Audio-Technica wordt MotoGP Microphone Services Solutions Provider

Dinsdag 17 september 2019
Audio-Technica heeft zijn recente benoeming aangekondigd als de officiële Microphone Service Solutions Provider voor MotoGP, het Grand Prix kampioenschap motorrace met 19 Grands Prix die elk jaar op circuits over de hele wereld wordt gehouden. De benoeming is gedaan door Dorna Sport S.L., de houder van de commerciële rechten van MotoGP.

Het Media Content and Production-team van Dorna wilde de kwaliteit van de door hun geleverde audio verbeteren, zodat deze overeenkwam met die van zijn “best-in-class” visuele programmering (die wereldwijd wordt geleverd aan 89 Media Partners) en begon, aan het einde van het raceseisoen 2018, verschillende Audio-Technica-microfoon oplossingen tegen het licht te houden.
Succesvolle tests resulteerden in de beslissing van Dorna om zo’n 265 Audio-Technica-microfoons, headsets en monitor-oplossingen te selecteren, waaronder 53 trackfeedmicrofoons, 76 interview- en ENG-cameramicrofoons en het Audio-Technica System 10. Een 2,4 GHz draadloze microfoonoplossing voor 16 bewegende ENG-camera's.

De nieuwe 3000-series draadloze handheld-systemen van Audio-Technica en de nieuwe Engineered Sound 925-zwanenhalzen met Dante Desk Stands worden gebruikt voor de persconferenties voor en na de race, terwijl 30 BPHS1-headsets worden ingezet op verschillende commentaarposities. Met een selectie van 72 M60x-monitorhoofdtelefoons en E50 in-ear-monitoren kunnen de MotoGP-teams hun live audiofeeds in de gaten houden. De geselecteerde Audio-Technica-oplossingen zijn in mei tijdens de eerste Europese race van het MotoGP-seizoen 2019 in Jerez, Spanje uitgerold.Van bijzonder belang is het onmiddellijke succes van de, voor sportuitzendingen ontwikkelde, Audio-Technica BP28 en BP28L groot membraan shotgun microfoons die ingezet zijn bij MotoGP. Daniel Laviña, technisch directeur media, Dorna Sports verklaarde: “We merkten meteen een belangrijke verandering in de kwaliteit van de track audio-acquisitie toen de Audio-Technica-shotgun microfoons werden geïnstalleerd. Met hun uitzonderlijk brede frequentierespons en hoge SPL-drempel, zijn ze erg geschikt voor het geluid van de race, en we hebben nu een uitstekende audio-continuïteit tussen de ene camerapositie en de volgende."

In een reactie op de benoeming zei Kazuhiro Onizuka, hoofd global engineering bij Audio-Technica: "We zijn verheugd dat we zijn geselecteerd als MotoGP’s provider van microfoonoplossingen en dat Dorna zo'n groot aantal van onze broadcast microfoons heeft ingezet, maar ik ben vooral enthousiast over de R&D mogelijkheden waar we samen aan kunnen werken. Het werken met Dorna tijdens de live MotoGP-races over de hele wereld is een geweldige uitbreiding van ons research centrum en toont de toewijding van Audio-Technica aan sports audio-broadcasting.”