Holografische gorilla voor Zoo of Life dankzij Painting with Light

Donderdag 16 augustus 2018
Painting with Light produceerde een levendige en vernieuwende visuele ervaring voor 'Zoo of Life' een productie geregisseerd door Luc Stevens om de 175ste verjaardag van de Zoo van Antwerpen te vieren in de Koningin Elizabethzaal in Antwerpen, België. Het team onder leiding van Luc Peumans leverde Lighting Design en custom grafische content voor de vele videoschermen waaruit de set bestond. Omdat het team maar drie dagen op locatie had voor de première, maakten ze een VR setup die Stevens gebruikte om aanpassingen aan de set te maken nog voor één enkele armatuur geïnstalleerd was.

Het technische hoogtepunt van de productie was een 'Pepper’s Ghost', waarbij met behulp van een 30K Panasonic laser projector en een speciale gaas een holografische gorilla en okapi tot leven werden gebracht. Dankzij deze geloofwaardige projectie was het net alsof de acteurs echt het podium deelden met de dieren. Alle content werd gestuurd en geprogrammeerd vanaf een disguise 4x4 media server.

Peumans vat samen: “We zijn zeer trots op deze productie. Er was een uitstekende samenwerking en ondanks de vele uitdagingen kwam iedereen van elke afdeling samen om iets echt speciaal en memorabel te creëren.”