Strategisch partnership United en Tern

Maandag 12 oktober 2015
United gaat als strategisch partner van TERN International de online postproductie verzorgen van UHD content die via de nieuwe internationale UHD zender INSIGHT wordt aangeboden. Deze week heeft TERN International op MIPCOM de UHD Factual Entertainment zender INSIGHT gelanceerd. INSIGHT is een platform dat lineair en non lineair uitzendt en een interactieve, meeslepende en dynamische kijkbeleving biedt. Vanaf de start is de zender voor zo’n 60 miljoen kijkers in Europa en Azië. De nieuwe zender beschikt over originele UHD content geproduceerd door toonaangevende productiehuizen.

René Delwel, Managing Director van United: “Wij zijn verheugd met het strategisch partnership met TERN om de komende drie jaar de online postproductie uit te voeren van de content die op de zender en het digitaal platform beschikbaar komt. Deze strategische stap is voor ons een logisch gevolg op de UHD registraties die wij in het verleden hebben uitgevoerd voor o.a. Muse, Coldplay, Beyoncé, The Rolling Stones en Katy Perry."
 
“United loopt voorop met kennis en ervaring als het gaat om UHD workflows, registratie en postproductie. Hierdoor worden wij betrokken bij alle stappen. Dat begint al aan de voorkant; wij adviseren hoe programma’s moeten worden opgenomen zodat er een kwalitatief goed eindproduct wordt geleverd. Inmiddels zijn er meerdere internationale producenten die met ons de samenwerking zijn aangegaan voor het maken van UHD content”.
 
De zender heeft een technische standaard gesteld die o.a. bestaat uit een UHD resolutie van 3840 bij 2160 pixels en een HFR (High Frame Rate) van 50 frames per seconde. Om de online postproductie van content te kunnen faciliteren heeft United geïnvesteerd in een geavanceerde en efficiënte workflow om broadcast doorlooptijden te kunnen garanderen. Er is geïnvesteerd in ultra snelle storage om 2.4 petabyte (2.400 terabyte) in het eerste jaar te kunnen verwerken. Daarnaast zijn meerdere kleurcorrectie systemen neergezet die de hoge resolutie en frame rate ondersteunen.
 
Delwel vervolgd: “Veel mogelijkheden zijn nog in ontwikkeling, denk aan HDR (High Dynamic Range) en WGC (Wide Color Gamut). We zoeken de grens op van wat mogelijk is en zodra er ontwikkelingen zijn, integreren we deze in onze workflows. Door de hoge resolutie en frame rate, en in de toekomst HDR, worden de beelden zo reëel dat het lijkt alsof je uit het raam kijkt. We blijven investeren en we spreken de ambitie uit om eerdaags, naast registratie en postproductie, ook live UHD registraties mogelijk te maken”.