Creatieve canvassen maken met de nieuwe KL CYC van Elation

Donderdag 16 november 2023
Elation introduceert de KL CYC, een expressief LED-cyclicht- en voetlichtarmatuur dat zorgvuldig is vervaardigd voor de veeleisende lichtontwerper. Door artistieke expressie te harmoniseren met de allernieuwste technologie, transformeert de KL CYC elke ruimte naadloos in een creatief canvas voor dynamische verhalen. De KL CYC is op maat gemaakt voor vloeiende en gelijkmatig verlichte cyclorama's, decors of wallwashing-toepassingen en beschikt over een efficiënt asymmetrisch reflectorontwerp om perfecte mengsels van diffuus licht te bereiken, waardoor de algehele esthetiek van het podium wordt verbeterd en met gemak aanzienlijke hoogten worden bedekt.

Met zijn gestileerde, onopvallende behuizing is de KL CYC ook een ideale keuze voor voetlichtposities aan de rand van het podium, en biedt hij een uitstekende veelzijdigheid voor podium-, film-, televisie-, themapark- en evenementenverlichting. Markeer artiesten met dynamische verlichting op laag niveau of plaats deze langs de rand van een podium om de grens te definiëren en een goed gedefinieerd performancegebied te creëren.

De KL CYC introduceert de innovatieve EdgeLight-veiligheidsfunctie, waarmee gebruikers indien gewenst een veiligheidslicht in rood of blauw kunnen aanwijzen. De nieuwe functie, die zelfs werkt als het DMX-signaal wegvalt, biedt begeleiding voor artiesten, lokt ze naar de rand van het podium en voegt een extra veiligheidslaag toe.

De KL CYC is gebouwd met een robuuste maar lichtgewicht constructie en wordt geleverd in modellen van één meter (KL CYC L) en halve meter (KL CYC S) voor naadloze integratie in elk verlichtingsontwerp. Creëer achtergrondverlichtingseffecten die diepte toevoegen aan het podium, maak visueel opvallende silhouetten of accentueer elk landschapselement: de KL CYC is eenvoudig te integreren in elk decorontwerp. Ontworpen voor geluidsgevoelige omgevingen, maakt de ventilatorloze werking de KL CYC ideaal voor theaters, studio's en gebedshuizen.

Bij de KL CYC draait alles om kleurkwaliteit. Hij is voorzien van Elation's superieure RGBMA-kleursysteem, dat de chromatische opties uitbreidt naar diepe verzadigingen en hoogwaardige wittinten om het podium te baden in uniforme kleuren of dynamische kleurveranderingen. De full-spectrum, hoge CRI-engine zorgt voor een fijnere kleurafstemming en biedt over het algemeen een hogere kwaliteit licht. Het RGBMA-systeem zorgt ook voor een perfecte kleurmatch met andere armaturen in de KL- en Fuze-series van Elation.

Elke KL CYC-unit beschikt over individuele segmentregeling voor meer genuanceerde ontwerpmogelijkheden, terwijl dynamische effecten zoals chases, fades en stroboscopen heel eenvoudig te creëren zijn. Barndoors aan de boven- en onderkant zorgen voor nauwkeurige controle over de lichtopbrengst, waardoor de aanpasbaarheid van de armatuur voor verschillende toepassingen wordt vergroot. Er wordt een vervangbaar frostfilter meegeleverd om de straal indien nodig nog verder te verzachten en te verspreiden.

Magnetische uitlijning maakt naadloze connectiviteit van meerdere units mogelijk voor nauwkeurige lineaire runs, terwijl verstelbare voorpoten hoekaanpassingen mogelijk maken bij vloermontage. Een eenvoudige montagebeugelbevestiging en elegant stroom- en datakabelbeheer maken de KL CYC een fluitje van een cent om te integreren in nieuwe ontwerpen of om traditionele CYC-armaturen of voetlichten te upgraden naar een moderne LED-armatuur zonder compromissen.