Audinate's Dante AV nu beschikbaar in nieuwe producten van Bolin Technology

Dante AV is een technologie die Audinate, eigenaar van het bekende Dante protocol, heeft ontwikkeld om naast audio- nu ook video connectiviteit te leveren via standaard 1 Gbps-netwerken met een extreem lage latency. Door toepassing van JPEG 2000-technologie zijn de codeerprestaties superieur. Naast het verzenden of ontvangen van video tot 4K60, ondersteunt Dante AV 8 kanalen Dante-audio. Dante AV gebruikt dezelfde softwaretools die door Audinate zijn ontwikkeld voor audio nu ook voor videobesturing en -beheer, waarbij het video volledig gesynchroniseerd is met audio om timingproblemen rond lipsynchronisatie te voorkomen.

Wat maakt Dante AV zo interessant? 
•    Hoogste beeldkwaliteit door JPEG2000: visueel lossless tot 4K60 en zonder kwaliteitsverlies bij hercodering.
•    Probleemloze integratie met (reeds operationele) Dante audio-netwerksystemen.
•    HDCP 2.2 ondersteuning.
•    Onafhankelijke routering van audio en video via Dante Controller.
•    Eén masterklok in het Dante-systeem houdt audio en video gesynchroniseerd: geen lipsynchronisatieproblemen.
•    Standaard 1-Gbps-netwerk voor tegelijk voeding, controle, video- en audiosignalen.
•    Probleemloze integratie met meer dan 3000 bestaande Dante-audioproducten.

BOLIN Technology, een marktleider in het ontwerp en de fabricage van hoogwaardige Pan Tilt Zoom (PTZ)-camera's, introduceert  zijn nieuwe D-serie PTZ-camera's met Dante AV. De Bolin D-serie camera's zijn beschikbaar in zowel een Full HD- als een 4K-versie en zijn ideaal voor gebruik in liveproducties, zakelijke conferenties, hoger onderwijs, voorstellingen, enz.

Voor het weergeven van Dante AV via HDMI en/of SDI heeft Bolin twee nieuwe decoders geïntroduceerd. Deze decoders uit de D-series zijn voorzien van een seriële poort (RS-422) waarop een PTZ joystickcontroller via Dante serial-over-IP besturing met het Visca-protocol aangesloten kan worden. 

Ook beschikken deze decoders over een IR-over-IP mogelijkheid om een aangesloten beeldscherm, PTZ-camera of andere apparaten te bedienen. Netchange heeft de hierboven getoonde D220 DanteAV FHD PTZ camera en de D10H DanteAV Decoder van Bolin in huis voor testen en demonstraties. Deze demomodellen kunnen vrijblijvend worden aangevraagd.
  
Netchange is Dante AV level 2 gecertificeerd!

Dit certificaat is een bevestiging dat de kennis en support aangaande Dante AV voldoen aan de eisen die worden gesteld door Audinate. 
Als je niet zeker weet welke apparatuur je nodig hebt of hoe je een specifieke AV-over-IP toepassing moet invullen, Netchange kan je altijd adviseren, de wensen beoordelen en je helpen bij de beslissing over de oplossing die het beste bij je project past. 

www.netchange.nl  

Tue, 09-November-2021 15:59

Algemene voorwaarden | privacy statement