Lancering nieuw co-creatief, innovatie concept: FRWRD Festival

Op woensdagavond 22 november is het FRWRD Festival concept gepresenteerd in Igluu in de Philips Lichttoren midden in het hart van Eindhoven. Hier werd bekend gemaakt dat de organisatie een platform wil gaan creëren waarop innovatieve ondernemers, enthousiaste studenten en vooraanstaande entertainmentbedrijven in en rondom Eindhoven bij elkaar gebracht worden. Op dit platform zullen de meest uiteenlopende innovaties voor de event- en festivalbranche ontwikkeld gaan worden. Het jaarlijkse festival, dat voor de eerste keer plaatsvindt op 9 juni 2018, zal als proeftuin gaan dienen voor deze innovaties.

In samenwerking met diverse partijen, waaronder de Technische Universiteit Eindhoven, Brainport, Fontys Hogescholen, SintLucas, the Dutch Technology Week, WiSH Events International en Stagekings, wil FRWRD ervoor gaan zorgen dat Nederlandse branche haar leidende positie in de event- en festivalindustrie behoudt. De binnen het platform ontwikkelde innovaties worden tijdens FRWRD Festival getest en tijdens de presentatie kregen de aanwezigen al een klein voorproefje op wat voor innovaties het wil gaan uitwerken. Initiatiefnemer Niels van Vijfeijken: “Het doel is om onze bezoekers een echte next level experience te laten ervaren, we willen door naar het Festival 2.0.” Projectleider Corné van Son: “Nederland is leading in dance, Eindhoven is leading in Technology. Deze twee werelden brengen we samen op ons platform. FRWRD is een non-profit festival en met het geld wat overblijft willen we de op ons platform ontwikkelde innovaties een financieel steuntje in de rug geven.”

Ook DJ La Fuente en Arnold Stokking, beiden groot bewonderaars van het initiatief, spraken tijdens de presentatie. De Eindhovense DJ benadrukte het grote belang van zijn merk als DJ en waarom de leidende positie van Nederlandse dancescene cruciaal was voor de ontwikkeling hiervan: “Met initiatieven zoals FRWRD Festival kan ik de kwaliteit van mijn merk en mijn optreden waarborgen, waardoor we als Nederland voorop blijven lopen met onze dance-industrie. Echt een topinitiatief!” Stokking, managing director van TNO, ging in op het belang van de innovatieve positie van Nederland en Eindhoven en waarom het stimuleren van projecten zoals FRWRD belangrijk is: “FRWRD staat voor het co-creatief ontwikkelen van innovaties. Wij van TNO staan daar volledig achter en steunen dit mooie initiatief.”

Mon, 27-November-2017 09:27