Belle en het Beest stralen van het doek

Donderdag 11 februari 2016
De entree van het AFAS Circustheater, waar zo veel bekende Nederlandse en internationale sterren de rode loper zijn gepasseerd, straalt meer dan ooit te voren. Ter ere van de nieuwe musical; Belle en het Beest die vanaf december 2015 te zien is, zette Livingprojects de glazen luifel in een gekleurd licht en plaatste de sterren op het geveldoek. “Stage entertainment was op zoek naar een lichtoplossing waarbij de gevel een verlenging zou worden van het theater,” legt Michael Sebregts, directeur van Livingprojects uit.

“Bezoekers van het theater moeten van het begin tot het eind geprikkeld worden. De entree en met name de enorme glazen luifel was op zichzelf al een mooi plaatje, maar het moest nog indrukwekkender worden,” aldus Sebregts.  
 
Aanvankelijk kwam de vraag bij Livingprojects om de bestaande, functionele verlichting van de luifel te vervangen met een warmwitte ‘Broadway’ lightbulb installatie. Livingprojects zag echter veel meer potentie in de gigantische gevel en bedacht een dynamische RGB oplossing. “Door meer dan 200 Philips Color Kinetics iColor Flex LMX gen2 aan de stalen constructie van de luifel te installeren, kan de entree in iedere kleur, kleurverloop of intensiteit worden verlicht,” vertelt Sebregts. “Zo kan de gehele entree, met één druk op de knop van de interface, uit worden gelicht in bijvoorbeeld ‘Belle en het Beest’-blauw.”
 
Boven de blauwe luifel twinkelen de sterren in het geveldoek van Belle en het Beest. “Ook hier hebben wij gebruik gemaakt van de iColor Flex LMX strings. Door de LED pixels in het geveldoek te verwerken laten we de sterren op het doek letterlijk stralen,” zegt Sebregts.
Foto: Roy Beusker