Hoge verwachtingen bij Prolight + Sound 2023

Donderdag 9 maart 2023
De branche maakt zich op voor vier volle dagen ondernemen, netwerken en positieve energie. Op Prolight + Sound (25 t/m 28 april) kunnen bezoekers alle nieuwste trends en technologieën ontdekken voor events. Voor het eerst sinds 2019 vindt de show plaats zonder grote wereldwijde reisbeperkingen. Hierdoor zullen exposanten uit de hele wereld, ook uit Azië, weer in groten getale vertegenwoordigd zijn. Prolight + Sound wordt zo weer de wereldwijde ontmoetingsplaats voor bedrijven, besluitvormers, professionals – en voor jonge talenten die op de drempel staan van een carrière in de evenementenindustrie. De show biedt een breed spectrum aan producten en thema's, van verlichting en lasers, via PA-systemen en studiotechnologie tot projectie en LED, evenals evenementenservices. Met name op het gebied van theater- en podiumtechniek is het evenement uitgegroeid tot Europa's grootste ontmoetingsplek.

Partner
“Samen met onze partners en het hele team hebben we onophoudelijk gewerkt om het platform te creëren dat de industrie nodig heeft en verdient. We verheugen ons op tal van premières, op de innovaties van de exposanten en op interessante ontmoetingen. Ik kijk er vooral naar uit om de succesvolle toekomst van de evenementenbranche met de exposanten en bezoekers te vieren tijdens de bijeenkomst op de avond van de eerste beursdag”, zegt Mira Wölfel, directeur Prolight + Sound. De belangrijkste spelers die hun nieuwe producten en innovaties op de show tonen zijn onder meer ADJ, Adam Hall, Area Four Industries, Artthea Bühnentechnik, ASM Steuerungstechnik, AV Stumpfl, Ayrton, Bütec, Cast, Chainmaster, Chauvet, Chemtrol Division, Clay Paky, ComputerWorks, DAS Audio, Dataton, Elation, ETC, Eurotruss, FACE, Focon, Gala Systems, Gerriets, GLP, Highlite International, HOAC, HOF, Igus, InEar, JB-Lighting, Kling & Freitag, KS Audio, Kvant, L-Acoustics, Laserworld , Lawo, Lightpower, Link, LMP Lichttechnik, MA Lighting, Major, Martin by Harman, Meyer Sound, Mipro, Osram, PK Sound, Portman, Primacoustics, Prolights, Radial Engineering, Riedel, Robe, Robert Juliat, Rosco, SBS Bühnentechnik, SGM, TAIT, TMB, Unilumin, Waagner-Biro en Zactrack.

Audio
Het programma voor de audiosector is breder dan ooit. Het ProAudio College biedt voor het eerst een specialistisch opleidingsprogramma voor audiotechnici werkzaam in het live- en studiosegment. De focuspunten van het programma, dat op alle vier de dagen van de beurs wordt gehouden, zijn meeslepende geluidssystemen, akoestiek, live geluid in moeilijke omgevingen, thuisstudioproducties en tips voor nieuwkomers in het vak. Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vereniging van Duitse Geluidstechnici (VDT) en wordt deels in het Duits en deels in het Engels gehouden.

Ontmoetingsplek voor de professionals van morgen
Gezien het voortdurende proces van demografische verandering is het de taak van de sector om jonge talenten te inspireren voor een carrière in de evenementen- en entertainmentbusiness. De Future Hub in hal 11.0 brengt inhoud samen die van bijzonder belang is voor nieuwkomers in de branche en geeft jonge talenten de kans om bedrijven met passende vacatures en opleidingsinstituten in de evenementensector te ontmoeten. Bovendien keert de Future Talents Day dit jaar terug naar Prolight + Sound, op vrijdag 28 april, met een open uitnodiging voor alle stagiairs, studenten en jongeren die geïnteresseerd zijn in de industrie. Het programma omvat lezingen over carrièrescenario's in de evenementenbranche, netwerkevenementen met exposanten, rondleidingen achter de schermen en nog veel meer.

Groenere evenementenbranche
Maatregelen nemen om natuurlijke hulpbronnen te behouden, is niet alleen een sociale verplichting. Het kan ook helpen om evenementen economisch efficiënter te maken. Zo worden in het kader van de EVVC Green Sessions op alle vier de beursdagen lezingen en paneldiscussies gehouden over duurzaamheid in de evenementenbranche. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen zijn niet alleen organisatorische en technologische stappen naar klimaatneutrale evenementen, maar ook sociale duurzaamheid, milieuvriendelijk tourmanagement en duurzaamheidscommunicatie. De keynote van de Green Sessions wordt op 25 april om 12.00 uur gehouden door de Oostenrijkse cultureel en sociaal antropologe Bettina Ludwig. 

Meer informatie op: www.prolight-sound.com

Foto: Robin Kirchner