400 EPIX Stip IP's helpen Never Fear Shadows aan memorabel podium

De TV-show '2 Meisjes op het Strand', van het Vlaamse televisienetwerk VTM bracht duizenden fans naar de haven van Oostende. Dit jaar zorgde Michiel Milbou met zijn team van Never Fear Shadows voor een buitengewoon podium en een lichtontwerp waarin maar liefst 410 CHAUVET Professional ÉPIX Strip IP’s verwerkt zaten, geleverd door Phlippo Productions.

Centraal in het design concept van Never Fear Shadows’ was een 60m x 20m doorzichtige podiumstructuur die exclusief uit ÉPIX Strip IP’s was samengesteld. De structuur zorgde voor prikkelende visuele support voor de muziek van K3, Niels Destadsbader, Gers Pardoel en vele anderen. Tegelijkertijd zorgde het ervoor dat het publiek (zowel live als op TV) een prachtige backdrop rond het podium kon zien.

Anders dan een zwarte backdrop of video wall, die meestal de norm zijn op festivalpodia, bood de structuur die Never Fear Shadows creëerde met de ÉPIX Strip IP een aantrekkelijk visueel alternatief voor zowel de aanwezigen als de TV-kijkers. Vooral de TV-kijkers kregen hierdoor meeslepende panoramische beelden te zien. “De lange en dunne strips waren de ideale bouwstenen voor de structuur en dienden tegelijkertijd als lichtbron”, vertelde Milbou. “Het resultaat was dat we aan alle praktische criteria konden voldoen én de kijkers een visueel innemende ervaring konden bieden. De intense helderheid en pixel mapping effecten van de strips lieten ons toe om aan de briefing van VTM te voldoen: een visueel indrukwekkende installatie creëren die op TV net zo fantastisch is als live. Wat meer is, de uitstekende helderheid zorgde ervoor dat we de pixel mapping functies ook konden gebruiken overdag.”
Aangezien de optredens buiten plaatsvonden, moest het team van Never Fear Shadows ook rekening houden met een ander belangrijk aspect: het wisselvallige Belgische zomerweer. Gelukkig verzekerde de IP outdoor rating van de ÉPIX Strips dat ze in alle weersomstandigheden gebruikt konden worden.

“Naast hun uitstekende helderheid en pixel mapping mogelijkheden, kozen we de ÉPIX strips vooral omwille van hun mogelijkheid om ermee buiten te kunnen werken”, vervolgde Milbou. “Hoewel het weer gedurende de twee dagen niet zo catastrofaal was als voorspeld werd, was het toch goed voor onze gemoedsrust dat we zeker waren dat alles zou werken mocht het toch regenen.”
Terwijl het design van Never Fear Shadows aan alle vereisten van VTM kon voldoen zorgt het unieke ontwerp van het design er ook voor dat deze editie niet snel vergeten zal worden.

“De ÉPIX Strips lieten ons toe de typische lichtshow te overstijgen door een podiumstructuur op te zetten die vooral leunde op het architecturale design”, concludeerde Milbou. “We zijn heel tevreden met het eindresultaat!”

Tue, 10-October-2017 14:49