Astera lanceert twee nieuwe Fresnel-producten

Woensdag 31 mei 2023
Draadloze LED-verlichtingsspecialist Astera lanceert twee nieuwe fresnel-producten: de PlutoFresnel voor middelgrote tot kleine ruimtes en toepassingen en de LeoFresnel, een kabelloos LED-alternatief voor de klassieke 1K fresnel, ideaal voor scenario's die meer kracht en punch vereisen!

Het zijn de eerste batterijgevoede fresnel-verlichtingsarmaturen ontwikkeld door Astera, die worden geleverd als een compleet pakket met barndoors, een volledige yoke met TVMP-adapter voor standaardmontage, afneembare handgreep en verschillende andere superhandige accessoires. Hoewel fresnels al lang bestaan, goed worden gebruikt en populair zijn, vond het Astera-team dat het tijd was voor wat innovatie!

Zoals je van Astera mag verwachten, worden de Pluto en Leo fresnels compleet geleverd met meerdere montagemogelijkheden en bovengenoemde accessoires. Bovendien kunnen de lenzen worden verwijderd, zodat de lichtbron op verschillende manieren kan worden gebruikt, waaronder montage op een projector … met behulp van een lens die later dit jaar wordt gelanceerd.

De PlutoFresnel biedt een stralingshoek van 15° tot 60° en zowel bedrade als draadloze DMX-besturing met een ingebouwde batterij met een looptijd tot 3 uur. De full-spectrum Titan LED-engine  biedt een indrukwekkende output die vergelijkbaar is met een traditionele 300W Tungsten fresnel, maar het stroomverbruik is minder dan 80W en het armatuur weegt maar 4,5 kg, ideaal voor kleine en minder toegankelijke ruimtes. De PlutoFresnel heeft een verwijderbare handgreep, opvouwbare poten en YokeBases waardoor montage en afstelling eenvoudig zijn en tegelijkertijd de creativiteit en productiviteit worden vergroot!

De grotere LeoFresnel is qua lichtopbrengst vergelijkbaar met een standaard 1K wolfraamlamp, maar heeft een nog hogere lumenwaarde  bij gebruik in 6500K daglichtwit! Het wordt ook aangedreven door de Titan LED-engine met volledig spectrum en hoge weergave en verbruikt - natuurlijk - aanzienlijk minder stroom!

Ook hier een stralingshoek van 15° tot 60°, evenals draadloze en bedrade DMX-besturing, nu met een ingebouwde batterij van 2 uur en een stroomverbruik van 250 W. Hij weegt 14 kg en heeft een afneembare handgreep die compatibel is met Airline Track-systemen, plus een volledige reeks handige en praktische accessoires, waaronder YokeBases met snelle ontgrendeling voor montage en afstelling, en een TVMP-adapter T-Bolt-schroefdraadhendel op de yoke voor het bevestigen van een Astera Runtime Extender of Airline Track.

De Leo fresnel-lens is ook afneembaar, en zoals eerder vermeld, zal Astera een reeks projectielenzen lanceren die het zullen transformeren in een multifunctioneel armatuur met krachtige projectiemogelijkheden, compleet met een sleuf voor maat B glazen of metalen gobo's. Deze functie in combinatie met de dynamische zoom zal ook van bijzonder belang zijn voor de evenementenbranche.

Beide Fresnels hebben een barndoorsysteem met 4 shutters dat kan worden uitgebreid tot 8. Ze zijn compatibel met verschillende DoP Choice-producten, waaronder de Rabbit Rounder voor bundelmodificatoren en verschillende softboxen.