Nieuwsoverzicht

Thu, 08-March-2018 16:11 |

Jupiler en Alpine Hearing Protection bundelen krachten

Jupiler en Alpine Hearing Protection slaan de handen ineen. Het nummer 1 Belgische pilsmerk maakt zich dit festivalseizoen samen met Alpine Hearing Protection, de marktleider op het gebied van gehoorbescherming, hard voor de preventie van gehoorschade onder jongeren. Een landelijke campagne moet het bewustzijn van de gevolgen van hard geluid onder jongeren vergroten.


‘Bewust genieten’ is een belangrijk thema voor zowel Jupiler als Alpine Hearing Protection. Rik Blokland, Brand Manager bij Jupiler, licht toe: “Wij vinden het belangrijk dat bierliefhebbers genieten op een verantwoorde manier, ook op het gebied van gehoorbescherming. Gehoorschade is nog steeds een onderbelicht probleem, en daar willen we iets aan doen. We zien in Alpine de ideale partner. Het aankomende festivalseizoen biedt de perfecte aanleiding om deze  samenwerking uit te rollen.”

Festivals en gehoorschade
Alleen al in Nederland lopen jaarlijks meer dan twintigduizend jongeren gehoorbeschadiging op. De grootste oorzaak is het niet dragen van gehoorbescherming, terwijl het gemiddelde volume bij een concert of festival al na 5 minuten tot een permanente gehoorschade kan leiden. Zonde, want een leuke tijd hebben kan volgens Jupiler en Alpine ook op een veilige manier. “Iedereen kent wel die vervelende piep in de oren na een concert of festival. Dit is een eerste signaal dat gehoorschade op de loer ligt. Een piep kan zelfs na één avondje uit al permanent zijn. Gelukkig is gehoorschade eenvoudig te voorkomen en je dag hoeft er absoluut niet minder leuk door te zijn. Met onze oordoppen, die zijn uitgerust met speciale akoestische filters, blijf je de muziek en je vrienden namelijk gewoon prima horen, terwijl je tegelijkertijd uitstekend beschermd bent. Die boodschap willen we bij jongeren overbrengen”, aldus Sjoerd Groot, Marketing Manager bij Alpine Hearing Protection.

Maat houden
Voor Jupiler en Alpine is het belangrijk om maat te houden. “Dat geldt voor een verantwoorde alcoholconsumptie, maar ook voor het gehoor. Wij hebben als wereldwijde bierbrouwer bijvoorbeeld al een heel duidelijke doelstelling om tegen 2025 20% van onze biervolumes te doen bestaan uit laag alcoholische en niet-alcoholische dranken. Met deze reden introduceren we landelijk Jupiler 0,0% en Jupiler Blue (3,3%). Nu komt er ook bij dat we gehoorschade willen tegen gaan op de festivals,” zegt Rik Blokland van Jupiler. “De afgelopen jaren is de festivalganger zich bewuster geworden van de gevaren en risico’s van harde muziek.”, zegt Sjoerd Groot. “We zorgen ervoor dat we festivalbezoekers maat kunnen houden, ook wat betreft harde muziek. Met gehoorbescherming kun je zorgeloos genieten van muziek. Er zijn simpelweg geen redenen meer om geen oordoppen te dragen wanneer je naar een festival gaat.”

Landelijke campagne
Vanaf medio maart 2018 ligt de speciale Jupiler Proefbox bij ruim duizend Nederlandse supermarkten in de schappen. Op deze actieverpakking wordt verwezen naar een speciale landingspagina op de website van Alpine, waar deelnemers hun gegevens kunnen achterlaten. Op deze manier maken zij kans op een set op maat gemaakte oordoppen ter waarde van €119,-. Verder zal Jupiler op de Nederlandse festivals actief Alpine PartyPlug oordoppen uitdelen.

Met de samenwerking hopen Jupiler en Alpine Hearing Protection bij te dragen aan het terugdringen van het aantal mensen met een gehoorbeschadiging.

  Lees verder

Fri, 02-March-2018 09:07 |

Fofic officieel dealer voor Roland Pro AV + Open Dag

Fofic Media Solutions is officieel dealer geworden van Roland’s Pro AV-divisie. Het in Diemen gevestigde bedrijf is al ruim 47 jaar actief en importeert en distribueert een brede reeks van producten voor het opnemen, monteren, presenteren, uitzenden, streamen en opslaan/archiveren van audiovisuele media met alle bijbehorende accessoires.


“Wij leverden al sinds enige tijd de video converters van Roland en hadden daar al zeer positieve ervaringen mee”, aldus Marc Burkett van Fofic. “Langzaamaan heeft dit bij ons geleid tot een toenemende vraag naar Roland video switchers, die door de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid in relatief korte tijd ook een uitstekende reputatie hebben opgebouwd bij onze klanten. Omdat de producten hiermee naadloos aansluiten bij wat Fofic nastreeft als leverancier van hoogwaardige totaaloplossingen, hebben we besloten om Roland Pro AV aan ons vaste assortiment toe te voegen.”

“De filosofie achter ieder professioneel videoproduct van Roland - een functioneel en betrouwbaar kwaliteitsproduct, betaalbaar en ook nog eens eenvoudig in bediening - heeft ons de afgelopen jaren een uitstekende naam opgeleverd als fabrikant van professionele oplossingen voor (live) videoproducties”, vertelt Kees Biemans, Sales Manager bij Roland verder. “Inmiddels hebben we maar liefst vijftien verschillende modellen video switchers. Met de gestage groei van onze line-up is tevens onze behoefte gegroeid naar een dealer die zich heeft gespecialiseerd in professionele videoproductie en alles wat daarbij komt kijken. We zijn dan ook zeer verheugd dat onze klanten vanaf heden gebruik kunnen maken van de expertise en knowhow waar Fofic al jarenlang voor geroemd wordt.”

Open Dag
Voor de zesde keer organiseert Fofic Media Solutions in samenwerking met diverse merken (waaronder Roland) een Open Dag. Op 15 maart kun je alvast een voorproefje krijgen van datgene wat op de NAB wordt geïntroduceerd of uitleg krijgen over de producten waar u in geïnteresseerd bent. Inschrijving via www.fofic.nl Lees verder

Thu, 01-March-2018 19:30 |

Samenwerking Vogel's en Barco: videowall oplossingen voor UniSee

Vogel’s en Barco zijn vlak voor ISE 2018 een vruchtbare samenwerking aangegaan. De marktleider in AV bevestigingsoplossingen en de specialist in LCD videowallsystemen hebben hun krachten gebundeld, om kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor de Barco UniSee LCD videowallpanelen aan te kunnen bieden.


Tot voor kort konden de UniSee LCD panelen vanwege het unieke UniSee Mounting systeem alleen aan de wand worden bevestigd. Dankzij de speciale Vogel's interface adapters, die per mei in de UniSee verpakking worden meegeleverd, zijn de panelen compatibel met het Connect-it systeem van Vogel’s.

Het modulaire Connect-it systeem van Vogel’s biedt enorm veel bevestigingsmogelijkheden. De UniSee videowall kan vanaf nu hangend aan het plafond worden bevestigd, van vloer tot plafond, vast op de vloer of als vrijstaande oplossing. Installatie is snel en eenvoudig. Alle kwaliteitsproducten uit de Connect-it serie zijn TÜV5-gecertificeerd en voldoen aan strikte veiligheidseisen. Dankzij het ingebouwde kabeldoorvoersysteem worden kabels netjes weggewerkt.

De 55” Barco UniSee video wall panelen tonen een uitmuntende beeldkwaliteit en worden gekenmerkt door het unieke UniSee Mounting systeem, wat door middel van zwaartekracht de panelen geheel naadloos uitlijnt. De panelen kunnen erg eenvoudig geserviced worden, ook wanneer deze aan het Connect-it systeem zijn bevestigd. De Barco UniSee panelen in combinatie met Vogel’s Connect-it vormen een perfecte videowall installatie in elke ruimte.

  Lees verder

Tue, 20-February-2018 10:08 |

Gratis: Prolyte Campus 2018!

Met trots kondigt Controllux de nieuwe ééndaagse Prolyte Truss campus aan in samenwerking met Prolyte Group en ROCvA MBO College Hilversum. Op maandag 12 maart of op dinsdag 13 maart mogen de drie partijen je op de unieke locatie van Studio 6 te Hilversum verwelkomen. Onder leiding van twee ervaren en welbekende Prolyte instructeurs, Matthias Möller en Eric Laanstra wordt er een advanced training gegeven over de inspectie van truss en het juist aanslaan van truss.

In de middag vindt er een hands-on sessie plaats waarbij middels loadcellen getoond kan worden wat gewichten doen bij het hijsen van truss. Een training nog niet eerder door Prolyte in Nederland gegeven. Zorg dat je erbij bent!

Gratis registreren kan via:
www.Controllux.com/trainingen Lees verder

Thu, 15-February-2018 12:13 |

Veldkamp Produkties finalist New York Festivals World's Best TV & Film

Videoproducent Veldkamp Produkties boekt wederom internationaal succes. De corporate moodfilm ‘We bring high-tech to life’, geproduceerd in opdracht van en in samenwerking met SIOUX, is in de categorie ‘Society & Social Issues’ verkozen tot finalist op het toonaangevende New York Festival World’s Best TV & Film editie 2018. Het Amerikaanse festival is hét internationale festival voor televisieproducties en opdrachtfilms uit de hele wereld.


Voor de 2018 editie zijn uit meer dan 40 landen zo’n 1000 televisie- en videoproducties ingezonden. Op 10 april 2018 vind het awards gala plaats tijdens de NAB show in Las Vegas, de grootste elektronica en entertainment beurs van de wereld. Op deze avond wordt bekend gemaakt of Veldkamp Produkties, naast een Finalist Certificate, ook een bronzen, zilveren of gouden award wint.

In 2017 viel Veldkamp Produkties internationaal nog in de prijzen op het US International Film & Video Festival met de derde prijs (Certificate for Creative Excellence) in de categorie ‘Editing’ en de tweede prijs (Silver Screen Award) in de categorie ‘Music’ voor de moodfilm ‘Dit Beweegt Brabant’, geproduceerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant.

De video voor SIOUX is te bekijken op de website van Veldkamp Produkties: www.veldkampprodukties.com/portfolio-item/sioux/ Op de website van het Festival zelf vind je alle informatie over de competitie en inzendingen: www.newyorkfestivals.com/tvfilm/ Lees verder

Thu, 15-February-2018 09:27 |

Nieuwe HMI lampen Osram: nog beter licht voor film en tv

Osram heeft haar assortiment halogeenmetaaldamplampen uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit de film- en theaterindustrie. De innovatieve Studio serie is perfect toegespitst op de eisen van moderne amusementsproducties en maakt extra halogeenspotlights overbodig dankzij warme kleurtemperaturen. De lampen uit de serie zijn ook goed te herkennen aan hun oranje lampvoet, de aanduiding voor UV-Stop technologie.

De vertrouwde HMI UVS lampen en andere HMI producten met een enkelzijdige lampvoet zijn gecombineerd onder de nieuwe naam HMI Digital. In combinatie met het juiste voorschakelapparaat biedt HMI Digital licht zonder knipperen met maximaal 100 lumen/watt en een kleurtemperatuur van 6.000K. De twee productlijnen HMI Studio en Digital zijn vanaf februari 2018 verkrijgbaar.

Osram HMI lampen zijn al bijna 50 jaar een permanent onderdeel op filmsets over de hele wereld. Osram wil deze succesvolle traditie voortzetten en breidt daarom in 2018 zijn assortiment HMI lampen uit. De Osram HMI Studio lampen worden als nieuwkomers aan het assortiment toegevoegd. In daglichtarmaturen bieden zij een warme kleurtemperatuur, waardoor extra halogeenarmaturen, halogeenlampen of CTO filters overbodig worden. Dat er geen extra spotlights nodig zijn, maakt het verlichtingswerk op de filmset, in de studio of op het podium eenvoudiger. Voor verlichtingstechnici betekent dat gemakkelijker en sneller opzetten, dus lagere kosten.

De lampen uit de HMI Studio serie zijn tweemaal zo helder als halogeenlampen van hetzelfde wattage. Ze produceren een natuurlijk ogend licht, en de kleuren op de set zullen er natuurlijk uitzien dankzij de hoge kleurweergave-index (CRI) van meer dan 90. Het gepatenteerde UV-Stop (UVS) buitenglas vervaardigd van kwartsglas reduceert de UV-B- en UV-C-straling met maximaal 99,9 procent zonder de lichtopbrengst te verminderen.

Perfect licht voor elke film
HMI Digital is de verzamelnaam voor vernieuwde en nieuwe goed presterende lampen die er, in combinatie met een geschikt voorschakelapparaat, voor zorgen dat elke scène kan worden opgenomen in kwalitatief hoogwaardig licht zonder knipperen. Het zijn halogeenmetaaldamplampen met enkelzijdige lampvoet met een kleurtemperatuur die vergelijkbaar is met die van natuurlijk daglicht (6.000K). De lampen zijn bijzonder helder (tot 100 lumen per watt) en kennen een hoge kleurweergave-index (CRI) van ten minste 90. Zij zijn geschikt voor digitale en analoge filmproducties, dimbaar, leverbaar in 200W tot 18.000W, ze hebben een verbeterde stabiliteit, een verbeterd ontwerp en een lange levensduur en zullen achtereenvolgens worden uitgerust met UV-Stop (UVS). Lees verder

Wed, 14-February-2018 19:31 |

Hive Lighting stapt in LED met de Wasp 100-C

Hive Lighting, fabrikant van plasma licht, stapt in LED met de Wasp 100-C. De Wasp 100-C heeft een CRI/TLCI 97 en kan handmatig, via DMX of een Smartphone App bediend worden. De App is gratis te downloaden in de App Store. De Wasp 100-C maakt gebruik van een gepatenteerd algoritme om vijf verschillende kleurenleds te combineren tot wit licht en oneindig veel kleurencombinaties.


De Wasp 100-C bstaat uit een kop met een afneembare 22° reflector, afneembare barndoors, Power supply 100-240 VAC en 3 HDP lenzen (Medium, Wide en Super Wide). Verder kan de Wasp 100-C kan uitgebreid worden met Chimera speedringen en softboxen, Profoto Reflectors en Elinchrom softboxen. Het maakt de Wasp 100-C een erg veelzijdig armatuur dat uitermate geschikt is voor film, video, fotografie en in studio’s.

De Hive Lighting Wasp 100-C LED met Perfect S.H.O.T.™

Saturation 0% - 100%
Hue: 360° Hue Control
Output: 0% - 100% Dimming
Temp: 1650K - 8000K


Meer informatie:
BBP Light (Abberdaan 194-196 in Amsterdam) is de importeur van Hive Lighting voor de Benelux
www.bbplight.nl

 

Lees verder

Wed, 14-February-2018 09:20 |

Shure toonde Axient Digital draadloze systemen

Shure toonde tijdens de vakbeurs Integrated Systems Europe 2018 in Amsterdam zijn Axient Digital draadloze systemen. Axient Digital is hét vlaggenschip onder de draadloze systemen van Shure. Het bouwt voort op de successen van de draadloze systemen UHF-R, ULX-D en Axient. En daarmee heeft Shure het meest geavanceerde draadloze platform weten te creëren dat ooit is ontwikkeld voor professionele geluidsoverdracht tijdens evenementen en voor zakelijke toepassingen. Gebruikers stellen steeds hogere eisen — vooral nu het beschikbare RF-spectrum steeds verder onder druk komt te staan — en daarom levert Axient Digital niet alleen zeer betrouwbare RF-prestaties, een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit en geavanceerde beheerfuncties, maar ook schaalbare hardware.

Axient Digital omvat ontvangers die compatibel zijn met beide zenderlijnen van het systeem, de AD-serie en de ADX-serie. In combinatie met AD-zenders levert Axient Digital exceptioneel betrouwbare RF-prestaties met kraakheldere digitale geluidskwaliteit en flexibele netwerkmogelijkheden. Van ADX-zenders benut Axient Digital tevens alle beschikbare ShowLink-functies voor real-time bediening op afstand van de zenderparameters en automatische interference detection and avoidance. De ADX-serie omvat bovendien de eerste micro-bodypackzender met zelftunende interne antenne. Deze is nog beter weg te werken en biedt extra draagcomfort aan de gebruikers.

“Shure bemoeit zich al jaren actief met de spectrumdiscussie om samen met professionele gebruikers van draadloze verbindingen hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen die ongestoorde producties mogelijk maken”, aldus Nick Wood, de productgroepmanager voor draadloze systemen bij Shure. “Gezien de almaar toenemende uitdaging wat betreft de RF-spectrumtoewijzing in verschillende landen, is het nu belangrijker dan ooit om gebruikers een systeem te kunnen bieden dat betrouwbare draadloze overdracht levert tijdens belangrijke evenementen en voor hoogwaardige zakelijke installaties. Of er nu veel of weinig kanalen nodig zijn, met zijn ongeëvenaarde RF-stabiliteit en efficiënte spectrumgebruik zorgt Axient Digital altijd voor optimale en flexibele benutting van het beschikbare spectrum.”

Zijn vele gebruiksvriendelijke functies en onderstaande kenmerken maken Axient Digital bij uitstek geschikt om veeleisende zakelijke evenementen te laten slagen en om hoogwaardige vergader- en trainingsfaciliteiten mee te creëren:

Krachtige RF-prestaties — speciaal voor professionele producties is Axient Digital ontworpen om maximale signaalstabiliteit te leveren. De Quadversity™-ontvanger van het systeem levert True Digital Diversity en minimaliseert hiermee de kans op signaaluitval door storingen en reflectie-interferentie. In de Quadversity-modus kunnen gebruikers losse sets diversity-antennes in verschillende zones plaatsen, of het aantal antennes in één zone verdubbelen om ook in de meest uitdagende omgevingen een goede RF-ontvangst te garanderen. De High Density-modus verhoogt het maximale aantal simultaan beschikbare kanalen van 17 naar 47 per 6 MHz-televisieband (en van 23 naar 63 kanalen per 8 MHz-televisieband), en dat alles zonder verlies
van geluidskwaliteit.

Geluidskwaliteit — Axient Digital levert een kraakheldere digitale geluidskwaliteit via Dante en AES3-uitgangen, met een zeer vlak frequentieverloop en een nauwkeurige overgangsresponsie in het gebied van 20 Hz tot 20 kHz. Axient Digital levert bovendien een groot dynamisch bereik, werkt met AES-256 encryptie en biedt een onovertroffen latency van slechts twee milliseconden tussen microfoon en analoge uitgang.

• Besturing op afstand — Axient Digital is compatibel met Wireless Workbench van Shure en de ShurePlus Channels-app, en dat maakt efficiënte controle en configuratie op afstand mogelijk, alsmede optimaal spectrumbeheer en frequentie-monitoring. De functies Dante Cue en Dante Browse van het systeem verzorgen monitoring via de hoofdtelefoon in hoge geluidskwaliteit van elk op het Dante-netwerk aangesloten apparaat. Daarnaast omvat het Axient Digital assortiment een hele reeks aan slimme, krachtige accu's en oplaadstations die zijn voorzien van een netwerkaansluiting.

• Hardware en schaalbaarheid — Het tot 184 MHz grote werkgebied voor alle Axient Digital zenders en ontvangers, biedt een ruime spectrumdekking en maakt het voorraadbeheer van zend- en ontvangapparatuur eenvoudiger. De flexibiliteit en schaalbaarheid zijn maximaal dankzij het gebruik van dual- en quad-channel ontvangers in combinatie met een gemeenschappelijk ontvangerplatform voor zowel AD- als ADX-zenders.

Axient Digital is compatibel met de bijzonder compacte Shure Battery Rack Charger (SBRC) die tot acht accu's oplaadt in één rackplaats. Deze SBRC biedt een gebruiksklare, geïntegreerde oplossing voor het opladen en bewaren van accu's, en is aan de voorzijde voorzien van een duidelijk display voor weergave van essentiële accuparameters zoals de laadstatus, de resterende laadtijd en de accuconditie. En wanneer u de SRBC aansluit op een netwerk, kunt u via de Shure Wireless Workbench-software of de ShurePlus Channels-app de status van de aangesloten accu's op afstand monitoren.

“Axient Digital is compleet opnieuw ontworpen om de meest uiteenlopende uitdagingen onder alle omstandigheden het hoofd te bieden, zoals bij gebruik in de entertainmentindustrie, tijdens sportevenementen en voor zakelijke toepassingen”, aldus Michael Johns, productmanager bij Shure. “Het Axient Digital-assortiment bevat bovendien unieke producten zoals een frequency-diversity handmicrofoon (ADX2FD) en unieke micro-bodypacks met zelftunende interne antennes (ADX1M), zodat zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden zowel geluidstechnici als artiesten op een kraakheldere digitale geluidsoverdracht kunnen vertrouwen.”

Breng voor meer informatie over Axient Digital een bezoek aan Shure-stand 3-B110 op ISE 2018 of ga naar www.shure.nl. Lees verder

Wed, 07-February-2018 14:49 |

Iemke Roos wordt Audio-Technica Benelux

Audio-Technica is blij aan te kondigen dat de naam van hun in Nederland gevestigde distributeur, Iemke Roos Audio, vanaf 6 februari 2018 verandert in ‘Audio-Technica Benelux’. Terwijl de naam verandert zullen alle klanten dezelfde uitzonderlijke service blijven ontvangen met een ongewijzigd Iemke Roos team onder leiding van managing director, Gineke van Urk. Iemke Roos is een van de oudste professionele audio importeurs in Nederland. Sinds 1969 werken zij samen met omroepen, muzikanten, AV- en hi-fi specialisten.

Het bedrijf is sinds juli 2014 onderdeel van de Audio-Technica Group, met de naamswijziging naar Audio-Technica Benelux vergroot het Japanse bedrijf hun aanwezigheid binnen Europa, Audio-Technica Benelux is een toevoeging aan de bestaande kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Hongarije, Dubai en UK. Robert Morgan-Males, Marketing Director, Audio-Technica Europe zegt: "De lancering van Audio-Technica Benelux is het resultaat van jarenlange samenwerking met Iemke Roos en ik verheug me erop om onze relatie met het Nederlandse en Belgische team verder te versterken."

Gineke van Urk, Managing Director, Iemke Roos Audio zegt: "Een nauwe samenwerking met Audio-Technica Europe heeft ons kansen gegeven om ons bedrijf en onze aanwezigheid in de markt te laten groeien door gebruik te maken van de kennis, ervaring en marketingmiddelen van het Audio-Technica Europe team. De verandering is ook positief voor de andere merken die wij al vele jaren in de Benelux vertegenwoordigen en ik kijk er naar uit om met het team verder te groeien in een, voor Audio-Technica, belangrijke markt."

  Lees verder

Mon, 05-February-2018 14:11 |

Nico Koets versterkt team B-Tech AV Mounts

B-Tech AV Mounts heeft zijn groeiende Europese verkoopteam verder versterkt met de benoeming van Nico Koets. Hij zal merk- en productbewustheid gaan uitbouwen en de verkoop doen stijgen in de Benelux -  historisch gezien sterke markt voor B-Tech maar, ook een die een uitstekend groeipotentieel vertoont.Koets is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijven en brengt aanzienlijke pro AV-ervaring en kennis naar de Europese activiteiten van B-Tech, omdat hij al vele jaren in de branche heeft gewerkt. Gedurende zijn carrière werkte hij onder andere binnen verschillende verkoopkanalen van Imago & Comm-Tec, waarbij hij verantwoordelijk was voor merken als Brightsign, Middle Atlantic, Chief & SMS.

Voor B-Tech AV Mounts gaat Koets de hele Benelux-regio bestrijken. B-Tech biedt daarbij volledige verkoopondersteuning vanuit haar operationele centrum in het Belgische Zaventem, waar middels een magazijn, een logistiek team en een showroom geheeld West-Europa bediend wordt. 

Centraal in Nederland gevestigd en rapporterend aan de internationale verkoopmanager Jon Alway, zegt Koets dol op zijn nieuwe uitdaging te zijn: "B-Tech is een gerespecteerd merk dat ik heb bewonderd en de groei van B-Tech in de afgelopen paar jaar is heel spannend om te zien. De voortdurende ontwikkelingen op het gebied van digital signage vragen om flexibele en betrouwbare oplossingen voor montage en B-Tech biedt een van de meest complete oplossingen. Ik ben er dan ook trots op om nu, zo snel na hun verdiende onderscheiding als fabrikant van het jaar, deel uit te gaan maken van de voortdurende groei van dit bedrijf." 

Nico Koets zal ook deel uitmaken van het internationale team van B-Tech op ISE (stand 5-R50): "Ik kijk ernaar uit om onze Benelux-klanten te ontmoeten tijdens ISEom toekomstige kansen te bespreken en om het nieuwste B-Tech-product te presenteren.”
  Lees verder

Fri, 02-February-2018 09:55 |

Nieuws bij Canon op ISE

Canon Europe heeft een innovatief portfolio van XEED LCOS-projectoren met een vernieuwd compact ontwerp, hogere helderheid en WUXGA-resolutie geintroduceerd. Zowel de met lamptechnologie uitgevoerde als op lasertechnologie gebaseerde Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800 zijn uiterst heldere, hoge resolutie installatiemodellen die speciaal zijn ontwikkeld voor systeemintegrators. Deze projectoren zijn compatibel met zes gemotoriseerde objectieven, waaronder de nieuwe RS-SL06UW met een uiterst hoge resolutie en ultra-lage vertekening. Ze bieden flexibiliteit en veelzijdigheid voor installatie in zowel compacte ruimtes als grote auditoria.

Canon’s nieuwe projectoren met lamptechnologie zijn verkrijgbaar met 5.800, 6.700 en 7.500 lumen, terwijl de modellen op basis van lasertechnologie beschikbaar zijn met respectievelijk 5.800, 6.600 en 7.000 lumen. Dankzij een nieuw ontworpen optisch systeem – AISYS 4.2 – met een verbeterde optische configuratie en reflecterende LCOS-paneeltechnologie garanderen alle modellen een heldere beeldprojectie. De hoogwaardige LCOS-panelen hebben een hoge diafragmaverhouding met vrijwel geen openingen tussen de pixels. Dit zorgt voor een fijn, gedetailleerd beeld zonder het ‘rastereffect’ dat kan optreden bij traditionele lcd-projectoren. Door toepassing van de nieuwste optische systemen en interfaces vormen zelfs grote maatwerkinstallaties, zoals in musea en bij evenementen, geen probleem voor hoogwaardige beeldprojectie.

De XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800 hebben een native contrastverhouding van 2000:1. De XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z en XEED WUX6600Z beschikken over een native contrastverhouding van 4.000:1 plus 20.000 aan dynamisch contrast. In combinatie met de sRGB-kleurruimte zorgt dit voor rijkere kleuren en dieper zwart en daarmee voor een betere kijkervaring. Omdat precisie van het grootste belang is, zijn alle modellen uitgerust met een processor die zó krachtig is dat deze een hoogwaardige beeldverwerking biedt met een uiterst hoge nauwkeurigheid. Een goed voorbeeld is de weergave van grijstint röntgenbeelden in het medisch onderwijs via de DICOM simulatiemodus (Digital Imaging and Communication in Medicine). Deze weergave voldoet aan de DICOM 14 normen voor beeldweergave bij medisch beeld-onderwijs.

Eenvoudige installatie en werking
Het ontwerp van de nieuwe projectoren is robuust en duurzaam, met toonaangevende specificaties. De behuizing van de lasermodellen is Canon’s meest compacte en lichtste tot nu toe. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor projectie door een vereenvoudigde installatie in compacte en uitdagende omgevingen mogelijk te maken. Als de projector op een lastige plaats buiten de beeldas van het scherm moet worden geplaatst, zorgt de ‘vier beeldhoeken Keystone’-correctie ervoor dat de beeldgeometrie perfect uitgelijnd blijft. Om de installatie nóg eenvoudiger te maken, kan het beeld dankzij de grote lensverschuiving worden aangepast zonder dat de projector hoeft te worden gekanteld of verplaatst. En wanneer meerdere projectoren nodig zijn om de beleving van een tentoonstelling te vergroten, kunnen dankzij edge-blending beelden worden weergegeven waarbij de juiste pixelgrootte en nauwkeurigheid worden gegarandeerd. De hogere hittebestendigheid betekent dat de projectoren duurzaam zijn gebouwd en hierdoor uitstekend geschikt zijn voor vaste installaties, zoals in musea of voor gebruik in het onderwijs. De projectoren beschikken ook over een real-time klok, wat geprogrammeerde bediening op specifieke tijdstippen op week- of maandbasis mogelijk maakt. Met nog eens vijf andere datumopties voor geplande projectie is dit een waardevolle functie voor digitale signage.

Compatibiliteit met digitale bronnen
Dankzij HDBaseT – een industriestandaard voor verzending over afstand – kunnen video-, geluids- en besturingssignalen via één CAT6-kabel over langere afstanden bij de projector worden afgeleverd. Flexibiliteit in digitale interfaces wordt bereikt met DVI-, HDMI- en DP-ingangen, waardoor de compatibiliteit met een breed scala aan digitale video- en computerbronnen toeneemt. Zo wordt dankzij de ingebouwde ‘Pictur-by-Picture’ functionaliteit het mogelijk om een digitale bron aan te sluiten op de DVI-ingang en een andere op de HDMI-ingang, waarna een perfecte projectie van beide bronnen, gelijktijdig op het scherm plaatsvindt.

Gemotoriseerde objectieven voor elke toepassing
Het nieuwe RS-SL06UW objectief met uiterst hoge resolutie en ultralage vertekening maakt deel uit van de zes gemotoriseerde objectieven die beschikbaar zijn voor de nieuwe projectormodellen. Deze objectieven zorgen voor een reeks aan flexibele installatieopties: van ultra groothoek tot extreem ver zoomen. De RS-SL06UW heeft een korte projectieverhouding van 0.54:1 en een grote objectiefverschuiving van 15/+75%, maar is in staat een perfecte geometrie te behouden. Voor projectie op koepel- of bolvormige oppervlakken blijft de focusvan de het objectief over het gehele gebied nauwkeurig scherp te stellen door middel van de ‘marginal focus’ functie, terwijl de grote scherptediepte zelfs op lastig gevormde oppervlakken voor een scherp beeld zorgt. Elk objectief garandeert een uitstekende scherpte over het hele zoombereik, met zeer minimaal verlies aan helderheid, terwijl een ingebouwde microcomputer in het objectief voor uitstekende prestaties zorgt. De objectieven zijn dankzij de speciaal geconstrueerde vatting ook gemakkelijk en snel te verwisselen of te vervangen.

Eenvoudig onderhoud
De projectoren beschikken over een reeks aan kenmerken die het onderhoud vereenvoudigen, zoals de goede toegankelijkheid tot vervangbare onderdelen. De lamp in de XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800 is bereikbaar via de achterzijde van de behuizing om het verwisselen zonder demontage van het model te vergemakkelijken, terwijl het luchtfilter goed toegankelijk is zonder dat daarbij speciaal gereedschap nodig is. De laser in de XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z en XEED WUX6600Z vergt geen koeling, zoals bij een lamp. Dit zorgt voor een grotere flexibiliteit bij de plaatsing. Dit omvat installatie in elke stand, inclusief voor projectie in portretmodus, wat ideaal is voor digitale signage.

Dankzij de Wi-Fi-mogelijkheden en de nieuwe Canon Projector Service Tool-app zijn de projectoren zowel te beheren als te bedienen via iOS-apparaten. Dit bedieningsniveau was in het verleden alleen mogelijk via bekabeld-LAN, maar met de nieuwe app kunnen eindgebruikers nu tijd besparen door te werken met een bedieningsfunctionaliteit en een foutrapportage met oplossingsprocedures. Door deze toegenomen autonomie kunnen gebruikers problemen zelf oplossen, waardoor de behoefte aan onderhoud afneemt.

Kostenefficiënt en energiezuinig
Deze projectoren gebruiken veel minder energie dan andere modellen in dezelfde klasse – slechts 0,073 watt per lumen wanneer ze zijn ingeschakeld en slechts 0,3 watt wanneer ze stand-by staan. De speciale ECO-knop zorgt voor energie-efficiëntie tijdens het gebruik en in de stand-bystand, waardoor de operationele kosten dalen. Deze combinatie van kenmerken en eigenschappen maakt deze projectoren ideaal voor onderwijsinstellingen met een beperkt budget. De laserprojectoren zijn uitgerust met blauwe laserdiode en gele fosforlichtbronnen, waardoor het niet langer nodig is om regelmatig lampen te vervangen. Dit zorgt voor lagere exploitatiekosten, omdat deze projectoren 20.000 uur onderhoudsvrij gebruik mogelijk maken. Lees verder

Thu, 01-February-2018 11:53 |

Fairlight exclusief distributeur van Sound Projects!

Vanaf heden verzorgt Fairlight de exclusieve distributie en customer support van Sound Projects in Nederland, België en Luxemburg.
Het assortiment van Sound Projects bestaat uit hoogwaardige luidsprekersystemen van Nederlandse bodem, waaronder fullrange speakers, monitors en subwoofers. "We zijn blij om een gerenommeerd merk als Sound Projects toe te voegen aan ons productengamma. De producten zijn van hoge kwaliteit en bovendien van eigen bodem", aldus Michel Arntz, directeur van Fairlight.  "We zijn er van overtuigd dat we de bestaande loyale gebruikersgroep flink kunnen uitbreiden."

Jan Slooter, oprichter, ontwerper en CEO van Sound Projects bevestigt: "Al dertig jaar ligt de focus bij Sound Projects vooral op het optimaliseren van de praktische toepassing en de audiokwaliteit van onze producten. Zowel de slagkracht als de capaciteiten van Fairlight als distributeur voor onze producten is een enorme verbetering. Hierdoor kunnen we ons nu volledig focussen op de kwaliteit van onze producten. We zijn ervan overtuigd dat dit voor alle belanghebbenden een groot voordeel zal zijn. Het feit dat Fairlight in de loop der jaren een reputatie heeft opgebouwd als een betrouwbare, solide zakenpartner, zal de positie van Sound Projects in de markt versterken en back-up voor onze klanten in de Benelux verbeteren.” Lees verder