Dutch Media Week: virtual reality, drones en het belang van (streek)omroepen

Vrijdag 12 augustus 2016
Vanaf 31 augustus is Nederland een event rijker, want dan gaat Dutch Media Week van start. Daarin worden media in al hun facetten belicht: van print tot internet.Tijdens deze week vinden zowel activiteiten plaats voor professionals als het grote publiek.



Zo is er voor gemeentebestuurders en beleidsmakers donderdag 1 september een congres over ‘het belang van de (streek)omroep voor de democratie’ en kan de consument op zaterdag 3 en zondag 4 september smullen van demonstraties en races met drones tijdens het Dutch Drone Festival, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Het festival opent vrijdag 2 september met een groot congres over drones voor (media)professionals en andere geïnteresseerden. Daar spreken drone-experts en wetenschappers over de maatschappelijke ontwikkelingen van drones.  

Op donderdag 1 september is er een iMMovator Cross Media Café en wordt een Media Diamant uitgereikt, een prijs voor medewerkers die zich achter de schermen onderscheiden in hun vak.

Op 3 en 4 september zijn de Open Studio Dagen. Dan gaan voor het negende achtereenvolgende jaar de radio- en tv-studio’s open voor het grote publiek en kan iedereen een kijkje achter de bekende schermen nemen. Dit jaar is de opzet van het event groter dan ooit. Zo zijn er onder meer rondleidingen door studio’s, optredens, meet & greets, workshops autocue lezen, presenteren en deejayen, VR Experiences, bekende dj’s en kan men genieten van het uitzicht vanaf de tv-toren.

Op de laatste dag van Dutch Media Week, dinsdag 6 september, vindt in het Hilversumse Raadhuis een symposium plaats over digitale buitenreclame en omgevingskwaliteit.

Meer informatie over Dutch Media Week: www.dutchmediaweek.nl