Nieuwe producten bij Canon

Maandag 5 september 2016
<p>Canon heeft de volgende nieuwe producten gepresenteerd: twee topmodellen in 4K Cinema EOS System (de EOS C700 (EF/PL) en de EOS C700 GS PL), een professionele, compacte 4K-camcorder met high-end audiointerface (de XC15) en twee professionele 4K beeldschermen (de DP-V2420 en de DP-V1710). 



EOS C700 (EF/PL) en EOS C700 GS PL
Canon introduceerde o.a. twee nieuwe topmodellen in het gerenommeerde Cinema EOS System – de EOS C700 (EF/PL) en EOS C700 GS PL. Beide modellen hebben alles aan boord voor de 4K-generatie en stellen high-end productiehuizen en omroepen op eenvoudige en intuïtieve wijze in staat om beelden met een superieure kwaliteit en een groot dynamisch bereik vast te leggen. De veelzijdige EOS C700-camera’s slaan slow motion 4K-videobeelden intern op met hoge frame rates tot 59,94P/50P en 2K-beelden met snelheden tot 200p/240p (Sensor crop-modus). 4K RAW-beelden zijn met 100P/120P vast te leggen op de optionele, dockable CODEX* RAW-recorder. Met hun modulaire ontwerp passen deze krachtige videocamera’s volledig in het Cinema EOS System: beide modellen zijn snel aan te passen, leveren altijd het gewenste resultaat en bieden – voor het eerst – ook ondersteuning van het Apple ProRes-format. De EOS C700 GS PL is ontworpen voor snel bewegende onderwerpen en actiescènes en is ook de eerste Cinema EOS-camera met een global shutter. 


De XC15
Canon kondigde ook de introductie aan van de XC15 – een compacte 4K (UHD) en Full HD video camcorder met fotofunctionaliteit en ontworpen voor content creators zoals verslaggevers en onafhankelijke documentaire- of filmmakers. De XC15 is de opvolger van de populaire XC10 en combineert de beste aspecten van de voorganger met nieuwe functies en mogelijkheden, waaronder een microfoonadapter met twee XLR-ingangen voor professionele audioregistratie, snelle autofocus en een 24p frame rate optie voor filmmakers.

4K-beeldschermen 
Ook toonde Canon twee professionele beeldschermen die zijn ontworpen om aan te sluiten bij de eisen van 4K-workflows in de film- en productiewereld. De DP-V2420 is een 24-inch referentiebeeldscherm met hoge luminantie, ideaal voor de creatie van High Dynamic Range (HDR) content, terwijl de DP-V1710 het eerste professionele 17-inch beeldscherm in de sector is dat werd ontworpen voor gebruik buiten omroepwagens en studio’s. De modellen combineren de Canon-engine voor beeldverwerking met een exclusief backlight-systeem en een IPS lcd-paneel om zo contrastrijke, hoge resolutie beelden en een indrukwekkende kleurreproductie te garanderen.