Nieuwe satellietwagen voor Videolink

Woensdag 18 februari 2015
<span style="font-size:12px">Videolink BV heeft een nieuwe SNG in gebruik genomen. Net als zijn voorgangers is ook deze satellietwagen volledig in eigen huis gebouwd. De wagen heeft de naam “Multimedia SNG” meegekregen omdat er behalve een conventionele Ku-Band satelliet verbinding ook een High Speed internet verbinding via de wagen gerealiseerd kan worden. De gebruiker kan live op internet streamen zonder afhankelijk te zijn van lokale infrastructuur. Dus live op YouTube vanaf bijvoorbeeld een afgelegen weiland is geen probleem meer met deze wagen.

“We moeten inspelen op de vraag vanuit de markt, en dat betekent meer veelzijdigheid, letterlijk onder één dak”, aldus Peter Dokman, directeur van Videolink BV. “We zijn erin geslaagd om de wagen tot het dak vol te stoppen met de nieuwste IP technieken. Onder andere een Ka-band internet verbinding, maar ook een professioneel HighSpeed 4G modem is aan boord om razendsnel internet aan de klant te kunnen bieden.”
Met deze wagen heeft Videolink een brug geslagen tussen de conventionele satelliet systemen en IP techniek. De wagen heeft daarom ook 2 schotel antennes op het dak staan. Mocht bij een groot publieksevenement het lokale 3G/4G netwerk overbelast zijn, zorgt de Ka-Band satellietschotel voor een gegarandeerde betrouwbare internet verbinding. “Omdat we veel voor nieuwsprogramma’s werken hebben we ook nog een volledige Avid editset in de wagen gebouwd om terplaatse montages te kunnen maken en live stand-up faciliteiten te kunnen bieden. Dat kan dan via satelliet of IP.”

De wagen is verder nog voorzien van een generator met UPS, een stevige videomatrix en biedt een ruime werkplek voor een verslaggever, technicus en producer. Deze wagen dient tevens als ‘demo wagen’ voor de C-Com Ka-band satellietschotel. Het Canadese merk C-Com is wereldwijd een van de grootste leveranciers van Ka-Band systemen. Videolink BV is importeur van dit merk en kan deze antenne leveren en installeren. Meer informatie vindt u op de site www.videolink.nl