High end audio studio's bij United Postproduction

Donderdag 29 september 2016
United streeft ernaar om voor elke klant en elke situatie de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. In de zoektocht naar een nieuwe mixer voor de drie Pyramix audio-postproductiesets, viel de keuze derhalve op een high-end ‘hybride’ product van topmerk AMS Neve: de Neve Genesys Black. Deze audiomixer en controller ineen vindt zijn oorsprong in de muziekwereld en brengt de mogelijkheid weer terug naar de studio om ook analoog geluid te kunnen bewerken.
 
Een stap terug in de tijd? Niet volgens de specialisten van United, die zoveel passie voor hun vak hebben, dat ze digitaal alleen niet goed genoeg vinden. Gaat het om beeld, dan verloopt inmiddels alles voor televisie digitaal. "Maar voor het bewerken van audio is analoog nog steeds een van de opties en wij denken daarin een verschil te horen met digitale audio', zo zeggen zij. "Door analoge signalen op kwalitatief hoogwaardig niveau te bewerken, voegen we een extra dimensie toe waarmee het geluid naar onze mening net even wat smeuïger en warmer klinkt. We kozen dan ook voor deze audio-mixer om iedereen die daarin geïnteresseerd is, de mogelijkheid te bieden ermee te werken."
 
En verder: "De ‘hybride’ mixer Neve Genesys Black verandert dan ook niets voor mensen die op hun huidige niveau willen produceren, maar biedt een extra stap voor wie heel serieus met geluid bezig is. De analoge optie is dus puur naar wens van onze klanten en technici te gebruiken. Uiteraard hebben we voor de conversie van digitale audio naar analoog en weer terug, de beste apparatuur in huis zodat er niets aan kwaliteit wordt ingeboet."