Ericsson Broadcast & Media Services verder als Red Bee Media

Ericsson maakte vanochtend bekend dat haar wereldwijde Broadcast & Media tak vanaf vandaag onder de naam Red Bee Media gaat opereren. Tevens zal het bedrijfsonderdeel een zelfstandige onderneming worden, met Ericsson als enige eigenaar. Ook het in Hilversum gevestigde Ericsson Broadcast & Media Services zal deel gaan uitmaken van het nieuwe bedrijf, net als de vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten en Australië.

In totaal zullen ruim 2500 professionals deel gaan uitmaken van Red Bee Media, waarvan er zo’n 350 in Hilversum op het Media Park werken. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit onder meer media management, playout, OTT, vertaling en ondertiteling, content discovery (programmadata), radioproductie en de bekende sportgraphics- en analysetool Piero. Tot de klanten behoren vrijwel alle grote mediakanalen, –producenten, en telecombedrijven.

De CEO van Red Bee Media wordt Steve Nylund, in Nederland wordt Josbert van Rooijen algemeen en tevens statutair directeur.
"We hebben niet alleen gekeken naar onze visie en strategie voor de toekomst, maar ook naar waar wij als bedrijf nu voor staan. Het merk Red Bee Media heeft een lange en rijke traditie in tv en media en is wereldwijd goed bekend. Door dit merk te gebruiken, kunnen we onze positie als onafhankelijke en ‘agile’ mediabedrijf verder versterken.
"
Red Bee Media, voortgekomen uit de BBC, was tussen 2005 en 2014 ook al een zelfstandig en zeer gerenommeerd mediabedrijf. Ericsson kocht het in 2014 en voegde het toe aan haar bestaande broadcast- en mediatak. Nu zal het Red Bee merk dus ook in andere landen gebruikt worden en de basis vormen van een vernieuwd en krachtig mediabedrijf. Jaarlijks levert het bedrijf meer dan 2,7 miljoen uur aan programma’s af in meer dan 60 talen voor bijna 600 tv-kanalen. Het ‘content discovery’ portfolio omvat de metadata en programmagegevens van meer dan 10 miljoen films en programmatitels, in ruim 25 talen.

Thu, 09-November-2017 14:38