Austrian Audio brengt podiummicrofoons van studiokwaliteit uit

Austrian Audio kondigt twee nieuwe microfoons aan die hun veelgeprezen ervaring en technologie op het gebied van studiokwaliteit nu ook beschikbaar maken voor liveshows. De OC707 is een robuuste zangmicrofoon met een gegoten body en true-condenser technologie voor een superieur geluid op het podium. De OC707 bevat een klein-diafragma condensator capsule met een frequentie response geoptimaliseerd voor de menselijke stem. De capsule wordt met de hand gemaakt in de faciliteiten van Austrian Audio in Wenen. De OC707 combineert een low self-noise van slechts 19 dB SPL met een high sound pressure level van 150 dB SPL, wat resulteert in een indrukwekkend dynamisch bereik. Hierdoor ontstaat een zangmicrofoon die alle belangrijke eigenschappen van een studiomicrofoon heeft, maar tevens geschikt is voor gebruik on stage.

De OD505 is een actieve dynamische microfoon die de voordelen van een dynamische podiummicrofoon combineert met de sonische verfijningen van een condensatormicrofoon. Deze uitstekende zangmicrofoon bereikt bijna dezelfde gevoeligheid als een condensatormicrofoon dankzij zijn state-of-the-art, dubbele capsule-ontwerp waarbij de fase van de onderste capsule is gedraaid. Ook wordt deze passief geschakeld. Gecombineerd met een schakelbare 2nd order high-pass filter en Open-Acoustics-Technology worden ruis van handling, stoten en andere podium geluiden effectief geëlimineerd.

Beide nieuwe microfoons maken gebruik van de speciale Open-Acoustics-technologie van Austrian Audio, waardoor het geluid vrijwel ongehinderd van alle kanten de capsule kan binnendringen. Contactpunten tussen de gemonteerde capsule en de behuizing zijn tot een minimum gereduceerd, waardoor een open en natuurlijk geluid zonder enige kleuring mogelijk is. De vermindering van geluidsreflecterende oppervlakken in de buurt van de capsule zorgt ervoor dat de signaalbron zo resonantievrij mogelijk wordt weergegeven, terwijl geavanceerde materialen en uitgekiende mechanica ongewenste trillingen nog verder reduceren. 

"We zijn er trots op te kunnen zeggen dat de OD505 en OC707 "Made in Austria" zijn, wat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid van wereldklasse," verklaart Martin Seidl, CEO. "Alleen de hoogste kwaliteit materialen en technieken worden gebruikt in het ontwerp en de productie en onze testen worden uitgevoerd in onze eigen echovrije kamer in onze fabriek in Wenen."
 

Thu, 02-September-2021 10:43

Algemene voorwaarden | privacy statement