Gecertificeerde wind- en waterproof microfoon voor GoPro HERO4

Donderdag 13 april 2017
<p>Sennheiser lanceert vandaag de MKE 2 elements, een robuuste wind- en waterproof microfoon die speciaal is ontwikkeld voor de GoPro® HERO4 camera. De microfoon levert audio-opnames in hoge kwaliteit, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Het is bestand tegen wind, water en sneeuw en komt met een speciaal windscherm. Bovendien heeft de MKE 2 een cover voor de beschermhoes van de GoPro HERO4 zodat de camera hermetisch afgesloten blijft. De microfoon is verkrijgbaar vanaf 24 april 2017.

“In extreme sports was geluidskwaliteit voor lange tijd een element waar weinig op werd gefocust. Tot vandaag hebben atleten hun verwachtingen van audio moeten verlagen en hebben ze moeten accepteren dat er scenario’s zijn waar lage audiokwaliteit onvermijdelijk is. In sommige gevallen was geluidsopname zelfs niet mogelijk, bijvoorbeeld onder water,” zegt Achim Gleissner, Commercial Manager for Broadcast & Media bij Sennheiser. “De MKE 2 elements is ontworpen om op dezelfde manier als de camera’s van GoPro® door deze barrières heen te breken. De microfoon is in staat om video’s te voorzien van fantastisch geluid, waardoor actiebeelden nog intenser worden.”

Stevig, waterdicht en in staat om op unieke wijze alle elementen op te nemen
De MKE 2 elements is in staat om overal bij gebruikt te worden, ongeacht de activiteiten die GoPro® gebruikers ondernemen zoals surfen, klimmen of mountainbiken. De MKE 2 elements microfoon is gebaseerd op een professionele Sennheiser lavalier microfoon, maar heeft een innovatief design die bestand is tegen sneeuw, ijs en wind. De microfoon is zelfs in staat om geluid op te nemen onder water dankzij het geavanceerde capsule-design met een interne Umbrella Diafragma™ die het akoestisch-actieve membraan beschermt, een waterdichte koppeling met de behuizing van de camera en een speciaal windscherm. Dit nieuwe, vervangbare windscherm maakt gebruik van een speciaal schuimmateriaal dat de microfoon ook bruikbaar maakt onder water terwijl hij tegelijkertijd beschermt tegen de wind. In tegenstelling tot de klassieke harige of schuimwindschermen, die geen windbescherming bieden wanneer ze in aanraking komen met water, blijft deze innovatieve nieuwe design goede bescherming bieden, zowel nat als droog. Dankzij de elastische koppeling van de microfoon, is het ongevoelig voor constructiegeluiden.


Geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden
De MKE 2 elements beschikt over het ‘Work with GoPro’ kwaliteitskeurmerk en is ontwikkeld als onderdeel van GoPro’s Development Program. Dit project laat de innovaties van deelnemende bedrijven naadloos integreren met GoPro producten. “We zijn trots om samen te werken met bedrijven zoals Sennheiser via ons Developer Program om waardevolle gebruikerservaring te creëren met onze producten,” zegt Ted Simonides, Director Developer Partnerships bij GoPro. “De MKE 2 elements belichaamt innovatie en stelt GoPro gebruikers in staat om een stap verder te gaan in hun avonturen.”

“Momenteel is Sennheiser het enige audiobedrijf dat een certificaat heeft ontvangen van GoPro. De baanbrekende MK2 elements microfoon laat de kracht zien van onze kwaliteit-gedreven samenwerking,” zei Achim Gleissner. “De MKE 2 elements is pas het begin; samen zullen we meer audio-oplossingen bedenken voor zowel de huidige als de toekomstige GoPro camera’s.”