Show & Events Nieuws


show&events nieuws

av-entertainment.nl

EventBridge zorgde voor doorstroming bezoekers Tourstart
Rondom de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht Werden drie bruggen van EventBridge op en om het parcours geplaatst. Om het aantal veilige oversteekplaatsen te verhogen werd op 30 juni de eerste brug geplaatst, waarna in de nacht van 3 op 4 juli in een zeer kort tijdsbestek de overige twee bruggen geplaatst werden. De gemeente Utrecht wilde de mogelijke overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperken en de Tourstart gebruiken haar innovatieve karakter te tonen aan 3,5 miljard kijkers wereldwijd: drie redenen om voor EventBridge te kiezen. EventBridge heeft een mobiele personenbrug ontwikkeld die vanwege haar innovatieve assemblage een efficiëntieverbetering van bijna 70% oplevert. De brug is binnen drie uur op te zetten, waarna ze met een kraan in één keer over het parcours heen geplaatst kan worden. Dit zorgt ervoor dat de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt wordt. In de woorden van Ron Looy, manager Techniek, Veiligheid en Mobiliteit van de gemeente Utrecht: "Dat ze met twee personen zo'n brug in nog geen drie uur op kunnen zetten, dat is wel de belangrijkste reden waarom we voor EventBridge gekozen hebben." Door z'n modulariteit is de brug zeer flexibel in te zetten. Voor vrijwel elke situatie is een oplossing te bedenken, en vanwege het feit dat de brug na opbouw in z'n geheel te verplaatsen is, is het in veel gevallen niet nodig een weg af te sluiten. Daarnaast staat de veiligheid voorop, wat ook de reden is dat Tüv Nord alle risicoanalyses heeft goedgekeurd, alleen VCA-gecertificeerde medewerkers de brug assembleren, de productie volgens NEN EN 1090 geschiedt, alle bruggen een CE-markering hebben en elke brug vóór ingebruikstelling door Tüv wordt gecertificeerd.De werking en mogelijkheden van de brug worden het snelste duidelijk in een korte animatie, te vinden op www.eventbridge.nl.

Nieuwe

evenementen-

locatie in

Amsterdam

Foto: ThomasRohwedder.
Primeur: 3D-projectie op Genius Loci Weimar
In de Duitse stad Weimar is tijdens het Genius Loci gestival een gigantische videoprojectie in 3D getoond in het Atrium, op de plaats waar Hitler nog verschillende beruchte toespraken heeft gehouden. De drie gevels van het Atrium kwamen tot leven door krachtige projectoren, een Europese primeur van de Belgische technologie- bedrijven Barco en AED Group. Ze willen het spektakel ook naar Antwerpen brengen, maar die onderhandelingen lopen nog. Naast videomapping werd er ook een setup voorzien voor soundmapping (Iosono & QSC). Barco & AED group hebben dit project ondersteund om jonge visual artists de kans te geven zich verder te ontwikkelen, en de technische beperkingen te minimaliseren door de modernste technologie te voorzien. Op deze manier willen de bedrijven investeren in de AV-professionals van morgen. Feitelijk was de klus een samenwerking van AED Rent, AED Display en AED Distribution, in samenwerking met de fabrikanten Barco en QSC. Daarbij werd onder andere het volgende materiaal ingezet.
20 Barco projectoren waaronder volgende types:
- Barco HDQ2K40 ? 38.000 Ansi Lumen
- Barco HDF-W30 ? 28.000 Ansi Lumen
- Barco HDF-W26 ? 23.000 Ansi Lumen
- Barco FLM R22 ? 20.000 Ansi Lumen
- Barco HDX-W20 ? 18.500 Ansi Lumen
QSC:
6 X K12
45 X KLA
27 X KLA SUB
Op de Jacob-site werd een demokit voorzien voor de soundmapping: 12 WideLine8 line array speakers en 4  WL212-SW subs, gepowered met QSC PLD4.5 amps.
Vanaf 12 september dit jaar zullen de eerste evenementen plaatsvinden in Amsterdams nieuwste evenementenlocatie The BOX op bedrijventerrein Westpoort. Met 3.000m2 wordt dit een van Nederlands grootste evenementenlocaties. The BOX is een nieuwe evenementenlocatie die zich richt op een breed segment aan publieksevenementen. Op dit moment staan er 25 publieksevenementen gepland in 2015 en biedt The BOX huis aan evenementen als OktoberFest en ADE maar ook concerten van internationale popartiesten. The BOX wordt geëxploiteerd door drie partners met hun oorsprong in de evenementenbranche. Zo is eigenaar Ed de Wit met zijn evenementencateringbedrijf De Wit Events al twintig jaar actief. "We staan open voor allerlei initiatieven, en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo." The BOX heeft een intensieve verbouwing achter de rug. Zo heeft het gebouw een geheel nieuwe entree, rookruimte, balkon en lockerruimte gerealiseerd. Ook is er een tweede zaal ontstaan, die op sommige evenementen als extra area geprogrammeerd kan worden. Halverwege 2016 staat deel twee van de verbouwing gepland, waarna de maximale capaciteit van 3100 bezoekers zal ontstaan.
>

Energyst helpt Tomorrowland draaien

Nederlandse editie van Event Safety Guide
De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) is een partnership aangegaan met de Event Safety Alliance (ESA), de internationale organisatie die zich specifiek bezighoudt met de veiligheid van evenementen. Het eerste wat zij samen gaan doen is het bestaande VVEM "Handboek Evenementenmaken" omvormen naar de Event Safety Guide van de ESA, het internationale standaardwerk op het gebied van evenementenveiligheid. De Event Safety Guide verschijnt begin 2016. Verder gaan de twee organisaties nauw samenwerken op het gebied van trainingen - de Event Safety Training zal opgenomen worden in het uitgebreide programma van workshops dat de VVEM nu al aanbiedt en de getuigschriften worden wederzijds erkend. Daarnaast zal de VVEM als "affiliate partner" actief haar kennis, ervaring en ideeën inbrengen in de ESA. Het Handboek Evenementenmaken van de VVEM is in 2004 voor het eerst uitgebracht en is sindsdien in verschillende herdrukken verschenen. Het handboek wordt bij het organiseren van het overgrote deel van de evenementen in Nederland als standaardwerk gebruikt door zowel overheden als bedrijven. De VVEM werkt sinds een aantal maanden aan een grondige herziening van het Handboek Evenementenmaken, en kiest hierbij nu voor een internationale samenwerking, waarbij de Event Safety Guide als leidraad zal worden gehanteerd. De Event Safety Guide is ESA's langverwachte internationale standaardwerk over het organiseren van veilige evenementen. Geschreven door experts in het vakgebied, is het een handvat en gids voor alle betrokkenen, zowel aan de organiserende kant als bij de overheden. De Event Safety Guide is meer dan een "how-to" boek of een opsomming van wet- en regelgeving; het is een gids waarin alle aspecten van evenementenveiligheid uitvoerig behandeld worden. De VVEM zal de ESG op maat maken voor de Nederlandse situatie, waarbij aansluiting wordt gezocht met bestaande regelgeving en de hier ontwikkelde good practices op verschillende gebieden. Zo zullen onderwerpen als crowd management, omgaan met weersomstandigheden, crisisbeheersing, en (brand)veiligheid van tenten, podia en constructies, maar ook zaken als gehoorbescherming uitgebreid aan bod komen. Op het gebied van evenementenbeveiliging en crowd management aspecten zullen de experts van de Nederlandse Veiligheidsbranche hun bijdrage leveren.
Energyst Rental Solutions heeft voor het tweede jaar op rij een groot gedeelte van de stroomvoorziening en klimaatbeheersing voor Tomorrowland uitgevoerd. Dit festival kent 180.000 bezoekers waarvan er maar liefst 38.000 blijven overnachten. Eén van de projecten was de stroomvoorziening voor de camping DreamVille. Deze camping is voorzien van een aantal voorzieningen zoals een marktplaats met een warenhuis, winkeltjes, een theehuis, warme bakker, kappers en shisha lounges. Verder zijn er verschillende communicatiecenters en interactieve events en is er de 'The Gathering', een warming-up party om de dag te starten. Tomorrowland kende meer nationaliteiten dan de Olympische Spelen, zorgde voor 165 party-vluchten naar België, had 20.000 werknemers, een mainstage van 140 meter breed, 13.400 vierkante meter decorelementen waaronder 8 kilometer fonteinen en 1 miljoen getapte biertjes. Energyst zorgde voor een energiezuinige powerplant en klimaatbeheersing voor onder meer het licht en geluid, de show en productie. Ook werden de VIP-ruimtes en faciliteiten voor de medewerkers gekoeld. Zo bleven de hoofden koel en de lichten branden. Het Tomorrowland festival wordt ook georganiseerd in Atlanta Amerika op 25-26-27 september en in Sao Paulo Brazilië op 21-22 en 23 april. Ook daar gaan zusterbedrijven van Energyst de energievoorziening en klimaatbeheersing verzorgen.
Keurmerk veilig drinkwater op evenementen
Waterinstallateur MTD heeft in samenwerking met certificeringsorganisatie Kiwa een nieuw keurmerk gelanceerd: 'Veilig Drinkwater Locatie'. Water is steeds vaker gratis verkrijgbaar op evenementen en festivals, maar het is niet altijd duidelijk of dit drinkwater is of water voor sanitair gebruik. Waterinstallateurs van tijdelijke locaties die volledig voldoen aan de nieuwe Kiwa beoordelingsrichtlijn voor tijdelijke drinkwaterinstallaties kunnen vanaf nu het onafhankelijke keurmerk aanvragen. Welcome to the Future, een evenement van dance event organisator ID&T, zou zich de eerste 'Veilig Drinkwater Locatie' van Nederland mogen noemen, maar door het slechte weer van afgelopen weekend werd dit evenement geannuleerd. "Als waterinstallateur moedigen wij de trend om gratis drinkwater beschikbaar te stellen aan, maar daarbij is wel het belangrijk dat de bezoeker ook weet dat hij dit water veilig kan drinken", aldus Hans Verhoeven, directeur initiatiefnemer MTD. Bij MTD ziet men dat evenementen steeds vaker gratis drinkbaar kraanwater aanbieden. MTD ondersteunt deze ontwikkeling, maar vindt het belangrijk dat de veiligheid van het water gewaarborgd kan worden. Deze problematiek is voorgelegd aan Kiwa, die deze gedachte deelt met MTD. Kiwa heeft daarom, in samenspraak met een daarvoor aangestelde technische adviescommissie, een beoordelingsrichtlijn opgesteld. De beoordelingsrichtlijn  richt zich op de uitvoering van het proces door bedrijven die tijdelijke drinkwaterinstallaties ontwerpen, aanleggen, in gebruik stellen en beheren. Evenementen worden vaak georganiseerd op terreinen waar geen infrastructuur ligt. Van tekenplan tot laatste watermonster, er zijn veel handelingen nodig om een goede waterinfrastructuur aan te leggen dat drinkwater tot het tappunt levert. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de tijdelijke drinkwaterinstallatie door zowel het werkproces van de installateur als de aangelegde waterinfrastructuur te controleren, van begin- tot tappunt. "Uitstekend dat nu ook installateurs van tijdelijke drinkwaterinstallaties gecertificeerd kunnen worden en daarmee onderbouwd een betrouwbaar product afleveren", aldus Richard Meijburg, divisiedirecteur Kiwa.
<
Lees verder: Grand Départ: Hulskamp AV pakt uit

Facebook

Aanbevolen

Gratis AV & Entertainment ontvangen

Vul hier uw emailadres in en u wordt op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes op AV gebied én ontvangt tevens de gratis digitale editie van AV & Entertainment