Broadcast Rental mikt op Europese markt voor draadloze broadcast toepassingen met overname van BP SatelliteSolutions.

Dinsdag 4 oktober 2016
Het gespecialiseerde verhuurbedrijf van professionele AV-apparatuur BroadcastRental B.V. heeft bekend gemaakt op 1 oktober jongstleden haar branchegenoot BP SatelliteSolutions B.V. te hebben overgenomen. BP SatelliteSolutions is net als Broadcast Rental actief in de high-end broadcastindustrie en gespecialiseerd in satelliet en AV-verbindingen. BP SatelliteSolutions is al ruim 12 jaar intensief betrokken bij de uitzendingen van de Formule 1 races over de gehele wereld. De twee bedrijven, die qua dienstverlening complementair aan elkaar zijn, blijven zelfstandig onder eigen merknaam opereren. Oprichter en voormalig eigenaar Patrick Hendriks van BP SatelliteSolutions blijft volledig betrokken bij de nieuwe marktcombinatie.
 
De overname van BP SatelliteSolutions past in de strategie van Broadcast Rental om door te groeien tot een wereldspeler in haar vakgebied. CEO Geert Paul Slee van Broadcast Rental: “De dienstverlening van BP SatelliteSolutions sluit naadloos aan op die van Broadcast Rental. Met de knowhow, apparatuur en het netwerk van BP SatelliteSolutions verbreden we ons fundament en zullen wij onze groei-ambitie in Europa en daarbuiten versneld kunnen realiseren. Ik ken Patrick Hendriks en zijn bedrijf al vele jaren en we zagen beiden dat het bundelen van krachten veel synergie zou opleveren voor zowel onszelf als voor onze klanten.”
 
Oprichter van BP SatelliteSolutions Patrick Hendriks: ”Ik heb het volste vertrouwen dat mijn bedrijf bij Broadcast Rental in de juiste handen is om de nodige groei te realiseren die nodig is in deze globaliserende wereld. Ik ben blij dat ik na jaren van managen me weer volledig kan richten op technologische oplossingen voor klanten. BP SatelliteSolutionsen Broadcast Rental zijn complementair en versterken elkaar. Zo heeft BP SatelliteSolutions bijvoorbeeld de beschikking over een eigen verbindingscentrum voor de monitoring en distributie van broadcast signalen. Deze ‘Master Control Room’ is een toegevoegde waarde voor de klanten van Broadcast Rental. De draadloze camerasystemen van Broadcast Rental zijn op haar beurt weer zeer interessant voor de klanten van BP SatelliteSolutions.”
 
De apparatuur en kennis van Broadcast Rental is de afgelopen jaren ingezet bij vele aansprekende internationale producties, van de Olympische Spelen tot het WK en EK voetbal en van popconcerten van U2 in Parijs tot The Rolling Stones in Cuba.
Geert Paul Slee: ”We zijn er bijzonder trots op dat we nu samen met Patrickook bij de Formule 1 races onze kwaliteiten kunnen laten zien als leverancier van draadloze cameratechnieken. Deze kunnen we dan via ons eigen glasvezelnetwerk en MCR waar ook ter wereld inclusief commentaarpositie afleveren. “
 
Over Broadcast Rental
Broadcast Rental B.V. is in 2009 opgericht door Geert Paul Slee en is een full service verhuurbedrijf van professionele AV-apparatuur en turn-key oplossingen voor live broadcast producties. In korte tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor zowel facilitaire bedrijven als televisieproducenten en omroepen in binnen- en buitenland.
 
Een zeer breed en actueel assortiment van broadcast apparatuur gecombineerd met excellente service is de corebusiness van Broadcast Rental. De apparatuur en kennis van Broadcast Rental is de afgelopen jaren ingezet bij vele aansprekende internationale producties. Maar ook lokale, regionale en landelijke omroepen maken gebruik van de apparatuur en expertise. Broadcast Rental wordt onder meer geroemd vanwege haar kennis op het gebied van draadloos werken: draadloze camera’s in alle soorten en maten.
 
Anno 2016 heeft Broadcast Rental zeven vaste medewerkers in dienst en beschikt het bedrijf over een ruim, centraal op het Media Park in Hilversum gelegen bedrijfspand waarin zowel de backoffice, opslag als de R&D en technische afdeling is gehuisvest.
 
In 2013 is Martijn Swart als partner toegetreden tot Broadcast Rental en vormt hij samen met Geert Paul Slee de directie.
 
 
Over BP SatelliteSolutions
 BP SatelliteSolutionsB.V., opgericht in 2004 door Patrick Hendriks en gevestigd te Wijchen, is gespecialiseerd in de verhuur, installatie en de-installatie van satelliet-, zend- en ontvangstsystemen. Daarnaast beschikt BP SatelliteSolutions over een eigen technische dienst en levert men SNG diensten, ‘point-to-point verbindingen’ en lokale DVB-T video distributie ten behoeve van de televisie-uitzendingen van vele (internationale) evenementen en sportwedstrijden. Het bedrijf is tevens zeer actief betrokken bij de televisie-uitzendingen van de Formule 1 autoraces, daar waar draadloze toepassingen zeer belangrijk zijn en bovendien een wereldwijde markt met vele broadcasters samenbrengt.