Vogel's neemt Marmitek over

Dinsdag 13 juni 2017
Vogel’s, marktleider op gebied van tv bevestigingssystemen, kondigt de overname van het Eindhovens bedrijf Marmitek BV, ontwikkelaar van slimme toepassingen op AV-gebied, aan. Vogel’s wil zich met deze overname nadrukkelijker positioneren als specialist in productoplossingen die de beeld en geluid beleving thuis en in de professionele markt verbeteren. Deze overname maakt het voor beide partijen mogelijk om de positie in de markt verder te verstevigen.

Na de overname blijft Marmitek als zelfstandige entiteit bestaan. Beide bedrijven zullen elkaars kracht gaan benutten. Vogel’s kan gebruik maken van de kennis en kunde op het gebied van home entertainment. Marmitek zal gebruik maken van het internationale distributie netwerk van Vogel’s.

Gerdi Vogels, CEO Vogel’s: “Ik ben zeer verheugd met deze overname. Deze uitbreiding is een mooie aanvulling op onze bestaande activiteiten. Door deze combinatie kunnen we met beide merken onze marktpositie verbeteren en de distributie versterken. Daarnaast willen we voor toekomstige nieuwe ontwikkelingen de kennis en kunde op het gebied van productontwikkeling van Marmitek graag inzetten. Door deze overname slaan we onze vleugels verder uit. Het gaat ons nieuwe kansen en mogelijkheden bieden in onze branche.”

Arthur van Horssen, Sales en Marketing Directeur Marmitek: “ Deze overname past uitstekend in de ontwikkelingsfase waarin Marmitek zich bevindt. Gedurende 20 jaren hebben we ons als merk ontwikkeld tot specialist op gebied van slimme audio en video toepassingen waarmee meer mogelijk wordt gemaakt op gebied van home entertainment in de woning. Deze overname biedt volop mogelijkheden tot het aanboren van nieuwe markten en bredere inzet van onze expertise op het gebied van product ontwikkeling. Na een jarenlange prettige samenwerking tussen beide bedrijven, betekent deze overname een geweldige groei impuls waarmee we verder en versneld invulling kunnen geven aan de vele ideeën die we hebben.”

Met het bundelen van de krachten kunnen beide Eindhovense bedrijven hun marktpositie verbeteren en nieuwe productontwikkelingen realiseren op het gebied van beeld en geluid. Beide bedrijven zijn complementair en zullen elkaar door deze overname versterken.