Film & TV Nieuws


Silent Brick: nieuwe generatie high-volume storage

Met de Silent Brick Library herdefinieert FAST LTA het begrip van high-volume storage libraries. Deze COLD Storage library biedt meer dan de voordelen van tape libraries (grote transportabele datadragers, energiezuinigheid, ...) zonder de nadelen van de bandjes (kwetsbaarheid van het medium, langzame random access, ...). Overal waar grotere hoeveelheden gegevens bijv. voor sporadische benadering of als back-up opgeslagen moeten worden - tot nu toe hét domein bij uitstek van tape libraries -

is de Silent Brick library het optimale next generation opslag- systeem: Energiezuinig. Snel. Veilig. De Silent Brick Library is speciaal ontworpen als vervanger en opvolger van tape libraries. Hierbij is ernaar gekeken wat de specifieke voordelen van een tape library zijn en waar de nadelen van deze inmiddels zeer oude technologie liggen. Vervolgens zijn de Silent Bricks ontwikkeld met het doel minimaal de voordelen van de tape libraries te bieden zonder de nadelen te behouden, zodat voor al diegene die nu nog op tape technologie aangewezen zijn of die een kostengunstige lineaire opslagtechnologie nodig hebben, met de Silent Brick Library een moderne opvolger van bandloopwerken ter beschikking staat. Silent Brick Libraries bieden revisie-zekere, viervoudig redundante, energiezuinige opslag op cartridge basis voor grote hoeveelheden gegevens. De systemen worden via Ethernet of FibreChannel als Virtual Tape Library met LTFS support aan de infrastructuur aangebonden en kunnen door de modulaire opbouw flexibel tot in het Petabyte bereik uitgebreid worden. Meer informatie op www.comex.eu.

Panasonic lanceert nieuwe 2ME-video switcher

Panasonic lanceert een nieuwe 2ME-video switcher, de AV-HS6000. Dit eerste 2ME-model uit de Panasonic HS-serie is speciaal ontworpen voor professionele creatieve videoproducties in snelle werkomgevingen. De focus ligt daarbij op subcontrolekamers in studio's en op buitenlocaties. De AV-HS6000 beschikt over een volledig nieuw ontworpen en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel waarmee heel nauwkeurig kan worden geschakeld. Vier DVE's per ME maken verschillende transities mogelijk bij het produceren van creatieve video's in veeleisende situaties waarin tijd een belangrijke rol speelt. De hoofdunit van de video switcher is uitgerust met 32 SDI- en 2 DVI-ingangen, plus 16 SDI-uitgangen. De AV-HS6000 is ook voorzien van vier MultiViewer-uitgangen met maximaal 16 videobronnen per kanaal en een (optioneel) permanent videogeheugen voor maximaal 81 videofragmenten (30 sec./clip). Deze nieuwe video switcher van Panasonic heeft een intuïtieve knoppenindeling en is optioneel verkrijgbaar met een 10.1-inch touch menu-paneel. Dat paneel kan tevens gebruikt worden als multi-view display. De AV-HS6000 ondersteunt zowel HD- als SD-multi-format signalen. De systeemfrequentie van de live switcher kan ingesteld worden op 59,94 Hz, 50 Hz en 24 Hz (of 23,98 Hz). Deze flexibiliteit maakt de AV-HS6000 efficiënt in gebruik en maakt het mogelijk om overal digitale films te produceren. "Gebruikers kunnen met behulp van een webserver-functie de menu-instellingen vanaf een pc selecteren dankzij een LAN-verbinding", aldus Stefan Hofmann, Business Development Manager bij Panasonic. "De Software Development Kit (SDK) biedt bovendien uitstekende uitbreidingsmogelijkheden, doordat  externe leveranciers en SI-professionals plug-insoftware kunnen ontwikkelen die nieuwe functionaliteiten toevoegt aan het model."

Film&Tv

Gouden NL-Award voor RTV Noord

Voor de twaalfde keer zijn de NL-Awards uitgereikt, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de ROOS Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers dat plaatsvond in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Zeven regionale omroepen vallen dit jaar in de prijzen. De categorieoverstijgende Gouden NL-Award ging deze keer niet naar een radio- of televisieprogramma: de winnaar is RTV Noord met de aardbevingsapp. De overige winnaars waren:

RADIO NIEUWS: RTV Rijnmond ? Compilatie Ruwaard van Putten ziekenhuis

TV NIEUWS: RTV Noord ? Noord Vandaag extra

RADIO ACHTERGROND: RTV Rijnmond - Rijnmond staat stil ? Hineh Ma Tov

TV ACHTERGROND: Omroep Flevoland ? S.C. Buitenboys, geweld heeft nooit het laatste woord

RADIO VARIA: RTV Utrecht ? Aan tafel - Reportage vrouwengevangenis Nieuwersluis

TV VARIA: Omroep West - De leukste school ? Stedelijk College Zoetermeer

EVENEMENTEN: Omroep Brabant - De koning in Brabant

DOCUMENTAIRE: RTV Oost - Houdt God van vrouwen?

SOCIALE INTERACTIE: RTV Noord - De aardbevingsapp

EERVOLLE VERMELDING: RTV Noord-Holland - IJsmeester Jan uit Jisp

GOUDEN NL-AWARD: RTV Noord - De aardbevingsapp

Europese primeur voor Broadcast Rental: LDX Xtreme Speed

Als eerste partij in Europa koos het Nederlandse verhuurbedrijf Broadcast Rental voor de aanschaf van de nieuwe ultra slow motion camera van Grass Valley: LDX Xtreme Speed (LDX XS). Digital & Media Solutions (kortweg: D&MS) sloot als dealer van Grass Valley, a Belden brand, de overeenkomst met Broadcast Rental op de NAB 2014 beurs in Las Vegas. Broadcast Rental, gevestigd in Hilversum, is één van de meest succesvolle 'rental houses' die wereldwijd de entertainment- en sportmarkt bedient. De in Nederland ontwikkelde broadcast camera kan met 6x de snelheid (150 frames per seconde) in full HD ultra slow motion beelden maken, terwijl de camera een regulier onderdeel is van de multicam workflow. De LDX XS is één van de vier nieuwe camera's uit de succesvolle LDX-reeks. De LDX HiSpeed en de LDX Compact HiSpeed zijn 3x super slow motion camera's. De LDX XtremeSpeed en LDX Compact XtremeSpeed zijn 6x ultra slow motion camera's. De nieuwe camera's zijn ontwikkeld rond de Grass Valley's gepatenteerde Xensium-FT CMOS beeldsensoren. Slow motion en ultra motion neemt een steeds belangrijkere rol in bij de registratie van - met name - sportwedstrijden. In 1998 was 3x slow motion nog uniek, vandaag de dag worden hogere snelheden gevraagd. Deze worden al gerealiseerd, maar een hogere snelheid die ook echt past in de gebruikelijke workflow was er nog niet. Geen moment wordt er nu gemist en kan haarscherp in slow motion worden afgespeeld. Xtreme Emotion in Slow Motion!

D&MS realiseert AVB netwerk Grafisch Lyceum Rotterdam

Het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft system integrator D&MS geselecteerd om een compleet nieuw en innovatief LAN netwerk te realiseren in haar opleidingsgebouwen. Als eerste in Nederland zal er een infrastructuur op basis van moderne AVB technologie worden geïnstalleerd dat niet alleen zeer efficiënt is maar tevens future proof voor de komende jaren. De huidige infrastructuur was aan vervanging toe en een ingrijpende verbouwing van de panden van het GLR maakte het mogelijk om een nieuw netwerk te realiseren dat aan de hoogste eisen voldoet. Na een Europese tender kwam D&MS als best geschikte leverancier uit de bus. D&MS koos voor haar oplossing technologieën en producten van D&MS Partner Extreme Networks. Het Grafisch Lyceum Rotterdam staat aan de vooravond van een revolutie op het gebied van het transport van professionele audio- en videosignalen over een ethernet netwerk. Naast de gebruikelijke IT functionaliteiten zoals storage-, data-, voice, en standaard/web videomogelijkheden was er ook de wens om professionele audio- en videosignalen van broadcastkwaliteit over het netwerk mogelijk te maken. Hierbij was het noodzakelijk dat de infrastructuur ook in staat zou zijn om met de snelle ontwikkelingen in de professionele videobranche mee te groeien. Hierbij moet gedacht worden aan Ultra HD video als 4K en 8K. Directeur ICT van het GLR Henk Dubbelman: "Met onze strategische verkenning naar de integratie van Audio en Video met ICT hebben we technologieën benoemd die kansrijk zijn om de verdere integratie mogelijk te maken en die de AV-markt zullen gaan domineren. In deze visie moest onze infrastructuur een volwaardige IT/AV infrastructuur worden, welke op termijn alle traditionele AV-bekabeling en transportapparatuur zou moeten kunnen vervangen. Met het aanbod van D&MS zijn we daarin geslaagd. Onze nieuwe infrastructuur zal het mogelijk maken om straks, afhankelijk van de beschikbare bandbreedte, overal op het netwerk van het GLR en via internet professionele AV-content te benaderen, editen en toe te voegen. Een enorme toegevoegde waarde voor zowel onze docenten als studenten." Directeur Jan Derksen van D&MS licht toe: "De capaciteit van het GLR netwerk is dermate hoog dat alle pieken in het onderwijsproces kunnen worden opgevangen, ook in de toekomst als er met bijvoorbeeld Ultra HD gewerkt zal worden. Voor de specifieke audio en Video toepassingen is in het netwerk een apart pad gemaakt volgens het moderne ethernet protocol van Audio Video Bridging (AVB). Dit protocol maakt het mogelijk om in een complex ethernetwerk als dat van het GLR betrouwbaar en synchroon professionele audio en video te versturen. Hierdoor is op termijn geen apart videonetwerk meer nodig hetgeen het geheel zeer efficiënt maakt." Het nieuwe netwerk van het GLR zal in juli 2014 worden opgeleverd. Bij de aanvang van het nieuwe schoolseizoen in september 2014 zullen ook de docenten en studenten er gebruik van kunnen maken.

Lees verder: Column Ferry van Beek

Facebook

Aanbevolen

Gratis AV & Entertainment ontvangen

Vul hier uw emailadres in en u wordt op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes op AV gebied én ontvangt tevens de gratis digitale editie van AV & Entertainment