Omroep Zeeland zet AXON's master control SynMC in

Maandag 20 oktober 2014
AXON Digital Design heeft haar eerste master control systeem in Nederland geleverd aan Omroep Zeeland. De omroep is al jaren een van de best bekeken en beluisterde regionale omroepen van Nederland. Omroep Zeeland laat de vele gezichten zien van Zeeland op internet, televisie en radio. Zeeuws en betrokken, zendt Omroep Zeeland 24/7 audio en video uit en streeft naar constante uitzendingen van hoge kwaliteit. Doordat Omroep Zeeland altijd zonder eindregie werkte was een deel van de productieomgeving bezet. Om efficiënter te kunnen werken was een eindregie van cruciaal belang. AXON’s master control (SynMC) speelt hierin een belangrijke rol. De uiteindelijke situatie heeft geleid tot een kostenbesparing en verbetering van kwaliteit en continuïteit.  
 
Omroep Zeeland richtte zich tot AXON voor haar master control wensen vanwege de betrouwbaarheid en stabiliteit van de AXON producten. Via een van AXON's partners, D&MS, heeft AXON de Synapse-gebaseerde SynMC master control module geleverd samen met AXON's monitoring en controlesoftware Cerebrum. De  combinatie van SynMC en Cerebrum stelt Omroep Zeeland in staat de master control wensen in te vullen tegen lagere kosten en met een groter gebruiksgemak dan voorheen, terwijl dezelfde hoge kwaliteit en stabiliteit gegarandeerd blijft.  Het geïnstalleerde systeem heeft ook een hoge mate van redundantie en is uitgerust met manuele override.
 
"Toen we een master control systeem wilde installeren hebben we ons gericht tot AXON vanwege de bewezen stabiliteit en betrouwbaarheid van haar producten", zegt Alex Bogaert Projectmanager Mediatechniek en ICT bij Omroep Zeeland. "Onze systeem integrator D&MS heeft AXON's producten geïntegreerd met onze reeds bestaande producten om onze Master Control wensen mogelijk te maken."