Alcons Audio verzorgde geluid bij openingsceremonie Special Olympics

De Special Olympics National Games vonden in juni plaats in Berlijn. Zo’n 4.000 atleten namen deel aan twintig sportdisciplines. Voor de geluidsversterking in het Stadion an der alten Försterei – thuisbasis van voetbalteam 1. FC Union Berlin – gebruikte het team van het Duitse bedrijf Lichtwerk een set die die bestond uit Alcons Pro-Ribbon line-arrays.

De belangrijkste PA bestond uit 12x Alcons LR18 dubbele 8-inch compacte 3-weg line array-systemen, die de hoogste geluidskwaliteit combineren met een zeer hoge SPL en een lange worp. Negen stuks van de LR14 (dubbel 8,6”) links/rechts dienden als opvulling. In totaal werden achttien LR7 6,5” micro line array systemen, in combinatie met vier van Alcons' veelzijdige VR8 8” luidsprekers, gebruikt om het near field te dekken. Het systeem werd aangestuurd door tien Alcons Sentinel10 en twee Sentinel3 Amplified Loudspeaker Controllers.

"Voor de Special Olympics in Berlijn lag onze audiofocus op het leveren van de best mogelijke spraakverstaanbaarheid. Desalniettemin moest het systeem ook goed om kunnen gaan met livemuziek en muziekintermezzo's", zegt Götz Berge, directeur van Lichtwerk Veranstaltungstechnik. "Zoals gewoonlijk hebben de Alcons-systemen hier uitstekend werk geleverd."

Projectmanager Markus Engelbergs van Lichtwerk vult aan: "De positionering van de podia - met name het hoofdpodium als centraal podium voor de hoofd-PA, zichtlijnen die vrij moesten blijven en de volumebeperking daagde ons flink uit. Vertragingen werden niet toegepast om visuele belemmeringen voor de drie podia te vermijden en om maximale zitruimte te behouden.“

Hij vervolgt: "Het Alcons-systeem kon goed omgaan met deze zeer ongebruikelijke opstelling en slaagde er dankzij de pro-ribbons nog steeds in om volledige spraakverstaanbaarheid over te brengen, zelfs op negentig meter afstand in de galerijen. De Alcons-systemen zorgen niet alleen voor kristalhelder geluid, maar ze zijn een echt wapen voor alle evenementen met een focus op spraakverstaanbaarheid, maar ook voor klassieke en popconcerten, waar ze hifi-geluid in X-Large leveren."

Naast projectmanager Markus Engelbergs hebben René Hartmann als system engineer en Andreas Küttner (FoH) het project ter plaatse verzorgd.

Voor meer info: www.alconsaudio.com en www.lichtwerk.com

 

Wed, 31-August-2022 16:16

Algemene voorwaarden | privacy statement