RTV NH - AT5 kiest remote postproductie oplossing Infostrada

Vrijdag 25 september 2015
Infostrada, onderdeel van het wereldwijde NEP netwerk, heeft op de IBC een overeenkomst getekend met RTV NH/AT5 voor het leveren van een remote postproductie dienst. RTV NH/AT5 en Infostrada gaan een pilot aan voor zestien maanden, waarbij gebruik wordt gemaakt van cloudbased editing technologie, gebaseerd op AVID. De (studio)locaties van RTV NH/AT5 zijn via glasvezel verbonden met het Datacenter van Infostrada waar alle essentiële techniek veilig staat opgesteld. De enige hardware die nog in Amsterdam overblijft, zijn de craft editing sets. De komende maanden rolt RTV NH/AT5 dit project bedrijfsbreed uit.

Door slinkende mediabudgetten moeten ook de regionale omroepen in 2017 drastische bezuinigingsmaatregelen doorvoeren. RTV NH/AT5 ziet in de remote diensten van Infostrada de oplossing om slim en effectief in te spelen op deze bezuinigingen. Door gecentraliseerde, geharmoniseerde en gedeelde resources kunnen uiteindelijk grote besparingen worden gerealiseerd. Met deze dienst wordt de omroep technisch ontzorgd en kunnen de programmamakers zich volledig focussen op de inhoud. RTV NH/AT5 is de eerste regionale omroep die is overgestapt op de remote postproductie dienst van Infostrada. Dezelfde dienst wordt op dit moment al geleverd aan de publieke omroepen, commerciële zenders en verschillende productiemaatschappijen.
 
Michiel van Duijvendijk, CEO DutchView Infostrada: “We zijn zeer verheugd met de opdracht van RTV NH/AT5. Door alle bezuinigingsmaatregelen die doorgevoerd moeten worden, ligt een gecentraliseerde facilitaire dienstverlening steeds meer voor de hand. Het is mooi om te zien dat RTV NH/AT5 als eerste regionale omroep deze stap durft te maken. Onze cloudbased oplossingen hebben zich bij de landelijke omroepen al lang geleden bewezen. We hebben er alle vertrouwen in dat we dezelfde voordelen ook kunnen bieden in de regionale markt.”

Manager Techniek en Faciliteiten RTV NH/AT5; René van de Kolk: “Ik ben trots op het feit dat we samen met Infostrada deze nieuwe werkwijze in 2015 al gaan realiseren voor RTV NH en AT5. (HD) Kwaliteit, stabiliteit en creativiteit komen volop tot hun recht waarbij we ons nog beter kunnen focussen op ons bestaansrecht: het maken van mooie video content in de mobile first strategie. Infostrada loopt voorop op het gebied van innovatieve broadcast- en video oplossingen. Deze cloudbased dienst is gebaseerd op AVID wat binnen de regionale omroepen inmiddels grotendeels de standaard is. We spelen in op de toenemende flexibilisering van de (freelance) verslaggever- en editorsmarkt en ik ben ervan overtuigd dat RTV NH/AT5 met deze manier van werken ook een eerste (pilot) stap zet richting harmoniseren van workflows en systemen op landelijk niveau.”