Studenten Zoomvliet Studio doen techniek bij Steve Vai

Dinsdag 12 juli 2016
Studenten en oud-studenten van de Zoomvliet Studio in Bergen op Zoom hebben op zaterdag 9 juli in Gebouw-T het licht en geluid verzorgd bij de uitreiking van de SENA Guitar Award 2016 aan de gitaargigant Steve Vai. Het was voor deze studenten een mooie uitdaging die ze vol vertrouwen tegemoet zagen.
 


Voor Maxwell, Thijs, Floran en Tom is het ‘gewoon werk’. “Natuurlijk is het wel bijzonder dat het zo’n grote naam is, maar verder is het gewoon mijn baan”, zegt Tom de Regt die net dit schooljaar is afgestudeerd als Podium- en evenemententechnicus, gespecialiseerd in geluid. Tom gaat samen met Maxwell Wilzon, die enkele jaren geleden zijn studie aan de Zoomvliet Studio afrondde, het monitorgeluid verzorgen voor de band van Steve Vai.

Ook Floran Wolters (2e-jaars student) en Thijs Bruins (net afgestudeerd) liggen niet echt wakker van wat ze gaan doen op 9 juli. Thijs: “Je moet gewoon je werk goed doen en kwaliteit leveren, dan word je vanzelf teruggevraagd. Ik heb een lichtplan gemaakt dat ik samen met Floran ga uitvoeren. Het wordt waarschijnlijk iets met projectie, maar daar kan ik nu nog verder niets over zeggen.”
 
In totaal zijn zeven (oud-)studenten gevraagd door docent Cees Snellink, tevens hoofd techniek van Gebouw-T, om de techniek op deze avond mede te verzorgen. “Ik weet gewoon dat die gasten dit kunnen, anders laat ik ze het echt niet doen. Het zijn professionals die weten wat ze doen.”

De hele week stond Bergen op Zoom in het teken van de Guitar Award. Zo werden er donderdagavond gitaarclinics gegeven door Rob Winter en Ruben Hoeke in Gebouw-T. De formatie Orange Maplewood, een talentvolle band van het Conservatorium van Amsterdamse, was ’s middags in Gebouw-T waar de studenten van de Zoomvliet Studio met hen aan de slag zijn gegaan om te zorgen dat ze ‘s avonds een spetterend optreden konden hebben in ’t Slik in Bergen op Zoom.
De vaste band van Roel Van Velzen, V.V.B. die als begeleidingsband optrad tijdens de avond van de Guitar Award, stond vrijdagavond op het programma in ’t Provoosthuis.
 
Studenten Audiovisuele producties, Damian van Dijk en Levi Trommelen, van de Zoomvliet Studio maken van alle activiteiten van deze ‘gitaarweek’ en reportage.

Op de foto:
Tom de Regt (Stage) klaar PET (Podium- en evenemententechniek)
Job Herselman (recording studio) 4e jaar AV* (Audiovisuele Productie)
The Man (is bekend denk ik)
Kevin Crul (recording studio) klaar AV
Roy de Waard (licht) klaar PET
 
Niet op de foto:
Maxwell Wilson (Monitor) PET klaar
Thijs Bruins (Licht) PET klaar
Floran Wolters (MediaServer) 3e jaar PET