Tom Holkenborg maakt muziek FIFA 2018

Componist en artiest Tom Holkenborg maakt de muziek voor EA Sport’s (EA) nieuwe FIFA 2018 game. EA zet met deze nieuwe versie van de game een volgende stap op het gebied van gamen, waarbij de gamers bijna letterlijk in de schoenen van de voetbalprofs kunnen stappen. Via de hoofdpersoon Alex Hunter beleven de gamers de voetbalcarrière van een prof, met alle hoogte- en dieptepunten.


Door dit nieuwe format was er ook heel veel extra muziek nodig. Holkenborg componeerde daarvoor meer dan twee uur nieuwe muziek voor FIFA 2018 om de verhaallijnen en karakterontwikkeling muzikaal te ondersteunen. Het grootste deel van de muziek bestaat uit elektronische muziek en geeft Holkenborg de mogelijkheid terug te keren naar de hoogtijdagen van zijn carrière als Junkie XL.

“Ik vind het een enorme eer om als voetbalfan gevraagd te worden om de muziek voor FIFA 2018 te maken”, zegt Holkenborg. “Het is geweldig om de game te zien ontwikkelen, met de introductie van nieuwe verhaallijnen en karakters. Normaal gesproken verplaats je je alleen in het leven van de spelers op het veld, maar in deze versie van de game ervaar je ook dat zij dezelfde alledaagse problemen kennen die wij allemaal hebben. Daarnaast ervaar je, door het verhaal van Alex, ook de druk en de stress die je je anders bijna niet kan voorstellen. Voor mij als componist was dat een hele waardevolle ervaring.”

Holkenborg is zelf een groot voetballiefhebber en een vurig supporter van Ajax en het Nederlands elftal. Holkenborg’s remix van Elvis Presley’s “A Little Less Conversation” voor Nike’s 2002 FIFA WK campagne werd een nummer 1 hit in meer dan 20 landen.

Met de muziek voor FIFA 2018 keert Holkenborg terug naar waar zijn carrière begon toen hij het podium verruilde voor de studio: de videogame. Toen was het de muziek voor onder meer ‘Need for Speed’ en “Burnout.

Mon, 02-October-2017 09:41