Faber voert upgrade fly-away kits uit met Grass Valley apparatuur

Faber Audiovisuals loopt al jaren voorop in de dynamische wereld van LED schermen en audiovisuele totaalproducties. Deze wereldspeler in de audiovisuele markt, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Dubai en de Verenigde Staten, zocht voor haar ‘fly-away productie kits’ de nieuwste apparatuur. Grass Valley, a Belden Brand, werkte samen met Faber en leverde een volledig geïntegreerde oplossing met de ‘cutting-edge’ technologie waar dit bedrijf ook om bekend staat. De fly-away kits van Faber zijn nu uitgerust met een LDX 86 WorldCam camera, een GV Korona K-Frame V-series 2M/E production switcher en een Densité 3+ FR4 Frame, vergezeld door alle relevante software en hardware voor een complete integratie.


"Onze producties, veelal sport, concerten en corporate events, vinden per definitie plaats buiten op locatie en zijn altijd live. Het nieuwe K-Frame V-series platform, in combinatie met het GV Korona switcher panel, biedt een ongekende combinatie van kracht, flexibiliteit en schaalbaarheid. Bovendien past het fysiek uitstekend in locaties waar weinig ruimte is voor de techniek en biedt het de Grass Valley high-end kwaliteit tegen een betaalbare prijs", aldus Cees Jan Faber, CEO van Faber Audiovisuals.

Het GV Korona K-Frame V-series systeem is ideaal voor compacte toepassingen in bijvoorbeeld fly away kits, kleine studio’s, mobiele regiesets en productiefaciliteiten bij bedrijven, op sportlocaties, overheidsinstanties, scholen en kerken. Het modulaire schaalbare ontwerp maakt het mogelijk om in SD/HD, 3G/1080p en middels een eenvoudige licentie upgrade ook in 4K UHD te produceren.

Het V-series frame is de ideale toevoeging voor het GV Korona switcher paneel. Samengevoegd kan de 36x18 matrix werken met SD, HD en 4K UHD in quad split en 2SI modes en kunnen er bovendien drie M/Es en twee extra video processing engines (VPEs) voor additionele keying en videomixing worden gebruikt. Het V-series frame neemt slechts 3RU ruimte in en past derhalve goed in minder ruime locaties, zonder afbreuk te doen aan de features die nodig zijn in ‘enterprise-AV’. V-series kan gebruikt worden in combinatie met elk Grass Valley switcher paneel.

De LDX 86 WorldCam Series camera zorgt ervoor dat Faber's fly-away kits ook aan de opnamekant voorop lopen. Naast de traditionele HD/3G opname is een flexibele upgrade mogelijk naar 4K UHD inclusief de mogelijkheid om met 15 F-stops in high dynamic range (HDR) te werken, hetgeen de programmamakers veel creatieve mogelijkheden biedt. De upgrades zijn mogelijk voor ieder format op basis van 1-dag, 7-dagen of op een doorlopende overeenkomst.

Om tegemoet te komen aan de wensen van Faber voor een meer complexe signaal processing en distributie is gekozen voor de Densité 3+ FR4 Frame. Het biedt de beste ‘high density processing power’ momenteel beschikbaar op de markt met de mogelijkheid om simultaan in SDI, IP 4K, 3G, HD, SD, analoge video, AES en analoge audio te processen. De frame is ‘backwards compatibel’ met alle bestaande Densité modules.

Leo Smeding, Grass Valley, strategic account manager voor NEP en Faber: "Na dit project met Faber kunnen we concluderen dat de mogelijkheid om de LDX 86 Series camera te kunnen upgraden, in combinatie met de nieuwe K-Frame V-series het mogelijk maakt voor Faber om verder te groeien en zich eenvoudig aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen als, 4K UHD, HDR en IP, zonder meteen apparatuur te hoeven vervangen. Het is mogelijk om de nieuwe technologische fase in te gaan en tegelijk te besparen op operationele kosten."

Mon, 24-July-2017 14:53