Nederlandse speelfilm wint 27 internationale prijzen

De Nederlandse speelfilm Who is Alice heeft maar liefst 27 awards gewonnen bij Independent Film Festivals in Hollywood (Los Angeles), Londen, Miami en New York. En dat nog vóór de release van 1 september 2017. De film won in de categorieën beste film, beste comedy, beste originele verhaal, beste actrice, beste acteur, beste cinematografie en beste ensemble.


De film is een Engelstalige productie van Paul Smit, Robert van den Broek, Ismaël Lotz, Guido Weijers en Arjan Bakker. De cast bestaat uit veel toonaangevende acteurs. De hoofdrol wordt vertolkt door Ali Bastian, die bekend is vanwege haar rollen in verschillende films en series, en door haar optreden in het internationale tv-succes Strictly Come Dancing. Zevenduizend acteurs uit Engeland probeerden een rol in de film te krijgen en na diverse castings in de Spotlight Studios in Londen werden vijftien acteurs geselecteerd.

Release in Nederland
Who is Alice verschijnt vanaf 1 september wereldwijd en in Nederland ook in diverse filmhuizen. Vanaf dan is de film op dvd te koop via bol.com en digitaal via iTunes, Amazon, Google Play, Playstation en YouTube Movie Rentals. De release-data in China en Japan volgen later. De film is voorzien van Spaanse, Nederlandse en Duitse ondertiteling.

Over Alice The Movie BV
In 2013 werd met bijna dezelfde crew de film ‘Alles over Niets’ geproduceerd. Met 100% passie en nul euro budget kwam ‘Alles over Niets’ tot stand en werd een succes. Meer dan 500.000 mensen zagen de film, welke tevens tweemaal te zien was op RTL4. Ongeveer 3 jaar later kwam het team weer bij elkaar. Producent Paul Smit (filosoof & cabaretier) die zijn sporen inmiddels verdiend heeft op het vlak van non-dualiteit, de werking van het menselijk brein en cabaret, schreef het script. Robert van den Broek (regisseur) en Ismaël Lotz (cinematografie) maakten van het script een beeldverhaal. Guido Weijers (cabaretier) adviseerde op het gebied van verhaallijn en ludieke scenes. Arjan Bakker is producent en investeerder bij Alice The Movie b.v.. Samen met 40 crewleden, 15 acteurs en meer dan 300 figuranten hebben ze deze film gerealiseerd. Passie op het gebied van film en de interesse in non-dualiteit heeft deze mooie groep mensen samengebracht. Een unieke speelfilm is het resultaat

Tue, 29-August-2017 14:21