John Huijbregts (DutchMulticam): "Echt een bizarre situatie"

Zaterdag 28 maart 2020
Het zijn bizarre tijden voor iedereen. Mensen die normaliter tot over hun oren in het werk zitten, hebben ineens niets meer om handen. Opdrachten worden gecanceld, producties gaan niet door...de markt ligt op zijn gat. Op zoek naar iemand die zijn verhaal wil vertellen, kwamen we uit bij John Huijbregts (DutchMulticam én al jaren columnist in ons eigen AV & Entertainment Magazine).

John Huijbregts kan als zelfstandige meepraten over wat er in de markt gebeurt en de klappen die worden uitgedeeld: “Ik doe dit werk al 33 jaar en heb mezelf nog nooit ergens hoeven aanbieden, maar nu ben ik ineens beschikbaar als mensen me bellen. Van het ene op het andere moment is de agenda nagenoeg leeg. Echt een bizarre ervaring, al helemaal omdat de bereidheid om te werken groot is. Mocht iemand een klus hebben waarbij hij of zij rekent op iemand die op locatie regie, camera, geluid en een stukje licht doet: bel me vooral!”

Huijbregts ziet links en rechts wel creatieve ideeën ontstaan, één van de lichtpunten in deze tijden. “Zelf heb ik hier bijvoorbeeld ook alle nodige faciliteiten voor een livestream in eigen huis. Mijn voordeel is dat er snel valt te schakelen. Ik werk in mijn eentje en pak zaken netjes aan, met eigen spullen die goed onderhouden en schoon zijn. Er is geen groot team nodig om mooie dingen te doen, zelfs de eindmontage doe ik zelf. Maar goed, laten we vooral hopen dat de ellende snel achter de rug is en mensen weer bezig kunnen met wat ze het allerliefste doen, want ik besef me terdege dat iedereen in hetzelfde schuitje zit.  Bovendien ben ik ondanks deze crisis toch heel blij dat iedereen die ik om me heen ken, net als ik, helemaal gezond is. We moeten vooral ook meeleven met diegenen die écht afzien...Blijf knokken allemaal en hopelijk tot snel!”

Reageren op dit verhaal of John Huijbregts inschakelen voor een klus: john@dutchmulticam.nl