Open dag nieuwe studio Facility House

Maandag 15 augustus 2016
Facility House opent op donderdag 1 september haar eerste studio: FH Green House Studio 1. De naam verwijst naar de duurzame wijze waarop Facility House de studio gaat exploiteren. Zo wordt de locatie volledig voorzien van LED studioverlichting. Tijdens een open middag is er voor alle professioneel geïnteresseerden tussen 14:00 en 20:00 gelegenheid de studio te bezichtigen. Ook is er in samenwerking met Lighting Ambassador een doorlopende demonstratie van LED studiolicht in het decor van het populair wetenschappelijk programma Galileo. Tevens laat Facility House haar nieuwe lichtgevoelige Grass Valley LDX80 camera’s zien.
 
Volgens directielid Jan de Pijper van Facility House voorziet de studio in een groeiende behoefte: “We merkten dat er in Hilversum een tekort is aan studio’s van dit formaat. Op het Mediapark zijn steeds meer studio’s permanent verhuurd aan zenders en producenten waardoor er weinig tot geen keuze is. Met alle gevolgen van dien voor de flexibiliteit en tarieven.”
 
FH Green House Studio 1 heeft een vloeroppervlak van circa 800 vierkante meter (24 x 33 meter) en een werkhoogte van 5,80 meter. Er zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen, productieruimten, kleedkamers en ruimte voor opvang van publiek. De studio wordt geëxploiteerd in samenwerking met lichtbedrijf Lighting Ambassador dat al het studiolicht op LED basis zal leveren. Hiermee wordt deze locatie de eerste ‘groene’ studio van Nederland. Het gebruik van LED levert een energiebesparing op van zo’n 90% en reduceert tevens het gebruik van airco waardoor de totale energie- en dus kostenbesparing nog verder kan oplopen. Lighting Ambassador neemt ook het dagelijkse studiobeheer voor zijn rekening. De sales en planning zijn in handen van Facility House.

De FH Green House Studio is gevestigd aan de Mussenstraat 47 in Hilversum, direct naast Werf 35, de verzamelplaats voor gamebedrijven, startups, kunstenaars en creatieven. De open middag is bedoeld voor professionals in de broadcast- en media-industrie.
 
Meer informatie op www.facilityhouse.nl