Faber Audiovisuals start bouw extra opslagruimte

Vrijdag 30 juni 2017
In april is het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe loods op het terrein van Faber Audiovisuals in Sint Annaparochie. De eerste schop is in de grond gezet. Begin september wordt de nieuwe loods met maar liefst 5000 m2 opslagruimte naar verwachting in gebruik genomen.




Eerder dit jaar ging Faber Audiovisuals een samenwerking aan met het in Roosendaal gesitueerde CT Holland. De samenwerking gaat gepaard met een forse toename van het aantal audiovisuele materialen. “Met extreem ruimtegebrek tot gevolg. Daarom zijn we met redelijke spoed begonnen met de bouw van een loods”, aldus operational manager Tjitte Hylke Verbeek. Hij ontwikkelde samen met zijn team het plan voor de nieuwe loods van A tot Z. Een groot deel van de nieuwe loods wordt als opslag ingedeeld. De loods beslaat 1680 m2, en biedt wanneer de eerste en de tweede etagevloer zijn geïnstalleerd 5000 m2 opslagruimte. Dit lost het probleem op. “We maken meteen van de gelegenheid gebruik om een logistieke verbeterslag te maken. Momenteel vindt zowel de uitgifte als de inname van materialen plaats in één loods. Dit leidt soms tot verwarring. De nieuwe loods wordt ingericht als omgeving waar alle materialen worden klaargezet voor vertrek. Na een event komen de materialen retour in de bestaande loods. In de nieuwe loods worden ze op de indoor wasplaats gereinigd, gecontroleerd door de technische dienst en opgeslagen in afwachting van de volgende klus.” De vaste routing die materialen in de nieuwe loods volgen zorgt voor helderheid en optimaal overzicht.

Hecht team
Het team van Faber Audiovisuals kijkt naar het moment van ingebruikname uit. “Nu de extra materialen wel aanwezig zijn, maar de benodigde opslagruimte nog niet moet er extra hard worden gewerkt”, legt Tjitte Hylke uit. “Dit is soms frustrerend, maar een oplossing is onderweg. Bovendien scheelt het dat we als team echt op elkaar zijn ingespeeld. Dit komt in een uitdagende werkomgeving als de huidige situatie goed van pas. Plus, de bouw van de oplossing werkt motiverend.”

Faber wil vanuit één hoofdmagazijn werken om de controle en daarmee het onderhoud en de service naar de klant optimaal te houden. “Qua locatie maakt het weinig uit. Vanuit Sint Annaparochie zijn we even snel in de randstad als vanuit Roosendaal en op een rit naar het buitenland maakt een uurtje meer of minder weinig verschil.” De graafwerkzaamheden zijn vorige maand gestart. Naar verwachting wordt de loods begin augustus opgeleverd en in september in gebruik genomen.