Nieuwe takels bij NEO Event Engineering

Dinsdag 2 mei 2017
NEO Event Engineering heeft nieuwe computergestuurde takels ontwikkeld. Ze kunnen specifiek voor showtoepassingen perfect worden afgeregeld op positie en snelheid, om op die manier een onderdeel te vormen van een show en ondertussen continu te voldoen aan de internationaal hoogst geldende regelgeving en eisen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.


De takel is in meerdere varianten beschikbaar, de Neo Movecat VMK-S 500-24 die met een nominale belasting van 500kg kan bewegen met snelheden tot 24 meter/min en de Neo Movecat VMK-S 125-40 die met een nominale belasting van 125kg kan bewegen met snelheden tot 40 meter/min. Daarbij zijn verschillende types bedieningsconsoles beschikbaar waarmee de gecertificeerde operators van NEO voor vrijwel iedere creatieve wens op het gebeid van bewegingen als onderdeel van een show een veilige en betrouwbare technische vertaling kunnen maken.

“Daarnaast doen we op dit moment onder ook de Europese tour van Ninja Warrior”, vertelt Bertwin Brouwer. “We zijn daarvoor ondertussen in Milaan, Utrecht, Madrid en Cannes geweest en er staan er nog een aantal mooie plaatsen op de kalender. Voor deze productie doen we de technische uitwerking, voorbereiding en realisatie op locatie van de basisconstructies in trussing. In totaal trekken we met negen trailers trussing door Europa, die afhankelijk van de locatie-specifieke wensen van het gastland worden aangepast.”