CNN Affiliate N1 kiest Mobile Viewpoint

Maandag 16 februari 2015
<span style="font-size:12px">Mobile Viewpoint, Europese marktleider op het gebied van draadloze 3G/4G oplossingen, heeft 12 WMT rugzak sets geleverd aan N1 TV ten behoeve van hun studio’s in Servië, Kroatië en Bosnië Herzegovina. N1 TV gebruikt de WMT’s voor 24/7 live nieuws verslaggeving vanuit de gehele Balkan en heeft uitbreidingsplannen op korte termijn naar Macedonië, Montenegro en Slovenië en andere landen in de regio. Na een intensieve testperiode is Mobile Viewpoint geselecteerd om een langdurige samenwerking aan te gaan voor het leveren van diverse IP contributie oplossingen.

Met de Mobile Viewpoint IP MCR, het Videomanager platform, worden de N1 TV live feeds geschakeld en gerouteerd worden naar de N1 studio’s en andere externe, internationale bestemmingen. “In het huidige media klimaat moet nieuws snel, flexibel en in hoge kwaliteit aangeboden kunnen worden. Gebruikmakende van de WMT en Mobile Viewpoint’s technologie zijn we in staat snel live te gaan vanuit praktisch de hele wereld”, zegt Zoran Stevanović, Directeur Nieuws van N1 TV.

Michel Bais, Managing Director van Mobile Viewpoint: “De keuze voor onze WMT apparatuur door N1 TV geeft aan dat wij oplossingen kunnen bieden voor kosteneffectieve, flexibele, internationale nieuwsverslaggeving. In combinatie met onze IP MCR kunnen live feeds en faciliteiten vanuit bijvoorbeeld Brussel en andere hoofdsteden eenvoudig uitgewisseld worden."