Nieuw Nederlands production music label: blinq

Woensdag 3 december 2014
Op donderdag 27 november 2014 zag blinq, een nieuw Nederlands production music label, het levenslicht. blinq is volgens de mensen erachter "the new ass kickin’ sound of production music". En daar is niets teveel mee gezegd. Muziek die specifiek gecomponeerd wordt voor gebruik in commercials, TV programma’s, documentaires en corporate video’s. Maar die met live musici in studio’s als Wisseloord opgenomen wordt en klinkt alsof het met gemak de strijd kan aangaan met releases van grote artiesten.

blinq is een partnership tussen All Music Publishing en Evertone Music Productions. All Music Publishing is met www.allmusic.nl de grootste online uitgever van production music in de Benelux. Evertone Music Productions is gespecialiseerd in het produceren van custom made muziek voor diverse projecten. "Je zou denken dat er al genoeg aanbod van production music is", zegt Ferry van Beek,
directeur/eigenaar van All Music Publishing. "Dat lijkt misschien zo, maar toch vonden we het nu de juiste tijd voor een eigen label. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in wat klanten verwachten van muziek. Die ervaring stoppen we nu in blinq. En in Evertone hebben we de perfecte partner gevonden voor het opzetten en uitbouwen van blinq. Sander Kerklaan en Michel van der Zanden zijn gedreven gasten die perfect begrijpen wat tegenwoordig van production music wordt verwacht. Bovendien zijn hun production skills fenomenaal."

Michel van der Zanden: "Een eigen production music label stond al een tijdje op onze bucket list. We hadden echter geen zin om in ons eentje de promotie en wereldwijde distributie te gaan doen." Het zoeken van de juiste partner bleek sneller te gaan dan verwacht. "Het ene moment zit je te praten met Gaynor Fawkes en Ferry van Beek van All Music Publishing over een mogelijke samenwerking en een week later is het vol gas vooruit omdat je een nieuw label gaat opzetten! All Music Publishing heeft via www.allmusic.nl niet alleen een groot netwerk in de Benelux, ze hebben ook de juiste contacten om blinq internationaal uit te rollen."

Meer informatie: www.blinq-music.com