Vijftigste omroep aangesloten op OLON MediaHub

Donderdag 11 februari 2016
Onlangs is de 50ste lokale omroep aangesloten op de OLON MediaHub, zo maakte de OLON bekend tijdens een demomiddag op het Media Park waarbij enkele tientallen lokale omroepen aanwezig waren. De OLON MediaHub verzorgt voor lokale omroepen de distributie van de radio- en tv-kanalen naar alle pakketaanbieders en online platforms. Het platform is in september 2015 gerealiseerd en wordt door Ericsson Broadcast & Media Services beheert in de Media Gateway in Hilversum.

De afgelopen maanden zijn gefaseerd tientallen lokale omroepen aangesloten op de OLON MediaHub, waarbij nu dus de 50ste omroep is bereikt. Op diverse demodagen bij Ericsson worden de omroepen en hun medewerkers voorgelicht over de vele mogelijkheden van het platform. Directeur Bernard Kobes van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen: “De MediaHub maakt het voor lokale omroepen een stuk gemakkelijker om het lokale nieuwsaanbod te verspreiden, onder meer via apps op smart tv’s, smartphones en tablets. Waarmee ook wordt ingespeeld op het nieuwe kijkgedrag. Omroepen zijn nu bijvoorbeeld zichtbaar via de digitale pakketten van o.a. Ziggo en KPN.“

Op de demodagen krijgen de medewerkers letterlijk te zien hoe signalen van lokale omroepen vanuit de MediaHub getranscodeerd worden naar de geschikte formaten voor de verschillende pakket-aanbieders. In Ericsson’s Media Gateway en Master Control Room wordt duidelijk dat de lokale omroepen niet onder doen aan elke andere zender.
Ook worden internetstreams van de radio- en tv-kanalen gegenereerd waardoor de radio- en tv-kanalen van lokale omroepen ook via internetsites en-apps te zien en beluisteren zijn. De lokale omroep kanalen op de MediaHub worden ook meteen aangeboden in een gezamenlijk OTT app van De Lokale Omroep (binnenkort beschikbaar in de App Store/Google Play Store). Via deze zogenaamde Over-The-Top applicatie zijn de tv-kanalen van de lokale omroepen ook zichtbaar via Smart-tv’s (Samsung, LG en Philips) en op Android en iOS devices.
 
www.olon.nl