ODMedia breidt uit naar Scandinavie

Donderdag 16 juli 2015
ODMedia Nordics AB en Filmtech Sweden AB zullen vanaf 15 juli worden toegevoegd aan de ODMedia groep. Met ODMedia Nordics, breidt ODMedia zijn services uit naar Scandinavië. Filmtech is een Zweedse specialist in post productie en content distributie, en zal de
technische tak van ODMedia Nordics vormen. ODMedia CEO Sjef Pijnenburg over de overname: “Video on Demand is niet gebonden aan landsgrenzen. Het is onze ambitie om een wereldwijde speler in het VOD landschap te zijn. Met de eerdere opening van een kantoor in Brazilië, brengt deze stap ons weer dichter bij dat doel. Voor onze huidige klanten biedt deze overname een unieke mogelijkheid content richting Scandinavië te distribueren, en voor platformen om Scandinavische content te verkrijgen”. 

Anna Öhgren en Thomas Ahlén zullen de dagelijkse leiding van ODMedia Nordics voor hun rekening nemen. Sjef Pijnenburg: “We werken al heel lang met Anna en Thomas, en zijn onder de indruk van hun professionaliteit, netwerk en kennis van de markt. We zien er naar uit ze in ons team te verwelkomen”. Ook Öhgren kijkt uit naar de samenwerking: “De diensten van ODMedia, in combinatie met onze kennis van de Scandinavische markt is precies wat Scandinavische content eigenaren nodig hebben. Het brengt hen een professionele en flexibele onestop oplossing voor management, bescherming en wereldwijde distributie van hun content”. Ahlén: “De diensten van ODMedia complementeren de Filmtech diensten. Ik kijk er naar uit onze krachten te bundelen voor nog meer technische innovatie."