maakt een geheel nieuwe en zeer enerverende LED pixel effect voor podium- en setverlichting mogelijk.

De Halo is een add-on, een cirkel van heldere micro-pixel RGB LED’s op een frame in het formaat van PAR 64 lampen. De Halo geeft een complee tnieuwe dimensie aan de klassieke PAR64, het geeft de PAR armaturen weer een nieuw leven. Een bestaande lichtset zal hiermee een totaal nieuwe look krijgen!
 
Talrijke effecten en looks kunnen worden opgeroepen op de DMX aanstuurbare Halo. De snelheid, kleuren fade-times kunnen gelijktijdig óf apart ingesteld worden, zodat het geheel er zeer dynamisch uitziet. Het programmeren werkt simpel en eenvoudig maar kan talrijke opvallende en subtiele effecten bewerkstelligen.
 
Het Halo systeem kan ook op losse lampen worden toegepast. Het systeem bestaat uit zes frames met LEDs en een 6-way data controller / driver met de vertrouwde scroller PSU afmeting.
 
Halo's kunnen ook stand-alone  worden gebruikt op losse armaturen, het apparaat is licht en flexibel genoeg om te worden gemonteerd in verschillende opstellingen. De standaard 4-pin XLR scroller connector kabels zijn bij vele verhuurbedrijven nog steeds onderdeel van de standaarduitrusting.
 
De Robe Halo onderstreept hiermee de intentie om op maat gemaakte en innovatieve niche producten in het assortiment te voeren naast de meer  bekende paradepaardjes
 
Controllux is in de Benelux exclusief importeur van ROBE producten.
Voor bestellingen of informatie kunt u contact opnemen met de Robe Specialisten bij Controllux.  Voor Nederland: 088 444 6 444 en voor België 013 480 600. Lees verder

Thu, 29-September-2016 15:46 |

Grootste Interactive Experience Center van Europa is geopend

Vanaf 15 september is het PresTop Interactive Experience Center in Son en Breugel geopend, dat echt alle interactieve producten en oplossingen onder één dak en ook in de grote tuin laat zien. In de nieuwe showroom staan naast de standaard grootformaat touchscreens ook interactieve videowalls, buitenzuilen, giant tablets en andere toepassingen aan. Met dit Interactive Experience Center laat PresTop zien dat ze dé gespecialiseerde partner zijn voor het realiseren van interactieve beleving, het genereren van traffic en verhogen van omzet.

De producten zijn overal inzetbaar, zo maakt eigenaar en directeur Alexander Aelberts duidelijk. "We leveren schermen voor winkels, musea, ontvangsthallen, recepties, vergaderruimten en buiten. Ook verhuren we ze voor conferenties, beurzen en andere evenementen. Mede dankzij de smartphone en tablet zijn mensen gewend dat er iets gebeurt als je een scherm aanraakt. Het is aan ons om ze zo te maken dat mensen ze ook zo gaan gebruiken.”

Het bedrijf verhuisde naar Son om zijn presentatie te verbeteren, zegt Aelberts. "In Best waren we krap behuisd met te weinig uitstraling. Dat maakte het moeilijk om klanten uit de omgeving te trekken. Onze omzet halen we nu voor 70 procent uit het buitenland. We hopen met onze nieuwe presentatie vooral in de thuismarkt extra te groeien. We kunnen klanten met trots hier uitnodigen.” Aelberts legt uit dat deze producten worden gemaakt door PresTop, een van zijn drie bedrijven. „We kopen de LCD-schermen in. Daar zetten we een glasplaat voor die we voorzien van elektronische touchfolie. Ons softwarebedrijf Omnivision levert eventueel de interactieve software.”

Het bedrijf groeide flink, maar het ging wel met horten en stoten. Aelberts en zijn team van 26 mensen willen vanuit Son de groei doorzetten. "Verder zien we dat onze producten steeds beter aanslaan. We zijn met zijn allen heel blij met ons nieuwe gebouw. Buiten hebben we een basketbalveld, waar we collegabedrijven uitnodigen om te komen spelen. We hopen hier flink aanloop te krijgen van bedrijven van dichtbij en van ver. Onze producten en onze creativiteit doen de rest. Ik zie ons de komende jaren hier op Ekkersrijt dan ook flink groeien.”

Even wat feitjes:
- 450 m2 interactieve beleving
- Volledig aanstuurbaar met een smartphone
- Meer dan 60 interactieve oplossingen
- Vier interactieve vidiwalls
- Tuin met interactieve buitenoplossingen
- Innovatie lab met alle touch technieken

Aanmelden voor een inspirerend bezoek kan door te bellen naar 0499-367600 of stuur een e-mail naar info@prestop.nl. Of kijk op www.prestop.nlLees verder

Thu, 29-September-2016 09:09 |

High end audio studio's bij United Postproduction

United streeft ernaar om voor elke klant en elke situatie de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. In de zoektocht naar een nieuwe mixer voor de drie Pyramix audio-postproductiesets, viel de keuze derhalve op een high-end ‘hybride’ product van topmerk AMS Neve: de Neve Genesys Black. Deze audiomixer en controller ineen vindt zijn oorsprong in de muziekwereld en brengt de mogelijkheid weer terug naar de studio om ook analoog geluid te kunnen bewerken.
 
Een stap terug in de tijd? Niet volgens de specialisten van United, die zoveel passie voor hun vak hebben, dat ze digitaal alleen niet goed genoeg vinden. Gaat het om beeld, dan verloopt inmiddels alles voor televisie digitaal. "Maar voor het bewerken van audio is analoog nog steeds een van de opties en wij denken daarin een verschil te horen met digitale audio', zo zeggen zij. "Door analoge signalen op kwalitatief hoogwaardig niveau te bewerken, voegen we een extra dimensie toe waarmee het geluid naar onze mening net even wat smeuïger en warmer klinkt. We kozen dan ook voor deze audio-mixer om iedereen die daarin geïnteresseerd is, de mogelijkheid te bieden ermee te werken."
 
En verder: "De ‘hybride’ mixer Neve Genesys Black verandert dan ook niets voor mensen die op hun huidige niveau willen produceren, maar biedt een extra stap voor wie heel serieus met geluid bezig is. De analoge optie is dus puur naar wens van onze klanten en technici te gebruiken. Uiteraard hebben we voor de conversie van digitale audio naar analoog en weer terug, de beste apparatuur in huis zodat er niets aan kwaliteit wordt ingeboet." Lees verder