Nieuwe LED studio en locatie armatuur: Rotolight Anova PRO

Vrijdag 26 augustus 2016
Rotolight, de bekroonde Britse fabrikant van LED-verlichting, lanceerde onlangs de ANOVA PRO, het ultieme LED studio en locatie armatuur, dat uitgerust is met een uitgebreide feature set. De Rotolight Anova PRO levert veelzijdigheid, superieure kleurweergave en zachte lichtopbrengst waardoor het ideaal is voor filmmakers, filmers, videografen en fotografen.


De Anova PRO is voorzien van vijf gepatenteerde, industrie-first functies die veel tijd en geld besparen en tegelijkertijd ook meer creativiteit toevoegen voor Directors of Photography (DOP) en cameramensen in de studio of op locatie:
• CineSFX biedt een krachtig arsenaal van op maat gemaakte filmische lichteffecten
• FX Slave maakt het mogelijk CineSFX effecten via DMX naar maximaal 512 andere lichtbronnen
   te sturen in real time en zonder vertraging om krachtige lichteffecten voor grootschalige producties
   te maken
• True Aperture Dimmen berekent en toont de F-stop voor een onderwerp op een opgegeven afstand
• Designer Fade biedt aangepaste fade-up / down effecten
• High Speed ​​Sync Flash (HSS) biedt een krachtige HSS flitser zonder recharge tijd met 150% van de
   maximale continue lichtopbrengst voor fotografische workflows

CineSFX is een breed spectrum van aanpasbare lichteffecten voor tv-productie, video en film toepassingen. Deze omvatten alle denkbare licht effecten die Gaffers en DoP’s vaak gebruiken om brand, bliksem, televisie, film, neon, politie, paparazzi, schot en vonken te simuleren. Dankzij de SFX (special effects) in de Anova Pro is de Flicker Box overbodig geworden. De Anova PRO met CineSFX bespaart hierdoor veel tijd en kosten voor onafhankelijke producties, broadcast/televisiestudio's en filmmakers. Elk effect is volledig aanpasbaar en is af te lezen op het digitale display, wat het mogelijk maakt om ​​nauwkeurig complexe lichteffecten te reproduceren.
FX Slave maakt het mogelijk CineSFX effecten via DMX naar maximaal 512 andere lichtbronnen (met inbegrip van de vorige generatie Rotolight Anova lichten) te sturen in real time en zonder vertraging om krachtige lichteffecten voor grootschalige producties te maken. De andere lichtbronnen kunnen direct worden aangestuurd door de Anova PRO met de gekozen CineSFX stand, met dezelfde intensiteit en kleurtemperatuur. Hierdoor kunnen gedestilleerde lichteffecten gemakkelijk worden gereproduceerd voor grootschalige producties en films, evenals voor kleinschaliger producties. Studio’s kunnen functionaliteit van hun bestaande lichtsystemen uitbreiden door het toevoegen van de Rotolight Anova PRO.

Visueel effect veteraan Stefan Lange (Skyfall, Batman, Tomb Raider), zei: "De CineSFX modus die is ingebouwd in de Rotolight Anova PRO is een voordeel voor elke productie. Het is snel - het maakt niet uit of het een film, een drama of een documentaire. Ik neem het mee naar elke productie." De Anova PRO vertegenwoordigt de volgende generatie van de Rotolight's Anova familie en is de 2015 winnaar van de Guild of Television Cameramensen (GTC) Seal of Approval Award.

Het Bi-Color LED armatuur is ideaal voor gebruik in televisiestudio's, door filmmakers en op locatie. De Anova PRO is 43% helderder dan zijn voorganger. Ook is de Anova PRO is voorzien van een vernieuwde yoke en nieuwe flash sync trigger input voor foto camera synchronisatie. Door zijn unieke AccuColour LED-fosfor technologie, heeft de Anova PRO een uitzonderlijke kleurweergave (CRI: 96+) en scores in de hoogste categorie bij de onafhankelijk Televisie Lighting Consistentie Index (TLCI) test. Andere unieke functies zijn onder meer True Aperture Dimmen ™, dat berekent en toont de F-stop op een bepaalde afstand, evenals Designer Fade en High Speed ​​Sync Flash (HSS) voor fotografische workflows. De Anova PRO is het eerste continue Bi-Color LED armatuur op de markt die deze unieke mogelijkheden biedt.

De IBC zal ook het debuut zijn van de nieuwe Rotolight Anova PRO 'zachte' optische diffuser, die een uniforme lichtbron met een zachte lichtopbrengst creëert, waardoor het perfect voor interviews en portretten is.

Rotolight en BBP Light (Importeur Benelux) zijn aanwezig tijdens de IBC in Hal 12 stand G77