Rogues verlichten Furia Latina

Jim Lo-A-Njoe haalde zijn inspiratie voor de Furia Latina lighting rig bij het woord 'Furia!'. Om de 'furie' aan emoties van de reggaeton muziek om te zetten in licht, wilde hij verschillende looks creëren die over het podium zouden razen met de vurigheid van een onverwachte storm. Lo-A-Njoe van Massive Productions kreeg de intensiteit waar hij naar op zoek was dankzij 78 high output Rogue moving heads van CHAUVET Professional.


“Het passionele Furia Latina wordt georganiseerd door Color Events”, vertelde Lo-A-Njoe. “Het brengt enkele van de populairste artiesten van over de hele wereld samen, zoals Ozuna en Plan B, maar ook lokale artiesten van Curaçao zoals Chaika, Jaido & Dongo. Met de belichting wilden we de grenzeloze passie en intensiteit van de muziek weergeven.”

Lo-A-Njoe installeerde 24 Rogue R2 Washes, 24 Rogue R2 Beams en 30 Rogue R2 Spots op het podium. Sommige armaturen waren op het downstage deck gepositioneerd voor luchteffecten, sommige hingen midstage boven het podium voor down washing en andere werden gebruikt als back washing op het upstage deck en de risers. Daarnaast gebruikte Lo-A-Njoe acht COLORado 1-Quad Zoom en 16 COLORado 1-Tri Tour armaturen als accent en color wash belichting.

“Door het grote aantal Rogues op het podium, konden we een enorme indruk maken”, zei Lo-A-Njoe, die het showdesign deed voor de meeste lokale artiesten. “Vooral de Rogue R2 Spot is een monster." Terwijl LD Efrain Jose Andrade Torres van Massive Productions de belichting deed voor de lokale artiesten, kwamen de bezoekende artiesten naar Furia Latina met hun eigen LD's en programmeurs. Lighting Designer Alex Soto en programmeur Jose Diaz, die mee kwamen met Ozuna, waren zwaar onder de indruk van de rig. “Ik was heel tevreden toen ik de rig in actie zag”, zei Soto. “Het was een krachtige rig die een reeks pittige looks creëerde, en waarvan elke armatuur werkte. Het toont aan dat Rogues met een regelmatig onderhoud de moeilijke omstandigheden van live events in de Caraïben aankunnen.”

Ongeacht of het een internationale superster of een lokale artiest was op het podium van Furia Latina, één ding bleef constant: de belichting was intens, kleurrijk, precies en spot-on professioneel. “Color Events wilde een show waar de lokale artiesten dezelfde behandeling kregen als de internationale”, vertelde Lo-A-Njoe. “Ons doel was om het publiek een show te geven dat gelijk stond met die van het wereldwijde touring circuit.”

Foto: Willy Silvanie, Press PlayFri, 29-December-2017 09:31