AXON helpt China bij HD- uitzending nationale Youth Games

Vrijdag 24 juni 2016
Axon heeft een belangrijke rol gespeeld in het succesvol uitzenden van de eerste Chinese nationale Youth Games in full HD. De Games, gehouden in Haixia Olympic Sports Center in de Zuid-Chinese stad Fuzhou, trokken bijna 8000 atleten die streden in 305 evenementen in 26 sporten, inclusief vechtsporten. Het was het grootste multi-sport evenement ooit gehouden in Fuzhou en het is officieel geopend door de Chinese vicepremier Liu Yandong.

Fuzhou Radio & TV was verantwoordelijk voor de uitzendingen van de Games en in voorbereiding op het evenement heeft Fuzhou Radio & TV haar faciliteiten gerenoveerd met daarbij een upgrade naar HD. Op voorspraak van de lokale systeemintegrator Guangzhou Mindo Technology Co. LTD is een volledig pakket aan Axon Synapse HD producten geïnstalleerd waaronder signaalbewerking, multiviewers, Master Control en een router. De host broadcaster had ook Cerebrum gekozen, Axon’s monitoring- & controlesysteem, welke zorgt voor een compleet overzicht van de operationele workflow inclusief de apparatuur van derden. Via een gebruikersvriendelijke grafische interface kunnen de engineers makkelijke fouten lokaliseren en snel oplossen.

Head of Technology bij Fuzhou Radio & TV Qinhua Lin zegt: ”Als dé broadcaster in Fuzhou voelden wij de druk en de verantwoordelijkheid, die gepaard gaat met zo’n evenement, zeker gezien het feit dat we een nieuw broadcastsysteem gingen gebruiken. Echter heeft het succes van de uitzendingen de belangrijkheid aangetoond van het tijdig kiezen van de juiste apparatuur en systemen. Door nauw samen te werken met systeemintegratoren en fabrikanten, en door te zorgen voor goede communicatie en feedback met alle betrokken partijen, waren wij in staat een schijnbaar onmogelijk taak mogelijk te maken. Het succes van deze Games was zeer bevredigend en het gehele project heeft ervoor gezorgd dat het productteam waardevolle ervaring heeft opgedaan met het nieuwe broadcast-platform.”

Lui Weibao, CEO of Guangzhou Mindo Technology Co. LTD., voegt eraan toe: “Wij zijn blij dat we met Axon hebben samengewerkt en dat door de juiste apparatuur te kiezen voor dit evenement, wij onze klant een veilig, betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand systeem hebben kunnen leveren.”

Axon’s producten hebben een goede reputatie voor het verzorgen van kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare broadcastsystemen hetgeen essentieel is voor live-producties. De producten worden al met grote regelmaat gebruikt in China voor verschillende live evenementen zoals de opening van de Olympische Spelen in 2008 in Beijing (inclusief de tocht van de Olympische fakkel op de Mount Everest), de 2011 Shanghai World Expo en de 2012 Guangzhou Games.

Fuzhou Radio & TV gebruikt Axon’s apparatuur nu om hun HD-nieuwskanalen uit te zenden. De infrastructuur bevat ook een stand-by oplossing zodat het systeem blijft werken in een noodgeval. Een aantal van Fuzhou Radio & TVs reportagewagens is ook uitgerust met Axon apparatuur.