Groter, dikker en scherper: Robe SuperSpikie

Vrijdag 12 oktober 2018
Nieuw van Robe: de SuperSpikie. Een krachtiger en opzienbarende versie van de populaire Robe Spikie moving light. Hij heeft dezelfde functies als de Spikie, maar geeft een veel helderdere en dikkere bundel en heeft als extra effect roterende gobo’s die in combinatie met het zoombereik, de prisma en het flower-effect zorgen voor nog meer verbluffende luchteffecten. 

De lichtbron is een 250 watt RGBW LED multichip met een levensduur van minimaal 20.000 uur en beschikt over een nieuw en uiterst efficiënt optisch systeem met een zoombereik van 3,5° - 35° in beam modus en 5° - 42° in wash modus. De pan en tilt beweging 360 ° continue en is fantastisch snel. De kleurmenging verloopt uitzonderlijk vloeiend, is rijk van kleur en is net als de dimmer 18 bits. In een fractie van een seconde kan de SuperSpikie veranderen van een strakke beam naar een softe wash zonder multi-shadow effect, wat een belangrijk eis is voor televisie- en theaterproducties. 

Het armatuur heeft een hoogwaardig en variabel CTO bereik van 2700K tot 8000K en beschikt over de populaire tungsten effecten, waaronder het  red-shift effect met aanpasbare fade time. Het beroemde dubbel roterende 'Flower Effect' van de Spikie, waarbij het flower effect en de 3-facet prisma onafhankelijk van elkaar kunnen roteren, is uiteraard ook in de SuperSpikie opgenomen. Verder geven de roterende gobo’s de SuperSpikie nog meer creatieve opties. En dit alles in een zeer compacte behuizing en met een gewicht van slechts 18 kilogram.