AV&E Spotlight (Afl. 15): Willem Westermann (VVEM)

Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) kijkt aan tafel bij John Huijbregts vooruit naar de festivalzomer en is daarbij voorzichtig positief. "We moeten mogelijk maken in plaats van tegenhouden. Met volle bezetting en zonder de 1,5 meter bij grote evenementen bijvoorbeeld, waarbij dan wel andere dingen nodig zijn (sneltesten en/of vaccinatiebewijs, red.). We mikken daarbij op 1 juli…..het lijkt erop dat het kan."

Daarnaast gaat het over gehoord worden in Den Haag ("De overheid moest ons leren begrijpen"), waarvoor de VVEM (mede) gezorgd heeft voor een enorme bundeling van de krachten. Maar ook over of de branche blijvend verandert door corona en over het Songfestival (Eurovision Song Contest 2021): "Mooi om te zien. Ze zeggen in onze branche weleens dat de show is een vervelende onderbreking is van de op- en afbouw. Die paar uurtjes vliegen voorbij. De rest is al lang blij dat er eindelijk weer zo’n grote klus kan, waar veel arbeid in zit en waarvoor een vorm is gevonden waarin het inderdaad allemaal gerealiseerd kan worden, lekker loopt en er fantastisch uitziet. Daar mogen we trots op zijn."

Met grote dank aan Martijn Satter (Relight Group B.V.) voor studio, decor, geluid en licht en John Huijbregts (DutchMulticam).

 

Thu, 20-May-2021 13:14

Algemene voorwaarden | privacy statement