Casio: acht nieuwe, betaalbare laser-ledprojectoren

Maandag 8 februari 2016
Casio Computer Co, Ltd breidt zijn assortiment projectoren uit met acht modellen met een hybride laser-ledlichtbron. De Core-serie krijgt er drie nieuwe modellen met 1,5 x optische zoom bij; in de Advanced-serie verschijnen vijf nieuwe projectoren die uitstekende schaalbaarheid bieden voor een aantrekkelijke prijs.


 
Tot op heden waren projectoren zonder lamp – uitgerust met SSI-lichtbronnen (solid state illumination) – alleen verkrijgbaar in de top van het projectorsegment. Casio’s laser-ledlichtbrontechnologie maakt SSI-projectoren nu voor iedereen bereikbaar. In 2010 zijn alle projectormodellen aangepast naar SSI, en in 2015 introduceerde Casio de Core Series-modellen met 1,1 x optische zoom. Nu wordt het portfolio aangevuld met acht nieuwe modellen.
 
De nieuwe projectoren zijn vijf WXGA- en drie XGA-modellen. Alle acht modellen hebben een 1,5 x zoomlens, waardoor je heel flexibel bent bij het plaatsen van de projector. Met HDMI-poorten als Intel® WiDi en met Miracast draadloze schermadapters en stick devices met uitstekende schaalbaarheid, voorzien de modellen in de Advanced-serie andere apparaten van stroom. Casio heeft op de wereldwijde markt voor SSI-projectoren met minstens 2.500 lumen (fel genoeg om te gebruiken in verlichte ruimtes) een marktaandeel van tachtig procent. Dankzij deze dominante positie kon Casio de uitgebreide nieuwe line-up ontwikkelen.
 
Alle acht nieuwe modellen worden geproduceerd in Yamagata, in de Yamagata Casio-fabriek in Japan. Door toepassing van geavanceerde productietechnologieën die het bedrijf de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, behoudt Casio een consistente, bijzonder hoge productkwaliteit.

Indicatie van de prijzen excl. BTW:
XJ-V10X – Circa € 800,00
XJ-V100W – Circa € 700,00
XJ-V110W – Circa € 850,00
 
XJ-F10X – Circa € 900,00
XJ-F100W – Circa € 900,00
XJ-F20XN – Circa € 950,00
XJ-F210WN – Circa € 1000,00