Groene samenwerking RTV Oost en Pure Energie

Woensdag 4 november 2015
RTV Oost, de regionale omroep voor Overijssel, draait binnenkort op zonne- en windenergie van Pure Energie. De stroom die nodig is om de radio- en tv uitzendingen uit te zenden komt namelijk geheel uit eigen zonnepanelen én de windmolens van Pure Energie. RTV Oost stapt over op écht groen. Immers, Pure Energie is als enige drie maal op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds.
 
Partnerschap
Marcel Oude Wesselink, algemeen directeur bij RTV Oost: "We tekenen vandaag het contract met onze energiepartner Pure Energie voor een solardak met 125 zonnepanelen op ons pand. Dit is de maximale benutting van wat mogelijk is op ons dak. We zoeken als regionale omroep altijd naar mogelijkheden om te doen wat we kunnen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben we op advies van Pure Energie vorig jaar een energiescan laten uitvoeren. Hieruit kwam het advies om onze verlichting te vervangen door ledverlichting en om zonnepanelen aan te schaffen, zodat we niet alleen besparen op energieverbruik, maar de energie die we nodig hebben zoveel mogelijk zelf opwekken. Het solardak is mede mogelijk gemaakt door subsidie duurzame energie (SDE)."
 
Heldergroen
Alfons Wispels, duurzaam ondernemer van Pure Energie: "RTV Oost bespaart met de overgang naar duurzame energie 395.000 kilo CO2. Dit is een erg mooi resultaat! Naast de energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is ook de overige stroom die nodig is om de omroep te laten draaien heldergroen. Vanaf 1 januari stappen ze namelijk over naar Pure Energie. Niet alleen bedrijven weten ons steeds beter te vinden, ook particulieren stappen massaal over naar het groenste energiebedrijf van Nederland. En we zitten net als RTV Oost gewoon in Oost Nederland!"