FOX Nederland op gevirtualiseerd platform van TVT/DMC

TVT/DMC, de nieuwe, wereldwijde grootmacht op het gebied van contentservices, heeft vandaag aangekondigd dat het de content van Fox gaat leveren aan kijkers in Nederland. De Nederlandse tv-zender Fox wordt de nieuwste aanwinst op de volledig operationele, gevirtualiseerde, ‘private broadcast cloud’ van TVT/DMC – uniek in Europa. Het volledig op IP gebaseerde platform, dat in juni 2017 officieel is geïntroduceerd, biedt Fox ongeëvenaarde flexibiliteit, schaalgrootte en capaciteit. Ook kan Fox de Nederlandse kijker nu voorzien van meer soorten diensten, en van een betere kwaliteit.

FOX zendt in Nederland een breed scala aan algemene entertainmentcontent uit, waaronder kwaliteitsseries als American Horror Story, Empire, The Gifted, The Simpsons en The Walking Dead. FOX is de vierde zender die FOX Networks Group heeft ondergebracht bij TVT/DMC, en hiermee is de consolidatie van alle entertainment- en informatiezenders van FOX Benelux op de particuliere uitzendcloud een feit. De introductie van de Nederlandse zender op het platform volgt na de succesvolle migratie van 24 Kitchen, FOX België en National Geographic. De zender wordt gedistribueerd via het, volledig door TVT/DMC beheerde, Europese glasvezelnetwerk, dat voorziet in zeer effectief management van redundantie en disaster recovery.

Jan de Vries, Director Broadcast Operations van FOX Networks Group, zegt er het volgende over: “Betrouwbare contentlevering is van wezenlijk belang voor onze operationele activiteiten. We moeten erop kunnen vertrouwen dat onze programma’s altijd op het geplande moment én in de juiste vorm bij onze kijkers terechtkomen. TVT/DMC biedt de betrouwbaarheid en innovatie die wij nodig hebben om te kunnen voorzien in de behoeften van de moderne kijker.”

Raymond Lamphen, Senior Vice President Operations van TVT/DMC, voegt daar het volgende aan toe: “Dit jaar hebben we een unieke prestatie geleverd door als eerste in de wereld een volledig viruteel broadcast IP platform te lanceren dat de content van onze klanten op een totaal andere manier aflevert. We zien dit als een belangrijke innovatie in onze branche – de overgang van de klassieke SDI-infrastructuur naar een volledig operationele, gevirtualiseerde, puur op IP gebaseerde, private broadcast cloud. De voordelen voor Fox in Nederland zijn enorm. Het biedt de mogelijkheid om te anticiperen op nieuwe en toenemende vereisten ten aanzien van schaalgrootte en capaciteit, en om beter te reageren op de complexiteit van de Nederlandse contentmarkt en de groeiende vraag naar lineaire, on-demand- en online-entertainmentmedia.”

Het volledig op IP gebaseerde platform van TVT/DMC tilt virtualisatie naar een hoger plan en stelt tv-zenders en andere contenteigenaren, studio’s en mediabedrijven in staat om hun time-to-market aanzienlijk te versnellen – van enkele weken naar enkele uren – de hardware-eisen te beperken en volledige controle te houden over hun content. Door van broadcast hardware over te stappen op een volledig gevirtualiseerd, softwaregedefinieerd platform heeft TVT/DMC een platform ontwikkeld dat krachtig genoeg is om video in real-time te verwerken en direct te verbinden met een volledig op IP gebaseerde wereld. Deze aanpak zorgt voor meer slagvaardigheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit.

Eerder deze maand heeft TVT/DMC aangekondigd dat haar diensten voor mediamanagement, uitzenden en distributie aangaande de 87 zenders vanuit haar nieuwe, hypermoderne locatie in Amsterdam worden geleverd – hier ging een ontwikkelingstraject van twee jaar aan vooraf.

Tue, 26-September-2017 15:15