Maverick en Strike armaturen maken indruk tijdens Gentse Feesten

Dinsdag 17 oktober 2017
Het 10-daagse stadsfestival Gentse Feesten – dat plaatsvindt op verschillende podia verspreid over het Middeleeuwse stadscentrum van Gent – is een onmisbaar event op de Belgische festivalkalender. Een van de grootste podia was het rechthoekige podium op het Sint-Baafsplein dat schitterde tegen de achtergrond van de gotische architectuur. Vince de Schinckel bracht het podium tot leven met de hulp van 8 STRIKE 1, 20 Maverick MK2 Wash en 16 Maverick MK2 Spot armaturen van CHAUVET Professional, geleverd door Euro PA.

Met de 230 Watt STRIKE 1 armaturen met enkele lamp had De Schinckel een indrukwekkende tungsten blinder en wash tool ter beschikking om een klassieke podiumlook te bekomen. “Na een fantastische ervaring met de STRIKE 4 tijdens de Feesten vorig jaar, wilde ik echt de STRIKE 1 uitproberen,” vertelde hij. “De visuele impact die de STRIKE 1 produceerden was ongelooflijk. Ik was niet alleen in staat om het volledige podium en de omringende gebouwen te belichten in blinder mode, maar daarnaast kon ik eye candy wash effecten creëren dankzij de warme tungsten dimming curve.”

Om de groepen op het podium visueel te ondersteunen, vertrouwde De Schinckel op een combinatie van Maverick MK2 Wash en MK2 Spot armaturen. De Schinckel positioneerde de wash armaturen op de truss boven het podium om geconcentreerde wash belichting te voorzien over het volledige podium eronder. De spot armaturen daarentegen werden gespecifieerd omwille van hun capaciteit om doorheen de wash beams te snijden met intense en scherpe nauwkeurigheid.

“De combinatie van de Maverick MK2 Spot en de MK2 Wash is enorm krachtig,” vertelde De Schinckel. “De output van beide armaturen is zeer sterk. Met de combinatie van spot en wash had ik een hele reeks looks waarmee ik kon spelen. En dankzij de verschillende gobo en prisma-effecten van de spots hadden we enkele mooie visuele tools ter beschikking om een intense atmosfeer te creëren, evenwaardig aan gelijk welk hoofdpodium van gelijk welk festival.”

Het design van De Schinckel bevatte ook 24 Intimidator Hybrid 140SR armaturen van CHAUVET DJ. Deze armaturen – speciaal gekozen omwille van hun indrukwekkende size to output ratio – hingen aan de overhead stage truss. Naast een krachtige 140W lamp, gaf de capaciteit om moeiteloos te schakelen tussen spot, beam en wash in combinatie met een aantal standaardeffecten zoals roterende gobo’s en multi-facet prisma’s, de Schinckel nog meer de mogelijkheid om de sfeer van het podium aan de verschillende optredens aan te passen.

“Het voordeel van deze Intimidators op een event zoals de Gentse Feesten is dat ze niet veel ruimte innemen,” legde De Schinckel uit. “Niettegenstaande hun compacte formaat, zijn ze in staat om vele grotere armaturen te overtreffen en hun veelzijdigheid is ongeëvenaard. Daarom werden de Intimidators gespecifieerd zodat ze de juiste aanvulling konden voorzien voor verschillende toepassingen.”

De Schinckel heeft opnieuw bewezen dat een modern en energetisch visueel concept voor een festival bereikt kan worden met de strategische opstelling van een select aantal armaturen. “Het historische Sint-Baafsplein is een fantastische setting,” concludeerde de Schinckel. “Dankzij de CHAUVET Professional en CHAUVET DJ armaturen konden we ervoor zorgen dat alle ogen gefixeerd waren op de energetische visuals tijdens de verschillende voorstellingen voor de volle 10 dagen. En ik ben blij dat ik kan zeggen dat de armaturen geen enkele noot gemist hebben.”