CHAUVET transformeert mainstage Labadoux Festival

Het West-Vlaamse Ingelmunster is al meer dan dertig jaar de thuisbasis voor het Labadoux festival. Het festival is in die tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de Vlaamse festivalkalender en kiest resoluut voor ‘echte rootsmuziek’. Naast een aantal Belgische vaste waarden zoals Axelle Red en Daan was er ook ruimte voor jong en opkomend talent uit Europa. Headliners van dienst waren The Levellers en Big One ‘The European Pink Floyd Show’. Voor deze editie wilden de organisatoren de lat voor het visuele spektakel nog hoger leggen. Daarom specifieerde LD Vincent de Schinckel een mooi aantal CHAUVET armaturen voor het hoofdpodium. Dit waren: 12 CHAUVET Professional Maverick MK2 spots, 16 Maverick MK2 washes and 16 CHAUVET DJ Intimidator 140SR hybrids.

Om een gevoel van diepte te creëren, verspreidde De Schinkel de 440W Maverick MK2 Spot en de 480W Maverick Washes over de drie rijen trussen boven het podium. De contrasterende looks van de Maverick MK2 Spot en de MK2 Wash gaven De Schinckel de mogelijkheid een kleurrijk lichtspektakel te creëren dat zowel de artiesten als het publiek belichtte en tegelijkertijd een geweldige visuele omkadering creëerde voor het podium.

“Ik heb voor de Maverick Spots gekozen omdat ze krachtige en scherpe spotbelichting produceren, in combinatie met veelzijdige effecten zoals gobo’s en 3-facet prisma’s,” vertelde De Schinckel. “De gesatureerde en levendige kleuren van de wash armaturen vormden een mooi contrast met de spots. Deze combinatie zorgde voor de perfecte backdrop op het podium en creëerde de nodige grandeur, passend voor een hoofdpodium.” De Schinckel maakte uitstekend gebruik van de individueel controleerbare pixels van de Maverick Wash om talloze kleuren op de artiesten op het podium te laten schijnen of om wash effecten te produceren wanneer nodig. “De pixel mapping mogelijkheden van de Maverick Wash gaven me een extra visuele dimensie om mee te spelen”, vervolgde De Schinckel. “En dankzij de indrukwekkende snelheid van de color changes kon ik de nodige diepte geven aan de stage visuals.”
Naast de Mavericks bevatte het hoofdpodium ook 16 Intimidator SR140 Hybrids, verspreid over de overhead trussen op het podium en de podiumvloer, wat voor een extra visuele dimensie zorgde.

“De Intimidator Hybrids waren mijn geheime wapen”, aldus De Schinckel. “Dankzij hun ongelooflijk compacte formaat kunnen ze overal gebruikt worden. Ze kunnen heldere spots, beams en wash effecten produceren, waardoor de Intimidators in staat waren het podium te transformeren met impactvolle belichting en visuele effecten.”

Met iets nieuws komen op het gebied van festivalbelichting is geen eenvoudige taak, maar dankzij de doordachte combinatie van CHAUVET Professional en CHAUVET DJ armaturen kon de Schinckel een concept creëren dat zowel visueel prikkelend als praktisch was, én dat binnen het beperkte budget van het festival paste.

“Ik ben ervan overtuigd dat de belichting alle bezoekende bands – zowel vaste waarden als opkomende talenten – de beste visuele omkadering gaf om een geweldige set te spelen”, concludeerde De Schinckel. “De CHAUVET armaturen zorgden ervoor dat we geen compromissen moesten maken.”

Wed, 26-July-2017 15:45