Roland onthult V-60HD en XS-62S Video Switchers

Roland Professional A/V introduceert de V-60HD en XS-62S als nieuwste toevoeging aan de uitgebreide lijn videoproductie-oplossingen van Roland. De gesofisticeerde functies zijn perfect voor de productie van live evenementen, evenals voor uitzending, opname en streaming, voor zowel mobiele als vaste installaties. De switchers ondersteunen SDI-camera-inputs plus scaled HDMI-inputs voor data, computer, tablet en andere videobronnen via verschillende video-aansluitingen, plus een Program- en een onafhankelijke Aux-bus voor extra schermen. Beide apparaten beschikken ook over geavanceerde audiofunctionaliteiten waaronder multi-channel embedded audio, diverse aansluitingen, plus uitgebreide dynamics (compressor) en Auto-Mixing. Er worden zes videokanalen ondersteunt via verschillende inputs waaronder 3G-SDI-, HDMI- en RGB-bronnen; met scaling op de HDMI- en RGB-inputs om video- en dataresoluties te ondersteunen van 480i tot en met WUXGA.

Het geïntegreerde LCD-scherm biedt snel toegang tot het menu. Een multiviewer ondersteunt Program- en Preview-feeds tot en met acht videobronnen, met audio-meters en labels. Tevens kan de switcher met gratis remote software (Mac of PC) of interfaces van derden op afstand bediend worden via de LAN- of RS-232. De LAN-poort ondersteunt tevens het nieuwe Smart-Tally-systeem van Roland voor PC-, iOS- en Android-toestellen, en voorziet apparaten via Wi-Fi eenvoudig van Tally. De professionele en overzichtelijke gebruikersinterface is voorzien van een robuuste T-bar en biedt met PinP en DSK (downstream keyer) drie compositielagen met uitgebreide mogelijkheden voor titels, logo's of graphics uit de videobronnen.

De switchers zijn voorzien van een 12-kanaals audiomixer met vier microfoon-ingangen en lijningangen. De mixer onder meer krachtige dynamics en effecten zoals een HPF, gate, compressor/limiter, 3-bands EQ, delay en audio-follows-video. Auto-Mixing past automatisch het geluidsniveau aan op basis van geavanceerde metingen en zorgt voor gelijkmatige niveaus.Thu, 21-December-2017 13:42