Nieuwsoverzicht

Thu, 11-February-2016 14:39 | Film & TV

Belle en het Beest stralen van het doek

De entree van het AFAS Circustheater, waar zo veel bekende Nederlandse en internationale sterren de rode loper zijn gepasseerd, straalt meer dan ooit te voren. Ter ere van de nieuwe musical; Belle en het Beest die vanaf december 2015 te zien is, zette Livingprojects de glazen luifel in een gekleurd licht en plaatste de sterren op het geveldoek. “Stage entertainment was op zoek naar een lichtoplossing waarbij de gevel een verlenging zou worden van het theater,” legt Michael Sebregts, directeur van Livingprojects uit.

“Bezoekers van het theater moeten van het begin tot het eind geprikkeld worden. De entree en met name de enorme glazen luifel was op zichzelf al een mooi plaatje, maar het moest nog indrukwekkender worden,” aldus Sebregts.  
 
Aanvankelijk kwam de vraag bij Livingprojects om de bestaande, functionele verlichting van de luifel te vervangen met een warmwitte ‘Broadway’ lightbulb installatie. Livingprojects zag echter veel meer potentie in de gigantische gevel en bedacht een dynamische RGB oplossing. “Door meer dan 200 Philips Color Kinetics iColor Flex LMX gen2 aan de stalen constructie van de luifel te installeren, kan de entree in iedere kleur, kleurverloop of intensiteit worden verlicht,” vertelt Sebregts. “Zo kan de gehele entree, met één druk op de knop van de interface, uit worden gelicht in bijvoorbeeld ‘Belle en het Beest’-blauw.”
 
Boven de blauwe luifel twinkelen de sterren in het geveldoek van Belle en het Beest. “Ook hier hebben wij gebruik gemaakt van de iColor Flex LMX strings. Door de LED pixels in het geveldoek te verwerken laten we de sterren op het doek letterlijk stralen,” zegt Sebregts.
Foto: Roy Beusker  Lees verder

Thu, 11-February-2016 13:38 | Film & TV

Vijftigste omroep aangesloten op OLON MediaHub

Onlangs is de 50ste lokale omroep aangesloten op de OLON MediaHub, zo maakte de OLON bekend tijdens een demomiddag op het Media Park waarbij enkele tientallen lokale omroepen aanwezig waren. De OLON MediaHub verzorgt voor lokale omroepen de distributie van de radio- en tv-kanalen naar alle pakketaanbieders en online platforms. Het platform is in september 2015 gerealiseerd en wordt door Ericsson Broadcast & Media Services beheert in de Media Gateway in Hilversum.

De afgelopen maanden zijn gefaseerd tientallen lokale omroepen aangesloten op de OLON MediaHub, waarbij nu dus de 50ste omroep is bereikt. Op diverse demodagen bij Ericsson worden de omroepen en hun medewerkers voorgelicht over de vele mogelijkheden van het platform. Directeur Bernard Kobes van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen: “De MediaHub maakt het voor lokale omroepen een stuk gemakkelijker om het lokale nieuwsaanbod te verspreiden, onder meer via apps op smart tv’s, smartphones en tablets. Waarmee ook wordt ingespeeld op het nieuwe kijkgedrag. Omroepen zijn nu bijvoorbeeld zichtbaar via de digitale pakketten van o.a. Ziggo en KPN.“

Op de demodagen krijgen de medewerkers letterlijk te zien hoe signalen van lokale omroepen vanuit de MediaHub getranscodeerd worden naar de geschikte formaten voor de verschillende pakket-aanbieders. In Ericsson’s Media Gateway en Master Control Room wordt duidelijk dat de lokale omroepen niet onder doen aan elke andere zender.
Ook worden internetstreams van de radio- en tv-kanalen gegenereerd waardoor de radio- en tv-kanalen van lokale omroepen ook via internetsites en-apps te zien en beluisteren zijn. De lokale omroep kanalen op de MediaHub worden ook meteen aangeboden in een gezamenlijk OTT app van De Lokale Omroep (binnenkort beschikbaar in de App Store/Google Play Store). Via deze zogenaamde Over-The-Top applicatie zijn de tv-kanalen van de lokale omroepen ook zichtbaar via Smart-tv’s (Samsung, LG en Philips) en op Android en iOS devices.
 
www.olon.nl Lees verder

Mon, 08-February-2016 14:47 |

Casio: acht nieuwe, betaalbare laser-ledprojectoren

Casio Computer Co, Ltd breidt zijn assortiment projectoren uit met acht modellen met een hybride laser-ledlichtbron. De Core-serie krijgt er drie nieuwe modellen met 1,5 x optische zoom bij; in de Advanced-serie verschijnen vijf nieuwe projectoren die uitstekende schaalbaarheid bieden voor een aantrekkelijke prijs.


 
Tot op heden waren projectoren zonder lamp – uitgerust met SSI-lichtbronnen (solid state illumination) – alleen verkrijgbaar in de top van het projectorsegment. Casio’s laser-ledlichtbrontechnologie maakt SSI-projectoren nu voor iedereen bereikbaar. In 2010 zijn alle projectormodellen aangepast naar SSI, en in 2015 introduceerde Casio de Core Series-modellen met 1,1 x optische zoom. Nu wordt het portfolio aangevuld met acht nieuwe modellen.
 
De nieuwe projectoren zijn vijf WXGA- en drie XGA-modellen. Alle acht modellen hebben een 1,5 x zoomlens, waardoor je heel flexibel bent bij het plaatsen van de projector. Met HDMI-poorten als Intel® WiDi en met Miracast draadloze schermadapters en stick devices met uitstekende schaalbaarheid, voorzien de modellen in de Advanced-serie andere apparaten van stroom. Casio heeft op de wereldwijde markt voor SSI-projectoren met minstens 2.500 lumen (fel genoeg om te gebruiken in verlichte ruimtes) een marktaandeel van tachtig procent. Dankzij deze dominante positie kon Casio de uitgebreide nieuwe line-up ontwikkelen.
 
Alle acht nieuwe modellen worden geproduceerd in Yamagata, in de Yamagata Casio-fabriek in Japan. Door toepassing van geavanceerde productietechnologieën die het bedrijf de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, behoudt Casio een consistente, bijzonder hoge productkwaliteit.

Indicatie van de prijzen excl. BTW:
XJ-V10X – Circa € 800,00
XJ-V100W – Circa € 700,00
XJ-V110W – Circa € 850,00
 
XJ-F10X – Circa € 900,00
XJ-F100W – Circa € 900,00
XJ-F20XN – Circa € 950,00
XJ-F210WN – Circa € 1000,00
  Lees verder

Fri, 05-February-2016 15:42 | Internationaal nieuws

Samenwerking Vogel's Professional en BealeXpress

Vogel’s Professional Nederland, specialist in bevestigingsoplossingen voor displays, projectoren en tablets voor de Nederlandse B2B-markt, is een strategische samenwerking aangegaan met BealeXpress, Amerikaans producent van professionele, kwalitatief hoogwaardige inbouwspeakers. Per 1 februari 2016 heeft Vogel’s Professional Nederland haar productassortiment exclusief voor de Nederlandse markt uitgebreid met BealeXpress inbouwspeakers en accessoires.
 
De professionele speakers kenmerken zich door een uitstekende geluidskwaliteit. De gepatenteerde Sonic Vortex Technology™ combineert een verbluffend bass-geluid met prachtige heldere klanken in een compacte behuizing. De eenvoudig in te bouwen speakers zijn zeer geschikt voor toepassing in retail, hospitality,educatie en building/home automation.
 
Vogel’s Professional en Beale zijn vertegenwoordigd tijdens Integrated Systems Europe 2016.
Bezoekers worden aangemoedigd om beide beursstands te bezoeken en de enthousiaste teams te ontmoeten.
Beide bedrijven exposeren in hal 1 op een steenworp afstand van elkaar. Vogel’s Professional heeft standnummer M45 en Beale toont haar producten op standnummer N18.

Voor meer informatie:
www.vogels.com/professional
www.bealexpress.com
  Lees verder

Thu, 04-February-2016 11:16 |

Event: EVF Shootout bij Socrates

Ben je cameraman en op zoek naar een goede viewfinder, maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan heeft Socrates een interessant evenement waar vijf viewfinders naast elkaar te zien zijn. Het idee voor de EVF Shootout komt van Guy Molin die opzoek was naar een electronic viewfinder maar nooit een goed vergelijk kon doen onder dezelfde omstandigheden, tot nu. Socrates heeft voor de EVF Shootout de Alphatron EVF-035W-3G, Blackmagic URSA Viewfinder, Cineroid EVF4RVW met Retina Display, SmallHD Sidefinder 502 en Zacuto Gratical HD.
 
De EVF Shootout zal op woensdag 10 februari 2016 plaatsvinden bij Socrates op de Pieter Braaijweg 77 in Amsterdam-Duivendrecht van 14:00 uur tot 18:00 uur. Na afloop van de EVF shootout kunnen ervaringen gedeeld worden onder het genot van een drankje.

Geïnteresseerden voor de EVF Shootout kunnen hier zich gratis registreren. 

 Voor meer informatie bekijk www.socrates.nl of Facebook Lees verder

Wed, 03-February-2016 08:27 |

Vacature: Rolight zoek verkoper buitendienst

ROLIGHT is een toonaangevende handelsonderneming op het gebied van professionele verlichtingsapparatuur. Haar klanten zijn o.a. theaters, TV studio’s, verhuurbedrijven, scholen en musea. Rolight behoort met haar 20 vaste medewerkers tot de top van deze markt. 

Ter ondersteuning van ons verkoopteam is Rolight op zoek naar een: Verkoper buitendienst (M/V)

Jouw taken:
Als buitendienst verkoper onderhoud jij contact met bestaande en potentiële klanten én adviseer je deze klanten bij hun aankopen. Je bent bekend met ons verkooppakket en kunt de kwaliteiten van onze producten benoemen. Zodra het eerste contact gelegd is neemt de binnendienst de werkzaamheden over.
In dit geval krijg jij een bijzondere hoofdtaak: het promoten van onze nieuwe importlijn movingheads van het merk PR Lighting. Het geven van demo’s bij verhuurders en theaters is daardoor eenbelangrijk deel van jouw werk.

Wat zoeken wij:
Wij zoeken een verkoper die ervaring heeft als operator. Je bent goed in staat om een lichtstuurtafel te bedienen en hebt kennis van onze markt en de markt van movingheads in het bijzonder. Jij wilt alles weten van de eigenschappen van deze armaturen en kunt de kenmerken van de verschillende soorten goed benoemen. Je hebt daarom interesse om je te verdiepen in technologie.

Wat bieden wij:
Naast het feit dat wij een stuk eigen initiatief en zelfstudie verwachten zal je terdege begeleid worden in ons vakgebied. Het bezoeken van onze leveranciers en het volgen van workshops is daarbij een vanzelfsprekendheid. Je wordt uiteraard ondersteund door onze verkoopafdeling binnendienst voor het maken van offertes en overige backoffice afhandeling.

Functie-eisen:
Je bent commercieel gedreven en kunt zelfstandig werken. Je hebt ervaring in onze lichtwereld en kent deze bedrijven uit ervaring. Je hebt een opleiding gevolgd op minimaal MBO+ niveau en beschikt over een gedegen kennis van de Engelse taal. Technisch inzicht, analytisch en strategisch denken zijn eigenschappen waarover jij beschikt.

Reageren:
Wilt je werken in een wereld waarin de show altijd doorgaat?
Vul dan het formulier in op www.rolight.nl/vacatures Lees verder

Tue, 02-February-2016 15:27 | Show & Events

Video: alweer onze laatste video van CUE2016

Het woord is aan Nico Lewis van RTS Intercom Systems, die vertelt over o.a. de RTS KP-4016 en RTS KP-5032 Keypanels.
Lees verder

Tue, 02-February-2016 12:10 | Show & Events

Video: Kees Meijer aan het woord

Tijdens CUE2016 vertelde Kees Meijer ons over het nut van de beurs en over ontwikkelingen in branche, waarover hij ook sprak tijdens een forum op de beursvloer. Vraag daarbij was: gaan er functies verdwijnen door de voortschrijdende techniek?


Lees verder

Fri, 29-January-2016 15:30 | Show & Events

Video: AED zoekt lichtdesigners van de toekomst (CUE2016)

AED group heeft met de HOG Factor een competitie in het leven geroepen voor jonge lichtdesigners. Het bedrijf investeert zo in de lichtontwerpers van de toekomst en biedt hen een mooie kans het vak (verder) te leren. Filip Van Vlem vertelde ons er alles over tijdens CUE2016. 

  Lees verder

Fri, 29-January-2016 11:21 | Show & Events

Video: De Midas Pro X op CUE2016

Wederom beeld van CUE2016! In deze video is Alex Nagtegaal (The Audio Specialists) aan het woord. Hij vertelt o.a. over de Midas Pro X die op de beurs te zien was!
  Lees verder