Hype-O-Dream design met CHAUVET Professional

Hun indrukwekkende line-ups en extravagante producties zorgden ervoor dat het 5 jaar oude Hype-O-Dream festival nu al een vaste waarde op de Belgische EDM festivalkalender is. Headliners zoals Lil John en Roger Sanchez zorgen ervoor dat de lat nog hoger lag dit jaar waardoor Creative Rental Solutions nog grotere en betere visuals dan ooit moesten creëren voor de podia. Om dit te bereiken, gebruikte Creative Rental Solutions een groot aantal CHAUVET Professional armaturen, zoals de Maverick MK1 Hybrid, Maverick MK2 Spot en Rogue R2 Wash, samen met de CHAUVET DJ Geyser RGB, in het visuele concept van het Mirage hoofdpodium en het Flashback podium.

Het Mirage hoofdpodium - een indrukwekkend 20-meter hoog decor met een Venetiaans carnavalthema - bevatte drie grote ingewerkte videoschermen die traditionele Venetiaanse maskers toonden. Als aanvulling hierop plaatste Creative Rental Solutions 10 Maverick MK1 Hybrid, 24 Rogue R2 Wash en 12 Maverick Spot armaturen om bijpassende larger than life visuals te creëren.

“De Maverick Hybrid armaturen waren onze eerste keus omwille van hun uitzonderlijke kwaliteit om fantastische spot en beam combinaties te produceren waarmee we verschillende looks konden creëren – perfect voor een ééndagsfestival zoals Hype-O-Dream”, vertelde Thomas Vandekerkhove van Creative Rental Solutions.

Omdat de holografische lasershow een van de belangrijkste elementen van het hoofdpodium was, moest Creative Rental Solutions op zoek naar belichting die meekon met de indrukwekkende laserstralen die het hoofdpodium doorkruisten. Dankzij de 440W engine van de Maverick armaturen was brightness geen enkel probleem.

“De Maverick Hybrid en Maverick Spot armaturen waren meer dan gewoon in staat om mee te kunnen met de allesomvattende lasershow”, vervolgde Vandekerkhove. “In combinatie met de verschillende gobo en split beam mogelijkheden en het animatiewiel, voorzagen ze visuele input voor de 20,000 aanwezigen.” Waar de Mavericks de visuele impact creëerden om mee te kunnen met de lasershow, zorgden de Rogue R2 Wash armaturen ervoor dat Creative Rental Solutions een gesatureerde wash belichting kon produceren om zowel het publiek als het design te belichten.

“De Rogue R2 Wash is een van onze favoriete armaturen vanwege zijn snelle output en heldere gesatureerde kleuren”, vertelde Vandekerkhove nog. “De R2 Wash gaf ons de mogelijkheid om de enorme structuur op het hoofdpodium te belichten met long wash throws.”

De Maverick armaturen werden gebruikt om het hoofdpodium en het Flashback podium kleur te geven. Vandekerkhove plaatste 12 Rogue R2 Wash en Maverick MK1 Hybrid armaturen aan de rand van een grote, witte ronde canvas dat over het publiek hing, zodat de lichtstralen over het aanwezige publiek kon laten bewegen.

“Hoewel de sfeer op het Flashback podium helemaal verschillend was dan dat van het hoofdpodium, was de combinatie van Mavericks en Rogues ideaal om een energetisch en visueel inspirerend resultaat te creëren,” vervolgde Vandekerkhove. “De fantastische resultaten toonden de vele mogelijkheden van de armaturen.”

Om de opstelling aan het Flashback podium compleet te maken, specifieerde Creative Rental Solutions nog 12 CHAUVET DJ Geysers die boven aan de truss hingen. De Geysers produceerden weelderige, gesatureerde gekleurde rook om een bijkomende sfeer te creëren op het podium, waar het publiek zich tot in de vroege uurtjes zich kon uitleven op dance classics.

“De CHAUVET armaturen waren perfect voor Hype-O-Dream,” concludeerde Vandekerkhove. “Ze presteerden uitstekend op beide podia en hielpen het festival nieuwe hoogtes te bereiken. Volgend jaar zullen we nog meer CHAUVET Professional armaturen specifiëren.”

 

www.chauvetprofessional.euThu, 12-October-2017 09:52